Jon Sníh

1…3637394142…48

Komentáře

• svoa00: Tohle mi zní dost zahořkle. Já znám dost holek, které byly na střední "hvězdy" a žijí spokojeným životem.
  • Tak já si vždycky vzpomenu na naši největší třídní hvězdu a ta dopadla opravdu ošklivě....pokud ovšem za spokojený život nepovažujete to, že otěhotněla před maturou, šla na potrat, rozešla se s tím klukem, ve třetím měsíci zjistila, že je stále těhotná - ejhle šlo o dvojčata, maturovala ve čtvrtém tajně, vdala se rychle za někoho kdo jí přišel pod ruku, pak s rozvedla, vdala znova, rozvedla a teď žije sama s postiženou dcerou....
    Byla to namyšlená kráva, ale tohle jí nepřál asi nikdo :(
  • Stark z hor: Ale houbeles, tohle si říká ten, kdo nikdy nestál v zásadní životní situaci, kdy se musel rozhodnout. Zvlášť když neví, co je to o něco přijít, o něco se bát. Arya sice bojuje, ale úplně se všemi a o všechno i tam kde pro to není místo. Vzdor tomu co do nás hustí knížky a filmy, tak většina situací v reálu se řeší dohodou. Navíc takovej bezhlavej boj zpravidla může zasáhnout někoho, kdo s celou věcí nemá nic společnýho.
  • Tyna napsal(a):

svoa00: Tohle mi zní dost zahořkle. Já znám dost holek, které byly na střední "hvězdy" a žijí spokojeným životem.

OK, takže zmíním svoje spolužačky - ze střední, protože na vysoké už to bylo něco jinýho. Neměla jsem je ráda a ony neměly rády mě. Já jsem pomáhala rodičům, četla, dívala se na filmy a byla vlastně geek, většina z nich mluvila o solárku, sobotní pařbě a vzájemně se ujišťovaly, že mají strašně moc starších kamarádů. Zkrátka dva jiný světy - ne, neurážely mě ani nijak nešikanovaly, ale způsob, jakým se mnou mluvily, docela bolel. Dneska většina z nich má dítě, jedna z nich dokonce tři děti s naším starým tělocvikářem (ano, táhli to spolu už od střední), a dvacet třicet kilo navrch a vzhledem k jejich protějškům míří přesně tam, kam jsem to popsala. Jistěže ti nikdo kromě nejbližší kamarádky neřekne, že je ve skutečnosti nešťastnej, ale nemůžu si pomoct - ty ženský asi často myslej na to, že před lety něco měly udělat jinak. Já sice nejsem vdaná ani nemám dítě (nějak jsem odolala společenskýmu tlaku), ale žiju v Praze, mám slušnou práci, čas na svoje záliby a lidi, který mám ráda, a šťastná teda jsem.
  • Neodolávej, děti jsou fajn... jen si představ až jim budeš číst o rudé svatbě před spaním ;)
  • Ja som poznal babu ako Arya i keď troŠka staršiu.. užasne dievča.. ľahko strelena ale veľmi uČenliva
    Nemáš na ní nějakej kontakt? email, facebug nebo tak něco?
    četls někdy o tom, jak lidi maj tendenci na netu přehánět a snažej se působit cool... ?
    Ne nechci být "cool", pokud mi nevěříš tak nevěř, jen říkám že i děti mají možnost se vytáhnout nahoru sami. Obzvlášť třeba Sansa která měla výborné výchozí postavení. A co dokázala? Všechno promarnila a ztratila. Svojí hloupostí více méně.
    přitom potkat jí v reálu by asi nebyla sranda :)
    Tak tomu nevěřím. Myslím že by stačilo dát jí jasně najevo že jsi s ní ne proti ní a bylo by vyřešeno. Podívej jak se chovala třeba ke Gendrymu. Neubližuje lidem kteří jsou proti ní. A v její situaci už jí moc než ta pomsta nezůstalo... :`(
  • Neodolávej, děti jsou fajn... jen si představ až jim budeš číst o rudé svatbě před spaním ;)

A vrhnou se mi do náruče: " Teď tu pravou verzi, jo?" :D Jinak - jsem si vědomá, že je lepší být mladá matka, ale tu potřebu zkrátka ještě nemám, je to závazek na nějakých dvacet let dopředu a na to se ještě necítím (ostatně divím, kolik lidí do toho jde tak lehkovážně).
  • svoa00 napsal(a):

Jinak - jsem si vědomá, že je lepší být mladá matka, ale tu potřebu zkrátka ještě nemám, je to závazek na nějakých dvacet let dopředu a na to se ještě necítím (ostatně divím, kolik lidí do toho jde tak lehkovážně).

Nejlepší je být připravená matka:-))) Jinak s tebou souhlasím, u některých mi to přijde jako posedlost... Jedna má dítě, tak i druhá musí být dítě, aby se neřeklo.
  • Everett Young napsal(a):

Ja som poznal babu ako Arya i keď troŠka staršiu.. užasne dievča.. ľahko strelena ale veľmi uČenliva
    Nemáš na ní nějakej kontakt? email, facebug nebo tak něco?

Facebug nepraktikuje a email ktory som mal je už zrušený.. ostatne pre ňu som zruŠený aj ja :D
  • Tak já si vždycky vzpomenu na naši největší třídní hvězdu a ta dopadla opravdu ošklivě....pokud ovšem za spokojený život nepovažujete to, že otěhotněla před maturou, šla na potrat, rozešla se s tím klukem, ve třetím měsíci zjistila, že je stále těhotná - ejhle šlo o dvojčata, maturovala ve čtvrtém tajně, vdala se rychle za někoho kdo jí přišel pod ruku, pak s rozvedla, vdala znova, rozvedla a teď žije sama s postiženou dcerou....
    Eee, drsní kraj, drsní lidé...
  • OK, takže zmíním svoje spolužačky - ze střední, protože na vysoké už to bylo něco jinýho. Neměla jsem je ráda a ony neměly rády mě. Já jsem pomáhala rodičům, četla, dívala se na filmy a byla vlastně geek, většina z nich mluvila o solárku, sobotní pařbě a vzájemně se ujišťovaly, že mají strašně moc starších kamarádů. Zkrátka dva jiný světy - ne, neurážely mě ani nijak nešikanovaly, ale způsob, jakým se mnou mluvily, docela bolel. Dneska většina z nich má dítě, jedna z nich dokonce tři děti s naším starým tělocvikářem (ano, táhli to spolu už od střední), a dvacet třicet kilo navrch a vzhledem k jejich protějškům míří přesně tam, kam jsem to popsala. Jistěže ti nikdo kromě nejbližší kamarádky neřekne, že je ve skutečnosti nešťastnej, ale nemůžu si pomoct - ty ženský asi často myslej na to, že před lety něco měly udělat jinak. Já sice nejsem vdaná ani nemám dítě (nějak jsem odolala společenskýmu tlaku), ale žiju v Praze, mám slušnou práci, čas na svoje záliby a lidi, který mám ráda, a šťastná teda jsem.
    No, já jsem se v Praze narodila a chodila tam i na gympl, takže tím si škrtáme přesun do hlavního města jako kvalitativní životní posun, moje spolužačky se mohly sunout jen opačným směrem :-)

Co vím, tak si žádná, (vlastně jedna), moje spolužačka nepořídila děti před 25 rokem. Je pravda, že jsou teď, po třicítce, povětšinou vdané a mají děti a mají možná i o nějaké to kilo víc, než když nám bylo 17. nicméně nevím, zda lze zrovna manželství a potomky považovat za nějaké životní neštěstí. Některé se odstěhovaly z Prahy, většina ale jenom těsně za hranice do nějakého domku, některé ale do ciziny a jedna do Třince (a je tam, pokud můžu posoudit, šťastná, mají dům, dceru, mluví nářečím, je internistka v místním špitále)

Já jsem se taky vdala a mám dítě, takže v tuto chvíli nemám slušnou práci, nemám čas na svoje záliby a lidi, který mám ráda, ale furt žiju v tý Praze a šťastná jsem taky :-)
  • Facebug nepraktikuje a email ktory som mal je už zrušený.. ostatne pre ňu som zruŠený aj ja :D
    Hmm, tak to je škoda :(
  • Tyna: Tak já samozřejmě netvrdím, že manželství a potomci jsou životní neštěstí :D Já jsem ale zatím nepotkala chlapa, se kterým bych chtěla udělat takovej závazek. Kdyby mě chtěl někdo osočovat z toho, že jsem moc vybíravá, tak rovnou říkám, že člověk může slevit z nároků na hodně věcí, ale rozhodně ne z nároků na životního partnera.

Ale neberte mě vážně, moje domněnka, že ženská musí mít nejdřív úctu k sobě a mít ráda sebe, než může být plnohodnotná partnerka, a teorie, že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal, je často vnímaná jako "radikálně feministická" :)
  • Drsný kraj ? Já chodila na střední školu na jižní Moravu :-D
  • Jarla: ty jsou nejlepší :D. Teda, pokud jsi nechodila na Citroënku do Boskovic, tam když chodila nějaká holka, tak to byla Arya smíchaná s Cersei :D.
  • Nene :-) Normálně bych to vyklopila, ale právě teď kvůli té holce, co jsem sice nejmenovala, ale přece jen by to bylo osobní....a to bych nechtěla.
  • Ale neberte mě vážně, moje domněnka, že ženská musí mít nejdřív úctu k sobě a mít ráda sebe, než může být plnohodnotná partnerka, a teorie, že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal, je často vnímaná jako "radikálně feministická" :)

Pohovoř o tom s mým mužem :-) někdo má takové názory, někdo tak žije
    Ale je pravda, že o doby, co jsem na mateřské, se snažím dělat alespoň večeře. Což mi připomíná...
  • Drsný kraj ? Já chodila na střední školu na jižní Moravu :-D
    Aha, a to není drsný kraj, protože se tam pěstuje víno? já měla prababičku z Těšína, která se přestěhovala do Břeclavi. Obě místa se mně, zhýčkané jiným životním stylem, jevily jako drsné dost. Zejména co se vztahových záležitostí týká.
  • Ne, ta část Moravy, kde jsem chodila na školu rozhodně drsná nebyla :-D A jestli jde o tu spolužačku, tak to byla/je měšťačka jak vyšitá.
  • svoa00 napsal(a):

že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal:)

jj, ten důvod tam není(každý den) - občas si můžou zajít na večeři někam do restaurace...
    :-)))))))))

Jinak mi to ale, nezlob se, přijde jako tsolidní komplexík - ty výlevy na téma spolužačky...
    jak píše Tyna - většina jich je normálně šťastná...
    ;)
    Jo - a posun do Prahy za posun nahoru v kvalitě života je jak pro koho... - pro mě třeba ne. Studuju v Pze, ale dlouho po škole tu zůstávat nechci(jen, co bude nutný, kvůli práci)... - Praha smrdí (to je fakt - to ovzduší je strašný), lidi jsou často poměrně netečný a do přírody se musíš plácat někam ven, tzn. tak hodinu(myslim přírodu, ne větší park typu obora Hvězda)...
    Nemám nic proti lidem, kteří v Pze žijou a jejich rozhodnutí chápu - protože každýmu prostě sedí něco jinýho...

flanker: Everet to s tou Aryou řekl dobře... Jen bych dodal, že je to prostě o nátuře, jsou lidi, který po sobě nechaj šlapat a neprotestujou a jsou lidi, kteří bojujou... - jak bys jinak popsal třeba atentátníky na Heydricha - myslíš, že nevěděli, že o něco přijdou...?
    ;)

Everet: hele, já nezpochybňuju, jestli ses dostal do repre, něco dokázal, atp. jen mi přijde, že to píšeš, jak kdybys byl oboustranej sirotek, kterejm byl opatrovníkům ukradenej.. - trochu moc chvástání(na mě), ale jinak s Tebou v zásadě souhlasim(aby nedošlo k omylu)
  • svoa00 napsal(a):

Tyna: Tak já samozřejmě netvrdím, že manželství a potomci jsou životní neštěstí :D Já jsem ale zatím nepotkala chlapa, se kterým bych chtěla udělat takovej závazek. Kdyby mě chtěl někdo osočovat z toho, že jsem moc vybíravá, tak rovnou říkám, že člověk může slevit z nároků na hodně věcí, ale rozhodně ne z nároků na životního partnera.

Ale neberte mě vážně, moje domněnka, že ženská musí mít nejdřív úctu k sobě a mít ráda sebe, než může být plnohodnotná partnerka, a teorie, že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal, je často vnímaná jako "radikálně feministická" :)

jsou muži co fotbal nesnášejí a na telku se nedívají a raději se zabaví s partnerkou ;)
  • Ne, ta část Moravy, kde jsem chodila na školu rozhodně drsná nebyla :-D A jestli jde o tu spolužačku, tak to byla/je měšťačka jak vyšitá.
    Nejde přímo o dichotomii město/vesnice. Možná je to tím, že více možností a liberální prostředí méně svědčí patologickým vztahům. Kamarád si takhle "rozvedl" holku z jižní Moravy a ten boj, který musel vybojovat s okolím, i když všichni viděli, že to manželství nefunguje, dokonce je v něm přítomno násilí...
  • jsou muži co fotbal nesnášejí a na telku se nedívají a raději se zabaví s partnerkou ;)
    Já si hlavně myslím, že reálně už moc holek ochotných pracovat deset hodin v práci a pak skákat po domácnosti s prachovkou, není.
  • Ja som z nejakeho divneho rocnika - v 30tke je vacsina dievcat slobodna, bez zavazkov, cestuje po svete, byva v Londyne, Amstedame, Bruseli, alebo si len tak uziva. Pripadam si medzi nimi ako taka nana :)

Co sa tyka Arye, nesuhlasim napriklad s tym, ze zabija iba vtedy, ked sa jej niekto postavi do cesty. Zabila predsa Dareona, stala sa samozvanym sudcom a nemala na to ziadne pravo.
  • Ono není moc ženských (mezi novýma generacemi) které by vůbec něco chtěly dělat :) A ono se to dá vždycky nějak udělat a podělit, stačí nebýt rozežraný :))
  • co vůbec Arya sakra v tom Bravosu děla ??? K čemu tam je, jak její příběh souvisí se západozemím nebo Danny ?? Spíš je rušivý element ... neměla by se ta holka třeba snažit dostat k Jonovi, pomoct Sanse, najít matku, Brana, Rickona, jít za tetou, za strýčkem, pomstít se? Jaký to má smysl že bude v nějakém chrámu ...
  • Týno - já jen reaguji na tvůj komentář "Eee, drsní kraj, drsní lidé..." , kterýžto mi v tomto případě přijde mimo mísu. Jde o konkrétní neveselý příklad, který nic nedokazuje ani se nesnaží nic dokazovat. Jen mi vaše diskuse o školních hvězdách připomněla nutně tu naši (na jiných školách jsem se s konkrétní hvězdou třídy asi nesetkala, proto se mi vybaví jen tahle konkrétní).
    Ale každopádně v tomto příkladě nefigurují ani drsní lidé ani drsný kraj. Pouze jedna nafrněná slečinka, co si o sobě myslela, že je něco extra a každý týden považovala za nutné předvádět s kým zase chodí, jaké má dotyčný auto, jak vypadá nebo čí je to synáček. To střídání partnerů a ohrnování nosu nad tím či oním se jí vymstilo, protože k otcovství se neměl žáden a popravdě ona si jistá nebyla. Nad tím však obdivně vzdychala jen suita jejich dvou kamarádek. Ne neměla jsme ji ráda, ale na druhou stranu - a kdo měl? Neměnila bych s ní ani za milion let :-)
  • co vůbec Arya sakra v tom Bravosu děla ??? K čemu tam je, jak její příběh souvisí se západozemím nebo Danny ?? Spíš je rušivý element ... neměla by se ta holka třeba snažit dostat k Jonovi, pomoct Sanse, najít matku, Brana, Rickona, jít za tetou, za strýčkem, pomstít se? Jaký to má smysl že bude v nějakém chrámu ...
    Buď rád. Takhle je menší pravděpodobnost že se jí něco stane protože její příběh z posledních dvou knih by pak úplně ztratil smysl. Jen ať tam hezky je.
  • Ono není moc ženských (mezi novýma generacemi) které by vůbec něco chtěly dělat :)
    Tak striktně bych to neviděla. Kolem mne ženské vyloženě makají, i já jsem dělala nonstop, každý třetí víkend, jednou týdně čtrnáctka bez volna
  • My jsme nějakou vyloženě protivnou třídní hvězdu neměli, takže teď nemůžu cítit satisfakci, že blbě skončila. Bylo tam pár vyloženě hezkých holek, co se rády sexy oblékaly, zajímaly se o módu, ale jinak byly v pohodě a myslím, že i teď se mají dobře.
    Ja som z nejakeho divneho rocnika - v 30tke je vacsina dievcat slobodna, bez zavazkov, cestuje po svete, byva v Londyne, Amstedame, Bruseli, alebo si len tak uziva. Pripadam si medzi nimi ako taka nana :)
    Já byla z naší holčičí party poslední, kdo se vdával (29). Rozbalila to jedna kamarádka v 26 a pak už to jelo bum, bum, bum.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi