A ja blba som sa v tom horku rozhodla upiect kacicu, uvarit domacu knedlu s cervenou kapustou a pochopila som, preco je niekedy nevyhoda mat spojenu kuchynu a obyvacku...
A ja blba som sa v tom horku rozhodla upiect kacicu, uvarit domacu knedlu s cervenou kapustou a pochopila som, preco je niekedy nevyhoda mat spojenu kuchynu a obyvacku...
to musí být vražedné. už jenom to jídlo, takový zimní pokrm. v létě se přece dělá smaženýřízek/ květák, nový brambor a okurkový salát :-)
Když je s dobrým knedlíkem... Ale jinak mám taky radši spíš kuře než kachnu či husu. Ale táta zas kachně říká ušlechtilý pták, takže jí míváme často při slavnostních rodinných obědech.
Jo já beru, že jsou lidi, co se po ní mohou utlouct, ale kdybych si měla vybrat mezi kachnou, husou, bažantem a králíkem.....tak si vyberu bramborové placky :-p Z kachny mám nejraději film "Kachna na pomerančích" - jen ho nemohu sehnat :(
Ludia, nie je nic lepsie na svete ako prerastena husacia pecienka s jablkami a cerstvym chlebom....
No to je to, že každému chutná něco jiného :-)) Já ze všech mas na světě nejvíce miluji syrové nožky takových těch metrových oceánských krabů,....ovšem pochybuji, že přinejmenším zde někdo moje nadšení sdílí :-D (navíc se u nás nedají prakticky sehnat :( )
Hildegardo - to na mne lidé zkoušejí leta :-)) Vždycky ta samá písnička - to jsi ještě nejedla dobře upravené jehněčí, to jsi ještě nejedla dobře upravenou sóju, to jsi ještě nejedla dobře upraveného králíka...a vždycky je to to samé zklamání :-D Všeci se kolem náramně oblizují a vychvalují a já už ani netrpím, už zkrátka rovnou řeknu, že pokus se nepovedl ani potisící a že si dám něco jiného :-)
Vůbec nejraději, když na mně zkoušejí olivový olej - mám na něj alergii, ale lidi si furt myslí, že to je asi předsudek či co a tak ho tajně přidají do jídla, protože olivový olej je to nejlepší a nejdokonalejší...a já pak dva dni zvracím jak amina a trpím bolestmi.....
To ja som rezignovala na presviedcanie ludi na moju kuchynu, ale neodpustim si to iba pri jednom - jablkovo tvarohove lasagne - vsetci na to nedovercivo pozeraju, ale recept si potom vypyta kazdy :)
Hildegardo absolutně bych nechtěla, abys pojala podezření, že chci znevažovat tvoje kuchařské umění. Pouze sto lidí - sto chutí :-) Věz, že bych ti dozajista vypásla kuchyň :-))
Mám potřebu poreferovat o své desilusi filmem Stopařův průvodce, kterýžto jsem neměla včera sílu dokoukat.....asi to bylo tím, že jsem předtím viděla šestidílný seriál BBC - ač nízkorozpočtový, tak trumfne film na všech frontách.... Ve filmu vynechali snad všechny knižní hlášky, tahounské scénky, gegy a vtipy...zato je tam Ford Perfekt ze záhadného důvodu černoušem.....to neberu.....Zafod a dvě hlavy bylo fiasko a depresivní robot Marwin, který má být protipólem optimisticky švitořícího 3POa - to byla poslední kapka, u níž jsem to vypla! Takhle tedy ne! Vykrást název a pak z toho udělat hovadinu o ničem bez špetky ducha a vtipu! To si nebožtík Adams nezaslouží! Budu si muset zase spravit chuť na tom seriálu, který není dokonalý, protože všechny vtipy se tam nacpat nedají, ale je vtipný, odpovídá knize a má šmrnc :-) Protože co na tom, že Zafod má druhou hlavu plyšovou...kdo chce sračku se specielními efekty - pro toho je ten film :-p
(ten odkaz na Kachnu na pomerančích je celkem na nic - film je nekoukatelný, protože tam celou dobu nějaký přístroj piští a bzučí a pukne z toho hlava po pěti minutách :( )
Ja sa uspesne branim filmovej verzii Stopara, dakujem ze si ma utvrdila v mojom presvedceni :)
Kedysi davno som citala taku dvojdielnu vesmirnu haluz, nieco na sposob Stpara, vystupoval tam aj Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, nevie niekto nazov? ani za narod si nespomeniem...
Uz som to nasla - takze Robert Rankin je spisovatel, ktory napisal potrhlu dvojdielnu sagu, v ktorej sa nachadza Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, diabol Dalaj Ladi, Kristina - jednovajecne dvojca Jezisa Krista, odporuca Pratchett a 10 z desiatich dentistov :), nazov je Armaggedon jako muzikal a vydal to kedysi davno talpress, treba precitat
Edit: V cestine vysli iba dve casti z trilogie, pretoze prekladatel Talpressu spadol z balkona a zabil sa, sufam, ze sa to pri GRRM nestane
Komentáře
Z kachny mám nejraději film "Kachna na pomerančích" - jen ho nemohu sehnat :(
Ale to mozno znamena, ze si dobre urobenu pecienku edte nejedla :)
Vůbec nejraději, když na mně zkoušejí olivový olej - mám na něj alergii, ale lidi si furt myslí, že to je asi předsudek či co a tak ho tajně přidají do jídla, protože olivový olej je to nejlepší a nejdokonalejší...a já pak dva dni zvracím jak amina a trpím bolestmi.....
Ve filmu vynechali snad všechny knižní hlášky, tahounské scénky, gegy a vtipy...zato je tam Ford Perfekt ze záhadného důvodu černoušem.....to neberu.....Zafod a dvě hlavy bylo fiasko a depresivní robot Marwin, který má být protipólem optimisticky švitořícího 3POa - to byla poslední kapka, u níž jsem to vypla!
Takhle tedy ne! Vykrást název a pak z toho udělat hovadinu o ničem bez špetky ducha a vtipu! To si nebožtík Adams nezaslouží!
Budu si muset zase spravit chuť na tom seriálu, který není dokonalý, protože všechny vtipy se tam nacpat nedají, ale je vtipný, odpovídá knize a má šmrnc :-) Protože co na tom, že Zafod má druhou hlavu plyšovou...kdo chce sračku se specielními efekty - pro toho je ten film :-p
(ten odkaz na Kachnu na pomerančích je celkem na nic - film je nekoukatelný, protože tam celou dobu nějaký přístroj piští a bzučí a pukne z toho hlava po pěti minutách :( )
Kedysi davno som citala taku dvojdielnu vesmirnu haluz, nieco na sposob Stpara, vystupoval tam aj Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, nevie niekto nazov? ani za narod si nespomeniem...
Edit: V cestine vysli iba dve casti z trilogie, pretoze prekladatel Talpressu spadol z balkona a zabil sa, sufam, ze sa to pri GRRM nestane