Turnaj

18911131418

Komentáře

• Jaime x Syrio

Výhody vs nevýhody obou soupeřů

Jaime

- vysoký, s delším dosahem zbraně než Syrio

- s velkou pravděpodobností silnější než Syrio

- nosí zbroj která ho chrání před útoky

- mnoho zkušeností z bojů na život a na smrt

Syrio

- zřejmě rychlejší než Jaime

- mistrné ovládání zbraně

- nenosí zbroj jenž by mu poskytla ochranu před výpady soupeře

- dokonalý odhad soupeře

- elitní bojovník Braavosu

Slunce ozařovalo arénu a vzduch voněl příslibem napětí a vzrušení. K západní straně bojiště přichází postava zářící jen o něco méně než samotný Hélios. Zlaté vlasy, zlatá zbroj, vtípků trefných celý roj. Nepřátelé ho nenávidí a zároveň respektují. Přátele ho milují a obdivují, přesto se však neubrání pocitu mírného napětí, když stane v jejich blízkosti. Když ho vidíte nemůžete ho nepřipodobnit lvu, stejně krásný i smrtonosný…..to je Jaime Lannister.

Králokat došel k aréně a lehce pohodil zlatými kadeřemi. V tu chvíli část ženského osazenstva táhle vzdychla s přáním mít jeho tělo nebo jazyk mezi svými stehny, Loras se nepokojně ošil a nevědomky přejel rty jazykem, Usměvavý se… nu jak jinak usmál a vzpomínal na malé lvíče, které mu jen taktak uniklo z pod meče.

Na druhé straně skoro nepovšimnut přichází Jaimeho protivník. Nenápadný, v kožené zbroji, jediné co na něm vypadá trochu nebezpečně je jeho štíhlý meč. Přesto zasvěcení vědí, že tohoto muže není radno podceňovat. Thorosovi z Myru dal na kolbišti deset vteřin a Temnohvězdě k zármutku nejedné ženy jen o málo více. Na první pohled směšný jako vyhřívající se ještěrkovlk z mokřin, v okamžiku útoku však stejně smrtonosný….alternace za Stevena Segala ve filmu Je těžké ho zabít….to je vizitka Syria Forella z Braavosu.

Oba muži se ukloní davu a poté vyslechnou proslov lorda Eddarda. Syrio soustředěný, Jaime pohupující se v kolenou s lehce znuděným výrazem. „Pánové bojujte čestně a hrdinně“. „Na mou Lannisterskou čest Starku“. Lord Eddard si znechuceně odplivne“. Fight. A pak to začne, tanec smrti. Rychlý jak paso doble a vzrušující jak tango. Diváci něco takového neviděli a rychle se dostávají do varu.

Jaime se snaží vykrývat oční průzor v přilbici a nevystavovat útoku místa, kam by mohl proniknou soupeřův meč. Jeho protivník je však rychlý jak blesk. Králokat se dokáže pouze bránit. Mnohokrát se meč vodního tanečníka otře o zlatou zbroj a nakonec najde skulinku. Syriův meč proniká mezi ocelovými pláty na soupeřově levé ruce. Jaime pustí štít v zoufalství máchne po nechráněné hlavě protivníka. Ten se snaží i s mečem prudce couvnou. Zaseklý meč ho však na vteřinu zpomalí. Pouhá vteřina stačí na to, aby špička Jaimeho meče přejela jeho obličej. Krev zalije Syriovi oči. Oba zkrvavení muži stoji v mrtvolném tichu proti sobě. Oslepený Sýrio odhodí meč. „ Zdá se, že dnešní den byl západ lepší“. „Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější pane“. „ Ať tě provází požehnání všech sedmi“ sykne Jaime s mrtvolně bledou tváří a odkráčí k tribuně, kde sedí Lannisterovic rodina. „Toto vítězství bych chtěl věnovat….Tywin pozvedne obočí, Cersei se koketně usmějě….svým dětem“.

V davu se ozývá šum. Rytíř bílé gardy a nějací bastardi? Ženy, které ho před chvíli chtěli mít v sobě, by ho teď nejradši vykastrovaly, Loras si odplivne, šepot přerůstá v bučení. Jen Usměvavý se pořád stejně přitrouble usmívá. „Poznáme někdy strýčkovi děti mami“ ptá se malý Tommen. Cersei rudá vzteky se neobtěžuje odpovědět. Zkrvavený Jaime se plouží na transfuzi, šťastný, že konečně vykřikl do světa pravdu, která ho tížila jak žulový příkrov pískovcové podloží (trochu geologie:-).

Na druhé straně je odváděn Syrio malým, hubeným, střapatým klukem se štíhlým mečem za opaskem. Syrio se taktéž usmívá, první meč mořského lorda Braavosu se ve svém odhadu soupeře opět nespletl.

• Usměvavý rytíř - Brienne z Tarthu

Ráda bych podotkla, že nejen Brienne sbírala při souboji s Gregorem speciální body. I ser Gregor dostal od svého jmenovce naděleno tříbodově. Takže Brienne je zdatná horolezkyně. Mám můj bod

Syrio Forell - Jaime Lannister

Dobře, rytíř Temnohvězda mi neprošel, ale Jamie ve zbroji snad už Syria v kamaškách vyřídí :wink:

• ad Brienne - OK vyhrala "pranici krale Renlyho" ale aj Jorah Mormont vyhral cely turnaj - obaja kvoli laske, ale tato motivacia zda sa odpada. kto by hlasoval za Joraha? Nikto. Proti Jaimemu obstala vdaka tomu ze hnil pol roka v kobkach a mal zviazane ruky. Opakujem netvrdim ze Brienne je zla rytierka alebo sermiarka, ale elita urcite nie je. Howg.

ad. Syrio - Jaime - mas pravdu, treba vsetkych superov posudzovat v ich najlepsej forme. bohuzial neviem aky skutocne dobry Syrio vo svojich najlepsich rokoch bol a tak nechavam svoj hlas pre jaimeho....

ad. posielanie prispevkov - skratka som to poslal, poslal a poslal (uz nechcem byt novicom) :D

• Usměvavý rytíř - Brienne

Brienne je dobrá, ale aby podruhé porazila někoho typu Gregor? Na to dle mě nemá.

Syrio Forell - lord Velitel královské gardy ser Jaime Lannister

Syrio je mi prostě sympatičtější a navíc musel být opravdu skvělý, když takovou dobu zastával místo prvního šermíře. Navíc zatím všichni hlasují pro Jaimeho, tak aby to bylo také trochu zajímavější. :wink:

• Quote:
    ad. Syrio - Jaime - mas pravdu, treba vsetkych superov posudzovat v ich najlepsej forme. bohuzial neviem aky skutocne dobry Syrio vo svojich najlepsich rokoch bol a tak nechavam svoj hlas pre jaimeho....

Syrio i Barristan jako relativně staří páni dokázali porážet nepřátele ve značné nevyhodě. Barristan s pohou holí zabil Titánova bastarda, Syrio opět s holí (že by hůl byla nebezpečnější než se zdá?:-) vyřídil pět zbrojnošů. Jako starci dokázali takovéto kousky........co potom jako mladší, silnější, rychlejší?

Ovšem nechci napadat tvou volbu. Jaime je vynikající rytíř, rychlý, silný, zručný. Ve zbroji bude dle mně Syriovi minimálně vyrovnaným soupeřem.

Jinak Brienniny schopnosti jsou těžko odhadovatelné. Určitě je mimořádně silná, vytrvalá a dostatečně rychlá. Je však dosti útlocitná. Na pranici dokázala porazit i tak famózního jezdce jako je Loras, obstála i proti Jaimenu (byť ten byl značně znevýhodněn).

• no minimálne môj meč má Syrio odteraz až navždy.

A Brienne tiež, kým by nestretla Syria...

• Stručnost je ctnost:

Brienne

- Usměvavém víme pouze legendy, Pannu známe :wink:

Jamie

- Jamie je rytíř, Syrio šermíř, rytíř bere šermíře

• fascinuje ma, že máš nick Vodní tanečník a Syria necháš potopiť :-)

• Briene vs Usměvavý Rytíř

Když jsem v soubji Usměvavého rytíře s Lorasem hlasoval pro Lorase, bylo by celkem nekonzistentní volit jinak, jelikož Briene Lorase porazila. Pouze mám malinko pochybnosti jestli byl zcela konzistentní Martin, jelikož ve Střetu králů i v Bouři mečů se jevila Briene ohromě schopná (nezapomeňte na její kousek jak potopila tu galéru na řece), a v Hostině psané z jejího pohledu pak byla najednou daleko nejistější.

Jaimie vs Syrio

Tady bych jen opakoval, co už znáte od duelu Siria s Temnohvězdou 8)

Podle mého mínění je Západozemské rytířské umění v boji na život a na smrt nadřazeno vodnímu tanci.[/code]

• Peter wrote:
    OK, moje chyba, viděl jsem Eddardovo shrnutí hlasů a zapomněl jsem si připočítat hlas jeho samotného. Jelikož jsem předpokládal, že svými 3 body dotáhnu Belwase na remízu a vycházel jsem ze špatných čísel (sorry Edo, to fakt vypadalo na poměry bodů), je možné ty tři body stáhnout? Pokud ne, jako bych to neřekl...

Organizátoři Turnaje se rozhodli vyhovět Peterově žádosti a vrací mu jeho speciální 3 body.

Ser Peter byl vyveden z míry osobními preferencemi sera Eddarda, a propříště již jistě nebude líný si výsledky správně spočítat. :twisted:

Navíc přislíbil, že jako trest na svou hlavu bude jeho další příspěvek do Turnaje více popisný, než je na jeho poměry zvykem. :wink:

Mám naději, že toto vstřícné gesto bude vlídně přijato i ostatními.

Nic zásadního na výsledcích se nezměnilo.

Show must go on.

• sarven wrote:
    fascinuje ma, že máš nick Vodní tanečník a Syria necháš potopiť :-)

Vodního tanečníka jsem si dal kvůli tomu, že "vodní tanec" beru jako formu bojového umění. A bojové umění tak trochu dělám. Myslím, že obecně je lepší být vodní tanečník než rytíř, protože než se navleče do brnění.. navíc ne všude lze bojovat mečem, na koni atd

Ale obrněnec proti neobrněnci, to je fakt nepoměr.

• Ranní duel:Brienne z Tarhtu vs. Smějící se rytíř

Smějící se v tomhle souboji supluje sera Gregora. Stejný fyzický typ, nevíme jestli byl tak nelidsky krutý, ale pokud v ní něco ztrácel, doháněl to v divokém šílenství. Což mohla býla nejspíš i jeho slabina, kterou by možná dokázala Brienne (narozdíl třeba od Lorase) využít. Mám v plánu ho za sebe pustit přes Brienne, už jenom proto, že měla vypadnout s Horou. Přesto chápu ty, kteří zaškrtnou Safírový ostrov.

= 6 ku 4 pro Smějícího se rytíře

Večerní duel:Syrio Forell vs. ser Jaime Lannister

Přiznám se, že tady jsem na pochybách. Byl by Syrio o tolik rychlejší než Jaime, aby se dokázal vyhýbat jeho výpadům a přitom najít slabiny v jeho zlaté zbroji? Možná ano, možná ne. Neozbrojeného Syria nejspíš dokázal zpacifikovat Meryn Trant. Ovšem Syrio vyzbrojený smrtelně ostrou čepelí je něco jiného, navíc první šermíř Braavosu. Jaime je zase zástupcem naprosté extratřídy Západozemí, rytíř, pro kterého je meč stejnou samozřejmostí jako kterákoliv jiná část těla... Nejradši bych se vzdal hlasování. Takhle volím s těžkým srdcem Jaimeho.

= 6 ku 4 pro Jaimeho Lannistera

• První opravdu těžký souboj pro Jaimeho.

Lvi s lidmi nesmlouvají.

Jenže Syrio není člověk. Je génius. :wink:

Ve čtvrtfinále už se obvykle láme chleba.

Jaimeho jazyk je zvyklejší na vybranější pochoutky, než je chleba s máslem.

Naopak Syrio by chleba mohl rozlomit docela dobře.

Jaime má v záloze tajnou lannisterskou fintu, předávanou z generace na generaci: smrtící Lion Pride.

Jenže Syrio ji zná.

Jaime bude řvát, hodně řvát, tak, aby ho všichni slyšeli.

Dávám svůj hlas Syriovi. :o

• Jakkoliv mám Brienne rád, na celkové vítězství asi nedosáhne.

Od toho jsou tu jinací sekáči.

Už jen Horovou porážkou překročila hranici svých možností.

Smějící se rytíř je v každém ohledu ještě o něco těžší soupeř než Gregor.

Jeho šílenství je jiného druhu než to Gregorovo.

Dvakrát svůj stín nepřekročí nikdo.

Dávám svůj hlas Usměvavému. :o

• zaujímavé, že mojim favoritom (presnejšie obľúbencom) sa často stáva, že sú považovaní za vyrovnaného súpera, ale radšej hlas dostane ten druhý.

Ja som takto uvažoval pri súboji Brienne vs Hora, a potom mi to bolo aj celkom ľúto, ale našťastie to dopadlo dobre.

tak len toľko, že verte trochu aj menej očividným hráčom :shock:

a vĎaka za hlas pre Syria :-)

• Sorráč,že vám vstupuju do turnaje,ale nezná některá osoba z tohohle fóra odkaz na stránky,kde by byla k dispozici do češtiny přeložená Hra o trůny?: ))

• Black Paladin wrote:
    Sorráč,že vám vstupuju do turnaje,ale nezná některá osoba z tohohle fóra odkaz na stránky,kde by byla k dispozici do češtiny přeložená Hra o trůny?: ))

Tady: Hra 1 a Hra 2

Samozřejmě jen pro studijní účely. :wink:
  • Usměvavý vs Brienne 2!!!

vlastně ten samý zápas jak s Horou. Jojo Brienne je ošklivá, velká a silná všichni ji máme rádi a držíme ji palce.......... Ale tohle je naní prostě už moc, nedokážu si představit jak dvoumetrová ženská skládá na zem 2,5metrového chlapa jelikož má větší sílu(jakože nemá...haha). Zas o tolik rychlejší být nemůže jestli nosí plátovku navíc usměvavý psanec je protřelý světák musel prožít tisíce rvaček, bojů atd atd atd .....ne prostě tady nemá šanci....dávám mu 2 body

Jaime vs Syrio 1

nevim jestli by Syrio porazil Jaimeho v plátovce a bránilo by se mu asi taky hodně špatně rapírem...věřím že je Jaime dost rychlý nato aby ho dokázal trefit a přinutil by ho bránit se mečem....i když kdo ví..

• Léto : : - ))) Díky,pse!*Pedigree*

A opravdu jen pro studijní účely.Ale fakt!

• Syrio získava moje posledné special points.

2 body pre vodného tanečníka!

• Ahoj Týno,

díval jsem se na tebou vytvořeného turnajového pavouka....dobrý nápad. Možná o nich víš a nelíbily se ti....nicméně pěkné obrázky (dle mého vkusu)...jsou:

Bílý býk a Meč jitra http://www.amok-koma.ru/eng/gal/pic/toj.JPG

• Chmur wrote:
    Ahoj Týno,

díval jsem se na tebou vytvořeného turnajového pavouka....dobrý nápad. Možná o nich víš a nelíbily se ti....nicméně pěkné obrázky (dle mého vkusu)...jsou:

Bílý býk a Meč jitra http://www.amok-koma.ru/eng/gal/pic/toj.JPG

Díky. Dám je tam při další aktualizaci. Ani ne tak, že by se mi líbili víc než ti moji, ale u téhle trojice je jasné, kdo je kdo. Ty moje jsem vzala z obrázku celé sedmičky a otipovala jsem, kdo je kdo, jistá jsem si byla pouze Jamiem (blonďatý mladý fracek), Dayna jsem vzala podle toho, že měl největší meč a Hightowera, že byl největší on sám. :wink: Tady je naprosto jisté, kdo je kdo.

Osvěžte mi někdo prosím paměť. Kdo byl ten třetí pod věží? Nějaký Whent, když má na sobě Harrenhallského netopýra?

• Přesně tak, ser Oswell Whent. Nic víc o něm žel není známo. Na Wikipedii se o něm píše, že byl "znám svým černým humorem", ale bez uvedení zdroje. Možná to někde Martin řekl, v knížce si nic takového nepamatuji...

Obrázek sedmičky je jinak tady

Kdybych si měl tipnout já, dal bych jako Arthura toho uprostřed. Velitel musí být vždycky největší a uprostřed, ne? :P

Ten nejvíc nalevo je 100% Jaime Lannister (je to potvrzeno na kartě).

Druhý zleva je skoro určitě Lewyn Martell, má takový dornský kukuč.

S otázce Gerold Hightowera souhlasím s Týnou, je to ten holohlavý, sice vypadá více jako mrož než jako býk, ale zřejmě to bude on, jeho vzezření jest silné a svalnaté.

U těch dalších si nejsem moc jistý.

Kdo tam ještě byl?

Ser Barristan Selmy, ser Jon Darry...

Na posledního si teď nevzpomenu.

Víme vlastně s určitostí, že to je Aerysova garda? :roll:

• Léto wrote:
    Přesně tak, ser Oswell Whent. Nic víc o něm žel není známo. Na Wikipedii se o něm píše, že byl "znám svým černým humorem", ale bez uvedení zdroje. Možná to někde Martin řekl, v knížce si nic takového nepamatuji...

Obrázek sedmičky je jinak tady

Kdybych si měl tipnout já, dal bych jako Arthura toho uprostřed. Velitel musí být vždycky největší a uprostřed, ne? :P

Ten nejvíc nalevo je 100% Jaime Lannister (je to potvrzeno na kartě).

Druhý zleva je skoro určitě Lewyn Martell, má takový dornský kukuč.

S otázce Gerold Hightowera souhlasím s Týnou, je to ten holohlavý, sice vypadá více jako mrož než jako býk, ale zřejmě to bude on, jeho vzezření jest silné a svalnaté.

U těch dalších si nejsem moc jistý.

Kdo tam ještě byl?

Ser Barristan Selmy, ser Jon Darry...

Na posledního si teď nevzpomenu.

Víme vlastně s určitostí, že to je Aerysova garda? :roll:

Opravuju svou kategorizaci. Už si vzpomínám. Jako Arthura jsem dala toho, co se mi nejvíc líbil :lol: Mám ještě jednu sedmičku (patrně tu Robertovu, nebo taky ne) a tam je Jamie jasnej, nějak se mi to v hlavě prolnulo.

Aemon Dračí rytíř je taky jiný Targaryen, vycházejme z toho, že se mu podobal. A o portrétu Howlanda Reeda se tu ani nemusím šířit :wink:

Ale dám tam ty od Chmura. Chlapci jsou jasní a Dayne vypadá vice jižanštěji :lol:

• Ehm, jestli se nepletu, tak lord velitel byl "Bílý býk" Gerold Hightower a ne "Meč jitra" Arthur Dayne. :wink:

• Máš pravdu, Cirdane, Hightower byl velitel, Arthur Dayne byl jenom "nejlepší rytíř" - nějak se mi to v hlavě prolnulo. :twisted:

Nicméně shodli jsme se, že Gerold bude asi spíše ten holohlavý... ten uprostřed by teda mohl být Barristan Selmy (vypadá trochu starší - už v době Robertovy Rebelie musel mít přes čtyřicet, nebo ne?).

• Martin se také v Bouři mečů zmiňuje o tom, že Oswell Whent měl černý humor, Jon Darry byl zase upřímný. Princ Lewyn byl dle Arianne velký jak hora (né Hora:-) a možná taky trochu více na ženy než se očekává od rytíře bílé gardy (zde ale možná Arianne mlžila, aby získala Aryse na svou stranu).

Já bych řekl, že druhý zleva je Whent a třetí Lewyn. Jde ale pouze o pocit. Jaime, Arthur, Gerold a Barry jsou celkem jasní.

Nicméně Aerysova garda ve srovnání s gardou Roberta budí opravdovou úctu.

Minimálně tři patřili opravdu k těm nejlepším nebo možná vůbec k nejlepším (co se týká bojových schopností) rytířům v Západozemí - Arthur, Barry a Jaime.

Já bych si je podle bojových schopností seřadil takhle - 1. Arthur 2. Barristan 3. Jaime 4. Gerold 5. Lewyn 6. Oswell 7. Jon Darry. Jde samozřejmě spíše o pocit, těžko se to dá nějak dokázat.

• Quote:
    Aemon Dračí rytíř je taky jiný Targaryen,

Nicméně dobrá volba. Já bych taky použil Dareona nebo Aegona dobyvatele (ten vypadá víc nebezpečně, Dareon na druho stranu ušlechtileji).

• Chmur wrote:
    Princ Lewyn byl dle Arianne velký jak hora (né Hora:-) a možná taky trochu více na ženy než se očekává od rytíře bílé gardy (zde ale možná Arianne mlžila, aby získala Aryse na svou stranu).

.

:lol: To, že měl JEDNU milenku, bych neklasifikovala, jako že byl na ženy :lol: (a to ani u rytíře bílé gardy)

• Chmur wrote:
    Quote:
    Aemon Dračí rytíř je taky jiný Targaryen,

Nicméně dobrá volba. Já bych taky použil Dareona nebo Aegona dobyvatele (ten vypadá víc nebezpečně, Dareon na druho stranu ušlechtileji).

Přesně podle toho jsem jeho podobu volila. Najít toho nejušlechtileji vypadajícího Targaryena a šup tam s ním :lol:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi