No jo, taky si občas říkám, jestli ten Martinův svět vůbec stojí za záchranu. Už slyším to jeho charakteristický hihňání, jak po sedmý knížce vysvětluje, že to přece celou dobu říkal :D
... (kdo by chtěl číst ságu, o který se předem doslechne, že na konci jsou všichni mrtví a všechno zničený?).
Já. Už jenom proto, abych zjistila JAK se povedlo všechny povraždit a všechno zničit... :D
Súhlas, viete aké je to umenie, povraždiť každého tak, aby to ešte vyzeralo dobre? :D Mimochodom, hlavná myšlienka Búrky mečov je jasná: Chlapi, nežeňte sa, nedopadne to dobre:D
Takže se zkáze Západozemí dojde během mega svatby? Sakra, Martinova exmanželka musela bejt nějaká kudlanka nábožná... :D
Mám tip: Stannis donúti Daenerys vziať si ju, ale príde Xaro+Jorah+Drogov duch, ktorí to budú chcieť prerušiť. Euron Greyjoy bude chceť zatrúbiť na Dračí roh, aby donútil Drogona, Viseriona a Rhaegala, aby zabili Daenerys, no zmýli si ho s Rohom zimy, zrúti Múr, Iní prejdú do Nočnej pevnosti(kde sa to bude odohrávať). Draci pôjdu do boja, avšak stretnutie mágie Iných a drakov spôsoboí otovrenie dier vo vesmíre, ktoré vcucnú všetky postavy a vypľujú ich v Nočnej pevnosti. A bude masaker. A na konci na kopu mŕtvych vystúpi kostra s pridrátovanou hlavou a povie: A je to. Ako som sľúbil, Lyanna. a zatmiíevačka a koniec :D Bol by som dobrý autor, však?
Anglachel: Byl bys skvělý HOLLYWOODSKÝ scénárista. Doufám, že tam bude sousta výbuchů, zpomalovaček, tklivá hudba, nenositelné kostýmy a stupidní dialogy... ;D
A ešte jedno ukončenie: Iní vyhrali, prízraky vstávajú. Každá postava je teraz otrokom ich moci. A na malý kopček vyjde Ygritte v zbroji iných a celá armáda sa pred ňou skloní. Ygritte sa otočí do kamery a povie: Hovorila som, že nič nevieš :D
Respekt nemá žádné stupnice, palce apod., to je moc zjednodušující :-) Jo a díky za reakce na Respekt obecně, některé potěšily, jiné méně, ale jsem rád, že komunita zde aspoň rozlišuje mezi Respekt a Reflex :-)
Spíš mi přišlo, že v článku chybí hodnocení úplně, že je to jenom úvaha nad seriálem. Ale nečetla jsem pozorně a prd tomu rozumím, jak by řekla Ygritte. :-) Každpodádně obdivuji tvoji věrnost zaměstnavateli, Aleku (bez ironie). Davos by mohl závidět. Jsi ztělesněním přísloví "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Někdy mi připadá, že se cítíš zodpovědný za celý časopis. :-)
Témata jsou sem tam zajímavá, jenže se to musí umět napsat - poutavě a vtipně se dá psát i o relativně závažných věcech a to prostě v tomhle časopise neumí. Proto mě nudí.
Vnímání stylistiky je dost subjektivní záležitost.
Témata jsou sem tam zajímavá, jenže se to musí umět napsat - poutavě a vtipně se dá psát i o relativně závažných věcech a to prostě v tomhle časopise neumí. Proto mě nudí.
Komentáře
Jo a díky za reakce na Respekt obecně, některé potěšily, jiné méně, ale jsem rád, že komunita zde aspoň rozlišuje mezi Respekt a Reflex :-)
Mimochodom, hlavná myšlienka Búrky mečov je jasná: Chlapi, nežeňte sa, nedopadne to dobre :D
a zatmiíevačka a koniec :D
Bol by som dobrý autor, však?
zatrúbi na Roh zimy
Stannis: Vy proste tie blbé rozhodnutia máte v rodine, však?
"I am! I am Daenerys Stormborn of House Targaryen, Mother of Dragons and ..."
:D
Iní vyhrali, prízraky vstávajú. Každá postava je teraz otrokom ich moci. A na malý kopček vyjde Ygritte v zbroji iných a celá armáda sa pred ňou skloní.
Ygritte sa otočí do kamery a povie: Hovorila som, že nič nevieš :D
Dany: Nie som Dany, som Daenerys za búrky zrodená z rodu Targaryenov, Matka drakov a...
Septon: Áno by úplne stačilo
Myslím, že o dost povedenější článek než ten v Respektu...
Každpodádně obdivuji tvoji věrnost zaměstnavateli, Aleku (bez ironie). Davos by mohl závidět. Jsi ztělesněním přísloví "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."
Někdy mi připadá, že se cítíš zodpovědný za celý časopis. :-)
Jinak to přesně sedí, spíše než recenze (ostatně to tak v časáku ani neoznačujeme) úvaha.