Kdy Martin dopíše DwD?

Četli jste Americké bohy od Neila Gaimana? Lidé ve vesnici zavezli doprostřed zmrzlého rybníka auto a sázeli den a hodinu kdy se pod ním led rozlomí.
Co takhle tip, který den se objeví na oficiálních stránkách zpráva, že Tanec s draky byl dopsán?
Můj soukromý tip (dost optimistický, ale já jsem optimista) je 11.9.2007
«13456712

Komentáře

• No nevim, 9/11 myslím takhle nezneužije. Spíš by vydáním mohl oslavit konec jistého republikána (kterého GRRM nesmírně miluje ;)) na trůně. Ale to je ještě zatraceně daleko, tak snad ne. ;)
  • :) Nemyslím, že by ho jenom napadlo vydat knihu v nějaký specifický den, to je spíš starost nakladatele... Pokud se mu to nenatáhne až do zimy, kdy by asi bylo po chuti Bontamu vydat to jako předvánoční bestseller, asi to prásknou na stůl hned jak to dopíše a zreviduje... Každopádně, kdybych si měl tipnout den - 25.10.2007
  • nuž budem najväčší optimista a myslím, že je to už veľmi blízko! Čo tak potešiť školopovinných? 2. september 2007
  • 24.12 2007
  • Fantasya informovala o novém sci-fi románu, na kterém se GRRM podílel a je tam i zmínka o tom, že vydání DwD v USA a VB je plánováno na duben 2008. Těžko říct, odkud to mají...tipoval bych to na Amazon, na kterej si GRRM už několikrát stěžoval, že si to cucá z prstu. ;)
  • Až na to, že Amazon si to necucá z prstu, ale jinak v poho... :-)
    Amazon ví! Amazon to i za autora dopíše a vydá, když to nestihne v termínu. Takže by si GRRM měl pospíšit.
  • Alnag píše:
    Až na to, že Amazon si to necucá z prstu, ale jinak v poho... :-)
    To je pravda, možná si to cucá z úplně jiných míst. ;)
    Ale máš pravdu, Amazon je jistota pro všechny, kteří se obávají stáří a nezdravého životního stylu GRRM.
  • tak uz by mel zacit psat ten amazon jako ;) GM me uz sere, driv chcipne nez to dopise :(
  • No každopádně, jestli to mistr zase protáhne o rok, začne mi z toho pomalinku strašit ve věži... Duben 2008 je nejzažší termín, který mu jsem ochoten tolerovat, bez toho, že bych ho začal podezírat, že nás schválně psychicky týrá. :-/
  • nie, on to nejak hrozostrasne domrvil, a boji sa s tym vyjst....
    (alebo mu na okno v noci klopkaju Jiny za porusovanie autorskych prav)
  • nuž to už končí veškerá sranda! ak nestihne ani vianočný trh v angličtine, tak začnem písať pokračovanie ja. a to nech si nikto nepraje :D
  • Letos to nebude, stopro. Ovšem nabízí se jiná otázka. A kdy dopíše sarven Aryu? :-)
  • dnes som sa dočítal, že Robert Jordan zomrel. Napriek tomu, že som Kolo času prestal čítať, keď prerástlo svojmu autorovi cez hlavu, je mi to ľúto a o to viac sa bojím, kedy dočítam Songs...
    RIP, Robert Jordan.
  • 2: heavy head. Veľmi dobrá otázka. Trefná. Z patričnou dávkou bodnutia, zvedavosti i naliehavosti. Cítim to tak a určite napíšem.
    Odpoveď: skôr ako Martin. Omnoho skôr.
  • Hm, tak som si to prebehol a vyzerá to pekne. Až na tie ošklivé medzery pri Aryii...zajtra ich tu máte boys. Akože som fanúšik Starkovcov!
  • sarven: človeče, závodit v rychlosti s Martinem, to neni zrovna velká výzva. Ale tak, budem ti držet palce...;)
  • můj tip, august 2008 ;)
  • Zaujimalo by ma, ci bude mat takto problem uz s kazdou knihov z SoIaF? Mohol by kazdu rozdelit na dve tri knizky a uz sa ozaj nikdy nedockame, takze ja skor dufam ze to bude este tento rok, lebo ak nie, tak sa uz nedockame konca nikdy....
  • To si piš, že bude mít problémy a bude to ještě horší, páč z DwD už měl něco hotové (díky rozdělení s Hostinou). DwD letos už není moc pravděpodobný. Řekl bych, že na psaní teď trochu prdí, aspoň podle jeho blogu, kde v posledních týdnech pořád omýlá jen ten jejich fotbal nebo baseball (?;)). A pak taky nadává na americké zdravotnictví (asi na tom nejsme úplně nejhůř ;)), páč má jeho ženuška něco s nohou.
    No a je dost možný, že dost energie věnuje i HBO, ne však při přípravách, ale při přesvědčování, páč to vypadá, že HBO si uvědomilo, jak velké a drahé je IF sousto, a uvažuje, že z toho prozatím vycouvá. ;(
  • Já už ztrácím naději...
  • Kruci, tohle je už z července 2006, už by to jako moh mít hotový. Škoda, že tomu po půlce vypadne zvuk.
  • Zdar,
    no jestli to Martin nedopise do konce prvni pulky pristiho roku, tak uz asi na Pisen Ledu a Ohne zapomenu. Je to tragicke, zachranit by to mohlo jen natoceni te serie na HBO. Ale jinak me to stve, clovek si koupi par techhle knizek, pac ho nebavi cekat az to koupi knihovna v Praze a pak musi cekat ne na prekladatele, ale primo na spisovatele.
  • No jo, ne každej to psal během války do šuplíku. A GRRM je hrozně aktivní, vydává jiný knížky, sestavuje sborníky, píše scénáře, do toho má ty figurky, meče, komiksy a encyklopedii. No a hlavně je to, zdá se, perfekcionista, takže to věčně přepisuje. Ostatně odpověděl na to (i na ty řeči o jeho smrti) v dikuzi v Ne-blogu takto (překlad snad netřeba, co?:
    Citace:

I haven't lost my enthusiasm for writing A DANCE WITH DRAGONS.
    I have, however, lost my enthusiasm for answering questions about it.
    And I have REALLY lost my enthusiasm for people writing that I am "not a young man" and speculating about my possible death.
    I am not working "only sporadically" on DANCE. But it's not simple equation: x many hours does not necessarily produce X many pages. Oh, sure, some writers can do that. Not me.
    For me, especially on this book, there's a lot of rewriting (and restructuring) involved. I write a chapter, sometimes several, decide later it isn't working, go back and rewrite and cut it all out.
    These are aspects of the creative process that are NOT FOR PUBLIC VIEW. I am wrestling with my story, my characters, and my muse, and that's one wrestling match you won't see on Pay Per View.
    Someday I will die, and I hope you're right and it's thirty years from now. When that happens, maybe my heirs will decide to publish a book of fragments and deleted chapters, and you'll all get to read about Tyrion's meeting with the Shrouded Lord. It's a swell, spooky, evocative chapter, but you won't read it in DANCE. It took me down a road I decided I did not want to travel, so I went back and ripped it out. So, unless I change my mind again, it's going the way of the draft of LORD OF THE RINGS where Tolkien has Frodo, Sam, Merry, and Pippin reach the Prancing Pony and meet... a weatherbeaten old hobbit ranger named "Trotter."
    And that's about as much as I'm going to say on this subject. Which is probably too much. I guarantee you, I will now get a bunch of letters from those who want to read this deleted chapter. (No. Thank you, but no).
    I'm working on it.
    It will be done when it's done. When it is, I'll let you know.
    Why isn't that enough?
  • Zajímavá tvůrčí metoda. A já myslel, kdovíjak to nemá promyšlené, že mu v hlavě běží barevný film za burácení nějaké Beethovenovské hudby, a on jen nemá čas na to, aby to všechno hodil na papír. Takže chcete říct, že ani sám GRRM ještě neví, jak to celé skončí?
  • No tak ten úplnej konec snad promyšlenej má (myslim, že to aj někde řikal), ale někdy holt úplně nesedí ta výplň, takže se to musí překopat.
    Btw právě na Martina jsem si vzpomněl nedávno na přednášce filozofie, kde nám docent vyprávěl, že pro každé vyjádření existuje jediné slovo a ilustroval to na příkladě Dostojevskýho, kterej prej stránku přepisoval klidně dvacetkrát. Snad Martin není až takovej puntičkář...;)
  • Správně zvolené slovo v pravou chvíli může i zabít! (říkal můj děda) Nebo zlomit srdce (říkávala má babička).;) Perfekcionismus je na místě, když se nejedná o pouhou bezradnost... Jsou ovšem i spisovatelé, kteří píšou takříkajíc z čisté vody, třeba o takovém R.A.Heinleinovi nebo I. Asimovovi se říkalo, že téměř nepotřebovali pozdější korektury. Také se ovšem říká, že "forma je pouhým prstem ukazujícím na měsíc a je důležité si neplést prst s měsícem." Co jsem tím chtěl vlastně říct, kromě toho, že haiku bych skládat asi nemohl? Snad jen to, že mít obratné prsty někdy neznamená všechno. :-))
  • Nojo, jenže troufám si tvrdit, že Heinleinovy knihy jsou co se týče příběhu velmi prosté a Asimov se staral spíš o myšlenku. Těžko soudit Beethovena za to, že se s každou skladbou rval a byl ochoten roztrhat několikadennípráci, když se mu nepozdávala.
  • Neblbněte, já tu o Dostojevskym a vy GRRM hned přirovnáváte k Beethovenovi, to je už úplně jiná váhová kategorie. ;)
    ad head a jeho prarodiče...hezký, to by se dalo tesat.
  • ad Heinlein) Tak to bych si o velmistrovi žánru SF tvrdit netroufal(a vlastně skoro ani o žádném spisovateli). Od Asimova mám nejraději různé ty předmluvy ke sborníkům oceněných povídek, tam nemá konkurenci. :-) Ale oba dva jsem spíš střelil od pasu jako příklad toho, že tvůrčí metoda může být různá. Nevím, román jsem ještě nenapsal :-), ale postup stylem napsat dvě tři kapitoly, počkat si, kam mě dovedou, a na tomhle základě pak přepsat, a přizpůsobit znovu předchozí 2-3 kapitoly je pro mne nezvyklý - už je mi tedy jasné, odkud pramení to neustálé oddalování dopsání Tance s draky.
    ad Dostojevskij) Běsi! :-)) Kdysi jsem ho zkoušel, ale pro mě zcela nečitelný (i když chápu, že někdo může považovat Zločin a trest nebo Bratry Karamazovy za vrchol literatury všeobecně). Možná dosáhl své velikosti tím, že měl na Sibiři na všechno zkrátka strašně hodně času... Jediné správné slovo? Nemtudum. Od čeho by pak byla synonyma? Stejná věc se dá přece říct mnoha různými slovy a způsoby, a záleží jen na autorově stylu, jaký zvolí.
  • Tak krucinál pane Martine,kdy konečně dopíšete ten Tanec s draky.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi