Polonahý se počítá jenom s vrškem dolů? Tak to je opravdu slabota v porovnání s těma dlouhosáhlýma scénama v nevěstincích. (I když přece jenom přednost dám Gendrymu).
Keď Velký Jiný zdvihne svoju zamrznutú prdel na Severe a položí ju na celý svet, keď slová vyschnú a kniha GRRM začne od naštvanosti čitateľov letieť v povetrí ako listy, keď Jojen začne trhať konvalinky na záhrade Baraka Obamu....
Výborný díl, hezky se to všechno připravuje na budoucí události. Jaqen je výborný, už se těším na jeho rozloučení s Aryou, to by mohla být jedna z nejlepších scén druhé série - pokud jim tedy zbyl budget na triky :D. Jediný co mi nesedělo, Tywin by se takhle s podřadným sluhou nebavil, obzvlášť ne před svými kapitány. Na Reedovce asi fakt můžeme zapomenout. To mě dost mrzí, pokud to nevyřeší nějak jinak, tak to vypadá na velký odklon od knihy.
Tento díl se mě líbil, i když se v něm tedy nic moc nedělo. Nejvíce se mě líbily scény s Brienne a Catelyn a taky Arya jak poučovala Gendryho v boji s mečem.
Jakožto nenáročný divák, který nekouká na seriál, aby jen hledal chyby a rozdíly oproti knize, jsem s tímhle dílem spokojený. Hodně se mi líbí nové postavy Půlruký je pěkně vykreslen, i když scéna s ním na Pěsti, je trošku divná, nepamatuji si přesně jak to bylo v knize, ale tady jsem vůbec nepochopil proč se Jon, rozhodl jít s ním, a hlavně jaký důvod měl Mormont ho jako stevarda pustit. Další kdo se sice jen mihnul, ale vypadá slibně je Dagmer. Správný železný muž. Brienne je přesně taková jak jsem si ji představoval v knize. Hodně se mi líbil rozhovor Tyriona a Bronna ve městě. Ti dva jsou dobře sehraný. Rozhovor Stannis - Davos, taky velmi přesvědčivě zahraný, tady mi oba dva hodně seděli. Renlyho je škoda, pro mě to byl opravdu král, který by byl dobrý, i když na trůn neměl právo. Moc mě nabaví linka Brana, ale ta mě nebavila ani v knize.
PS: Znělka hezky pozměněná, jen Qarth mi příjde trochu odfláklý. (Stejná jako v E4)
· Ve chvíli, kdy mi začne být nějaká postava sympatická, zabijou jí. Sbohem Renly, zemřels hezky uvěřitelně. · Brienne je nejspíš dobře zahraná- už teď mi leze na nervy. Nelíbil se mi její útěk- Robara Royce měl zabít později Loras, takhle nikdo "neví", že Renlyho nezabila. · Truchlící Loras vypadá vážně zničeně. · Cersei se stále častěji objevuje s pohárem v ruce. Detail, ale potěší- pokud jí nezapomenou opít při Černovodě, bude to působit logicky. · Tyrionova schovávačka, kde sbíral info od Lancela působí vážně nenápadně. Nosítka s velmi jednoznačnými rozměry pomalu uprostřed ulice... · Stannis v tomhle dílu nezaujal. Davos na mě konečně začíná působit jako Davos. · Představení Vrabčáků- správně odraní, hloupí se "strhujícím" přednesem. ;) · Chudáčka Theona nikdo neposlouchá, tak si to vykompenzuje "geniálním plánem". Přestává mi ho být líto a začínám ho opět nesnášet... · Buď je Tywin úplný blázen, nebo si věří víc, než je zdrávo (a já bych se pak nedivila, že zemřel jak zemřel). Nechat si od dítěte nepřítele nosit vodu.... · Jaqen byl parádní. Včera jsem si četla tuhle pasáž v angličtině a jeho rozhovor s Aryou je téměř opsaný z knihy. Že by jsme se vraceli k největším plusům první série? · Velkým plusem děje za Zdí je Bolestínský Edd. Zní dokonale bolestínsky. Půlruký působí dojmem skutečného větrem ošlehaného rangera. Škoda, že "vydrží" jen do konce téhle řady. · Tyrion má štěstí, že se divil hluboko ve sklepeních pyromancerů. Bála jsem se, že mu do pusy vletí moucha. :D · Doreah mi začíná lézt na nervy. Pomalu chápu, proč v knize nepřežila Rudou pustinu ona, a ne Stříbrná. Poněkud jsem nepochopila nevraživost mezi ní a Irri. · Moc se mi líbila "vtipná scénka" s Dothraky rozebírajícími Xarův palác. · Pyat Pree vypadá jako správná vyschlá mrtvola. Rty bych mu udělala trochu modřejší. · Oproti tomu Quaithe je zklamání. Nepůsobí na mne nijak záhadně, její maska na dřevo nevypadá a celkově působí dojmem uprchlé komediantky. · Rickon hezky "vlčí". · Rýsuje se nám odpověď na otázku, zda bude Jojen... a moc nadějně to nevypadá. · Daenerys mě štve čím dál víc.
Zdá se mi to, nebo v tomhle dílu vážně nebyly žádný prsa? :D
žeby bol Rickon Joyenom? to je veľmi zaujímavá myšlienka... ak sa tak stane tak to spolier z tanca! ozrejmí/zjednoduší jednu líniu z Tanca. Davosov výlet na Skagos by tak bol iba knižnou odbočkou a slúžil nám skôr na stretnutie sa s Manderlym? hm...
Takhle ne- špatně jsem to napsala. Ty dvě věty spolu nesouvisí, krom toho, že se týkají děje na Zimohradu.
Výborný díl, hezky se to všechno připravuje na budoucí události. Jaqen je výborný, už se těším na jeho rozloučení s Aryou, to by mohla být jedna z nejlepších scén druhé série - pokud jim tedy zbyl budget na triky :D. Jediný co mi nesedělo, Tywin by se takhle s podřadným sluhou nebavil, obzvlášť ne před svými kapitány. Na Reedovce asi fakt můžeme zapomenout. To mě dost mrzí, pokud to nevyřeší nějak jinak, tak to vypadá na velký odklon od knihy.
Jj, výborný díl... Těžko říci, jak to bude s Reedovci... Tu scénu, kde Tywin mluví s "podřadným sluhou", chápu tak, že ukazuje svým bratrancům a velitelům, že jsou absolutně vymaštěný a že prostá 9ti letá holka ze Severu má víc rozumu než oni
Lechtač jako první smrt byl doopravdy nemilé překvapení. Těšila jsem, se na Bouři, až ho Arya ubodá a ono nic... :(
Aj ja to zjednodušenie chápem, ale nepáči sa mi.... Ja už čítam Búrku, ale ešte som sa nedostal k časti Lechtačovej smrti - počul som o nej a tešil som sa.. Ak ho Arya ubodá, tak teraz sa teším ešte viac.. len to akzí to, že to neuvdíme v seriáli .( No možno tam dajú hockoho nepodstatného :D Možno samotného Sandora - to by bol zaujímavý odklon od knihy.. odklon ako otočenie o 180 stupňov :D Nie skôr o 360 stupňov, ale s iným spoôsobom kráčania...
já si tedy počkám na naší HBO až to bude s titulkama, ale ještě předtím mě čeká grilovačka =P to si ten díl večer pak hezky vychutnám
Hej, to aj ja im tu závidím, že to vidia o celých 24 hodín skôr než ja :D Inak ako vy to vidíte o troch ráno na ktorom HBO? Veď na americkom to ide o deviatej, nie?
Lechtač jako první smrt byl doopravdy nemilé překvapení. Těšila jsem, se na Bouři, až ho Arya ubodá a ono nic... :(
Aj ja to zjednodušenie chápem, ale nepáči sa mi.... Ja už čítam Búrku, ale ešte som sa nedostal k časti Lechtačovej smrti - počul som o nej a tešil som sa.. Ak ho Arya ubodá, tak teraz sa teším ešte viac.. len to akzí to, že to neuvdíme v seriáli .( No možno tam dajú hockoho nepodstatného :D Možno samotného Sandora - to by bol zaujímavý odklon od knihy.. odklon ako otočenie o 180 stupňov :D Nie skôr o 360 stupňov, ale s iným spoôsobom kráčania...
No to teda ne! Klidně ho může nechat umřít, ale tohle ani zanic! To bych si jí musela najít a zpřerážet jí ručičky (i když si neumím představit, jak fyzicky ublížit literárně-seriálové postavě). :(
:D V Once Upon a Time by si to dokázala :D Ale predstav si, keby to pravili - tým by poondili pár zaujímavých vecí :D Ja si celkom myslím, že by to s radosťou spravili
Komentáře
Na Reedovce asi fakt můžeme zapomenout. To mě dost mrzí, pokud to nevyřeší nějak jinak, tak to vypadá na velký odklon od knihy.
já si tedy počkám na naší HBO až to bude s titulkama, ale ještě předtím mě čeká grilovačka =P to si ten díl večer pak hezky vychutnám
Hodně se mi líbí nové postavy Půlruký je pěkně vykreslen, i když scéna s ním na Pěsti, je trošku divná, nepamatuji si přesně jak to bylo v knize, ale tady jsem vůbec nepochopil proč se Jon, rozhodl jít s ním, a hlavně jaký důvod měl Mormont ho jako stevarda pustit.
Další kdo se sice jen mihnul, ale vypadá slibně je Dagmer. Správný železný muž.
Brienne je přesně taková jak jsem si ji představoval v knize.
Hodně se mi líbil rozhovor Tyriona a Bronna ve městě. Ti dva jsou dobře sehraný.
Rozhovor Stannis - Davos, taky velmi přesvědčivě zahraný, tady mi oba dva hodně seděli.
Renlyho je škoda, pro mě to byl opravdu král, který by byl dobrý, i když na trůn neměl právo.
Moc mě nabaví linka Brana, ale ta mě nebavila ani v knize.
PS: Znělka hezky pozměněná, jen Qarth mi příjde trochu odfláklý. (Stejná jako v E4)
· Brienne je nejspíš dobře zahraná- už teď mi leze na nervy. Nelíbil se mi její útěk- Robara Royce měl zabít později Loras, takhle nikdo "neví", že Renlyho nezabila.
· Truchlící Loras vypadá vážně zničeně.
· Cersei se stále častěji objevuje s pohárem v ruce. Detail, ale potěší- pokud jí nezapomenou opít při Černovodě, bude to působit logicky.
· Tyrionova schovávačka, kde sbíral info od Lancela působí vážně nenápadně. Nosítka s velmi jednoznačnými rozměry pomalu uprostřed ulice...
· Stannis v tomhle dílu nezaujal. Davos na mě konečně začíná působit jako Davos.
· Představení Vrabčáků- správně odraní, hloupí se "strhujícím" přednesem. ;)
· Chudáčka Theona nikdo neposlouchá, tak si to vykompenzuje "geniálním plánem". Přestává mi ho být líto a začínám ho opět nesnášet...
· Buď je Tywin úplný blázen, nebo si věří víc, než je zdrávo (a já bych se pak nedivila, že zemřel jak zemřel). Nechat si od dítěte nepřítele nosit vodu....
· Jaqen byl parádní. Včera jsem si četla tuhle pasáž v angličtině a jeho rozhovor s Aryou je téměř opsaný z knihy. Že by jsme se vraceli k největším plusům první série?
· Velkým plusem děje za Zdí je Bolestínský Edd. Zní dokonale bolestínsky. Půlruký působí dojmem skutečného větrem ošlehaného rangera. Škoda, že "vydrží" jen do konce téhle řady.
· Tyrion má štěstí, že se divil hluboko ve sklepeních pyromancerů. Bála jsem se, že mu do pusy vletí moucha. :D
· Doreah mi začíná lézt na nervy. Pomalu chápu, proč v knize nepřežila Rudou pustinu ona, a ne Stříbrná. Poněkud jsem nepochopila nevraživost mezi ní a Irri.
· Moc se mi líbila "vtipná scénka" s Dothraky rozebírajícími Xarův palác.
· Pyat Pree vypadá jako správná vyschlá mrtvola. Rty bych mu udělala trochu modřejší.
· Oproti tomu Quaithe je zklamání. Nepůsobí na mne nijak záhadně, její maska na dřevo nevypadá a celkově působí dojmem uprchlé komediantky.
· Rickon hezky "vlčí".
· Rýsuje se nám odpověď na otázku, zda bude Jojen... a moc nadějně to nevypadá.
· Daenerys mě štve čím dál víc.
Zdá se mi to, nebo v tomhle dílu vážně nebyly žádný prsa? :D