Hra o trůny - obsazení

1…89111314…65

Komentáře

• Zatím má HBO docela štěstí na podobný tváře, snad i herecký výkon bude super, ale některý z herců už jsem viděl a byly vynikající.

Na Tywina jsem zvědavej a taky na Aemona.
  • Zrovna Aemon už je znám, Peter Vaughan (87 let).
  • No, vygooglil jsem si jeho fotku a příjde mi nějakej moc obalenej, na Aemona. Samozřejmě je to hubenej stařík, ale Aemon byl podle mě ještě trochu vyzáblejší. Ale zase z Vaughana docela čiší důstojnost, jak se na správnýho Targaryena sluší a patří. :-)
  • První co mě napadlo u Vaughana bylo, že nevypadá jako Aemon. Ale viděl jsem s ním několik filmů a i přesto, že hrál vedlejší role, zapamatoval jsem si ho jako výborného herce (doporučuji Soumrak dne, kde hrál otce Anthonyho Hopkinse).
  • Martin potvrdil další obsazení, tentokrát je to Oša. Ztvární ji herečka Natalia Tena. Martin napsal "She’s great, but no way, she’s too young and too hot. Then I saw her reading, and none of the other Oshas had a chance. Her charisma grabbed me by the throat and I could not take my eyes off her."
  • "Ona je velká, ale nenašla cestu, je až moc mladá a má ráda hot-dogy. Když jsem viděl, jak čte, ostatní Oši byly bez šance (neboť číst neuměly). Její charisma mi zapadlo do jícnu a nemohl jsem z ní spustit oko!"
  • Zajímavý překlad. Necháš si jej autorizovat?
  • Google translator nebo Angličtina pro samouky?
  • Uff, tak konečně jsem tu smršť obsazení zpracoval. Tentokrát i s porovnáním Amoka portrétů a s většími obrázky, stačí je rozkliknout. :-) Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Postav je to hafo, natáčení začíná za týden a přitom ještě není konec, pořád nemáme třeba toho zatracepeného Tywina. :-)
  • Vypadá to naprosto dokonale Aleku. Skvělá práce. (Jen dvě drobné ... jak jsou pod těmi obrázky popisky, tak na dvou místech je IMO prohozené pořadí - Luwin/Theon a Pyp/Samwell).
  • Máš samo pravdu. Díky za opravu, možná tam bude chybek víc (v odkazech na IMDB, ale kdo by to kontroloval :-)).
  • Možná budu vypadat jako hlupák, ale kdo je Mhaegen? Obávám se, že nápověda "matka Barry" mě spíš ještě více zmátla. Jinak se samozřejmě připojuji ke chvalozpěvu na dílo lorda velitele.
  • Mhaegen je nová postava (stejně jako Ros), v knize nebyla pojmenována. Barra je bastard krále Roberta, jeden z mnoha.

Další změnou oproti knize je přejmenování Roberta Arryna na Robina - autoři se tak snaží vyhnout zmatku v Robertech - Robert Baratheon, Robb Stark, už tak jich bude dost. GRRM ještě nabízel přejmenování Marilliona (shoda s hudební kapelou, kterou GRRM neznal, když to psal), ale nakonec k tomu nedošlo.
  • Robina jsem zaznamenal, Marilliona taky, ale tohle mi nějak uniklo.
  • No! Herecký obsazení je docela přecpaný známými herce, alespoň já je znám. I vzhledově jsou si k předlohám tak blízko jak to jen jde. Hlavně ti herci, co budou ztvárňovat muže Noční hlídky, budou dobře dodávat atmosféru, takový jakoby ostřílení staří veteráni v zamrzlých pustinách. :D Jediný který mi tam moc nesedí je Gethin Anthony, představitel lorda/krále Renlyho. Nevím jestli to není jenom fotkou, ale mě na ní připadá jako 15 letý kluk. :D
  • Jo a Kristian Nairn bude mít strašně těžký texty. :D "Hodor!"
  • Často je hodně těžký najít nejen aktuální ale vůbec nějakou fotku, takže tohle to do jistý míry může zkreslovat. To je snad případ právě Renlyho, který mě taky z fotky moc nesed, dál pak Bronn, o Oše už byla řeč. Ale těch co seděj naopak hodně dobře je mnohem víc - namátkou z novejch Lancel, Barristan, Robin Arryn a úplně dokonalej je imo Mord, můj oblíbenec. :-) Jo a Jason Momoa taky nakonec začíná vypdadat na fotkách z natáčení Conana dobře.

Ještě jedno je zajímavý. HBO rozeslalo do médií (já teda nic nedostal a to jsem se o newsletter hlásil, fňuk fňuk :-)) popis seriálu a seznam štábu a herců. A právě herce tam dělí do tří skupin - Series regulars, Featured cast a Guest Cast. A právě v Guest je třeba Renly a mnoho dalších menších rolí. Hádám že u těch je možnost, že budou přeobsazeni - třeba ve chvíli, kdy jejich úloha vzroste - viz právě Renly či Loras (třeba když tam nebude vzájemná chemie :-)))

Hodor to bude mít nejtěžší a to doslova - šak už taky psal na Twitteru, že trénuje.
  • Mě se líbí podoby hlavně Jaimeho, Tyriona, sera Joraha, Illyria (tohohle herce znám z Duny, a tam byl správně úlisnej), Gregora a Sandora, Malíčka, Lorda Velitele Mormonta a Sama Tarlyho, ale ty ksichty představitelů černých bratří jsou taky správný, ale to už jsem říkal.

U dětských představitelů si zatím nejsem jistej, většinou k sobě pasují, teda až na Aryu, připadá mi na ni moc "ošklivá" (koukal jsem se i na jiný její fotky). Arya sice nikdy nebyla nijak zvlášť půvabná, ale to bylo tím, že o sebe nepečovala, nevím, prostě se mi moc nelíbí. Ale důležitý bude hlavně jaky předvedou herecký výkon, samozřejmě. :-)

No na Ošu a Bronna jsem zapomněl, ti si skutečně moc podobní nejsou.
  • heade super preklad! vidím, že aj ty trénuješ na anglickú verziu Tanca :)
  • Možná jen blbě vidím, ale ve zprávě z HBO ani v jedné skupině herců není uveden Ian McNeice. Nevyškrtli nakonec Illyria, popř. nebudou přeobsazovat?
  • To by mě zrovna nepotěšili, Ian McNeice je dobrý herec a pro svoji roli se perfektně hodí.
  • JimJam: Taky jsem si toho všim, ale snad to tak není, McNeice je výbornej. I když GRRM potají avizoval nějakou menší změnu...
  • Hodorština není žádná sranda. Musíte znám nejméně 1300 způsobů jak vyslovit slovo "Hodor" aby jste byly schopni si přečíst noviny v hodorštině.

Doufám, že to bude mít Tudorovský styl úvodní znělky. Vzhledem k počtu důležitých postav, by to mohlo mít minimálně 5 minut. :D
  • Tudorovský styl znělky - pro mě je zas vrchol Bratrstvo neohrožených a Pacifik. Ale GoT to pojme trochu jinak. V podstatě obsah již známe, pokud je pravdivý scénář pilotního dílu. V něm je ta úvodní sekvence totiž popsaná. Jde o představení Západozemí.

Ve zkratce: neznámý muž píše dopis a upevňuje ho na nohu havrana. Ten odlétá z Černého hradu se Zdí v zádech. Havran nabírá výšku a pomalu se odhaluje mapa Západozemí. Havran letí na jih, míjí popisky Zimohrad, Královská cesta, Kailinská držba, Říční krajiny, Údolí Arryn. Sem tam havran slétne níže a z mapy se obraz prolne do reality; Zimohradské věže, Orlí hnízdo,...

Když havran dosáhne Králova přístaviště zase se dostáváme do reality. Prolétá branou Rudé bašty, pak oknem trůnního sálu a přistává na Železném trůně.

Teď už jen pořádná hudba, btw skladatelé už jsou vytipováni a už s nimi byly dělány rozhovory, tak se snad brzo dozvíme, kdo to bude.
  • Jakápak bude asi nejprofláknutější vypalovačka Západozemí, ta co v ní furt prší....
  • Já bych řekl, že nejprofláknutější je ta Tyrionova a Tyšiina zamilovaná, nebo ta o medvědovi, ty jsou v knihách docela často. :)

Já bych bral, kdyby to bylo něco ve stylu PP, ale líznutý trochu těmi Zimmerovskými bubny.

A k tý znělce - dobře se hodí, když bude navazovat na události v prologu.
  • Tak to jo, to beru
  • Role Bryndena nakonec není a ani nebude obsazena, stejně jako Edmura a Hostera Tullyho. Jejich zapojení se plánuje až v případné druhé řadě seriálu. Bryndenův part v Údolí Arryn převezme Vardis Egen, resp. ser Rodrik Cassel. Důvody jsou jednoduché, prachy a zase prachy. Pro tyhle role chtějí asi někoho výraznějšího a to by se prodražilo.

Moc hezký článek o GoT vyšel v The Guardian. Is A Game of Thrones the most eagerly anticipated TV show ever?

A malá zmínka je i v článku The Wall Street Journal o vysokých rozpočtech pro TV seriály. Small Screens, Big Budgets. BTW, dneska má premiéru pilot Pillars of the Earth.
  • Vzhledem k omezenému prostoru minisérie je to logický krok. Jen aby to pak nebylo jako pěst na oko, když se v případné druhé sérii najednou objeví celý rod Tullyů. :)

Třeba to vyřeší tak, že o nich budou mluvit jako kdyby v tom seriálu byly - třeba, že Robb Catelyn řekne, že jejího strýce poslal na průzkum atd.... :-D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi