Ukázka 14 minut z pilotu

124»

Komentáře

• Původně jsem chtěl napsat Island, ale pak mě napadlo, že by taková sledovanost na ostrově lidnatém jako Pardubice, Hradec a Liberec dohromady, byla asi trochu podezřelá :D
  • Vzhledem k počtu obyvatel tak nějak nevěřím, že na HBO se koukala cca polovina z nich :-D nějaký joke, ne? :)
  • Asi jsem to neměl psát :D
  • Asi ne. :-D
  • Víte, teď mě napadla podvratná myšlenka. Když Will najde tábor divokejch a pak je záběr z vejšky na to jak jsou ty těla a jejich části uspořádaný, nepřijde vám ten obrazec nějak povědomej?
  • Obv... otázka co ti připomíná...možná něco jiného než mě :)
  • Myslíš ten...ehm..."vaginální motiv"?
  • uhm, tak nějak :-X
  • Jan Amos Komenský tomu v cimrmanovské hře České nebe říká "geometrické obrazce". :-D
  • Arya zmiňuje, že je škoda, že neumí střílet z luku :)
    ...
    No to se ale GRRM pěkně seknul :-)
    Řekla bych, že Martinovi je to celkem fuk. On sám si s návazností moc hlavu neláme. V Hře o trůny se píše, že král Aerys Nedova otce připravil o hlavu. V Hostině rozvíjí úplně jinou historku. Ve Hře se o Jaimem mluví jako dědici lorda Tywina, o kus dál už členové Královské gardy nesmí nic vlastnit ani dědit. A takových situací je tam víc.
    Navíc jestli bude seriál pokračovat, tak Bouře se bude vysílat tak za dva-tři roky. A tu scénu prostě upraví. Lapkové je prostě chytí a bude. Stejně tam budou muset krátit jako zběsilí - i při případném rozdělení do dvou sérií.

A když je řeč o DVD. Nějaký náznak že by to u nás taky vyšlo - samozřejmě s českou podporou?
  • V Hře o trůny se píše, že král Aerys Nedova otce připravil o hlavu. V Hostině rozvíjí úplně jinou historku.
    Jakou?
    Ve Hře se o Jaimem mluví jako dědici lorda Tywina, o kus dál už členové Královské gardy nesmí nic vlastnit ani dědit.
    Napiš prosím konkrétní stránky...
  • Tak s dědictvím Jaimeho jsem to spíš pochopil, že mocní Lannisterové mohou na zvyklosti královský gardy z vysoka kašlat, což Cersei docela potvrdila, když do gardy vzala třeba ohaře. Tywin bral, že až bude na trůnu jeho vnuk, tak bude ukradený jak změní podmínky gardy ( braný v čase ságy, když už měl dceru - královnu)
  • Ano. V Písni mají různí lidé tendence měnit zvyky pro svůj prospěch a zájem. Není to jen Tywin, který chce zbavit přísahy Jaimeho, ale i např. Stannis, který by něco podobného udělal rád s Jonem...
  • Čísla stránek teď nemám, ale ohledně smrti Rickarda Starka teprve později vypráví jako ho Aerys nechal upálit, zatímco Brandon se na to musel dívat a ve snaze mu pomoci se sám uškrtil. Ve Hře je psáno, že lord Stark přišel o hlavu.
    Co se Jaimeho týče, tak o něm jako o dědici Skály mluví Ned s Robertem - když Ned uhodne, že Robert Jaimemu slíbil titul strážce východu. Ned by si asi pravidla nepřizpůsoboval, ne?
  • Olorin: Ano.
  • A když je řeč o DVD. Nějaký náznak že by to u nás taky vyšlo - samozřejmě s českou podporou?
    To je brzoo :-) Ale Bryan Cogman, pravá ruka producentů, se zmínil, že o druhé sérii zatím nic neví a momentálně pracuje na bonusech pro Blue Ray.
  • Nevím přesně, ale není smrt Rickarda Starka ve Hře podávána, jako nějaká cenzurovaná verze Neda Catelyn, místo děsivé pravdy. A Jaime jí pak řekl pravdivou verzi až ve vězení ( kde odpočíval po záchranné akci zvláštní jednotky, kterou verboval nejlepší šermíř Západozemí a která jen o vlásek nevyšla)
  • Ono jsou to věci, které i kdyby tak nebyly původně zamýšlené, dají se velice lehce retcon-ovat. Stejně je nadlidský výkon, že George dokáže sám udržovat kontinuitu v tak nesmírně rozsáhlém díle jako je Píseň.
  • Koukám, že jsem svojí vtipnou průpovídkou rozjel netušený kolotoč. Tak abych to uved na pravou míru, Arya by neměla umět střílet, je to samo chybka/úprava scénáristů, ne GRRM, ten to myslím nikdy později v sáze neporušil.
  • Taky dávejte bacha, co s tím dělá překladatelka. Celé významy tedy nesleduju, ale třeba dneska perly: "na západním tržišti stály domky z upečených cihel" (místo pálených) nebo popis erbu Redwynů, kteří měli na štítech "burgundské hrozny" (jistě - Burgundsko je přece jedna ze známých tyrellských držav) atd. atp. :)
  • Budete dělat i české titulky? :)
  • Přímo my ne, ale budeme se na nich podílet.
  • Já sem myslel české titulky k preview sem na stránky. Stejně jako k tomu prvnímu speciálu.
  • Uvidíme, zatím není zdroj...
  • To jsme objevili dneska a překlad už probíhá, viz vedlejší diskuze Zákulisí Hry o trůny
  • Už se objevili titulky i pro toto preview: http://www.addic7ed.com/serie/Game_of_Thrones/1/98/Sneak_Preview

Přeložíte i tyto? :)
  • Na to už české titulky jsou. Třeba na stránkách HBO CZ
  • Ale jen pevně ve videu :/

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi