Já objednávala taky ve čtvrtek a stav tam mám: vyřízená (zboží bylo odesláno), platila jsem předem na účet.
Jinak už to tady proběhlo, na úvodní straně mají zprávu: * NAPANIKAŘTE!!!! Všechny stávající objednávky na titul Hostina pro vrány BUDOU BĚHEM TOHOTO TÝDNE V Ý Ř Í Z E N Y!
Měl bych dotaz, četl jsem (už je to dlouho) hru o trůny ve starém vydání a teď jsem si koupil vlastní ve vázané verzi a chybí mi tam některé scény (Arya hází kamení po nymerii, Tyrion čůrá dolů ze zdi) čím to je? Btw je to ve vázané verzi nebo to vynechali z celého druhého vydání. Nesnáším nekompletní knížky :D
no já je mam už pár let v paperbacku HpV, pač sem tehdy nevydržel až budou v knihovně k mání, zbytek vázaných knih jsem si nedávno dokoupil. Každopádně pokud vyjdou paperbacky Tance o měsíc dřív než vázaná verze půjdu do toho :-O , nevím proč už Talpress nemá vydání Tance v chystaných titulech, rád bych už předobjednal než mi to rozeberete :-)
Ygritte: Ja mam vazany prvni 3 dily a zatim bez problemu. Cetl jsem jednou a tu papirovou obalku pri cteni sundavam. Je ale pravda, ze ten papir je opravdu nic moc ... nekdy se bojim otocit stranku ...
Carmine: Ja objednaval minuly tyden v pondeli a teprve dnes mi prislo, ze knihu odeslali. Snad to zitra, nebo v patek dojde. Snad ti to nejpozdeji zitra poslou, aby to jeste mohlo v patek prijit (pak uz zalezi na poste no).
Hildegarda: To by mohlo byt super :)
PS: Vim, ze se to tu uz resilo, ale na tom obale pro vazanou verzi Hostiny je opravdu Cersei a Jaime?
@Anvil: ta scéna s odháněním Nymerie byla v knihách jako flashback (na rozdíl od seriálu), tj. je to někde o kus dál, když na to Arya s určitým odstupem vzpomíná.
@Anvil: ta scéna s odháněním Nymerie byla v knihách jako flashback (na rozdíl od seriálu), tj. je to někde o kus dál, když na to Arya s určitým odstupem vzpomíná.
„Museli jsme po ní házet kameny,“ řekla zbědovaně. „Říkala jsem jí, ať utíká, aby byla volná, že už ji nechci. Byli tam jiní vlci, se kterými si mohla hrát, slyšeli jsme je výt a Jory říkal, že zdejší lesy jsou plné zvěře, takže bude mít co jíst. Jenomže ona pořád šla za námi, a tak jsem ji musela zahnat kameny. Dvakrát jsem ji zasáhla. Vyla a dívala se na mě a já jsem se přitom tolik styděla, ale byla jsem v právu, viď? Královna by ji nechala zabít.“ 22 kapitola (Arya)
Jsem krapátko zmaten tím, o čem se tu bavíte... on Talpress nechce s vydáváním ságy pokračovat? To snad ne...
Neboj, mluvíme o jiné sáze (Master and Commander)
No mě takto, a už je to delší doba, vypekl Laserbooks s legendou o Lone Wolfovi, nebo s Shadoplay, je to docela zklamání. Nezbývá než to přečíst origoš :-D Jo není nad to objevit nějakou pěknou knižní ságu, která je už celá vydaná a není nad to umět anglicky.
Jak jsem přečetl ADWD bez sebemenších problémů, tak u Master and Commander bych si teda těžce nevěřil. To je natolik výrazově, slohově, stylově odlišný, navíc s kupou odbornejch výrazů, že kdoví. Tuhle jdem komusi překládal asi dvě stránky textu z jednoho dílu, co eště u nás nevyšel, a byl někde coby reklama, a zabralo mi to dobrý dvě hodiny perný práce...
já mám Hru vázanou (obálku taky sundávám) a zbytek paperback a žádné výraznější známky opotřebení nevidím (četla jsem 2x, pak skorošvagr a babička). jediná nevýhoda paperbacků je, že se bez zatížení samy obrací listy (tzn. že se u toho blbě kojí, pokud si knihu člověk nepřišlápne nohou :-)
Já to chápala i před tím, jsem jsem podrážděnými citoslovci navazovala na nedávnou debatu. Všichní kojí. Tady se kojí, v Písni se kojí na vysoké úrovni, Cat kojila, princezna Elia kojila, ubohá nešťastná Lysa Arryn kojila (i když za jakou cenu...), Joanna Lannister kojila dokonce dvojčata, dokonce i slaboduchá a šílená Lolys kojila svého malého bastarda. Člověka tak nějak utěšuje jen to, že všechny špatně skončily. Jediný, kdo nekojil, byla matka Edrika Dayne.
Vůbec bych se nedivila, kdyby cvičně přiložila i umírající Lyanna (možná umírám, ale nejsem špatná matka) a ten slib, který z Neda vymámila, bylo, že Jon dostane suprovou kojnou, aby netrpěl astmatem, obezitou, slabou imunitou, alergiemi, měl vysoké IQ , dosáhl vedoucí pozïce v práci, měl vyšší sebevědomí a vůbec si užil všech výhod kojených dětí, jak tvrdí průzkumy LL.
Nu což, půlnoc se blíží, to abych šla udělat nutrilon, pro toho svýho vřešťana, co z něj vyroste chromajzlík a chcípaček, který se vrátí se čtyřicítkou i z divadelního představení O zlé horečce. :-((((
Nu což, půlnoc se blíží, to abych šla udělat nutrilon, pro toho svýho vřešťana, co z něj vyroste chromajzlík a chcípaček, který se vrátí se čtyřicítkou i z divadelního představení O zlé horečce. :-((((
No a to je to, proč před takovými jako jsi ty smekám klobouk. To jak to máte komplikovanější (mytí flašek, být v čas a v dostatečném množství připraven). Jedinou výhodou snad je, že se může zapojit i chlap.
No a to je to, proč před takovými jako jsi ty smekám klobouk. To jak to máte komplikovanější (mytí flašek, být v čas a v dostatečném množství připraven). Jedinou výhodou snad je, že se může zapojit i chlap.
Si piš. Je to neskutečný vos*r. Převařit vodu, sterilizovat lahvičku, namíchat, ohřát a furt dokola. A kolik UM stojí? To jsou taky slušný cifry.
Ale to všechno je nic proti tomu pocitu zmaru... :-( Všude člověka bombardujou výzkumy, jak jsou nekojené děti méněcenné. A nejhorší na tom je, že to člověk prostě nedokáže vzdát, takže se týrá až do hořkého konce. Přitom ze zkušenosti vyplývá, že jsou buď ženské, kterým to jde samo a nepotřebují žádné rady, pomůcky ani poradce, a pak ty, kterým to není dáno. Je minimum těch, co měly problémy a plně se rozkojily.
já mám dítě, které odmítá pít. Prostě to neumí. Přisaje se a pak si vesele žužlá. A užužlalo by se vesele i k smrti, bez nutrilonu. Teď jsem měla radost, že si žužla bere stále méně nutrilonu, tak jsem se radovala, že se přeci jen třeba naučila pít. Tak z toho mě vyvedla doktorka a její váha. Nenaučila. Prostě tiše a tajně páchá sebevraždu hladem :-(
Takže mi z toho hrabe, nejradši bych se neviděla, střídavě nenávidím sebe, střídavě dítě a vždycky, když někdo zmíní kojení, beru si to osobně. Dokonce, i když to udělá ten bídák GRRM. Lolys? I slabomyslná šílená Bronnova Lolys to zvládá.... Chjo.
@Tyna: Myslím, že pokud nemáš nervy na to zkoušet, zda to myslí vážně (nepřipadáš mi jako ten typ), tak jsou pořád lepší ty lahvičky. A jo, možná jí něco bude chybět, ale to asi každému. Ohledně těch černých předpovědí - žužlání a pocit blízkosti může nakonec na tom všem být tím nejdůležitějším, takže..
Já přesně nevím, proč pořád nechci hodit ručník do ringu.
Dílem si odmítám plně přiznat selhání, částečně si myslím, že i těch pár kapek, co do sebe dostane, k něčemu budou, což je asi blbost, částečně i proto, že je mi to předstírané kojení příjemné, navíc se nechci vzdát fungujícího uklidňujícího prostředku (řve, strčím jí prso, uklidní se) a taky proto, že si odmítám rozsvítit nad hlavou neon s nápisem špatná matka (už proto, že máme nízký futra a tím nápisem bych do nich narážela :-). Navíc, kdyby například přišel konec světa a přestal se vyrábět nutrilon, mohla bych si ji dát k prsu, mít ji tam 24h/d a tiše bychom umřely spolu. (zatímco za opačných okolností bychom asi zemřely za jejího hladového řevu). Takže si tím projdu až do hořkého konce, kdy už to fakt nepude...
Je prostě otrava, že kdykoliv se někde někdo zmíní o kojení, nebo si o něm přečtu zmínku v knize, je to, jako by mnou projel hormonální nůž.
Tyna, uplne ta chapem, pred rokom som si vybrecela sve, mam ale opacny problem, moja sa ho vobec nechce pustit a uz v porodnici som plakala od bolesti. Po mesiaci trapenia som sa ju rozhodla odstavit, nevladala som, ale vsetky tie reci o kojeni ma donutili zatnut zuby a hoci som mala dva krvave melony, tak som to nejako pretrpela. Kojim preto, lebo moje dieta by inak nevedelo, kto je matka. V posdstate jemu staci iba prso. Hocijake. Uz ho odkojila aj moja svagrina aj jeho krstna, hladovo sa prisaje a necha len vechtik. Po roku som sa dostala na 6 kojeni denne a depky pokracuju...Ak mas doma spokojne dieta, ci uz s nutrilonom alebo nie, tak to je to hlavne. Vsetkym okolo sa ospravedlnujem, ze som odbocila od temy, ale hovorime tu aj o Matke vsetkych drakov :)
já mám Hru vázanou (obálku taky sundávám) a zbytek paperback a žádné výraznější známky opotřebení nevidím (četla jsem 2x, pak skorošvagr a babička). jediná nevýhoda paperbacků je, že se bez zatížení samy obrací listy (tzn. že se u toho blbě kojí, pokud si knihu člověk nepřišlápne nohou :-)
Takže které teda myslíte, že si mám koupit? Já pořád nevím...já ty knihy čtu často, třeba oblíbený kus, když mám náladu, a prostě se bojím, že se mi ty tvrdé rychle zničí...prostě mi ta kniha připadá na pevnou vazbu moc tlustá.....i jen můj HP5 nevypadá úplně nejlépe :D A to knihy miluju a rozhodně s nimi nazacházím nějak špatně..
Tyna, Hildegarda: jsem ráda, že náš kraken je v tomto směru normální :) já s tím už chci končit, tak se asi čtvrt roku psychicky připravuju na řev a pak stejně vyměknu. Ipad knihu nenahradí.
Takže které teda myslíte, že si mám koupit? Já pořád nevím...já ty knihy čtu často, třeba oblíbený kus, když mám náladu, a prostě se bojím, že se mi ty tvrdé rychle zničí...prostě mi ta kniha připadá na pevnou vazbu moc tlustá.....i jen můj HP5 nevypadá úplně nejlépe :D A to knihy miluju a rozhodně s nimi nazacházím nějak špatně..
Ja osobne by som ti odporúčal viazané verzie. Mám ich doma a každá kniha je asi 3x prečítaná - sú v poriadku. Čítal som aj paperback(ten je lepší v tom, že ho môžeš so sebou všade brať), ale spokojnejší som, keď tie knihy nie sú rozdelené. Samozrejme, každý ma svoj názor... Je to len na tebe, ale keďže sa pýtaš, tak ja ti radím VIAZANÉ! :))
Tyna, nas maly tiez len zuzlal, nesal a stracal na vahe (lekarka presviedcala na nutrilon). Draha si zacala odsavat mlieko, davat ho do flasky. potom si taku dlhu ruricku prilozila od flasky k bradavke a maly sal obe. po par tyzdnoch sa rozbehol a problem sme uz nemali.
ja mam povodne dvojdielne verzie a nedam nane dopustit
Pokud sem zas zavítá někdo z Talpressu, tak bude čumět :D:D:D Já mám brožované vydání a jsem s ním naprosto spokojená. HP5 právě znovu rozečítám a už je z něho pěkný salát (čteno 2-3x). Takže já doporučuji paperback.
Komentáře
Jinak už to tady proběhlo, na úvodní straně mají zprávu:
* NAPANIKAŘTE!!!! Všechny stávající objednávky na titul Hostina pro vrány BUDOU BĚHEM TOHOTO TÝDNE V Ý Ř Í Z E N Y!
čím to je? Btw je to ve vázané verzi nebo to vynechali z celého druhého vydání. Nesnáším nekompletní knížky :D
Carmine: Ja objednaval minuly tyden v pondeli a teprve dnes mi prislo, ze knihu odeslali. Snad to zitra, nebo v patek dojde. Snad ti to nejpozdeji zitra poslou, aby to jeste mohlo v patek prijit (pak uz zalezi na poste no).
Hildegarda: To by mohlo byt super :)
PS: Vim, ze se to tu uz resilo, ale na tom obale pro vazanou verzi Hostiny je opravdu Cersei a Jaime?
22 kapitola (Arya)
jediná nevýhoda paperbacků je, že se bez zatížení samy obrací listy (tzn. že se u toho blbě kojí, pokud si knihu člověk nepřišlápne nohou :-)
Vůbec bych se nedivila, kdyby cvičně přiložila i umírající Lyanna (možná umírám, ale nejsem špatná matka) a ten slib, který z Neda vymámila, bylo, že Jon dostane suprovou kojnou, aby netrpěl astmatem, obezitou, slabou imunitou, alergiemi, měl vysoké IQ , dosáhl vedoucí pozïce v práci, měl vyšší sebevědomí a vůbec si užil všech výhod kojených dětí, jak tvrdí průzkumy LL.
Ale to všechno je nic proti tomu pocitu zmaru... :-( Všude člověka bombardujou výzkumy, jak jsou nekojené děti méněcenné. A nejhorší na tom je, že to člověk prostě nedokáže vzdát, takže se týrá až do hořkého konce. Přitom ze zkušenosti vyplývá, že jsou buď ženské, kterým to jde samo a nepotřebují žádné rady, pomůcky ani poradce, a pak ty, kterým to není dáno. Je minimum těch, co měly problémy a plně se rozkojily.
já mám dítě, které odmítá pít. Prostě to neumí. Přisaje se a pak si vesele žužlá. A užužlalo by se vesele i k smrti, bez nutrilonu. Teď jsem měla radost, že si žužla bere stále méně nutrilonu, tak jsem se radovala, že se přeci jen třeba naučila pít. Tak z toho mě vyvedla doktorka a její váha. Nenaučila. Prostě tiše a tajně páchá sebevraždu hladem :-(
Takže mi z toho hrabe, nejradši bych se neviděla, střídavě nenávidím sebe, střídavě dítě a vždycky, když někdo zmíní kojení, beru si to osobně. Dokonce, i když to udělá ten bídák GRRM. Lolys? I slabomyslná šílená Bronnova Lolys to zvládá.... Chjo.
Dílem si odmítám plně přiznat selhání, částečně si myslím, že i těch pár kapek, co do sebe dostane, k něčemu budou, což je asi blbost, částečně i proto, že je mi to předstírané kojení příjemné, navíc se nechci vzdát fungujícího uklidňujícího prostředku (řve, strčím jí prso, uklidní se) a taky proto, že si odmítám rozsvítit nad hlavou neon s nápisem špatná matka (už proto, že máme nízký futra a tím nápisem bych do nich narážela :-). Navíc, kdyby například přišel konec světa a přestal se vyrábět nutrilon, mohla bych si ji dát k prsu, mít ji tam 24h/d a tiše bychom umřely spolu. (zatímco za opačných okolností bychom asi zemřely za jejího hladového řevu).
Takže si tím projdu až do hořkého konce, kdy už to fakt nepude...
Je prostě otrava, že kdykoliv se někde někdo zmíní o kojení, nebo si o něm přečtu zmínku v knize, je to, jako by mnou projel hormonální nůž.
Vsetkym okolo sa ospravedlnujem, ze som odbocila od temy, ale hovorime tu aj o Matke vsetkych drakov :)
Ipad knihu nenahradí.
Čítal som aj paperback(ten je lepší v tom, že ho môžeš so sebou všade brať), ale spokojnejší som, keď tie knihy nie sú rozdelené. Samozrejme, každý ma svoj názor...
Je to len na tebe, ale keďže sa pýtaš, tak ja ti radím VIAZANÉ! :))
ja mam povodne dvojdielne verzie a nedam nane dopustit
Já mám brožované vydání a jsem s ním naprosto spokojená. HP5 právě znovu rozečítám a už je z něho pěkný salát (čteno 2-3x). Takže já doporučuji paperback.