Nejlepší rytíř Západozemí

2»

Komentáře

• Teď mě tak napadlo, že jsme hodně proradně zapomněli na sera Davose Mořského, který je prototypem věrnosti a loajality... Tímto se Davosovi omlouvám a na své TOP věrnosti mu dávám čestné první místo...

• A co takhle...ehm...Rudá zmije?:))) To asi taky nebyl žádnej "přizdisráč";))

• Docela jsme se tu shodli na tom, že toho úplně nej, nej, nej rytíře, respektive válečníka, asi neurčíme. Ale zeptal bych se jinak, koho byste si vybrali, aby za vás bojoval v ordálu? Tzn. nemusel by to být podle objektivních měřítek ten nejlepší, ale spíše někdo takový, do jehož rukou byste se nebáli svěřit svůj život. Tady bych o Rudé zmiji radši moc nepřemýšlel, ten byl na můj vkus příliš lehkovážný, i když to se zbraněmi určitě uměl. Moje volba by padla asi na sera Barristana, u toho je jistota, že to vezme opravdu vážně. :roll:

A kdyby to měl být ordál ve stylu "zkouška sedmi" (jak je popisována třeba v povídce Hegde Knigt), tak bych se rozhodnul pro následující sestavu: Arthur Dayne, Robert Baratheon, Barristan Selmy, Gregor Clegane, Sandor Clegane (na druhém konci :P), Jaime Lannister... a Baelor Targaryen. Z hlediska vyšší spravedlnosti by bylo asi správné, abych se taky zúčastnil, ale toho bohdá nebude, aby zlovlk na koni jezdil! :wink:

• Ale určíme. 8)

• Quote:
    Ale zeptal bych se jinak, koho byste si vybrali, aby za vás bojoval v ordálu?

Tvoje volba není špatná Léto. Barry je vyniakjící šermíř i jezdec...jen tak někdo ho nesundá....navíc je věrný a zodpovědný....

Já bych ho taky zvolil. Jeho a nebo Arhura Dayne...oba jsou si dost podobní ...skvělí válečníci, věrní, vítězné typy

A

Quote:
    kdyby to měl být ordál ve stylu "zkouška sedmi"

Tak určitě Arthur Dayne, Barristan Selmy, Rhaegar Targaryen, Loras Tyrell, ....Jaime Lannister a Brienne z Tarthu........poslední jsem samozřejmě já sám..........silný jako Gregor, rychlý jak Jaime, obratný jak Syrio, s posezem na koni jak Loras...........se sexapelem jak Gerold Dayne...ale to už sem asi nepatří:-)

• ja by som volil Syria a Brienne - pokiaľ ide o šermiarsky súboj. ak ide o súboj na koňoch tak Jaime a Baristan

• Chmure, proč bys nezvolil sám sebe? Vypadá to, že jsi taky vítězný typ. :D

Co se týče toho Barristana, zjistil jsem si, že Duncana Vysokého porazil na Zimním turnaji v Králově přístavišti. Jenomže mi to nějak nesedí časově, buď mi něco uniklo, nebo v té době muselo být Dunkovi už přes šedesát (možná přes sedmdesát) let. Že by Barry tloukl důchodce? :shock:

A kdo je podle vás nejlepší lučištník?

Že by...

...JALABHAR XHO?! :P :o

• Léto wrote:

Že by...

Alleras/Sarella

Theon Greyjoy

(Ale Sam Tarly už taky něco trefil... :lol: ) :lol:

• Theon je kvalitní tip. Je mladý, má dobré oči. A všichni jsme na vlastní oči viděli, jak přesně dokázal zasáhnout divokého. :)

Sarella je výborná v likvidaci jablek, to se nedá popřít. Až se někdy vzbouří Fossowayové, pak vím, na koho se obrátit. 8) Možná i Oberyn Martell byl v tomto vynikajícím, vypadal jako dost všestranný válečník a někdo to Sarellu musel naučit.

A co Anguy? Myslím, že se tak jmenuje, je to ten střelec z Dornských blat, co vyhrál lučištnickou soutěž na Pobočníkově turnaji. Pak se dal ke Královým mužům, ale nejsem si vůbec jistý, jestli ještě žije.

Žije? :roll:

• Podle mého jsou tři nejlepší lučištníci...

Anguy....vyhrál lukostřelecký turnaj v Králově přístavišti

Kojja Mo....obyvatele letních ostrovů to očividně s luky umí a tahle černá kočka patří asi mezi ty lepší

Alleras....sestřelova v letu jabka? Tak to je fakt borec....

• Ještě mě napadlo jedno jméno: Brynden Černá ryba.

Vystřelil zapálený šíp do mlhy a trefil loď se zesnulým Hosterem.

To nemohlo být snadné! :!:

Chmur wrote:

Něco jako kříženec mezi Isaacem Newtonem a Vilémem Tellem. 8)
  • Tyna wrote:
    Léto wrote:

Že by...

Alleras/Sarella

Theon Greyjoy

(Ale Sam Tarly už taky něco trefil... :lol: ) :lol:

hehe, a co Janek Štístko?:-)

• Chmur wrote:
    Podle mého jsou tři nejlepší lučištníci...

Anguy....vyhrál lukostřelecký turnaj v Králově přístavišti

Kojja Mo....obyvatele letních ostrovů to očividně s luky umí a tahle černá kočka patří asi mezi ty lepší

teraz som zmätený. kto je kojja Mo?

myslel si toho rukojemníka v Královskom prístavišti? Jalabar Xho, či ako? :?:

• Quote:
    teraz som zmätený. kto je kojja Mo?

Kojja Mo je dcera kapitána lodi jenž veze Sama Tarlyho z Braavosu do starého města. Je zároveň kapitánkou lučištníků na lodi.

• ach so! :!:

• Léto wrote:
    Koho byste si vybrali, aby za vás bojoval v ordálu? Tzn. nemusel by to být podle objektivních měřítek ten nejlepší, ale spíše někdo takový, do jehož rukou byste se nebáli svěřit svůj život.

"Meč jitra" ser Arthur Dayne a z žijících se ztotožnuji s tvou volbou sera Barristana Selmyho.

Léto wrote:
    Kdyby to měl být ordál ve stylu "zkouška sedmi" (jak je popisována třeba v povídce Hegde Knigt).

Ser Barristan Selmy, Robert Baratheon, princ Baelor "Kopílam" Targaryen, princ Rhaegar Targaryen, "Bílý býk" ser Gerold Hightower, "Meč jitra" ser Arthur Dayne a pokud bych ten sedmý nemusel být já, tak bych volil "Smějící se bouři" Lyonela Baratheona.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi