5. týden v Brně

Takže ačkoliv na tento týden nebyla vyhlášena liga tak jsem se v Brně rozhodli uspořádat ligový večer i tak a předehrát si tak některé hry z dalšího týdne. Doufám že nám to NW povolí, ale vedli k tomu hned zásadní věci. V první řadě pokud už začnou příští týden tréninky tak se nebudeme moct sejít a zadruhé jsme se konečně sešli v počtu větším než 2. Dostavil se i Lišák.

Nejdříve než ještě Lišák dojel jsme ale dali s Ragem Joust. Opět to byli Greyjoyové (KoSaR) proti mým Starkům (Winter). Hra začala vcelku dobře jelikož jsme byl schopen vyložit celkem pěkný setup. Přišli Riverland, Sea, Old Nan a Hound. Poté co jsem si dobral karty přišlo další Sea a tak jsem věděl že peněz bude dost. Rag hrál hned Watching a začínal díky Take them by Surprise. Z watchingu jsem věděl že má 8 STR armádu a jelkož měl na stole už 2 Hamlety tak jsem se rozhodl ho trochu zkriplit a Old Nan nepřipustila aby byl Balon král. To se ukázala jako dobrá volba. Měl jsem celkem navrch a tak se Rag odvážil jen do intriky. Já ho projel na všechny challange a Robb který byl ve hře díky Jayne bral renown. V druhém plotu Rag vyložil hodně charakterů ale většinou s malou silou. Já přidal do hry Ghosta a pár dalších. Díky Brianě jsem mohl vyhrávat military challange aniž by mohl Rag využívat save. Držel jsem ho tak zkrátka. V třetím plotě se tak Rag rohodl vyhodit Valar. Oba jsme zůstali na stole s jedním charakterem. Já ale vyložil Eddarda který mi zbyl na ruce od začátku a k tomu Aryu. Bylo vymalováno. Můj 2 claim plot a možnost unopposed challengí spolu s dominancí mi zajistli 15 power. Rozhodně nějlepší byla Old Nan která 2 kola držela Balona zpátky a tak brzdila income soupeře. Akorát u jednoho si nejsem jistý když jsem útočil s ITE Briane a pak jsem využil kill z Fury plolu mohl to Rag už savenout nebo ne? Já si nebyl jistý a tak jsem save povolil.

Multiplayer se hrál ve složení Lišák (Baratheon - BaW), Rag (Greyjoy - tentokrát bez agendy) a já (Lannister). Hra začala vcelku drsně hlavně pro mě jelikož jsme vyložil dost charakterů včetně Sera Ilyna Payna a tak byl Rag se svými low STR charaktery namalovaný. Proto volil v druhém plotě Valar a mě tak zastavil a vyřadil téměř na celý zbytek hry. Pak se mi už nedařilo a nechodili charaktery ani nebyl náběr. Rozdávali si to ta především Rag s Lišákem. Já jen přihlížel a popichoval. Dařilo se mi vyhrávat jen dominance za velký počet gold které jsem neměl za co utratit a taky jsem trigroval Lions Mouth a tak nabíral powery. V pátem plotu jsem pak ale mále vyhrál když jsem chytrou lstí dokáza vyhrát 3 claim power a dostal jsem se tak na 14 powerů. V 6 plotě jsem pak hru dohrál jelikož nikdo nebyl schopný dostat se k mým power schovaným na Lions Mouth a Castamere. High Tide nepřišel Ragovi ani jeden, naštěstí pro mě a tak jsem na největší haluz v AGoTu vyhrál na Lions Mouth v 6. plotě. I když jsem měl asi 10x menší sílu charakterů než oba soupeři. Za celou hru jsem nabral ve hře jen 6 power. 6 dalších bylo za Lions Mouth jelikož jsem ji měl od začátku a 3 za dominance díky hodně penězům. Druhý skončl Rag s asi jen 8 nebo 9 power a poslední Lišák s powery pěti. Hra to byla na můj vkus až moc haluzová...

Komentáře

• Fajn, jsem rád, že jste se konečně pořádně sešli :) Ano, povolím vám to jako předehrávku, zvláště když jste si tak pěkně zahráli.
    Jinak co se týče Tvého dotazu i onen kill z Fury plotu je stále součástí dané challenge a pokud Brienne participovala, tak Rag nemohl triggrovat žádný save.
    Doufám, že byl Lišák se svými Bara celkem spokojen :)
  • No Lišak měl vcelku silný deck a ze slušného cardpoolu mu to celkem šlo postavit. Bohužel však ještě nemá tak strategické myšlení a proto myslím že občas mohl zahrát lépe než udělal. Nicméně byl obávaným soupeřem a nedal nic zadarmo. A taky měl tak možná trochu smůlu občas.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi