Hra o trůny ožívá

1222325272835

Komentáře

• Tak nevíme, co se v 8. epizodě stane, že? Jen odhadujeme. Ale předpokládám, že ten název bude hříčka na Aryino „Stick with the pointy end“, takový krutý žertík osudu...
  • Dámy a pánové, Hollywood reporter, jeden z nejváženějších webů co se týče kritiky filmů, seriálů, hudby atd zveřejnil svou kritiku na Game of Thrones a je převelice kladná, chválí se v ní téměř vše a věřte, že jejich slova mají váhu.
    Ačkoliv každý člověk vnímá věci jinak a i kritika je relativní, naplnilo mě to velmi pozitivním pocitem.
    http://www.hollywoodreporter.com/review/game-thrones-tv-review-174120
  • Hollywood Reporter jsem potkal až dnes ráno.
  • tak v českých končinách možná neznámý je, ovšem přečti si nějakou zahraniční diskusi třeba na winter-is-coming.net nebo westeros atd a uvidíš jak tam z toho lidi šílí :)
  • ja to myslel tak, ze pri vcerejsim hledani recenzi po tvem upozorneni, se mi ji (tuto recenzi) nepodarilo potkat

btw neni neco jako rotten tomatos na tv show?
  • Na tenhle názor jsem čekal a těšil se nejvíce a potom co jsem si to přečetl jsem si na 100% jistý, že určitě nebudu zklamaný. Je mi jasné, že museli provést nějaké změny, otrocky to vše převést z knihy do seriálu by bylo špatné. Nejsem člověk, který by si nehal zkazit zážitek, kvůli nesmyslným maličkostem a stejně jako jsem si velmi užil filmové zpracování Pána Prstenů, jsem si teď jistý, že si užiju i tuto adaptaci
  • já to říkal, že je výbornej:) "...House Baratheon, run by King Robert Baratheon (the wonderful Mark Addy)..."
  • Borgiové budou mít větší úspěch díky kvalitní dávce sexu a násilí.
  • Na Addyho jsem čet hodně dobrejch ohlasu v poslední době, tak snad jo. A mimo ty hlavní postavy je vyzdvihovanej docela ještě třeba Theon - Allen.
  • Tak už nás od ukázky dělí jen časový posun, v 9 hodin času východního pobřeží USA to vypukne :-)
  • ja si to prave repetoval:
    po 15min sneak peeku (pred par mesici) byly nej ohlasy na Catelyn, Dany a Arya

ted v prvnich recenzich doplnuji Roberta, Jaimeho, Sansu i Aryu, Jona, Tyriona, Theona, Joffreyho...

coz je az snad na Cersei a Robba kompletni hlavni sestava

Neda vzdy vzponmeli, ale snad aby neurazili :)
  • mam v sobe 4 recenze (nebo dojmy) - 4x nadseni
  • Já mám za sebou dojmy adminu westeros.org a ti se zaměřili spis na tu horší stránku. No, snad nebude tak zle... http://www.westeros.org/GoT/Features/Entry/4985/
  • aha - tohle sem necet
  • 21:00 hodin NY Time je u nás 3 hodiny ráno co?
  • Nejhorší je, že zítra se k netu dostanu až někdy kolem třetí poobědě a vím, že se celý den nebudu moct na nic soustředit, protože DOMA MĚ BUDE ČEKAT GOT!!!!
  • Jj, myslím ze posun je 6 hodin. Takže čekat nebudu, ale rano si přivstanu :-)
  • hmm - vlastne tam opakuji to co jsem uz cet jinde - ale imho dost hnidopisni (Knight of Flowers now the Knight of the Flowers)
    - zas az tak kriticke mi to nepripada

na tu zmenu chovani a duvodu Catelyn jsem zvedav - co tim sakra mysli?

tesi me, ze vychvaluji nejen hlavni herce (bran, sansa, arya), ale take ty vedlejsi
  • Jo, posun je 6 hodin. Já ráno odjíždím brzy a podívat se nejspíš nestihnu. A domů se dostanu až kolem půl páté :o(
  • jaj, to vám nezávidim :-) malou útěchou by mohla být uniklá scéna s nalezením zlovlčat, ale předem varuji, že je to absolutně strašná obrazová a zvuková kvalita.

ad Catelyn - já to celý spíš tak prolít, ale u ní si myslim, že jde o úplný otočení jejích stanovisek ohledně Nedova odjezdu na jih. V knížce ho vesměs ona nutí, že to musí vyšetřit. V seriálu (viz scénář pilotu a trailery) mu vyčítá jeho přesvědčení odjet. Ale možná myslí i něco jiného...

Jinak mě zaujaly asi 2 věci v těch dojmech z westeros.org. Prý hodně chybí větší důraz na sny u Brana a Dany. A Ranovi se dál nelíbilo odfláknutí vykreslení Královské gardy - ale to by bylo na delší popis, jen vyzobávám.
  • K té královské gardě:
    Ona v první knize (jak to tak znovu čtu) zase až tak bombasticky vykreslená není. Dokonce tam o Jaimem pořád mluví jako o dědici lorda Tywina. Navíc tam moc sympaticky nepůsobí (pravidelný průplesk Sansy) - snad kromě Selmyho. Její propracování přijde postupně až v dalších dílech.
  • Ranovi šlo spíš o to, že není lépe vylíčeno, že dříve byla garda fakt elitní jednotkou vyvolených hrdinů.
  • Řek bych, že je z toho hodně znát změna nahlížení na některý věci okem člověka, kterej věci vnímá se znalostí všech čtyř dílů a že člověk, kterej je na úrovni prvního dílu, bude mít na věci jinej pohled.
  • Alek:
    No vůbec by mi nevadilo, kdyby se s těmi sny v seriálu krotili oproti knížce, moc tyto "drogové" scénky nemám v oblibě :-D A ve vizuální podobě to musí být ještě horší než v knižní :-D
  • btw. Můžeme počítat s titulky k sneak-peeku? Pokud bude k dispozici anglický originál, nabízím se k překladu, ale časování z duše nesnáším.
  • hbocz by melo dat ten sneak peek i s cz titulky a to jak na webu, tak vecer v tv
  • to chci na panelaku http://twitpic.com/4gn9bd
    ale asi nebydlim v dost velkym....
  • Tak ten začátek je hodně povedenej... Ani to že je to upravený vůbec nevadí, naopak mrazí mne v zádech při té části, kdy zdrhaj...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi