Odkazy , obrázky...

1568101180

Komentáře

• Pěkný a btw kdo to má být ? :-)
  • to mi nějak nesedí. proč by Lyanna držela v ruce korunu s jelenem a drakem (nebo možná vlkem)?
  • margary alebo sansa
  • Ten obrázek se jmenuje Lyanna Stark. Vzal jsem ho z blogu samotné autorky obrázku.
    to mi nějak nesedí. proč by Lyanna držela v ruce korunu s jelenem a drakem (nebo možná vlkem)?
    Ale ten jelen a drak mezi sebou drží srdce. To srdce je probodnuto růží a ti dva ho trhají na dvě půlky.
  • Po seriálu je teď Sága ještě víc známá a ještě známější bude. A internet bude zavalen kupou nových obrázků.
    *upravil jsem odkaz na větší velikost
  • tak je to jasnejšie :) aj popiskom aj popisom koruny. robert a rheagar ju zabili z lásky
  • A kdo je ten co jí brečí na kolenou?
  • Podľa mňa je to Eddard Stark. Predtým než ju musel usmrtiť. Znevažila česť rodu tým, že prešla na stranu nepriateľa a porodila Rhaegarovi potomka. Alebo žeby to bolo inak? Asi by som už nemal pozerať Sopranovcov :P.
  • Tak nový obrázek to očividně není a autorka už je starší fanoušek... všechny její práce
    No a taky jsem si všiml, že na deviantARTu je dokonce fan skupina ASoIaF :)
    http://winterfell.deviantart.com/
  • Na devartu je toho víc, nejen jedna skupina. Kdysi jsem tam zkoušel vytvořit nějaké spojení toho nejlepšího, ale nakonec mě to pustilo, http://carodej.deviantart.com/favourites/
  • Alek: Nádherná zbierka. Wau. Fakt veľa pekných obrázkov.
  • To je škoda, udělat v tom přehled (i s rozdělením do složky Targaryen/Lannister/Stark atd.) není vůbec špatný nápad... problém ale je v tom, že mít přehled o každém novém obrázku je docela nereálné (i pro takové jako je Varys). Právě proto tam jsou skupiny, kde každý člen může doporučit dílo a pokud je dílo uznáno takovou "malou radou" (do které přibírá členy zakladatel skupiny), tak se zařadí do galerie. No a čím víc členů, tím větší "malá rada".. nakonec je s údržbou takové skupiny pramálo práce, takže pokud tě (nebo kohokoli jiného) to někdy třeba znovu chytne :)
  • No já právě při tvorbě tohodle zjistil, že existují nějaké skupiny a že by to možná bylo vhodnější, ale to jsem si zas říkal, jestli to más smysl tvořit, když už pár takových skupin je...

třeba tady to maj docela promakaný - jen ten výběr obrázků :-(
  • Tak nový obrázek to očividně není a autorka už je starší fanoušek
    Říjen 2010 je docela nový, vzhledem k tomu že je tu s námi sága už více jak 10 let.
  • To je pravda (pochopil jsem to nějak jako "díky seriálu teď vznikají nové obrázky jako např. tento")...
    třeba tady to maj docela promakaný
    Jo tato skupina vypadá dobře :)
    Opravdu nemá moc smysl zakládat skupinu, když už jich celkem dost existuje..
  • :O - Krutá pravda, kterou nám Martin zatajil.
  • Opravdu nemá moc smysl zakládat skupinu, když už jich celkem dost existuje..
    Kdyby tu bylo víc lidí, co se pohybuje na deviantArt, klidně bych do toho šel a založil vlastní., když nad tím tak uvažuju a po dlší době jsem zas prošel pár obrázků...
  • A proč že vlastně se zrušila stará galerie? I'm just wondering.
  • no ona se nezrušila, předpokládám, že na té adrese pořád je... sic těžce mrtvá, což jsem teda tušil hned od počátku - páč to přidávání nových obrázků byla otrava. K tomu autorský práva...
  • Bajo, pravda, nalezeno. Já nějaký prohlášení v době přechodu na novej web pochopil jako zrušení. Zřejmě největší nedorozumění od doby co, přetržené dítě okusovalo dehet.
  • Je tu někdo, kdo se vyzná na deviantART? paul-cz to ve mě zase probudil, tak jsem založil http://zapadozemi.deviantart.com/ Akorát to funguje zase trochu jinak, než jsem myslel. Když chci přidat dílo do Galerie, musím počkat na potvrzení autora, zdá se. Tak uvažuju, jestli není lepší to posílat do Favourites, kde to není závislé na tom potvrzení autorů. Poraďte! Jaký to má výhody/nevýhody?
  • No nějakou dobu už tam chodím, protože tam mám vlastní galerii (cca 2 roky), ale skupinu jsem ještě nezkoušel vytvářet. Toto však vím docela jistě: pro přidání do galerie musíš mít svolení autora (mně vždy chodí), takže prostě musíš počkat, než ti autor svolení dá. Jednak je to blbý v tom, že někteří autoři už jsou neaktivní, takže se asi nikdy nedočkáš. Nebo se autorovi prostě skupina nelíbí tak tě odmítne - proto je nejlepší, když má skupina nějaký přínos i pro autora (například pokud hodně lidí sleduje skupinu tak se mu zvedne sledovanost).
    Výhody jak jsem psal to má v tom, že po čase už se o to nemusíš vůbec starat. Bohužel chvilku potrvá, než si získáš fanoušky (members, watchers), kteří budou navrhovat díla. No a právě proto je blbý, že už na dA nějaké skupiny jsou a celkem známé (jedna má kolem 40 tisíc pageviews)... je to podobné jako kdyby někdo teď založil novou českou fan stránku ASoIaF - musíš něčím zaujmout :/.
  • No právě z těch důvodů čkání na autory a jejich sschválení uvažuju, že by členové nevkládali obrázky do galerie, ale do oblíbených, kde to je bez schválení - ještě teda nevim, jestli ty oblíbený nejsou vázaný jen na adminy skupiny...

No asi je to fakt zbytečná práce, moc lidí z IF na DA nebude.
  • Když vložíš nový obrázek do galerie skupiny, tak na to budou upozorněni ti, co skupinu sledují. Když přijde jen do oblíbených, tak tam chybí ten "hele, našel jsem tu nový obrázek!" faktor a tím je nižší šance, že se ti na něj někdo podívá, z toho i méně návštěv, etc.
  • Jj, přesně tak. Přidání obrázku do oblíbených může myslím doporučit i člen, ale potvrdit to musí stejně zakladatel (možná můžou i spoluzakladatelé). To nic nemění na tom, že skupinu musí tvořit dost aktivních členů, aby dA pravidelně procházeli.
  • Hm s věncem - to vypadá na Rhaegara v Harrenově
  • A nebo ještě Jon...a je to jen symbolické ?
  • Ta skupina se dá nastavit i tak, že není potřeba to potvrzení na straně správců, ale automaticky to vkládá do galerie, pokud to zadá sám autor. Pokud zadává někdo jiný, potvrzení od autora obejít zřejmě nejde, to by bylo jaksi... ne úplně vhodné.

Se skupinovými faves nemám mimo to, co jsem napsala výše, žádné zkušenosti.
  • sethi, paul-cz: Přesně něco takového jsem tušil, díky. Hezky je to vidět na odlišném přístupu dvou asi nejzajímavějších IF skupin:

http://winterfell.deviantart.com/ - největší, nejstarší, používá hodně Favs, vlastní galerii má čistě pro své členy a jejich tvorbu

http://kings-landing.deviantart.com/ - mladší, asi menší (což je paradoxně asi výhoda), jde přes galerii, ve Favs má jen to, co jim nebylo schváleno a moc toho není. Přijde mi to jako lepší přístup a autoři se ke skupině asi maj (i sám velký henning tam pustil svoje díla).

Vlastní skupinu tedy zavrhuji, tuším jak by to dopadlo :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi