Hra o trůny ožívá

1121315171835

Komentáře

• Díky za doporučení. Na Robinovy Hoodovi jsem byl v kině a byl sjem docela zklamanej... Abych přispěl i já, tak spíše nějaký východní filmy - Ohněm a mečem - Neni to zrovna Středověk, ale to vůbec nevadí. Skvěle zpracování románu do filmové podoby.

1612- Velice proruská agitace, byť se tomu nedá upřít velice zdařilou výpravu. Staré báje vikingů - No a nakonec něco s vikingama a slovanama :-)

Jinak Black death jsem zkouknul.... Zprvu jsem chtěl jen kouknout na začátek ( jak je to udělaný) a nějak mne to chytlo :-D ... hodně povedenej film a vůbec jsem nečekal tak zajímavou a hlubokou myšlenku. Zároveň se mi líbil ten obraz, že jak Ateisté tak Křesťani nejsou v té době moc odlišní :-)
  • Ty Staré báje vikingů: když Slunce bylo Bohem jsou pro mě asi nejlepší historickej film.

1612 mi příde až takový moc styl alá Holywood. Z obyčejnýho nevolníka se stane prvotřídní voják a dělostřelec takřka přes noc. Ale pokud si tohle všechno odmyslim tak to bylo celkem pěkně udělaný. Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)
  • Amaroun: Při vší úctě, já ty vesničany za ateisty nepovažuju. Odkdy se ateismus buduje pověrčivostí?
  • Tak tys chtěl filmy o středověku, tak jsem to záměrně nevztahoval na jiná období. A 1612, dělá to z Rusů největší nadupance, hlavní hrdina se okamžitě naučí nejsložitější finesy o dělostřelbě, šermu a obléhání. A taky tam běhá jednorožec, WTF?!
  • Flanker.27 píše:
    Amaroun: Při vší úctě, já ty vesničany za ateisty nepovažuju. Odkdy se ateismus buduje pověrčivostí?

No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)

Olorin píše:
    Tak tys chtěl filmy o středověku, tak jsem to záměrně nevztahoval na jiná období.

Jo sorry Já když už tady oběvil ten centurion, tak jsem si řekl že tu něco taky doporučim :-D zajímavý by mohlo být toto Ironclad

Olorin píše:
    Jinak mě ti ateisté v Black death prostě nesedí, ne, že by se i ve středověku neobjevovali ateistické myšlenky (nebo přinejmenším hodně kontroverzní, jako třeba Bratři a sestry svobodného ducha), ale takhle otevřeně, jako ve filmu asi nikoliv.

No mne to taky uplně taky moc nesedlo... Na mne působili moc učeně a moc rafinovaně, ale kvůli té myšlence jsem to byl schopen přehlídnout :-)

Thule píše:
    Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)

Jo to mne taky :-)
  • Amaroun píše:
    No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)

Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.

Olorin píše:
    A 1612, dělá to z Rusů největší nadupance, hlavní hrdina se okamžitě naučí nejsložitější finesy o dělostřelbě, šermu a obléhání. A taky tam běhá jednorožec, WTF

Běžné propriety dobrodružného filmu z jakékoli lokace :)) I když přiznávám, že na 1612 jsem se jednou pokoušel dívat a nebavilo mě to. Dokoukání odloženo na neurčito. O moc víc se mi líbil Sluha jeho veličenstva.

Na Ironclad jsem docela zvědavej, pokud by to bylo správně britsky syrový a špinavý, může to bejt zajímavý.
  • Jo, Ironclad by mohl být slušný, pokud tam neudělají nějakýho kočkopsa, jako v poslední půlhodince Robina Hooda, tak by to mohl být pro příznivce klasické středověké řezničiny hodně zajímavý snímek.
  • tak já bych doporučoval Excalibur , výborný film ikdyž už trochu starší
  • robin hood je dosť sklamanie. skvelý rozbeh, ale v polovici filmu sa to všetko zlomí. ako keby režisérovi povedali, že má o hodinu menej času a začal skákať v deji, vo vývoji postáv a podobne. plus tie pokrokové monológy, ktoré sú tŕňom v päte väčšiny takýchto filmov.

tiež sa prihováram za KoH. žiaľ, je tam bloom, ale inak je tam množstvo skvelých vecí.

na prvom mieste je pochopiteľne meno ruže, kráľovná margot a excalibur.
  • Excalibur nemá se středověkem mnoho společného. Jako fantasy je to ale klasika.
  • Staré Baje vikingů jsou dobrý film s dost hrozný distribičním názvem (vikingové jsou v ději jenom nájezdníci). Ještě k dokumentu 1066 - je to jednostranně podaný, ale mě přijde že v tomto případě docela oprávněně ( když jedna strana brání svoji zem a druhá jsou nájezdníci, je to pohled prostých lidí " Vilém tvrdí, že náš král Harold slíbil získat trůn pro něho na ostatky svatých, ale to tvrdí Normané " U hraných dokumentů mě přišlo, že většinou to je vyprávěný z pohledu že jedna strana je dobrá ( Hannibal, cyklus Válečnici -tam mě to přišlo nejmarkatnější u Cortéze tam ho udělali hrozně zbožnýho). Jinak Excalibur je fantasy, ale pro mě je to lepší ztvárnění než třeba Král Artuš, který se snažil být historický.
  • Flanker.27 píše:
    Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.

žoldák: Peklo na tebe čeká s otevřenou náručí.

Hlavní vesničan: Žádné peklo neexistuje.

žoldák:V nebi tě zkrátka nechtějí.

Hlavní vesničan:Neexistuje ani nebe.

žoldák:Proč?! Proč ji posloucháš?

Hlavní vesničan: Protože byla krásná. A skutečná. A neexistuje ani Bůh.

S tohohle rozhovoru jsem nějak usoudil že on je také Ateista :-)

Ale v zásadě je to asi fuk :-D

sarven píše:
    robin hood je dosť sklamanie.

No já jsem nepochopil jak tam Cate přicupitala na ponících přes půl Anglie :-D

Přitom rozjezd Robina byl slušnej :-)
  • Trochu mimo téma - neuvažovali jste udělat nějaký minicon písně ledu a ohně ? Nebo třeba programovou linii na Festivalu Fantazie, já jsem přemýšlel vyrazit na FF ale většina programu mě moc neříkala ( Potter, Star Wars, Star Trek) a třeba zaklínač tam už nebyl (letos u přiležitosti uvedení seriálu) Já bych docela vyrazil, kdyby něco bylo. Z webu jsem pochopil, že občas zahrajete hry, nebo pořádáte i nějaký minicon ?
  • derfel - Mně prostě jen přijde, že to vztahují moc na dnešní dobu. Vážně pochybuju, že to v 11. století obyčejní lidé tak prožívali, když šlo o právo vládnout. To spíš místní šlechtici.
  • Maso a krev, to je kasika ;)
  • Když už píšete o tom Robinovi Hoodovi, byli jste někdo na tom novom muzikáli Robin Hood s Noidem? Mně se moc líbil. :)
  • Amaroun: Já si to pamatuju. Jenže takovejhle typ uctívání je IMHO pořád náboženství, kult osobnosti.
  • montezuma3 píše:
    To asi proto, že žádné oficiální wallpapery ještě nejsou.

netvrdil bych ... http://www.hbo.com/game-of-thrones/inside/extras/download/wallpapers.html
  • jinak jsem ted po HP6 videl trailer - a českej nápis Hra o T(meč)růny je pěknej

ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)
  • Jo, a kterej to byl? Já jednou chytnul akorát nápis Hra o trůny na konci. A byl tam už dabing, nebo ne?
  • nikdo nemluvil

a byl to tento
  • knedle píše:
    ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)

A jak bys to přeložil? :o)

V českých překladech knih je to tak pořád. Což by snad, teoreticky, možná mohlo značit, že se překladů z knih budou držet.
  • ty jo - já mam zafixován překlad: "Zima se blíží" - ono v knihách byl fakt Zima přichází?

Tak kde jsem to vzal?
  • "Zima se blíží" je heslo Starků v překladu
  • Winter is Coming můžeš přeložit tak i tak. Ale Zima se blíží víc symbolizuje ten pozvolnej nezvratnej příchod zimy IMHO.
  • Vlastně jo, zima se blíží. Já to popletla. Bože můj, a to to zrovna znova čtu. Jdu se stydět do kouta.
  • Nevada píše:
    Vlastně jo, zima se blíží. Já to popletla. Bože můj, a to to zrovna znova čtu. Jdu se stydět do kouta.

To se stává i těm nejlepším :-)

BTW pochopili jste někdy heslo Greyjoyů? To je nějaká metafora ? :-D
  • Amaroun píše:

Třeba to je jinak řečeno "Nefandíme zemědělství.", nebo "Za První republiky bychom nevolili Agrární stranu." a nebo "Do konce roku chcípneme hlady.". :-D
  • Zima přichází... no asi je to nezvyk, ale když nad tim uvažuju, proč ne? Je v tom takovej ten nádech akčna, zhmotnění té zimy.

Amaroun píše:

My nesijeme? No já to bral vždycky tak, že železní muži nejsou rolníci apod., oni plení a berou si cizí. Ale asi to nesmíš brát tak doslovně...
  • Sorry začínám blbnout ja to četl: "my nešijeme" ... jdu do druhýho kouta...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi