Střet králů

Druhá část ságy ledu ohně.

Anotace

George R. R. Martin, spisovatel nepřekonatelné vize, síly a imaginace, vytvořil stěžejní dílo fantastické fikce. Ve druhém díle své epické ságy Píseň ledu a ohně opět potvrzuje kvality mistra a vypravěce, čímž nasazuje laťku, podle které budou v následujících letech hodnocena všechna další díla.

Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se...

Číst celý článek zde

«13

Komentáře

• Vida! Sumář Střetu králů byl zveřejněn pod rouškou přísného utajení. :-) Volám: Hurá!
  • Já věděl, že to do zítřka neutajim. :) Mělo to vyjít zítra jako novinka.
  • Webovky, kde dnes již znamená zítra! :-) Jedna z hlavních událostí tohoto roku (hned po Martinově ostře sledovaném konstatování: "Book is done.") Ano, Střet králů očima čtenářů. Kdo si chce oživit předchozí děj, ověřit si něco, co mu třeba nebylo při prvním čtení úplně jasné, co mu uniklo, v širších souvislostech, lépe, výstižněji, s nadhledem a s láskou, má skvělou příležitost tak učinit. Tohle najdete jen u nás.
  • Já mám ted rozečtenou část druhou první knihy. Ke střetu králů se brzy dostanu. Dost mě to chytlo :)
  • Kubulinek: Je to nejlepší fantasy sága, co jsem kdy četl, stavím ji i nad Tolkiena. Ale při tom čtení souhrnů dej bacha, vlastně bych ti ho spíš zakázal, dokud nedočteš knihu - občas se tam objeví spoiler, a je škoda se tak připravit o překvapení z četby. :-)
  • Já ty souhrny nečetl :) jen jsem to rozklikl a díval se o jaký článek jde. Tolkiena já zase na vrcholu nemám. Mám tam spousty jiných. Musím uznat, že Píseň ledu a ohně tam asi bude brzo patřit :)
  • Ještě pět hodin do konce knihy. Asi dnes nepůjdu spát.

Kéž by to četl rychleji.
  • Ja som myslel, že knihy sú čislované stránkami a nie minútami, či hodinami :D
  • ušatka poslouchá audiobooky ;-)
  • Roy Dotrice to čte vážně nádherně. Už teď je mi líto, že čtvrtou nenačítal on.
  • Ale pátou by prý zas měl, kontrakt je podepsán ;-) Otázka je, jak na tom bude zdravotně, měl hrát v seriálu velmistra Pycelleho, ale nakonec místo toho skončil v nemocnici.
  • To by mohl rovnou i načíst tu čtvrtou, co?
  • No, splněno. Tak že bych se tedy jako šla konečně učit...
  • A co Bouře mečů? :-)
  • To by mohl rovnou i načíst tu čtvrtou, co?
    Co má poslech audiobooku společného se čtením? :-D
  • A co Bouře mečů? :-)
    A co enzymologie?
    Co má poslech audiobooku společného se čtením? :-D
    Tak k tomu, abych si ji mohla poslechnout, ji musí napřed někdo načíst. Čtvrtá načtená je, mám ji, ale četl ji někdo jiný a Dotrice mě natolik okouzlil, že bych byla radši, kdyby ji znovu načetl on.
  • Tak k tomu, abych si ji mohla poslechnout, ji musí napřed někdo načíst.
    To nemění nic na tom, že se audiobook nečte. :-D
  • To nemění nic na tom, že se audiobook nečte. :-D
    To víš, on to namemoruje a pak vypráví z patra.
  • Čte, akorát ti předčítá Roy Dotrice ;-)
  • Předčítání, to je to správný slovo! A ty jako posluchačka to pouze posloucháš, tak jakýpak čtení, milá paní! :-D
  • A kde jsem řekla (nebo tedy v zájmu zde žádané korektnosti - napsala), že čtu já?
  • Dobrá, beru zpět. Špatně jsem si vyložil tu větu, na kterou jsem prvně reagoval - Mea culpa.
  • Odpouštím ti.

Krajně k tématu - načteno mám hodně, naposloucháno také docela dost a musím říct, že považuju poslech za náročnější, než čtení. U čtení si tak nějak člověk sám reguluje tempo, ve kterém zpracovává přijímané informace. Poslech nedává moc na výběr, a i když jsou knihy podávané příjemnou rychlostí, vyžadují neustálou pozornost a nažhavené "představovací-si ústrojí." Kapitoly jsou dlouhé a přetáčet nemůžu, takže nejsou žádné druhé šance, pauzovací tlačítko je jediný oddech. Tahle shrnutí hrozně pomáhají v přiřazování jmen, ta se tak za běhu ne vždycky uloží do databáze tak, jak by měla.
  • To by mi právě asi vadilo, proto jsem se k poslechu nedostal. Potřebuju se vracet.

Jinak jsem rád, že ty souhrny jsou užitečný.
  • Jen ty spoilery v nich. Není jich moc a o to jsou nebezpečnější. Vyplíží se a zaskočí. Svině malé.
  • Hmm, no tehdy jsme nad nějakými spoilery neuvažovali. A jak říkám, já neuvažoval ani o užitečnosti. Pro mě to byla spíš zábava a konečně něco, do čeho měli chuť se zapojit i ostatní.
  • Mali by sme to dokončiť. Ja mam aryu hotovú. Aj dorne. Zoberiem nejaku postavu ak treba.
  • No jestli se nemýlím, tak z Bouře mečů zbývá Sansa, Samwell a Jaime, a to snad dokonce jen druhá část knihy. No více v Bouři mečů
  • ani bouře nie je dopísaná? ja som myslel, že už iba hostina zostáva, ts, ts
  • Zdravím. Dá se někde koupit Bouře mečů a Hostina pro vrány ve vázané podobě? První dvě knihy vázaně vyšly, ale ty další už jsem nenašel. Předem díky.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi