Mě nejvíc v Bouři naštvalo: 1) údajné zabití Ohaře 2) Oživení Kamenosrdce 3) Proč byl GRRM taková svině a spolu s Robem musela umřít i Dacey Mormont :( 4) Smrt Oberyna, největšího borce ve všech královstvých
Přesně, včetně pořadí. Ještě bych dodala 5.) Proč ten parchant Joffrey chcípl tak "snadno a rychle"?! :)
Mě nejvíc v Bouři naštvalo: 1) údajné zabití Ohaře 2) Oživení Kamenosrdce 3) Proč byl GRRM taková svině a spolu s Robem musela umřít i Dacey Mormont :( 4) Smrt Oberyna, největšího borce ve všech královstvých
Člověk by řek, že ti víc bude vadit pragmaticky ospravedlňovaný masakr, zohavení mrtvýho těla, Aryina odysea s krutou pointou nebo třeba zničení Ledu, přičemž meč z něj vyrobený dostane Joffrey, ale ne, tobě nejvíc vadí Ohař, co nejspíš ani neumřel :D
A v knižních topicích prosím nezačerňujte, je to ztráta času...
Tak z tohohle snad ten Led.... (Ale pořád doufám, že pokud se nějaké Starče vrátí na Zimohrad, sežene i příslušné součástky a meč dá zase dohromady... :)
Tebe opravdu, OPRAVDU z toho, co jsem napsala, nejvíc naštvalo zničení meče? :(
Člověk by řek, že ti víc bude vadit pragmaticky ospravedlňovaný masakr, zohavení mrtvýho těla, Aryina odysea s krutou pointou nebo třeba zničení Ledu, přičemž meč z něj vyrobený dostane Joffrey, ale ne, tobě nejvíc vadí Ohař, co nejspíš ani neumřel :D
A v knižních topicích prosím nezačerňujte, je to ztráta času...
Tak z tohohle snad ten Led.... (Ale pořád doufám, že pokud se nějaké Starče vrátí na Zimohrad, sežene i příslušné součástky a meč dá zase dohromady... :)
Tebe opravdu, OPRAVDU z toho, co jsem napsala, nejvíc naštvalo zničení meče? :(
Na zbytek jsem se psychicky připravovala- masakry se snad ani jinak "zdůvodňovat" nedají (ideologie tady žádná nebyla), Aryu mám ráda, ale nedělala jsem si iluze o její cestě, zohavení naštvalo, ale po tom všem to byla jen taková krutá třešnička na dortu. Led? Už na Nedově popravě mě nejvíc žralo snad právě tohle. Smrtelně čestný Stark se všemi těmi "starými způsoby" (popravy "soudcem" samotným, brané jako smutná povinnost) nečekaně setnut katem a zcela potupně VLASTNÍM mečem. A pak mu ho ty svině ještě ukradnou, roztaví a rozdají nepříteli (který jednu dceru týrá, druhou pronásleduje, spolupracuje na brutální vraždě dědice a manželky...). Zničení Ledu mi přišlo tak trochu symbolické a vždycky si pod tím představím tohle všechno najednou.
Já předpokládám (=doufám), že Briennin Přísežník nakonec skončí u Starků, kteří jen zlato a lva na jílci vymění za stříbro a zlovka. Budou mít sice meč menší, než byl Led, ale mít ho budou. Možná se k nim časem dostane i ta menší verze pro Joffreyho. Třeba v rámci poválečných darů na usmířenou nebo tak něco.
Já předpokládám (=doufám), že Briennin Přísežník nakonec skončí u Starků, kteří jen zlato a lva na jílci vymění za stříbro a zlovka. Budou mít sice meč menší, než byl Led, ale mít ho budou. Možná se k nim časem dostane i ta menší verze pro Joffreyho. Třeba v rámci poválečných darů na usmířenou nebo tak něco.
Tak větší meč bude hlavy rodu, v tomhle případě si Rickona. Menší bude třeba "opatrovat" jeho dědic. To už jsem neřešila :) Ale nepočítám, že se Arya vrátí na Zimohrad. Ta už s bude s Jehlou toulat věčně.
To je fakt, Arya má Jehlu, Jon Drápa, takže zbývá Rickon, Bran a Sansa. Brana na boj s mečem nevidím (ten bude čarostromovat), že by Sansa vytasila drápky?
Sansa se mile usměje, zamrká očky (ve kterých se leckterý muž utopí) a bude mít meče i s šermíři. Já hlasuji pro znovuzkutý Led pro Rickona! (A Arye Jehla, Jonovi Dráp a Branovi krkavčí letku. :)
Když se Bran propracuje na mistrovskou úroveň. Tak by mohl mít pod palcem víc než jen krkavčí letku ;-) "Lorde Veliteli! Jsme pod útokem! Lorde veliteli, soby, vlci, mamuti! Co budeme dělat!? Mloci útočí!"
Jo, výborná pasáž (jen už sem se začínal těšit že oddělá Horu... a nic! chudák oberyn, za těch pár stránek z něj málem byla moje další oblíbená postava :D)
ale veď Oberyn zabil Horu! veď on mal tu kopiju otravenú a Hora v hostine umrel...každopadne, súboj Gregor-Oberyn je spolu s dialógmi medzi Catelyn a Jaimem mojou najoublubenejsiu pasazou z knihy
ale veď Oberyn zabil Horu! veď on mal tu kopiju otravenú a Hora v hostine umrel...každopadne, súboj Gregor-Oberyn je spolu s dialógmi medzi Catelyn a Jaimem mojou najoublubenejsiu pasazou z knihy
ale veď Qyburn Horu oživil ako sera Roberta Stronga a ko to mal Bran aj vo vízií v prvej knihe :D
Presne! :D ja napriklad nie som ešte ani v polovici tanca...aj keď sa to dalo predpokladať, keď na konci hostiny hovoril qyburn že ma nejakého silného šampiona ktoreho by cersei mohla použit
Dnes jsem si přečetla kapitolu se Sansinou svatbou a normálně mi během čtení vhrkly slzy do očí. Při první čtení jsem to tolik neprožívala, ale odteď přidávám k "památným" scénám typu Arya se loučí s Jonem nebo Bran a Rickon se dozvídají o smrti otce - což je kapitola, kterou jsem shodou okolností četla včera a působí pořád stejně. Neskutečně krásně smutně.
Nevada: Já jsem u tý Sansy těžce mrkala i napoprvý. Sansa je vyděšená a zhnusená, Tyrion tak nějak v šoku... hrozná situace. A to teď vím, proč si to Tywin vymyslel. U některých postav je škoda, že můžou umřít jenom jednou a když už umřeli, tak to bylo rychle.
Nevada: Já jsem u tý Sansy těžce mrkala i napoprvý. Sansa je vyděšená a zhnusená, Tyrion tak nějak v šoku... hrozná situace. A to teď vím, proč si to Tywin vymyslel. U některých postav je škoda, že můžou umřít jenom jednou a když už umřeli, tak to bylo rychle.
Ako všeci ľutuju Sansu.. ale čo Tyrion? akoby to chcel... Aj tak najlepšia pasaž v Tanci keď mu ta septa na lodi povie že ho otec obdaril a on si mysli aby ho pochovali s kušov nech sa s nim vysporiada ak os pozemskym otcom
Čo Tyrion pri svadbe, ale keď zistil, že Tyša mu hovorila pravdu. Tá pasáž pre zmenu spôsobila hrču v hrdle mne(Bolo to ešte dievčatko). Po tomto momente ľutuješ, že Tywin mohol zomrieť len raz.
Čo Tyrion pri svadbe, ale keď zistil, že Tyša mu hovorila pravdu. Tá pasáž pre zmenu spôsobila hrču v hrdle mne(Bolo to ešte dievčatko). Po tomto momente ľutuješ, že Tywin mohol zomrieť len raz.
Tywin bol pekna postava s malom priestoru.. mal svoje muchy ale proste bol to skveli diplomat a strateg... ale akosa hovori.. nevravim že o nenavidim ale kebyže ho zrazi kôň ta som jazdec
Ako všeci ľutuju Sansu.. ale čo Tyrion? akoby to chcel... Aj tak najlepšia pasaž v Tanci keď mu ta septa na lodi povie že ho otec obdaril a on si mysli aby ho pochovali s kušov nech sa s nim vysporiada ak os pozemskym otcom
Ne že by to přímo chtěl, ale ani se vehementně nebránil. A v konečném důsledku se mu to, co mu tatínek naservíroval i docela líbilo.
Jop, ale to už je úplně jiný příběh. A jsem tady trochu ovlivněná tím, že se mi v téhle fázi Tyrion pro změnu poněkud zprotivil.
Komentáře
Led? Už na Nedově popravě mě nejvíc žralo snad právě tohle. Smrtelně čestný Stark se všemi těmi "starými způsoby" (popravy "soudcem" samotným, brané jako smutná povinnost) nečekaně setnut katem a zcela potupně VLASTNÍM mečem. A pak mu ho ty svině ještě ukradnou, roztaví a rozdají nepříteli (který jednu dceru týrá, druhou pronásleduje, spolupracuje na brutální vraždě dědice a manželky...). Zničení Ledu mi přišlo tak trochu symbolické a vždycky si pod tím představím tohle všechno najednou.
Ale nepočítám, že se Arya vrátí na Zimohrad. Ta už s bude s Jehlou toulat věčně.
Já bych ty meče roztavil a dal noční hlídce. Ať s tím mohou jiným rozpárat pupky.
"Lorde Veliteli! Jsme pod útokem! Lorde veliteli, soby, vlci, mamuti! Co budeme dělat!? Mloci útočí!"
Bude válka s Mloky, mloci utocej :D