to Alek: mf dnes, tak jsem tu přímo ve scéně a víkendu, potažmo tedy v kultuře, takže to třeba ještě projde.. :) respekt mám rád, ale tam fantasy asi fakt nehrozí :)
Posílal jsem mail redakci Pevnosti, jestli nechystají nějaký číslo věnovaný Písni ledu a ohně. Po odeslání jsem si dneska v listárně novýho čísla dočetl, že chystají (zřejmě květnový číslo). Prý se usilovně snaží získat rozhovor s autorem a vedou intenzivní jednání s HBO. Pokud mě odpoví a třeba i něco víc dám vědět. to Alek: Poslal jsem ti článek o figurkách na mail co jsem našel na ČSFD, tak snad je funkční.
Na mě osobně taktéž působí obal hrozně kýčovitě (a to v tom špatném slova smyslu:-). To co tam dal Alek jako ukázku něčeho podobného, na mě působí podstatně lépe.
Rovněž objednáno. Když jsem se včera ptal, tak mi bylo řečeno, že možná už o víkendu půjde realizovat předobjednávka. Takže si nakonec celkem pospíšili :)
Takže jestli jsem to správně pochopil, tak nové díly už budou pouze vázané?! Takže těch 8 knih, které mám doma mám spálit, abych si mohl do knihovny pořídit "jednotnou" sérii?! No jak v Talpressu myslí. Když změnili formát Darrena Shana v půlce, tak jsem to přestal kupovat. Takže si nekoupím ani toto. Přečtu si t v e-booku a bude. Možná si někdo klepe na čelo, ale já chci, aby knihovna taky hezky vypadala a série, která se v půlce změní vypadá hnusně. Mám v knihovně cca 250 knih (včetně prvních 8 knih, že já je kupoval, když jsem věděl o tom překladu), ale tohle si tam nepřidám.
Souhlas, jsem velkej fanda téhle ságy, na každý díl se strašně těším, ale paperbacky od Talpressu mám v knihovně uložené tak, že nejsou vidět. Zvlášť, když se plánuje vydání v pevné vazbě, mě moc mrzí, že se grafika ubírá stejnou cestou jako v původním vydání. Je mi moc líto, že tak kvalitní titul se prodává v tak nevzhledném obalu, evokujícím brakovou literaturu. Například přebaly Pána prstenů, nového vydání Zaklínače, Eragona a konec konců i Malazské knihy padlých svědčí o tom, že tituly tohoto žánru mohou vycházet i ve vkusných kabátcích...
Někdo se na to, zda Tanec s draky vyjde už jen jako vázaný, nebo i jako dosud, Talpressu ptal, ale ti zatím sami neví. Takže můžu poradit snad jen napsat Talpressu na mail nebo na Facebook stránku. Jinak souhlasím, že ta obálka není nic moc, ale jsem rád, že se jí podařilo alespoň trochu vylepšit po našem vyjádření. Na druhou stanu je to pořád lepší, než americká obálka (teda až na tu Tance s draky, která už je super - u amíků vlastně tak taky dochází ke změně během série, což není divu, ty grafické trendy se prostě za těch 15 let změní).
Tak mám doma novou Hru o trůny - cena za skoro 900 stran v pevné vazbě jen 325! Papír jde, úprava stejná. Obálka je fakt trochu slabší no. Ale furt lepší než ta předtím. Celkem spokojenost. Je to můj první Marin, kterej není paperback.
Komentáře
to Alek: Poslal jsem ti článek o figurkách na mail co jsem našel na ČSFD, tak snad je funkční.
Za rejpnutí se předem omlouvám :-)
ad Pevnost: super, dík za info! Mail právě došel...
Tak že bych si to dal k narozkám? Bylo by to stylové. První vydání jsem dostal taky k narozkám, týjo ale to už bude 9 let...
Ale hlavně jsem získala pro Píseň další oběť. Jedna známá to pořídí synovi :o)
"Pátý díl, pokud vyjde, tak po roce překladu a redakčních prací má šanci vyjít česky někdy před prázdninami 2012."