Hra o trůny 1x08 - Ostrým koncem

1356789

Komentáře

• Tak modlitby některých byly vyslyšeny. Více Zlovlků, více Rickona a nechybí ani Tyrionova banda divochů.
    Velký Jon je tvrďák jak má být. A z těch figurek co měli na mapách (představující jednotlivé armády) by byla dobrá stylová šachovnice. Nasraný Barristan. Syrio s dřevákem. No co víc si přát. :)
  • Jaj, já se těšim! Zrovna jsem dopsal test, jinak už bych to měl dávnou zkouknuté :-)
  • doufal jsem že shagga bude... větší... :-)
  • Grrr, dneska musim zase čekat, než se dostanu domů, zatracený pondělky.
  • dobre to bolo - vyzneni: dusno pred bouri

top sceny az to dam vecer na hbo titulky
  • Dobrý to byl díl a až na nějaký drobnosti jsem spokojen...
  • tentokrát jsem mírně zklamán, je tam podle mého o dost více vaty než v předchozích dílech...
  • Asi tak, na to, že to byl díl, který napsal sám Martin, jsem čekal něco famózního, a přitom to podle mně byla jedna z těch slabších epizod.
  • Od Martina je ta 9. nebo ne?
  • Ne, tato, sám to píše na Not A Blog
  • Předchozí díly byly stokrát kreativnější - připadalo mi, že si Martin sedl, začal opisovat z knihy, trochu to "podrtil" a jinak nic. To jak vykreslili útok Dothraků mi (oproti knize) přišlo poměrně slabý.
  • Hiccup E. Greyjoy: Až budeš mí rozpočet na to aby si udělal pořádný útok Dothraků tak řekni....
  • Spíš jsem očekával (s prominutím) naturalističtější scénu oněch znásilňování. Že by právě s tímhle měli v HBO problémy?
  • dobrý diel, som spokojný. úvodná čistka Lannisterov bola pôsobivá, rovnako drogov súboj a robbove prvé kroky vládnutia. tak isto Barristan konečne dostal trochu šťavu.
    scenáristicky veľmi slušné, zaujímalo by ma, čo kto považuje za vatu. tým, že to písal GRRM sa pre mňa dôležitým stávajú dve veci:
    Objavenie sa Rickona a jeho veštecké slová. ukazuje to, že nielen na schopnosť vlčích snov, ale pre mňa to podporuje dôležitosť tejto postavy. ak sa dobre pamätám Rickon prvý zistí, že Ned je mŕtvy, nie?
    súboj Syria s gardou. jednak moja obľúbená odvážná scéna a jednak, to že neukázali Syriovu smrť mi príde podozrivé. začínam trochu dúfať, že ho ešte stretneme...
  • Sarven: Ano, Rickon začal plakat na Zimohradu, mistr Luwin mu říkal, že na takové předtuchy nesmí dát, pak přiletěl havran a Luwin řekne "musíme sehnat kameníka, který dobře znal jeho podobu."
  • Kdyby ukázali jeho smrt, tak by mě s tím osvětlování děje už vážně naštvali. :-) Hlavně to ale konečně nabírá obrátky - dobrá, nabírá je už od minulého dílu, ale už přibývá té akce.
  • to je pravda. dá sa na to aj tak pozrieť. že niektoré "falošné stopy" GRRM chce nechať.
    inak najmenej mi sedela scéna tyriona, brona a ich stretnutia s klanmi. snáď prvá Tyrionova scéna, ktorá ma nebavila. a ajhľa: písali ju B+W nie GRRM.
  • To se Syriem jsem chtěl právě teď napsat. Ale třeba si nás Martin jenom vychutnává :)
  • Návrat k seriálovej excelencii. Nemám, čo by som vytkol. Tento diel sa mimochodom nesie v znamení Robba Starka. Richard Madden konečne dostal poriadny priestor a predviedol, že vodcu, ktorý dokáže skrotiť aj Veľkého Jona Umbera (výborná scéna s odhryznutými prstami) zvládne zahrať na jednotku. Potešujúce je, že tentokrát sa nevyskytol ani jediný zbytočne dlhý dialóg - epizóda má vynikajúce tempo. Absolútna pecka za plný počet. P.S.: Milé HBO, v nasledujúcej epizóde si pri scéne boja Starkov a Lannisterov želám vidieť veľké, digitálne rozmnožené vojsko. S pohľadmi na vojenské tábory ste sa totiž príliš nevytiahli. Ak to nabudúce nenapravíte, nielen že ma naseriete, ale si aj urobíte hanbu pred káblovkou Starz. Keď oni môžu mať v The Borgias kopec digitálnych francúzskych vojakov s o dosť menším rozpočtom, očakávam niečo podobné aj od vás. (10/10)
    Btw. vata? Inak ste všetci v poriadku? :)
  • prd vata - sbirani sil pred hutnym koncem :)

jinak pan od Bilych plastu, co bojoval s Syriem, nekulhal...
  • Hiccup E. Greyjoy: Aaaaaha sorry :-)
  • Macejko: Borgias nedělá Starz, ale Showtime pro HBO.
  • baltime chlape, teď jsi mě ranil. jestli to neni trochu tim, že osmá epizoda už prakticky nic nenaznačuje, už není o spekulacích a příslibech do budoucna, ale protržená přehrada.
  • Martin. Mistr sám se chopil scénáristického pera a v potu tváře, odháněje druhou rukou fanoušky skandující "já chci Tanec s draky ty čubko" (modří vědí) sepsal jednu epizodu. A, přátelé Arrynského údolí, do seriálu se naplno dostalo to, co mi zatím trochu chybělo, teda naprosto stejná atmosféra jako v knize. Ať je to mrazivý sever nebo teplý (nazdar Renly) jih, kde stěny mají uši a dcery musí prosit za své otce. Dothracká linie sice není to pravý stromovinský, ale tu stejně víceméně ignoruju. A konečně má Robb prostor a naplno potvrzuje, že je pravej vůdce hodnej svýho otce.
  • No tak konečně jsem to taky viděl. Ta epizoda má poklidnější tempo a jsem rád, že měla i docela poklidný konec. Moc cliffhangerů škodí. Epizoda pro mě neměla žádné hluché místo, nic kontroverzního jako v minulém díle scéna s Malíčkem. Skvěle vyvážené, vyčnívají pak jen vyloženě geniální okamžiky, kde je vrcholem asi scéna Barristana (btw, snad si ho lidi nebudou plést s Kevanem, protože vzhledově jsou skoro jak dvojčata :-). Potěšily mě drobnosti jako Rickon a Hodor (no dobře, drobnosti v jeho případě je asi blbý výraz :-D) - v tuhle scénu jsem ani nedoufal.

Taky mě hodně mrzelo (viz diskuze na d20.cz), že nezazněla věta "They followed me home father, may I keep them? They don't eat much." :-)

Akorát vlastně ta Dany mě tentokrát moc neba, ale to se v příštím díle spraví.

JInak mě vrtá hlavou, jestli střihači nepřehodili scénu Tywina a Robba - to s tím informátorem. Už v minulém díle byly nějak blbě poskládány asi dvě scény. Ale nic zásadního...
  • Nevada: Hopla, chybička sa vlúdila :)
  • Alek: Áno, Barristanova scéna je skvelá a vďaka nej sa teším na viac priestoru, ktorý dostane ako Arstan.
  • Flanker.27: uvidíme, až si to pustím podruhé. Někdy to do sebe zapadne trochu později... Nicméně některé scény jsou geniální, jiné výtečné, jen mi přišlo, že v tomto díle je prostě pár míst, která kdyby tam nebyla, nic by se nestalo...
  • Preview na 9. epizódu.
    . V čo dúfam: v riadne zhnitú ranu Khala Droga, v zimomriavkovú scénu s duchmi a Mirri Maz Duur, v srdcervúcu a dychvyrážajúcu scénu Nedovej popravy (predovšetkým!), Danynho potratu a Drogovej smrti, v Jonovu spálenú ruku, no a v neposlednom rade v poriadnu dlhú bojovú scénu Starkovia vs. Lannisteri s digitálne rozmnoženou armádou a konečne v nejakú poriadnu Djawadiho hudbu. Možností predviesť sa bude mať neúrekom.
  • tyrion! zalozte novej dil...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi