:-)) Když jsem jeho jméno viděla prvně, tak jsme si taky říkala, proč vybral zrovna toto město. Ještě za komenčů mi od tama rodiče přivezli prospekty a přišlo mi krásné :-))
Jo a ten nevadin vtip je prima, akorát na druhém obrázku nedokážu rozluštit, co říká ta potfora za pultem - pomožte někdo :-)
uhlu :D To ma rozosmialo asi najviac.. Vynálezkyňa, čo nevie ani len písať správne gramaticky :D Možno keby tú správu napísala v binárnom kóde, bolo by to lepšie :D
Ale ona má pravdu. Na Marse nikdy nepristál žiaden raketoplán(zrejme to bude tým, že ho tam ešte nikto nikdy nevyslal). Ľudia, zobuďte sa, NASA nás všetkých osiera :D
Ďakujem, práve si mi rozplynula akékoľvek pochybnosti o opodstatnenosti vesmírneho programu(či je prínos dosť veľký za tú cenu). Veď ono to je ešte aj lacné :D
V souvislosti s Marsem dnes na g+ (autor Martin Fiala): "V ČR jsme za 36 miliard korun postavili šest kilometrů dlouhý tunel. V USA za 50 miliard korun vyvinuli revoluční sondu a dopravili ji na povrch jiné planety ve vzdálenosti 250 milionů kilometrů."
Mi na tom hlavně přišla poněkud nereálná záležitost - jak udržet mezi Zemí a Měsícem dokonale standardní vzdálenost a to upěvnění.... V reálu si to neumím představit. I když kdyby už tenhle "paternoster" existoval, tak by samozřejmě odpadla ta ohromná spotřeba energie při vysílání jakýchkolik těles na oběžnou dráhu.... Jenže přiznám hned, že nemám ani zblo technického chápání :(
Napojiť Mesiac je blbosť, nemá od Zeme stále rovnakú vzdialenosť a navyše kto už by len robil tak dlhý kábel?(ale na geostacionárnu obežnú dráhu to je ľahšie a vraj by sa poriadne ušetrilo, keďže poslať niečo do výšky desiatok kilometrov a poslať to po výťahu hore je cenovo v úplne inej kategórii)
O přímým propojení Země a Měsíce ani nevím že uvažoval, ale o orbitální výtah je zajímavá věc, orbitální věže a prstenec jaký popisuje v 3001, to by byla ještě větší stavba než Zeď :)
Áha, tak já někde narazila na paternoster s Měsícem. O orbitálním výtahu vím, ale představit si to nedokážu vůbec, slyšela jsem, že to teoreticky realizovatelné je. Ovšem to je pro jiné mozky než ten můj :-)
Komentáře
Jo a ten nevadin vtip je prima, akorát na druhém obrázku nedokážu rozluštit, co říká ta potfora za pultem - pomožte někdo :-)
EDIT: Teda to je reakcia na Jarlinu otázku :D
Dopis od stejné paní
000000111010001100001011010110110100001101100011001
01001000000011111100100000001110100010110100101001
translate
Myslíš takhle ? :-)
http://nickciske.com/tools/binary.php
"V ČR jsme za 36 miliard korun postavili šest kilometrů dlouhý tunel. V USA za 50 miliard korun vyvinuli revoluční sondu a dopravili ji na povrch jiné planety ve vzdálenosti 250 milionů kilometrů."
I když je to smutné, přesto hodně pobavilo.
V reálu si to neumím představit. I když kdyby už tenhle "paternoster" existoval, tak by samozřejmě odpadla ta ohromná spotřeba energie při vysílání jakýchkolik těles na oběžnou dráhu....
Jenže přiznám hned, že nemám ani zblo technického chápání :(
O orbitálním výtahu vím, ale představit si to nedokážu vůbec, slyšela jsem, že to teoreticky realizovatelné je. Ovšem to je pro jiné mozky než ten můj :-)