Stardust

Musím říct, že už jsem dlouho neměl z filmu tak příjemný pocit jako ze Stardustu. Jak jsem napsal na csfd, je to něco, po čem bych si

Quote:
přál bojovat o svou vyvolenou se zlou čarodějnicí nebo sedmihlavou saní.

I když to dost uhýbá od knihy, pro film je to podle mě docela opodstatněné, bez vygradovaného finále by působil nedodělaně. Film je svižný, vtipný, dělaný s nadhledem a na hercích je znát, že je to vyloženě bavilo. To je pro film mnohem důležitější než velikost rozpočtu. Pohádka pro dospělé s kusem dětské romantiky v sobě.

Komentáře

• Sakryš to je chvály, já na to snad budu fakt muset zajít. ;)

• Rozhodně od LOTRa první pořádná fantasy (i když zcela jiného ražení). Doporučuju vzít s sebou nějakou ženskou. :wink:

• Ještě doporučuju najít otitulkovanou verzi, dabing to (prý) těžce kazí (jak je ostatně v současnosti obvyklé). :cry:

• I dospělí mají rádi pohádky. Proč? Možná je to tím, že si díky nim vzpomínají na krajinu, kterou se kdysi dávno procházeli jako děti, s užasle rozzářenýma očima. Stačí zavřít oči a pustit si třeba Fairytale od Enyi. Jen zavřít oči. A budete tam. Hluboko v tajemném elfském království, obklopeni jednorožci a vílami a zlomyslnými skřítky a příběh, který tam na vás čeká, je jen váš. :wink:

• Eh, na Dust se taky už dlouho těším, ale stáhnout je mi to líto a v kinech je jen přiblblá nadabovaná verze (těch pár titulkovaných se mi zavile vyhýbá) ... Jak já ty distributory a jejich "rodinou" politiku nesnáším...

• Můžu poradit jen zajet do Prahy do Village Cinemas Anděl, titulkovanou verzi tam stále promítaj.

• nuž Stardust je trochu sklamanie (pre mňa) najmä vzhľadom na literárnu predlohu. Knižka je krásna.

Pevne verím, že ste videli Faunov Labyrint ( u vás to bol viac ako pred pol rokom) a to je podľa mňa prekrásny film.

• Faunův labyrint je skvělý, já mám právě tohle propojování fantazie a drsné reality hrozně rád. Trochu jsem si přitom vzpoměl na bohužel nedoceněné Kuře melancholik, na poměry současné české kinematografie nebývale dobře natočený film se skvělou hudbou.

• faun mi nějak unikl, musim to dohnat...kuře melancholik je skvělej filmeček, na český poměry fakt výjimečnej.

• keďže mám filmy veľmi rád a niektoré obzvlášť, tak hodím linky na moje recenzie k ním. možno bude Ďaľšia diskusia, či rovno súboje, heh? :twisted:

faunov labyritn

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=28205

Stardust

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=27247

Beowulf

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=27798

• Já bych je proti sobě do souboje nestavěl. Stardust potěšil tu mou část, která miluje Sansu chtěla by, aby všechno vždycky dobře dopadlo. Faunův labyrint je oslava fantazie, která pomáhá překonávat i ty nejtěžší doby a Beowulf je pravé hrdinské dobrodružství s osudovým nádechem, okořeněné narážkami na rozpínající se křesťanství. Všem třem jsem dal na csfd 5* a každý se mi líbí.

• Já to zas můžu těžko posoudit, když jsem viděl zatim jen Stardust. Ale ten se mi línil dost, jaja. ;)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi