S tou černou kvótou je to přesně tak a podle toho vypadají emerické hysterické filmy :-)) O Avengers vedl choť krátky monolog před pár dny.... Má to 90%....viděl jsem trailer....(nyní ke mně) Ne! :-)
Dračí dupa je taky ubohost, stejně jako Underworld :-)) Někdy mne stále překvapuje kolik těch nesmyslů ještě uvidím, když mne někdo zase bude dlouze přesvědčovat - na film XY se podívej, je to opravdu úžasné, něco úplně jiného než ta hora bikarbony předtím a je to děsně vtipné a prostě dokonalé....aspoň si nikdy nenechám doporučit od stejného člověka 2x :-))
Ať už mě pranýřujete či alespoň minimálně držíte v přízni, přeju Vám všem příjemné počtení "Tance s draky", a jsem docela zvědavá na Vaše komentáře, nikoliv k překladu, ten snad bude v pořádku, ale především k ději samotnému, kniha je skvělá jako vždy, Martin jeden z nejlepších vypravěčů, jaké znám, ale přece jen si potrpí na rozvláčnost a udržování neustálého napětí... po přečtení se budete modlit, aby už měl hotovou další knihu, což je samozřejmě jen zbožné přání. A moje nejsympatičtejší postava z pátého dílu? Samozřejmě Tyrion... :-) Přeju Vám všem všechno dobré, Hanina
Hanka Březáková: Nejsympatičtejší je Ramsay Bolton :)
Hmm, při překládání kapitol o Bastardovi se mi přeneseně otvírala kudla v kapse... Neboli: jak by se mu líbilo, kdyby někdo stáhl aspoň malý kousek kůže z něho? :-(
Hanka Březáková: Á propos, že jsem tak smělá a ptám se - Reekovské rýmy se v češtině předpokládám nerýmují, nebo snad existuje slovo, co by se na ten český ekvivalent rýmovalo? Jenom tak ze zvědavosti :)
Ať už mě pranýřujete či alespoň minimálně držíte v přízni, přeju Vám všem příjemné počtení "Tance s draky", a jsem docela zvědavá na Vaše komentáře, nikoliv k překladu, ten snad bude v pořádku, ale především k ději samotnému, kniha je skvělá jako vždy, Martin jeden z nejlepších vypravěčů, jaké znám, ale přece jen si potrpí na rozvláčnost a udržování neustálého napětí... po přečtení se budete modlit, aby už měl hotovou další knihu, což je samozřejmě jen zbožné přání. A moje nejsympatičtejší postava z pátého dílu? Samozřejmě Tyrion... :-) Přeju Vám všem všechno dobré, Hanina
hanino, opätovne ďakujem za predošlé preklady, teším sa na tento. čakanie ma naučilo angličtine, takže to bude tentokrát iné. bude to moje druhé čítanie, som zvedavý. a musím povedať, že tyrion bol (žiaľ) prevalcovaný Davosom a Baristanom. To sú podľa mňa naj POV v Tanci.
ale teď mě napadlo že tu vlastně topic se spoilerama z tance je ne? Tak tam bych ddál diskutoval a né přenášet spoilery někam jinam :D
O událostech z prvních čtyřech knížek se tu normálně mluví ve všech topicích, který nejsou věnovaný seriálu. Jak dluho bysme asi měli diskuzi o Tanci držet jenom v tom příslušným topicu?
sú tu dva topiky (ako to písať?) o tanci, jeden z nich je spoilerový. otázka je či sa novoprečítaním bude chcieť prehrýzať desiatkami, stovkami rok starých, ale zase autentických komentov. každopádne, tí čo začnú čítať asi začnú tam, alebo dajme topic Tanec - spolier - CZ a poďme pekne odznova! aj tak nás nič krajšie najbližšie 3 roky nečaká. som optimista.
Komentáře
Tady je všeobejasňující komentář: Dračí doupě se jeví poněkud zatuchlé...Nejspíš tu drak zanechal i jinou stolici, než tu na sezení.
O Avengers vedl choť krátky monolog před pár dny....
Má to 90%....viděl jsem trailer....(nyní ke mně) Ne! :-)
Dračí dupa je taky ubohost, stejně jako Underworld :-)) Někdy mne stále překvapuje kolik těch nesmyslů ještě uvidím, když mne někdo zase bude dlouze přesvědčovat - na film XY se podívej, je to opravdu úžasné, něco úplně jiného než ta hora bikarbony předtím a je to děsně vtipné a prostě dokonalé....aspoň si nikdy nenechám doporučit od stejného člověka 2x :-))
U mě bohužel Tyrion klesl a na jeho pozici se vybojoval Bran.
Takže tak a nejinak :-))
Tak to asi budu muset ustřihnout síťák :-(
ale teď mě napadlo že tu vlastně topic se spoilerama z tance je ne? Tak tam bych ddál diskutoval a né přenášet spoilery někam jinam :D
každopádne, tí čo začnú čítať asi začnú tam, alebo dajme topic Tanec - spolier - CZ a poďme pekne odznova! aj tak nás nič krajšie najbližšie 3 roky nečaká. som optimista.