Turnaj

145791018

Komentáře

• Quote:
    Já že bych byl zrádce? Boží súd! Boží súd! Hyn sa hukáže! A volím zbraň - zubní protézu z valyrijské oceli.

Já potulný rytíř Chmur z rodu Zasmušilých výzvu přijímám. Sice nevím pořádně o co jde, ale budu hájit čest panensky čisté Týny proti tomu zlovolnému stvoření. Volím plátovou zbroj a meč z valyrijské oceli....dal jsem mu název deratizátor.... :lol: :lol:

PS: Uvidíme, kdo si na kom vyláme zuby:-)

• ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen

Aemon

- nic moc o něm nevíme....snad jen, že byl velitelem bílé gardy a možná otcem dalšího panovníka v pořadí

- je to legenda....jenže legendy nejsou zrovna průkazný materiál....

- podle Arianne to byl nejušlechtilejší rytíř, který kdy žil....to je moc sympatické, ale o jeho schopnosti zabíjet to nic nevypovídá....

- suma sumárum o bojovém umění Aemona nevíme nic....

Barristan Selmy

V případě Selmyho se můžeme opřít o jasná fakta

- v mládí dokázal na turnajích porazit Roberta Baratheona, Oberyna Martella, Jasona Mallistera i taková esa jako byl princ Rhaegar nebo Duncan Vysoký

- vyhrával turnaje i pranice

- v souboji muže proti muži porazil Usměvavého rytíře

- porazil a zabil Symona Toyneho a ve věku kolem šedesáti let zabil obyčejnou holí Titánova bastarda

- dle Eddarda Starka to byl v mládí nejlepší šermíř západozemí (to je pouze spekulace)

Ten kdo volí Aemona se může opřít pouze o pocity, za Barryho mluví prokázané činy a skutky.....volte BARRYHO:-))

• Syriov tanec

...pokračovanie z prvej strany

Priznám sa, že keď som videl nastupovať mierne ošuntilého Bravosana proti miestnej popstar Geroldovi Daynovi, srdce mi pišťalo do rytmu Sansiných labutí (dievčenský krúžok štrikovania) a palicou som vyťukával rytmus hlavnej roztlieskavačky.

Gerold bol tak žiarivý, tak...uhrančivý, tak............ skvelý.

Až kým nezačal súboj.

Všetky tie graciózne pohyby a sebaistota sa začli meniť na šaškovské vystúpenie. Gerold udieral do vzduchu a začal sa tváriť stále stupidnejšie.

Syrio tancoval, zohýbal sa, klamal nohami. Pripomínal muchu, ktorá bzučí a otravuje. Muchu, ktorú farebný slávik zbytočne naháňa.

Tak ako sa predlžoval čas, získavala Daynova tvár červeň rozpáleného slnka a Sansine labute mĺkli....

Tanec pokračoval, ale teraz to už nebol súboj. Toreádor Syrio unikal a býk Dayne strácal posledné zvyšky elegancie. zlepené vlasy, neveraicky vypleštené oči.

Pozrel som sa do hľadiska a videl som neveriecké tváre. higtower si čosi šeptal s Baristanom, jaimiho pekná pyšná tvár skrútila ústa do neveriackeho úškrnu. Sám "Drak" krútil hlavou.

A uprostred toho šokujúceho ticha, v ktorom vynikal tanec aký nik nedokázal nasledovať sa usmievala jedná tvár: Arya.

Mucha sa zmenila na osu. Úder, úskok, bodnutie, úskok.

úskok, úskok, bodnutie.

Tupý pád tela na zem.

Syrio sa jemne uklonil svojmu protivníkovi, davu, usmial sa na Aryu a odišiel. Odišiel ako víťaz. Ako božstvo šermiarskeho a turnajového boja.

Utekám za ním, a skúsim ho požiadať o rozhovor.

pre WINTER TIMES váš Sarven z Citadely

(pokračovanie v ďaľšom čísle)

Ako odvážnemu, mimoriadne skúsenému a precíznemu prvému šermiarovi Bravossu udeľujem Syriovi svoje 3 body!

• Syrio Forell - ser Gerold Dayne

Gerold Dayne

- dle Arianne a jejího otce nejnebezpečnější muž v Dorne....ale proč? To už Bohužel nevíme.....

- každopádně je nevypočitatelný, ale to je i Roose Bolton a proti tomu bych vsadil i kdyby bojoval s Varysem...

- líbí se ženským .....já se ptám co na něm vidíte? No to sem asi moc nepatří:-)

- má zajímavej přeliv...super ....a co dál?....dál nic

Syrio Forell

- dokázal holí zabít pět ozbrojenců s meči....no tak to je docela nářez ne? To už musí být jeden hooooodně moc rychlý a obratný, navíc musí dokonale ovládat bojovou techniku.............

- devět let byl prvním šermířem mořského lorda....no Braavos je hodně velké a bohaté město a mořský lord by do tak významné služby nevzal jen tak někoho..........

volit Syria znamená volit nejlepšího šermíře mocného Braavosu, precizní techniku, neskutečnou rychlost..........volit Gerolda znamená volit údajnou! nebezpečnost, zajímavý vlasy a podmanivý úsměv...........volte SYRIA :-)

• Chmur wrote:
    Uvidíme, kdo si na kom vyláme zuby:-)

Tak to si budu muset vzít válečnou zbroj pro koně (nesměj se!). A ser Alek mi k tomu půjčí jeho kouzelný planoucí meč jménem Administrátor. 8)

Gerold Dayne X Syrio Forell

Těžko říct, co od tohoto souboje očekávat. Oba jsou poměrně dost nevypočitatelní a mohou si pomoci nějakým neobvyklým trikem či šermířským chvatem.

V boji lepší a obratnější je asi Syrio Forell. Nicméně Gerold je zlý hoch a zlí hoši mají, jak známo, štěstí. :twisted:

Díval jsem se na Finistovy "Paradoxy sebeobrany" a musím říci, že ten text je skoro horší než naše povinná literatura, a to je co říci! Jinými slovy je to napsáno složitě. A z toho plyne, že to asi bude pravda. :D V souboji nelze používat pouze bod, důležitý je i sek. Ano, to zní jako z mých úst!

Zdramatizuji utkání a budu hlasovat pro: Gerold Dayne

• Chmur wrote:
    Syrio Forell - ser Gerold Dayne

Gerold Dayne

- dle Arianne a jejího otce nejnebezpečnější muž v Dorne....ale proč? To už Bohužel nevíme.....

- každopádně je nevypočitatelný, ale to je i Roose Bolton a proti tomu bych vsadil i kdyby bojoval s Varysem...

- líbí se ženským .....já se ptám co na něm vidíte? No to sem asi moc nepatří:-)

Ty žárlíš na fiktivní postavu? :twisted:

• Léto wrote:

Zdramatizuji utkání a budu hlasovat pro: Gerold Dayne

Odvolávám, co jsem řekla o cti sera Léta. Je to neposkvrněný rytíř (zlovlk).

• Druhé kolo turnaje je v mém pavouku!

http://sweb.cz/tobbi/turnaj00.jpg

(a nezapomeňte mě pochválit!!!) :twisted:

• krásne! :wink:

• Nádhera! Tleskám, Týno, tleskám! :)

(Týna se začala hystericky smát při uvědomění, že svou slávu vložila do rukou zlovlka, který vlastně nemá dlaně)

Jinak Jasona Mallistera můžeš vzít odtud.

Jen tak na okraj, co znamenají ty barevné šmouhy pod pavoukem? Mají nějaký hlubší smysl, nebo tam jsou jen tak pro efekt? :P

• Quote:
    Díval jsem se na Finistovy "Paradoxy sebeobrany" a musím říci, že ten text je skoro horší než naše povinná literatura, a to je co říci! Jinými slovy je to napsáno složitě. A z toho plyne, že to asi bude pravda. V souboji nelze používat pouze bod, důležitý je i sek. Ano, to zní jako z mých úst!

Tohle by si zasloužilo trochu dovysvětlení - Paradoxy jsou jedním z nejznámějších zdrojů o středověkém šermířském umění (celé v aj můžete najít zde:http://jentak.moje.cz/books/silver/index.html) vyšly v londýně 1599 a byla to odpověď na rozmáhající se módu šermu s kordem importovanou z itálie. Dokazovalo se v nich, že starý způsob boje je efektivnější než ten italský. No a ta paralela je celkem jasná Braavos = Benátky (vodní kanály, kurtizány) a Sirio je právě takový importovaný šermířský mistr. (Jeden z italských učitelů šermu se v londýně vychloubal, že je s kordem tak rychlý a přesný že při souboji dokáže každému angličanovi odsekat všechny knoflíky z vesty - narážku na tohle udělal i Shakespeare v Romeovi a Julii). Jinak o tom sekání a bodání si můžete udělat obrázek taky tady - http://jentak.moje.cz/books/grassi/grassi-cs-complete-itgfx.html

Italští mistři většinou tvrdili něco v tomto smyslu:"Beze všech pochybností je nutno dávat přednost bodu před sekem, protože je rychlejší a za kratší čas způsobí větší zranění." A tomuto stylu boje se přizpůsobili i jejich zbraně - štíhlé kordy, tedy zbraně ve stylu Ariiny jehly, se kterou jí učil zacházet Sirio.

• ak sa nemýlim, tak práve Syrio vysvetloval Aryii, že mečom sa dá bodať aj sekať, nie?

• Quote:
    ak sa nemýlim, tak práve Syrio vysvetloval Aryii, že mečom sa dá bodať aj sekať, nie?

No o tom co učil Sirio si můžem udělat představu jen z těch pár vět co jsou v knížce: Syrio Forel said. “You are a sword, that is all.” He clicked his teeth together. “Just so, that is the grip. You are not holding a battle-axe, you are holding a—”

“—needle,” Arya finished for him, fiercely.

“Just so. Now we will begin the dance. Remember, child, this is not the iron dance of Westeros we are learning, the knight’s dance, hacking and hammering, no. This is the bravo’s dance, the water dance, swift and sudden. All men are made of water, do you know this? When you pierce them, the water leaks out and they die.”

Taky jehla je typická bodná zbraň, na nějaké sekání postrádá pádnost. Tohle podle mého názoru hodně odpovídá oné historické paralele, kterou jsem udělal. Vodní tanec je jako umění italských šermířských mistrů - rychlé a elegantní, zaměřené na hbité výpady ,finty a body, jenže proti tradičnímu rytíři neobstojí.

• Quote:
    Ty žárlíš na fiktivní postavu?

Žárlivost a závist si zakazuji (né vždy úspěšně:-), tady jde o to, že o Geroldovi nic nevíme a mnozí mu udělují body.....já se ptám proč? Důvod?

Finist nám dal zajímavý odkaz, ale já to nedokázal čít...je to moc dlouhé a nudné.....

Navíc nevěřím tomu, že dobrý anglický sekáč (bude bojovat hlavně sekáním), porazí excelentního italského šermířského mistra. Taky nikde není napsáno, že Syrio používá v boji jen bodání.

Dayne je nebezpečný, ale nikdo vlastně neví pořádně proč? Bolton je nejnebezpečnější muž severu, Frey je nejnebezpečnější muž říčních krajin...a jsou to automaticky dobří válečníci????

Quote:
    Druhé kolo turnaje je v mém pavouku!

Hmm dobrá myšlenka. Horší už jsou ty volby ...ale to je samo jen můj pohled:-) jsi prostě holka a nerozumíš tomu (vtip!!!!! nemyslím to vážně!!!)

Quote:
    zdatnému soupeři jako Dayne neuspěl

Kde se píše o jeho zdatnosti rád si to přečtu. Jediné z čeho se dá trochu vycházet je úvaha Arianne, která má strach o Aryse pokud by se měl s Temnohvězdou utkat v boji. Jak je dobrý Arys? Opět...Arianne si v duchu říká, že by to měli být ti nejlepší. Ale je to pravda? Ani náhodou viz. Boros Blount, Meryn Trant a další.....

Quote:

Býlý býk je se svou pověstí Pro Clegana jistě nelehký soupeř

Kde se dá něco přečíst o Býkově pověsti válečníka. Víme pouze, že je velmi silný (silnější než Jaime) a mimořádně věrný.....
  • ser Jaime "Králokat" Lannister - X - Qhorin "Půlruký"

Oba jsou velmi dobří, ale Jaime má dle mně více zkušeností s opravdu dobrými válečníky.

Sandor "Hrobař Ohař" Clegane - X - ser Gerold "Bílý býk" Hightower

Docela zajímavé....Bílý býk asi nebude špatný....zdá se, že v době Aerysovi vlády byli v bílé gardě asi velmi dobří válečníci...jenže je to příliš mnoho "asi" a málo jistot....O Ohařovi můžeme s jistotou říct, že své řemeslo pokud není opilý výborně ovládá....vyhodil ze sedla Jaimeho, porazil na koni u Dvojčat trojnásobnou přesilu jízdních zbrojnošů, odrážel Horovi údery mečem.....

• 2 Finist: či nestačí Syriove umenie tanca na západné "rež a rúbaj do krve" sa ešte uvidí! Ja verím, že stačí :wink:

• Byl chladný den. Sníh křupal pod nohama , když se Jaime společně se svou družinou heroldů, nesoucích jeho erb s řvoucím lvem, pážat a panošů vydal k dřevěnému kolbišti, vyrůstajícího ze sněhu na okraji lesa. Bylo obrovské. Lord Eddard jej nechal stavět už dva měsíce před začátkem turnaje.

Když došli k těsné blízkosti dřevěného kolosu všiml si Jaime vysokého muže, rozcvičujícího se s svým černě oděným bratrem. Jeho pravá ruka byla téměř bez prstů. Qhorin.

Když ho jeho panoši oblékli do jeho zlaté zbroje, zamířil do středu arény. Ochozy bouřili nadšením. Lidé jsou jak vlci mají rádi smrt a krev.

Qhorin již čekal s obnaženým mečem a dubovým štítem, připoutaným k jeho chromé ruce.,,Očekává se od vás čestný boj pánové“ Sdělil jim Lord Eddard ze svého křesla.,,BOJ MŮŽE ZAČÍT“

Jaime a Qhorin poodstoupili, zvedli zbraně a opatrně kolem sebe začali kroužit. Z jejich pohybů byla znát zkušenost. Vyčkávali a střetávali se jen krátce. Pár ran a hned se zas stáhli. Četli protivníka a zvažovali možnosti. Je to zkušený šemíř. Uvědomil si Jaime když ho Qhorin odrazil a využil chvilkové nestability shora vedeným sekem. Jaime věděl jak odpovědět: následovalo tupé zadunění štítu a výpad mířící Qhorinovi na slabiny, které nekryl štít. Výpad byl ale odražen bleskovou parádou, a než se Jaime stačil vzpamatovat, rány na něj pršely ze všech stran. Teď se Jaime jenom bránil, ustupoval k palisádě a vykrýval rány nastavením štítu. Qhorin zaútočil na Jaimeho stehno a když narazil na štít, téměř bez nápřahu sekl po jeho nechráněné hlavě. Jaime nemohl stihnout zvednout štít. Nestihl. Uhnul před výpadem, Qhorin promáchl. Na chvíli se dostal do pozice, kdy si nekryl tělo štítem. Jaime ladným, takřka něžným sekem oddělil prsty svírající meč od Qhorinovi ruky. A úderem štítu ho svalil na zem. ,, Spletl sis hvězdy s jejich odrazem na vodní hladině, mně nemůže porazit chlap bez koulí“ zasmál se Jaime a přiložil mu meč k hrdlu. ,,Vyhráls , skonči to“. ,,Ne“odpověděl Jaime a odešel z arény.

• ser Jaime "Králokat" Lannister - X - Qhorin "Půlruký"

Jamie je nejlepší turnajový rytíř v Západozemí. Qhorin je rváč ze Zdi.

Syrio "Vodní tanečník" Forell - X - ser Gerold "Temnohvězda" Dayne

Řekl bych, že Syrio by asi vyhrál, ale volím Temnohvězdu, protože si musím usmířit Tynu. :twisted: Na druhou stranu je Gerold rytíř, příbuzný Meče jitra, zvyklý bojovat v turnajích a Syrio je jen učitel šermu, takže ta volba možná není tak od věci

Sandor "Hrobař Ohař" Clegane - X - ser Gerold "Bílý býk" Hightower

Býk! Býk! Býk! Silnější než Jamie, věrnější než Eddard. Sandor je opilec.

ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen

Leganda proti legendě. Volím Aemona, mám rád draky.

+[/b]

• steveo wrote:
    ...mě nemůže porazit chlap bez koulí...

Budu na to pamatovat, kdyby se náhodou Jaime dál v turnaji utkal se Silným Belwasem. :D

Finist wrote:
    Taky jehla je typická bodná zbraň, na nějaké sekání postrádá pádnost. Tohle podle mého názoru hodně odpovídá oné historické paralele, kterou jsem udělal.

Ta historická paralela byl velmi dobrý postřeh, dá se tak trochu odvozovat, že "svobodná města = italská svobodná města" a "Braavos = Benátky", ale ve válečnickém ohledu jsem si to nikdy moc nespojoval.

Upřímně, kdybych si v nějakém souboji mohl vybrat kord, nebo klasický meč, asi bych si vybral klasiku. S kordem bych si proti meči netroufl, to bych asi hodně rychle přišel o ruce. :)

Na Finistovy odkazy rozhodně doporučuju se aspoň podívat...

Syrio Forell možná porazí Gerolda Dayneho (považoval bych to za dost dobře možné), ale když narazí na nějakého lepšího, slavného rytíře, tak asi skončí poměrně rychle. :roll:

Ještě jeden takový postřeh. Většina rytířů asi bojuje v plátové zbroji se štítem a jednoručním mečem. Jenomže takový meč pláty asi moc snadno neprorazí, pokud tedy nemá ten, kdo jím vládne, sílu jako Hora.

Mám dojem, že při bojích ve vrcholném středověku se používaly proti oplátovaným protivníkům jiné zbraně: palcáty, palice, kladiva, sekery apod., prostě takové, které ty pláty prorazit dokáží. Meč samozřejmě nosili rytíři také, ale spíše jako odznak svého úřadu a taky proto, aby s ním mohli likvidovat prchající neobrněné pěšáky a sedláky a dekapitovat nepřítele bez přilby. :D

Dá se toho povšimnout i v Písni. Mečem se třeba tu a tam šermuje při rvačce v hostinci, ale když o něco jde, tak si spousta bojovníků vezme spíše průraznější zbraň (Ohař - sekera, Brienne - řemdich, při Pobočníkově turnaji si pamatuji taky hodně zmínek o palcátech a podobných zbraních... a Oberyn kopí, i když tím Gregorovy pláty taky prorazit nedokázal a musel se zaměřit na slabě chráněné spoje v brnění; prorazit Horovu zbroj se mu povedlo až ve chvíli, kdy Clegane ležel a Oberyn na něho "naskočil").

Chmur wrote:
    jsi prostě holka a nerozumíš tomu

Sere, podívej se na to z racionálního hlediska. Když je u počítače a píše příspěvek, znamená to, že je dál než čtyři kroky od plotny. Když je dál než čtyři kroky od plotny, znamená to, že je na útěku. Ty bys snad dokázal v takovém stresu přemýšlet jasně a s čistou hlavou? :twisted: Jakožto samozvaný svrchovaný vládce tohoto fóra (serům Alekovi a Těžkohlavému náhodou vyhořel počítač... oběma najednou... tak si zvykejte na svého nového diktátora!) tě odsuzuji k tomu, abys lady Týně prováděl každodenní omývání chodidel. To tě odnaučí dělat hloupé vtipy! (a zároveň tím vylepším hygienu lady Týny... och, jsem tak moudrý vládce, ser Léto zvaný Šalomoun!) :lol:
  • To co píše Léto je pravda, ovšem v historii existovaly i vyjímky. Král Richard III například trénoval tak intenzivně, že údajně dokázal s jednoručním mečem prorazit i těžkou plátovou zbroj. (podle kosterních pozůstatků měl svaly na pravé ruce skutečně mimořádně vyvinuté) Jinak se běžně používala taktika srazit obrněnce na zem - a vrazit úzkou dýku do hledí přilbice nebo do nějaké spáry.

• ser Jaime Lannister - Qhorin Půlruký

...Jaime vítězí na plné čáře, Qhorin nedosahuje ani polovičních kvalit co se týče šermýřského umu a talentu Lva z Lannisterů

...pro mě vítězí Sirio! Je to mistr v šermu, je rychlý, hbitý, zkušený, čte soupeřovi pohyby...Gerold zatím neprokázal žádnou kvalitu v boji....Myslim že do top 8 rozhodně nepatří.

Sandor Clegane - ser Gerold Hightower ...Nemyslím si, že by Sandor porazil Roberta ergo nemůže porazit Hightowera

ser Barristan Selmy - Aemon Targaryen

...aj aj to je dost těžký :? O Aemonovi nevím zhola nic. Proto volím Selmyho abych mohl hodnotit jeho další souboj

• spolu so Syriom tancujeme na skladbu: "Do TOP 8 a víš!" :wink:

• Finist wrote:
    To co píše Léto je pravda, ovšem v historii existovaly i vyjímky. Král Richard III například trénoval tak intenzivně, že údajně dokázal s jednoručním mečem prorazit i těžkou plátovou zbroj. (podle kosterních pozůstatků měl svaly na pravé ruce skutečně mimořádně vyvinuté) Jinak se běžně používala taktika srazit obrněnce na zem - a vrazit úzkou dýku do hledí přilbice nebo do nějaké spáry.

Ty se věnuješ šermu?

• Vodní tanečník wrote:

Řekl bych, že Syrio by asi vyhrál, ale volím Temnohvězdu, protože si musím usmířit Tynu. :twisted: Na druhou stranu je Gerold rytíř, příbuzný Meče jitra, zvyklý bojovat v turnajích a Syrio je jen učitel šermu, takže ta volba možná není tak od věci

Ach díky, statečný sere. Jsem potěšena, jen nevím, jestli i usmířena...

• Chmur wrote:

Gerold Dayne

Ser Gerold Dayne se zlehka rozcvičoval před svým soubojem. Protahoval si paže, sem tam usrknul iontového nápoje a kousnul si proteinové tyčinky.

Kolem prošel Sandor Clegane s růžovým šátečkem ovázaným okolo paže. „To mi dala lady Sansa,“ vysvětlil pyšně.

Jamie Lannister napřáhl ruku taktéž dekorovanou kusem látky, tentokrát rudým.

„To mi dala má sestra Cersei,“ nenechal se zahanbit Králokat a nenápadně vyplázl jazyk na Osmunda Černokotlého.

„To mi dala moje sestra Margaery,“ prohodil trochu posmutněle ser Loras a pohladil konečky prstů zelený šátek. A pak mu jeho hnědé oči na okamžik prodchnula zvláštní něha. „Ale dotknul se toho i lord Renly.“

Amatéři, pomyslel si znuděně Temnohvězda.

„To mi dala princezna Arianne,“ řekl nahlas a ovázal si kolem paže krajkové kalhotky. „A kdybyste někdo potřebovali pro svou milou dárek, mám stan plný podprsenek. Hází je po mně všude, kam se hnu. Už je to skoro otrava.“

Pak již byl čas nastoupit k rytířskému měření sil. Jeho soupeř Syrio Forell už na něj čekal. Publikum údivem vydechlo. Braavosan nastoupil k souboji oděn pouze v slušivé kamaše a koženou vestu.

„To nebude tanec západozemských železných rytířů, co tady budeme tančit,“ poznamenal Syrio.

„O tom, co tady budeme tančit, rozhodnu já. A nebude to valčík,“ odpověděl mu Gerold a rychlým pohledem na tribuny se ujistil, jak diváci jeho vtípek přijali. Muži si jednou rukou ťukali na čelo a druhou přidržovali své manželky a dcery, které jevily snahu vtrhnout do arény a znásilnit Gerolda přímo na písku.

Temnohvězda nadzdvihl hledí své přilby a usmál se. Skupinka urozených dívek hystericky mávala svými šátečky, neurozené mu nabízely své panenství a několik sept se v ten okamžik veřejně vzdalo slibu čistoty.

„A co na něm jako vidí? Má zajímavej přeliv...super ....a co dál?....dál nic,“ brblal si Chmur nespokojeně. „Kdyby takhle vyváděly kvůli někomu jinému. Kvůli někomu, kdo si to zaslouží. Já nevím, třeba kvůli mně…“

Ale to už začal souboj. Syrio byl mrštný jako kočka a jeho kord vířil kolem Gerolda ve smrtícím rytmu, jenže brnění ukuté nejlepšími kováři Dorne chránilo spolehlivě a Temnohvězda se mohl věnovat obraně a šetřit síly. Diváci napětím ani nedýchali a nevyrušil je ani zmatek v loži Tyrellů.

„Ach rytíři, zmocni se mne svým velkým mečem,“ ječel jakýsi ženský hlas.

„Matko?!“ kontroval mu zmatený mužský.

„Lorasi, nezírej tak na něj, prober se a radši chytni babičku, ať zas není ostuda jako minule,“ překřičel je rozhodný dívčí.

Incident však nikdo neviděl, protože všechny oči byly upřeny přímo na soupeřící muže. Jen Chmur pohoršeně zavrtěl hlavou. „Ty ženy jsou tak plytká stvoření,“ filosofoval polohlasem. „Věnují pozornost tak povrchním věcem jako je krása. Já například jsem ve svém diskusním tématu „Miss Západozemí“ dokázal, že má osoba je nadto povznesena. Copak jsem snad volil bezcitnou Cersei, ha? Rozhodl jsem se pro ambiciózní Arianne jen kvůli velikosti bradavek? Nikolivěk, mé volby hodnotily především krásu duše a nitra…“, povzdechl si a spočinul vřelým pohledem na lady Brienne.

V ten okamžik odrazil rytíř Gerold další ránu již poněkud unaveného Syria - který musel všechny údery vykrývat, zatímco Temnohvězda se u těch méně nebezpečných mohl spoléhat na své brnění - a z protiútoku proklál vysíleného Braavosana skrz na skrz. Syrio padl do písku.

„Ale on měl prohrát,“ zablekotal Chmur zmateně.

„Mě se neptej, já tomu nerozumím, jsem prostě holka,“ pokrčila rameny Týna a rozmáchlým gestem škrtla Braavosana ze svého pavouku….

Syrio "Vodní tanečník" Forell - X - ser Gerold "Temnohvězda" Dayne = ser Gerold "Temnohvězda" Dayne

ser Jaime "Králokat" Lannister - X - Qhorin "Půlruký" = Jamie. Je prostě lepší…

Sandor "Hrobař Ohař" Clegane - X - ser Gerold "Bílý býk" Hightower = Sandor "Hrobař Ohař" Clegane. Těžká volba, ale věřím, že Ohař by ho dal, kdyby byl střízlivý… Jak už tu bylo řečeno, odrážel Horovy údery, přičemž jen se bránit a neútočit, není žádná sranda.

ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen = Aemon "Dračí rytíř" Targaryen. Jsem pevně rozhodnutá volit královskou osobu pokaždé, když by se měla střetnout s jakýmkoliv rytířem královské gardy (krom Jamieho, to je jasné), i kdyby to měla být princezna Danearys. Cokoliv jiného vnímám jako urážku těchto statečných a věrných rytířů….

• týno, týno... tolik si mě sklamala... :(

• Quote:
    Ty se věnuješ šermu?

Já sem spíš na lukostřelbu. Ale kamarád šermuje v historický skupině.

• ser Jaime Lannister - Qhorin Půlruký

Jaime zatial kraca turnajom bez zavahania a Qhorin ho neohrozi...

rychlost a mrstnost zvitazi nad hrubou silou

Sandor Clegane - ser Gerold Hightower Bily Byk v najlepsich rokoch si s obycajnym reznikom za akeho Ohara povazujem hravo poradi

ser Barristan Selmy - Aemon Targaryen - kvoli buducnosti volim Selmyho

• Finist wrote:
    Král Richard III například trénoval tak intenzivně, že údajně dokázal s jednoručním mečem prorazit i těžkou plátovou zbroj. (podle kosterních pozůstatků měl svaly na pravé ruce skutečně mimořádně vyvinuté)

S králem Richardem by se možná mohl měřit Robert ve svých nejlepších letech, ale ten přesto bojoval s kladivem, asi měl své důvody.

A kdo potom dál?

Velmi silná byla Brienne, Gerold Hightower... a samozřejmě Gregor Clegane. Ten bojoval s obouručním mečem v jedné ruce. Nicméně v jeho případě si myslím, že ho používal spíše jako tupou drtící zbraň než jako klasický meč - na ostrost asi moc nespoléhal.

A v neposlední řadě taky Usměvavý rytíř, který byl, máme-li věřit pramenům, ještě větší a silnější než Hora. :roll:

Týna wrote:
    Ser Gerold Dayne se zlehka... ...ze svého pavouku.

Hezká reportáž. Je vidět, že profesionalita se nezapře. Ostří tvého humoru je nebezpečnější než žiletka z valyrijské oceli. 8)

Dočkáme se v některé z příštích reportáží i mlaskavých zvuků, o kterých jsi nám tolik vyprávěla? :roll:
  • Jinak pro prosekávání zbrojí jsou v Martinově světě ideální zbraně z valyrijské oceli. Stojí za povšimnutí, že jsou z tohoto materiálu pouze zbraně a v příběhu se nikde nevyskytuje nějaké speciální brnění z tohoto kovu.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi