Jon Sníh

13567…48

Komentáře

• myslím, že tam jednou Ned říká Aryi, že mu připomíná Lyannu a ona se durdí, že Lyanna byla podle všech krásná, zatímco ona není...
  • Mladá Lyanna je koneckonců popsána v té Branově "stromové vizi" v Tanci s draky - a on ji zprvu považuje za Aryu. Řeže se tam dřevěnými meči pravděpodobně s Benjenem - a vyhrává...

Rhaegar a Lyanna je prostě příliš krásný a úhledný zvrat, než aby byl pravdivý. Jak by se vám líbil Aerys?
  • čo s ním?
  • "Otec můj - svůdce milenky mé...!" lká temně Rhaegar.
  • Tak po Tanci se už i na Aeryse dívám shovívavěji - tuším tam velký potenciál pro tragickou lásku a to vlastně dvojitou, když přihodíme Tywinovu osobu.
  • Léto: Co se týče toho spoileru tak tě nechápu.... Ten popis tam je? To mi nějak uniklo.... Vim že jí považuje za Aryu, ale za Lyannu?
  • aha, hm tak už začína byť beverly hills: targaryens. každý z každý. ale slovami klasika "možný to je!"
    :)

začínam sa priklánať k jednoduchším riešeniam, napr. že Sneh nie je Targaryen, aj keď v tom prípade je dosť možné, že jeho smrť, je naozaj finálna.

Aká je šanca, že ten chalan v Zlatej kompánii (mám zlú pamäť na mená) je syn Lyani a R.?
  • Tak nedík.
  • Co k tomu říct no. Taky jsem tenhle spoiler koupil dřív, než jsem to dočet. Ale tohle prostě nedokážu odchytit...
  • Chápu, že tohle nedokážeš ovlivnit. O to víc nechápu ty idioty, kteří si prostě nemůžou pomoct.
  • Mi to připomnělo, že to chci o té spoiler politice trochu rozepsat na homepage...
  • Já osobně jsem se sem před dočtením Tance pro jistotu vůbec nedíval.

Amaroun: Navrhuji přemístit debatu o Branových vizích do tématu Tance s draky.
  • O to víc nechápu ty idioty, kteří si prostě nemůžou pomoct.
    Nevada: Aleee :-) To samí by se dalo říct - proč se vlastně koukáš do spoilerů, když je v podstatě jasné že se mluví o Tanci :-)

Léto: Asi to bude nejlepší....
  • No tohle není spoilerová diskuze (každá taková musí být výrazně označena [Spoiler]). Takže tady je využití začernění naprosto nutné. Na hraně jsou různé neškodné spekulace (Lemore=Ašara, love interest Aeryse apod.), které ale přímo nehovoří o ději a neprozrazují klíčové informace.
  • Amaroun : protože to původně jako spoiler označené nebylo. Young to tam napálil natvrdo. Proto i ta reakce. Fakt nejsem debil, abych se ohrazovala proti začerněným spoilerům.
  • Nevada: Aaa tak to se pak omlouvám... Já už to viděl začerněný
  • aha, tak to jsem nevděl, že Amaroun reagoval na tenhle stav. To jsem začernil já, bohužel pozdě, Nevada byla moc rychlá...
  • Jo, to je můj častý problém ;o))

Jinak, já jsem spoilerový maniak. Podle mě by mělo být začerněno úplně všechno co je z Tance s draky. Předpokládám, že ty dva pohyby rukou navíc Tance znalým neublíží. To je můj názor, ne požadavek.
  • Navrhuji aby uživatelé, kteří mají Tanec přečtený, byli označeni nějakou tečkou. Abychom my neosvícení jasně viděli, s kým se na fóru nechceme bavit ani o zavařování jarních cibulek.
  • Já bych chtěl malou žlutou šesticípou hvězdičku, je to prosím možné?

Jarní cibulky, to už je spoiler rovnou z ADoS, ne? :-O
  • Ano "Jarní cibulka" je název jedné z kapitol. Jedná se o Davosovu dceru.
  • Hvězdičky bohužel tenhle systém ještě neumí (pro tuhle verzi ještě není modul). Takže můžu nabídnout dvě jiná řešení. Upravte si sami avatar. Anebo povolím podpisy (jistě znáte z fóra) - ale to bych si musel ještě hodně rozmyslet, páč myslím, že jinak je to jen otravné.
  • A k tomu šest Mormontů, co? Martinovy sexuální scény se s každou knihou stávají zvrhlejšími a zvrhlejšími.
  • Nevada: Bohužel jsem na tom stejně jako ty...a ještě furt se z toho dávám dohromady. Pevně věřím tomu, že si z nás jen dělají legraci a vůbec, ale vůbec to nebude pravda... (Vypustím do světa nějakou informaci a Ti blbci tomu uvěří, hahaha) :)))
  • A nebo Grrm prostě řekne že ho někdo našel jak ještě žije a Jon se jednoduše uzdraví :)
  • Ale lidi to nebyl žádnej spoiler prostě sem jenom řekl že to o čem se tady píše jak se bude řešit půl knížky se možná vyřeší v jedný kapitole a nebude se to dál rozpatlávat.
  • Nehraj si na nechápavého Greera.
    Jde o podstatu té informace. Nečtenáři pátého dílu o ni vůbec nestáli. A podle pravidel webu jsme se ji tady ani neměli dozvědět.

Moje blbost byla v tom, že jsem se neozvala dřív. Už pár příspěvků předtím se mi zdálo, že naznačujete víc informací než je třeba. Kdybych houkla, třeba byste se přesunuli nebo si aspoň dali pozor.
  • Já se nechci hádat, ale prosím příště jakékoli náznaky děje 5. dílu začernit, napsat k tomu spoiler, nebo psát do témat označených: nečtenáři, nevstupovat. Navíc je taky celkem matoucí, které spoilery se týkají 5. dílu a které ne (a nemají se na ně dívat pouze diváci, nebo ti, co nepřečetli všechny přeložené díly) - to mě navádí k myšlence, nešlo by nějak odlišit tyto druhy spoilerů, třeba barvou "začernění". Vůbec tvorbě stránek nerozumím, tak se na mě nezlobte, pokud je totální pitomost a vůbec to nejde :)
  • Vím, že to bylo matoucí. Ale je to matoucí i nyní, po tom popisu na úvodní straně?

Z technického hlediska není problém udělat spoilery z Tance zeleně a ty pro seriálové fandy modře - ale přijde mi to jako matoucí a otravující to jádro návštěvníků - a těm to právě nechci znepříjemňovat. A vlastně by to nějakejm kolemjdoucím návěštvníkům vůbec nepomohlo. Prostě to beru tak, že když někdo sleduje jen seriál, tak musí být na tomhle webu fakt hodně opatrnej a pokud mu spoilery vaděj, tak by měl radši brzy zmizet.

Ale máš pravdu, že bychom se měli s tím Tancem krotit a důsledněji to začerňovat, v tom jsem byl i já laxní. Na druhou stranu je jasné, že veškeré diskuze kolem spekulací se budou točit nevyhnutelně kolem Tance...
  • Prostě všechny spoilery mimo vyloženě seriálové diskuze (Hra o trůny 1x01 Zima se blíží apod.) jsou z Tance, je to prosté. Ano je tam ještě malý průsečík spoilování v těchto pár diskuzích, ale ty diskuze jsou stejně mrtvé...

Přijde mi lepší to udržet takhle jednodušší, než tvořit různé formáty spoileru podle dílu knihy - ale tak pokud by po tom byla větší poptávka, asi by to šlo. Jen aby to nebylo kontraproduktivní...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi