Záporáci, filmoví i literární.

11112131416

Komentáře

• Ben Nevis napsal(a):

Wolsey a Cromwell byli skvělí "záporáci". :-)

Teda mně toho Cromwella nakonec bylo až líto a ještě vyfasovat ožralýho kata... :-(
  • Takže říkáte, že Tudorovci dobrý? Já se z časových důvodů přestala dívat, jak byli na Nově. Pak mi někdo říkal, že ty další řady (viděla jsem jen 1.) jsou strašné, tak už jsem je ani nevyhledávala.
  • Mně se líbily všecky řady... A moc:-)
  • Arutha2321 napsal(a):

Když už se tu mluví o Samu Neillovi, skvělý záporák byla jeho postava v Horizontu události. Ten film jsem viděl v dosti skorém věku, a tehdejší noci bych si nechtěl zopakovat. :)

Z Horizontu události jsem měla noční můry po několik týdnů :D Mám ho zase nahraný, ale zatím jsem se neodvážila.
  • Tak díky, vrátím se k nim :).

edit: a nesnáším Moora! :D
  • Krisa napsal(a):

Arutha2321 napsal(a):

Když už se tu mluví o Samu Neillovi, skvělý záporák byla jeho postava v Horizontu události. Ten film jsem viděl v dosti skorém věku, a tehdejší noci bych si nechtěl zopakovat. :)

Z Horizontu události jsem měla noční můry po několik týdnů :D Mám ho zase nahraný, ale zatím jsem se neodvážila.
    Od W.S.Andersona asi to nejlepší co natočil.
  • Cože Peter O'Toole?! Tak to jste měli říct hned! :D
  • Michelle: Tak nepřesností tam bylo víc (např. spojení dvou Jindřichových sester do jedný a pod.), ale v tomto případě mi to nevadilo.
  • Jj, kvalita to nakonec vyvážila:-)
  • Major Konig v Nepřítel před Branami (Ed Harris) Tady jsem tomu německýmu střelci přál protože Jude Law a jeho Zajcev byli nesympatičtí jak sviňa :D
  • Blackfish: Jude Law byl v nějakém filmu nesympatický???:-o Nevěřím:-)
  • No, on klasicky ten film nemá se skutečným Zajcevem moc společnýho. Proč jenom to nenatočili jak to bylo doopravdy a nevykašlali se na okázalej hollywoodskej příběh. Ten Zajcevův hlavní protivník se nejmenoval König a myslim, že to ani nebyl major, ale obyčejnej voják. Jejich souboj trval tři dny...
  • Tak jasně je to hollywoodská omáčka... Konig pravděpodobně nikdy neexistoval ale nejaké muzeum v rusku má dokonce optiku jeho pušky Zajcev říkal že svedl tří denní souboj s odstřelovačem který prý vedl školu pro střelce v německu. kdoví jestli je to pravda.
  • Nejspíš bych to viděl, že to tak Zajcevovi řekli (protože on sám asi nějaký průzkum hned potom, co zvítězil, neudělal...), aby to dobře vypadalo v jeho memoárech.

Každopádně ten film měl bejt o dvou chlapech a jejich puškách, všechno ostatní vyhodit.
  • Já musím souhlasit. Tyhle násilně cpaný Lovestory do válečnejch filmů mě strašně štvou. Co to tam má dělat? Vždyť tak to nebylo? Proč to tam přidávaj? Kvůli prodejnosti? Vždyť je to válečnej film ten kdo na něj jde asi očekává krev, pušky a zabijéní, né Rosamunde Pilcher (nebo jak se to píše) u Stalingradu, v Ardenách, v Normandii atd.
  • Kolikokoli napsal(a):

Takže říkáte, že Tudorovci dobrý? Já se z časových důvodů přestala dívat, jak byli na Nově. Pak mi někdo říkal, že ty další řady (viděla jsem jen 1.) jsou strašné, tak už jsem je ani nevyhledávala.

Tudorovci mají dobré zpracování, o tom žádná. První dvě série jsou fajn, protože hlavní dějová linka je jasná - Jindřich a jeho pobláznění Annou, ve druhé sérii pak ten tvrdý dojezd. Pak ale tvůrci neměli dost, a tak se ve třetí a čtvrté řadě dočkáme i dalších jeho žen, ale už to prostě působí nekonzistentně, zvlášť ta čtvrtá série už vůbec nemá drajv. Osobně se mi nejvíc líbila druhá série, je hodně emotivní. A vůbec nejlepší je její pátá epizoda, která je skoro celá o tvoje neoblíbenci Moorovi ;)
  • Michelle napsal(a):

Blackfish: Jude Law byl v nějakém filmu nesympatický???:-o Nevěřím:-)

Zvláštní. Mě je Law nesympatický ve všech rolích kromě doktora Watsona. Ale četla jsem s ním asi dva rozhovory a jako člověka ho mám docela ráda, rozhodně má něco v hlavě.
  • svoa00: Nj, to je otázka vkusu:-) Já si zas nepamatuju roli, ve které mi byl nesympatický (i jako hejsek Alfie mi by sympatický):-D
    No prostě jsem jeho fanynka:-)))
  • svoa: No, já už jsem ve 3. sérii. Z té 2. jsem viděla jen první cca 3 díly (nemohla jsem to sehnat online a stahování mi tu jde děsně pomalu). Moora jsem právě moc nemusela (nemám ráda katolíky - proto mě štvala i Kateřina). Nejraději jsem tam měla asi Cromwella, to byl můj veliký oblíbenec. Z manželek samozřejmě Jana, tu jsem měla nejraději už když jsme se o ní učili v dějepise na základce. Bohužel Janča mi umřela a Tomík přišel o hlavičku :'(. Ale teď tam mám vyhlédnutého nového oblíbence (Francis :D).
  • Mě docela seděla Anna Klevská. Zajímalo by mě, jak vypadala doopravdy, že se mu nelíbila, protože Joss Stone je docela kus :)
  • "...nic v sobě nemá pěkného a vypadá špatně zepředu i zezadu. Povislá prsa i jiné znaky ve mně vyvolaly jistotu, že již není dívkou. Její tělo nemá nic, co by vyvolalo jakékoli touhy." + prý měla stopy po neštovicích - tolik wiki.
  • Kolikokoli napsal(a):

"...nic v sobě nemá pěkného a vypadá špatně zepředu i zezadu. Povislá prsa i jiné znaky ve mně vyvolaly jistotu, že již není dívkou. Její tělo nemá nic, co by vyvolalo jakékoli touhy." + prý měla stopy po neštovicích - tolik wiki.

Tak on se jí Jindra potřeboval z politických důvodů nějak zbavit, takže soudím, že přeháněl ;)
  • Jo, podle obrazu vypadá jako nejhezčí z jeho manželek. Ale teď, když je tam Kačka Howardová, tak koukám, že si docela s tou postavou vyhráli. Ale líbí se mi.
  • Arutha2321 napsal(a):

Ja som to videla v detstve a potom docela nedavno a stale si pamatam tie oci. Kiezby som to nevidela...
  • A ještě prej Anna K. smrděla:-D Kdoví, jak vypadala doopravdy, ale v knihák o Jindrovi ji vždycky popisují jako škaredou, i když krása je asi docela abstrakní pojem:-) Příběh Kateřiny H. se mi strašně líbil, bylo mi jí líto, takový blázínek
    mladý:-(
  • Jo, kdo ví, jak to bylo. Třeba Markéta Pyskatá prý byla taky moc hezká. A čím víckrát Annu Klévskou vidím, tím mi přijde víc okouzlující. Fyzicky je IMHO hezčí než Anna B.
  • Ale Anna B. taky nebyla nějaká extra krasavice... Byla ale jiná, zajímavá a okouzlující - prý:-D Natalie Dormer mi k ní absolutně seděla, taky není klasicky krásná, ale je strašně zajímavá:-)
  • Jo, to jo. Prý měla 6 prstů na jedné ruce :D
  • Kolikokoli: Detail:-D Dokonalost je nudná a nezajímavá:-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi