Nová POV!
V Tanci s draky se dočkáme nové POV, o které jsme dosud neměli ani tušení! A nemyslím tím záhadného Quentyna Martella.
GRRM ve svém novém updatu k Tanci píše, že do knihy přidal POV, který se dosud v sérii nevyskytoval a který patří jedné z postav zpracovaných v první sérii "Dark Horse" miniatur. Kdo jsou tyto postavy? Jsou to Jaime, Cersei, Loras, Sandor, Jon, Melisandra a bratr Noční hlídky. Obdivovat je můžete i na obrázku.

Z toho plyne, že novou POV bude buďto Loras Tyrell, nebo Sandor, nebo Melisandra, nebo nějaký náhodný bratr Noční hlídky.
1) Loras Tyrell - vzhledem k tomu, že v rodině Tyrellů nemáme žádného pozorovatele, mohl by to být právě Rytíř květin. Události v Králově přístavišti sice Martin popisoval v Hostině, avšak možná bychom se očima Lorase mohli podívat na Dračí kámen - a zjistit, zdali byl opravdu zraněn, či zda se jednalo o tyrellskou intriku.
2) Sandor Clegane - nepochybuji, že drsně upřímný Ohař by potěšil nejednoho z nás. Avšak platí podobná námitka jako u prvního bodu; Martin události v těchto končinách pokryl již v Hostině. Je-li Sandor skutečně hrobníkem na Tichém ostrově, pak by se dějová linie trochu neobvykle překrývala s Brienninou.
3) Melisandra - na jednu stranu by se to mohlo zdát logické; jestliže Davos zemřel, pak nemáme nikoho, kdo by zblízka nahlížel na Stannise (Jon s ním přeci jen není tak svázaný, navíc bude mít jiné starosti). Jen se obávám, zdali toho Rudá kněžka neví příliš mnoho. Z hlediska literárního by možná bylo zajímavější, kdyby zůstala zahalena tajemstvím.
4) bratr Noční hlídky - třeba Bolestínský Edd? To by nás Martin ovšem vypekl.
Co myslíte vy?
Komentáře
Jak to, že o ničem nevím?
A přitom jsem se na ten článek díval (spíše tedy díval, než četl :roll: ). Ale myslel jsem, že to je ta POV z prologu.
Sandor, SANDOR!!!
(Srdce se kloní k Ohařovi, rozum říká Melisandra, ale pravděpodobně to bude Loras).
Nikdy nevěř spisovatelům. Dají ti bombu, když to nejméně čekáš.
Je to taková nenápadná, zastrčená zmínka. Při prvním čtení jsem to nějakým způsobem přejel očima a vůbec jsem si toho nevšimnul. Dneska jsem update četl podruhé a bum! Udeřilo mě do nosu jako dobře mířená rána Gregorovy pěsti. :evil: Určitě to bude více než jedna kapitola, protože GRRM píše "some chapters"...
Loras je, pravda, asi nejpravděpodobnější. Přibližně do půlky Hostiny ho vidíme na scéně, takže je možné, že do rozjetého vlaku jménem Tanec naskočí až pozdějších částech knihy. A nikdo netvrdí, že to bude plnohodnotná POV, spíše to vidím tak, že bude mít jen několik kapitol.
Ze Sandora bych měl největší radost. Doufám, že to nebude Melisandra, sice ji mám rád, ale nerad bych jí viděl do hlavy. :) Ještě mě napadlo, že by to mohl být ten bratr Noční hlídky, který se podle Melisandřina proroctví pokusí Jona zavraždit.
Nebylo by pak na Zdi přepovováno? :roll:
Je ale rafinovaný, co? Už od začátku nám nasadí brouka do hlavy - přežije Jon, nebo ne? Myslím, že v tomhle neustálém napětí se ponesou jeho kapitoly v celém Tanci.
Ani mě nenapadlo, že by Jon nemusel přežít. To by byla dost tvrdá rána. Ani ne tak kvůli Jonovi samotnému, jako spíš kvůli Duchovi. I když samozřejmě existuje i možnost, že by vlk přežil a Jonova mysl by, jakožto mysl měniče, přežila zčásti v něm. :roll:
Ale nechce se mi věřit, že by Jon nepřežil aspoň do té doby, než se vyjasní tajemství jeho původu.
Bylo by zajímavé, kdybychom jednu válečnou poradu zažili třikrát: nejprve očima Jona, pak očima Davose a nakonec z pohledu Melisandry. Za předpokladu dobrého a promyšleného napsání to zní docela lákavě. :wink: Jenže do takových experimentů se GRRM zřejmě pouštět nehodlá.
No jo, vypadá to na Lorase, dobrá analýza!
Že bychom se konečně dozvěděli, jak to doopravdy bylo s Renlym? :o
A třeba... třeba... třeba se GRRM nechal inspirovat rozhovorem s fanoušky a zakomponuje do knihy explicitní sexuální scénu mezi dvěma muži? 8)
Že bychom konečně vyprali Lorasovo špinavé prádlo? ;)
POV Loras:
Renly se na mne podíval svým jiskrným zrakem.
"Pojď se pomodlit, květináči!"
No fuj, lidi, nestrašte. :evil:
Děj Tance s draky se má odehrávat na severu a za mořem. Čili Loras mi z toho vychází dost nepravděpodobně - ten se nepožene ani do jedné z oněch destinací.
Melissandra - proč ne, ale kolem ní se snad motá POV dost.
Bratra z Hlídky bych už viděl pravděpodobněji, co takový Benjen Stark?
Ale mé přání a touha je, aby GRRM opět uvedl do pohybu Sandora Clegana, to je alespoň postava, ktrá má šťávu (Sansa by mohla vyprávět :wink: ). A když mu rupne v bedně, klidně vyrazí kamkoliv - třeba i do Ašaje. A rozhodně bych raději četl o průniku Sandora za moře, než Lorase do Renlyho :lol: .
Ale Loras tam už je, ne? Na Dračím kameni a ten do avizovaných oblastí pro DwD spadá, esli se nemýlím. Rozhodně spíš než-li Sandorova současná destinace a vzhledem k tomu, že časově mají knihy zabírat podobný range, Sandor to bude velmi těžko. Bohužel.
Jo, když to bereš takhle, tak máš pravdu :idea: Já počítal Dračí kámen tak nějak do "původních spolkových zemí".
Kdepak, v HpV o něm byly jen zmínky, nikdy jsme se tam nepodívali, takže ho směle můžem zařadit mimo svaz. ;) Taky co by to byl za Tanec s draky bez račího kamene!
Račí kámen?
Tanec s raky! :shock: Ten se zřejmě tančí pozpátku.
Vtipná představa: došlo k chybě v předkladu z valyrijštiny a Daenerys má namísto draků tři přerorostlé raky s velkými klepety. :wink:
Každopádně jestli Dračí kámen vypadá tak, jako na obrázku od Nasmithe, nedovedu si příliš představit, jak ho nějaká armáda dobývá. Napadá mě jedině zradou, nebo vyhladověním. Ale přímou ztečí? Ledaže by nechal Stannis příliš malou posádku, ovšem tomu u takového stratéga příliš nevěřím.
A stejně bych byl radši, kdyby ta POV byla Clegane.
A safra, tenhle spoiler byl přísně tajnej. No je to venku, co se dá dělat, písnu GRRM, že už to může zabalit a vydat to, on to pořád pozdržoval jen kvůli tomuhle, páč se to rozhod všechno přepsat pro raky. Škoda, mohl jsem mít svoje věnování za raky. ;(
ad Dračí kámen...šak on taky nikdy dobyt nebyl, jestli se nemejlim, ne? Takjy poto si ho Targaryeni vybrali za základnu.
Já bych taky radši Ohaře, ale nevim, jak by to udělal. Leda že bychom Ohaře v HvP neviděli. Protože časově by prostě nestihl bejt někde na severu či za mořem. Ale zase bych raději Lorase než tu čůzu Melisandru. ;)
NECHCEŠ PROBUDIT RAKA, VIĎ ŽE NE?! :twisted:
Nevím, jestli byl někdy dobyt, nejsem expert na západozemské dějiny. Přinejmenším ho musel nějak získat Stannis, ale tuším, že tamější posádka se tehdy vzdala a Willem Darry jen tak tak stihl utéct s dětmi.
Martin se vyjádřil ve smyslu, že v Tanci se dozvíme pokračování některých dějových linií z Hostiny. Představuji si to asi takto: Sandor se vydává z Tichého ostrova po stopách Brienne a zastihne ji právě ve chvíli, kdy je věšena. Slovo, které Brienne vykřikla je: "Ohař!" Zachrání ji a vydá se s ní po stopách Sansy. A nakonec se vezmou a budou mít spoustu krásných dětí. :D
Melisandra není žádná čůza, je to kočanda. 8) A ví toho příliš mnoho, než aby mohla být POV. Dejte na má slova.
Raci se už těšej, až se rozpustí Zeď, to pak budou lázně na celým Severu až po šíji. ;)
Přesně tak, Stannisovi se posádka vzdala.
A co když se na Sansu vyprdnou a vezme se Ohař s Brienne? Jaimemu zbudou oči pro pláč a bude všem pro smích. A ty jejich dětičky! Ty budou! ;)
Ostatně nechtěl bych vidět ani děti Ohaře a Sansy. Krásné po Ohařovi, chytré po Sanse, vražedná to kombinace. ;)
Jen počkej, až se vytvoří ozónová díra nad Dorne, to budou teprve raci... :lol: (omlouvám se za černý humor)
Tak jsem to taky myslel, že se vezmou Sandor a Brienne. A budou mít dětičky. Dvojitý zápor rovná se klad, takže o jejich půvaby bych se nebál. Hej, to by bylo sladké zakončení, jako z nějakého rytířského šansonu. Ale život není píseň, drahá, a jednou se to ke svému zármutku dozvíš. :wink:
Vzhledem k tomu, jak jsou Lannisterové náchylní ke ztrácení různých částí těla, bude Jaime rád, když mu zůstanou ty oči.
Sansulína je náhodou inteligentní! Teď jsem znova četl Hru o trůny a bylo to tam několikrát zmíněno. Jen na čísla prý nemá hlavu, chuděrka. 8)
To by byl vskutku krutý konec, kdyby i jeho trpasličí bratr byl víc mužem než on. ;)
Sandor je manžel pro Aryu! Líbánky už mají za sebou, takže až se zase potkají, půjdou rovnou na věc :twisted: Vznikne tak rod superhrdinů, kteří vyplení jiné od pólu po letní ostrovy.
Pravda! Ty jsi bedna, bedynko! A pro Sansu tak zbude Gregor-zombík. Nádherný páreček. ;)
Že by odpověď na otázku, co dělají zlovlkové se psy? :o
Každopádně by to byla zajímavá dvojice, nejvyšší septon Sandor a kanálová Kočka. :wink:
Poslední dobou o Sansulíně hovoříš tak škádlivě, až mám obavy, jestli ses nezamiloval. :twisted:
Jenže Alek ještě nevyrostl z toho věku, kdy se zájem o děvče projevuje tim, že se o něm mluví špatně, hážou se mu žáby za výstřih a podobně. :wink:
:lol: :lol: Pánové, trochu úcty k lordu veliteli :lol:
Žába ve výstřihu se snese, ale Alek házi raky...
Žáby, raci, ještěrkolvi... :D
Že by v celé věci měla prsty i naše malá bažinářka?
Melisandru na vás, neuctiví bezvěrci! :mrgreen:
Pravda, Melasandra slibovala Davosovi nevýslovné rozkoše, možná to není tak špatná kletba. 8)
Ovšem zdá se, podle toho jak momentálně vypadá Stannis, že jsou tyto rozkoše značně energeticky náročné. :?
To ovšem nic neznamená, neboť Stannis takto vypadá setrvale... :roll:
Jestli ti mohu poradit, slovutný lorde veliteli, pošli na ty drzé blázny stařeny z dosh khaleenu. To je vyléčí z podobných znevažujících poznámek. :wink: