Tak nevíme, co se v 8. epizodě stane, že? Jen odhadujeme. Ale předpokládám, že ten název bude hříčka na Aryino „Stick with the pointy end“, takový krutý žertík osudu...
Dámy a pánové, Hollywood reporter, jeden z nejváženějších webů co se týče kritiky filmů, seriálů, hudby atd zveřejnil svou kritiku na Game of Thrones a je převelice kladná, chválí se v ní téměř vše a věřte, že jejich slova mají váhu. Ačkoliv každý člověk vnímá věci jinak a i kritika je relativní, naplnilo mě to velmi pozitivním pocitem. http://www.hollywoodreporter.com/review/game-thrones-tv-review-174120
tak v českých končinách možná neznámý je, ovšem přečti si nějakou zahraniční diskusi třeba na winter-is-coming.net nebo westeros atd a uvidíš jak tam z toho lidi šílí :)
Na tenhle názor jsem čekal a těšil se nejvíce a potom co jsem si to přečetl jsem si na 100% jistý, že určitě nebudu zklamaný. Je mi jasné, že museli provést nějaké změny, otrocky to vše převést z knihy do seriálu by bylo špatné. Nejsem člověk, který by si nehal zkazit zážitek, kvůli nesmyslným maličkostem a stejně jako jsem si velmi užil filmové zpracování Pána Prstenů, jsem si teď jistý, že si užiju i tuto adaptaci
Nejhorší je, že zítra se k netu dostanu až někdy kolem třetí poobědě a vím, že se celý den nebudu moct na nic soustředit, protože DOMA MĚ BUDE ČEKAT GOT!!!!
hmm - vlastne tam opakuji to co jsem uz cet jinde - ale imho dost hnidopisni (Knight of Flowers now the Knight of the Flowers) - zas az tak kriticke mi to nepripada
na tu zmenu chovani a duvodu Catelyn jsem zvedav - co tim sakra mysli?
tesi me, ze vychvaluji nejen hlavni herce (bran, sansa, arya), ale take ty vedlejsi
jaj, to vám nezávidim :-) malou útěchou by mohla být uniklá scéna s nalezením zlovlčat, ale předem varuji, že je to absolutně strašná obrazová a zvuková kvalita.
ad Catelyn - já to celý spíš tak prolít, ale u ní si myslim, že jde o úplný otočení jejích stanovisek ohledně Nedova odjezdu na jih. V knížce ho vesměs ona nutí, že to musí vyšetřit. V seriálu (viz scénář pilotu a trailery) mu vyčítá jeho přesvědčení odjet. Ale možná myslí i něco jiného...
Jinak mě zaujaly asi 2 věci v těch dojmech z westeros.org. Prý hodně chybí větší důraz na sny u Brana a Dany. A Ranovi se dál nelíbilo odfláknutí vykreslení Královské gardy - ale to by bylo na delší popis, jen vyzobávám.
K té královské gardě: Ona v první knize (jak to tak znovu čtu) zase až tak bombasticky vykreslená není. Dokonce tam o Jaimem pořád mluví jako o dědici lorda Tywina. Navíc tam moc sympaticky nepůsobí (pravidelný průplesk Sansy) - snad kromě Selmyho. Její propracování přijde postupně až v dalších dílech.
Řek bych, že je z toho hodně znát změna nahlížení na některý věci okem člověka, kterej věci vnímá se znalostí všech čtyř dílů a že člověk, kterej je na úrovni prvního dílu, bude mít na věci jinej pohled.
Alek: No vůbec by mi nevadilo, kdyby se s těmi sny v seriálu krotili oproti knížce, moc tyto "drogové" scénky nemám v oblibě :-D A ve vizuální podobě to musí být ještě horší než v knižní :-D
Komentáře
Ačkoliv každý člověk vnímá věci jinak a i kritika je relativní, naplnilo mě to velmi pozitivním pocitem.
http://www.hollywoodreporter.com/review/game-thrones-tv-review-174120
btw neni neco jako rotten tomatos na tv show?
po 15min sneak peeku (pred par mesici) byly nej ohlasy na Catelyn, Dany a Arya
ted v prvnich recenzich doplnuji Roberta, Jaimeho, Sansu i Aryu, Jona, Tyriona, Theona, Joffreyho...
coz je az snad na Cersei a Robba kompletni hlavni sestava
Neda vzdy vzponmeli, ale snad aby neurazili :)
- zas az tak kriticke mi to nepripada
na tu zmenu chovani a duvodu Catelyn jsem zvedav - co tim sakra mysli?
tesi me, ze vychvaluji nejen hlavni herce (bran, sansa, arya), ale take ty vedlejsi
ad Catelyn - já to celý spíš tak prolít, ale u ní si myslim, že jde o úplný otočení jejích stanovisek ohledně Nedova odjezdu na jih. V knížce ho vesměs ona nutí, že to musí vyšetřit. V seriálu (viz scénář pilotu a trailery) mu vyčítá jeho přesvědčení odjet. Ale možná myslí i něco jiného...
Jinak mě zaujaly asi 2 věci v těch dojmech z westeros.org. Prý hodně chybí větší důraz na sny u Brana a Dany. A Ranovi se dál nelíbilo odfláknutí vykreslení Královské gardy - ale to by bylo na delší popis, jen vyzobávám.
Ona v první knize (jak to tak znovu čtu) zase až tak bombasticky vykreslená není. Dokonce tam o Jaimem pořád mluví jako o dědici lorda Tywina. Navíc tam moc sympaticky nepůsobí (pravidelný průplesk Sansy) - snad kromě Selmyho. Její propracování přijde postupně až v dalších dílech.
No vůbec by mi nevadilo, kdyby se s těmi sny v seriálu krotili oproti knížce, moc tyto "drogové" scénky nemám v oblibě :-D A ve vizuální podobě to musí být ještě horší než v knižní :-D
ale asi nebydlim v dost velkym....