Hmm, to je vážně zajímavé, protože jsi na ni neměla nárok :-) kdy jsi rodila? nebyla jsi třeba studentka? nebo nečerpali jste z pojištění manžela?
Co praví Ministerstvo práce a sociálních věcí...
Jaký je rozdíl mezi mateřskou a rodičovskou „dovolenou“?
Prvních 28 týdnů dostává matka peněžitou pomoc v mateřství (PPM), která se vyplácí z nemocenského pojištění a činí 70 % denního vyměřovacího základu (vypočítává se z příjmů za předchozích 12 kalendářních měsíců). Matka, která porodila více dětí najednou, pobírá tuto dávku 37 týdnů. Žena může dávku začít pobírat 6, maximálně 8 týdnů před plánovaným termínem porodu. V době, kdy tuto dávku dostává, je na mateřské dovolené.
Aby žena mohla PPM dostávat, musí být v posledních dvou letech před nástupem na PPM minimálně 270 kalendářních dní nemocensky pojištěna. V případě, že nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství a je nemocensky pojištěná – například nastoupila do zaměstnání v 7. měsíci těhotenství – pak bude dostávat nemocenské 6 týdnů před porodem a pak v šestinedělí.
Od narození dítěte (pokud matka nepobírá PPM) nebo po skončení výplaty peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenského poskytuje stát rodičům rodičovský příspěvek. V té době jsou na rodičovské dovolené.
Od narození dítěte (pokud matka nepobírá PPM) nebo po skončení výplaty peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenského poskytuje stát rodičům rodičovský příspěvek. V té době jsou na rodičovské dovolené.
To se jednalo o první dítě a během těhotenství už jsem byla v rozvodovém řízení. Tak nevím...jen uvádím fakta. Pravděpodobně se ty zákony a vyhlášky docela často mění....
Američtí studenti jsou varováni, aby na dokumenty, zveřejněné WikiLeaks, neodkazovali na sociálních sítích, či je nešířili, protože jejich případné budoucí zaměstnání ve státní správě vyžaduje průchod tzv. background checks („prověření minulosti“) a v případě zájmu o WikiLeaks touto kontrolou určitě neprojdou. Obamova administrativa zakázala zaměstnancům americké federální státní správy číst WikiLeaks, pokud nemají dostatečné bezpečnostní oprávnění. Zákaz potvrdila i knihovna amerického Kongresu, americké ministerstvo školství, americké ministerstvo obchodu a další vládní instituce. Firma Apple odstranila ze svého e-shopu aplikaci pro přístup k WikiLeaks.Naopak, studenti diplomacie v indickém Foreign Service Institute, jsou vyzýváni, aby (pro studijní účely) sledovali styl, stručnost, preciznost a pregnantnost vyjadřování v amerických diplomatických depeších.
Aneb nic tak neomezí svobodu slova jako rozbitá huba. AD: První souvětí, neplatilo u nás za totáče něco podobnýho ? Heh.
tak naskenuj tak 10--20 znaků a uploadni je tady: What Font is. Pokud je to v databázi, tak by to mělo ten font najít. Sám takto hledám fonty a většinou najdu :)
No.. S tou stránkou akosi ja trdlo neviem robiť.. Nahrám tam obrázok a píše to, že tam mám dať aspoň dva znaky, no neviem ako tam mám prihodiť aj ten druhý :/
Prostě tam dej naskenovaný nadpis např. PROLOG. Nejlépe, když to bude černě na bílém pozadí. Jinak se mi zdá, že ten font je použitý i v originále ADwD. Bohužel si to nemůžu ověřit, protože nemám knihu momentálně u sebe.
A vypadl ti správný font? Já jsem zkoušel hledat podle tohoto http://goo.gl/MlF6q (když klikneš na obálku tak se ti ukáže preview z knihy), protože si myslím, že je to přesně ten font, který jsi tu ukázal, ale asi ho nemají v databázi.
Beztak se tu najde nějaký odborník - ve Vizovicích na Masters jsem potkala sporťák se značkou T v kolečku. Nemůžu tuhle značku nikde najít ani si ji vybavit čí by to byla podkategorie :( (není to ani Tesla motors ani Thurner wagen...fakt nevím) Najde se tu nějaký znalec ? :-)
Beztak se tu najde nějaký odborník - ve Vizovicích na Masters jsem potkala sporťák se značkou T v kolečku. Nemůžu tuhle značku nikde najít ani si ji vybavit čí by to byla podkategorie :( (není to ani Tesla motors ani Thurner wagen...fakt nevím) Najde se tu nějaký znalec ? :-)
Starší ročník? Mladší ročník? Od T mne napadá akorát Talbot, ale ti už léta auta nevyrábějí.
Ne Talbot je jak z ocelových tyček. Tohle T je trochu zdobnější, ale ne zas moc. Spíš mám podezření, jestli to není nějaká řada sporťáků jiné značky jako má Buggati Veyrony a Ford má Mercury.... Z které doby - když u těch sporťáků je to těžko určit podle karosérie a já ho viděla jen zezadu o půl druhé v noci v pondělí cestou z Vizovic na Vsetín jsme za ním jeli so Sirákova :-))
Monty - jo to už se blíží - ty horní konce téčka byly takhle zahnuté, ale spodek ne - jenom zarovnaná patka (nejsou různé varianty ?) a bylo rozhodně jednobarevné čistě stříbrné. Ale rozhodně by to mohlo být i toto, podle obrázků klidně a podle přítomnosti Hyundai v republice.
Vlčačko - kaju se - na to jsme se nesoustředila, protože jsme se snažila co nejlíp rozeznat značku. Navíc jakmile skončila plná čára, tak zmizel v dáli :-p takže jsme na to měla jen chvíli.
Vlčačko - kaju se - na to jsme se nesoustředila, protože jsme se snažila co nejlíp rozeznat značku. Navíc jakmile skončila plná čára, tak zmizel v dáli :-p takže jsme na to měla jen chvíli.
Já ti nechci nadávat, já ti chci pomoct a ještě k tomu miluju auta a miluju hádání. :-D
Komentáře
Co praví Ministerstvo práce a sociálních věcí...
Jaký je rozdíl mezi mateřskou a rodičovskou „dovolenou“?
Prvních 28 týdnů dostává matka peněžitou pomoc v mateřství (PPM), která se vyplácí z nemocenského pojištění a činí 70 % denního vyměřovacího základu (vypočítává se z příjmů za předchozích 12 kalendářních měsíců).
Matka, která porodila více dětí najednou, pobírá tuto dávku 37 týdnů. Žena může dávku začít pobírat 6, maximálně 8 týdnů před plánovaným termínem porodu. V době, kdy tuto dávku dostává, je na mateřské dovolené.
Aby žena mohla PPM dostávat, musí být v posledních dvou letech před nástupem na PPM minimálně 270 kalendářních dní nemocensky pojištěna. V případě, že nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství a je nemocensky pojištěná – například nastoupila do zaměstnání v 7. měsíci těhotenství – pak bude dostávat nemocenské 6 týdnů před porodem a pak v šestinedělí.
Pravděpodobně se ty zákony a vyhlášky docela často mění....
Aneb nic tak neomezí svobodu slova jako rozbitá huba.
AD: První souvětí, neplatilo u nás za totáče něco podobnýho ? Heh.
Leč nemá smsyl se tu přehazovat která velmoc je víc pokrytecká, to prostě impéria dělají, dokud jim to nikdo nezarazí.
Tiež ma napadlo, že si ho budú nejako strážiť a že bude platený... Ale stále je tu nádej...
Ale skôr by som chcel ten vnútri knihy ako nadpisy kapitol aj :/
Ja to naskenované mám, celú abecedu, ktorá je tam (chýba mi Q a X), ale vyzerá to divne :/
Ale ten, čo používajú v anglickom originále je iný font...
Najde se tu nějaký znalec ? :-)
Z které doby - když u těch sporťáků je to těžko určit podle karosérie a já ho viděla jen zezadu o půl druhé v noci v pondělí cestou z Vizovic na Vsetín jsme za ním jeli so Sirákova :-))