Vzhledem k tomu, že jsem sám tak říkajíc bastardem, tak je můj oblíbenec jasný :) (aspoň, že se nemusím potýkat s příjmením Švestka, které by se u nás asi praktikovalo), dále Jaime, Tyrion, Davos, Ohař a tak nějak nemusím všechny Starkovny/Tullyjky.
Theon ušel, když se musel bránit pohrdání ze strany jeho rodiny (i když i tam byl strašně namyšlenej), ale jeho jednání na Zimohradě mě dost naštvalo. Ještě, že neodešel na Zeď, Jonovi stačil Slint. :-D
U mě třeba Joffrey přešel z naprosto nesympatické postavy k naprosto oblíbené postavě. Asi mi byla nesympatická ta jeho část o kterou přišel....Naproti tomu ztráta jisté části Eddarda měla naprosto nulový efekt :)
Barristan? Sice se spustil s Daenerys, ale jinak nemůžu říct, že by byl nesympatický. Pro mě je spíš neutrální s jistým stupněm obdivu - jak zatočil s Lannistery, když se ho pokusili zavřít...
Naopak u Starků mám problém s Aryou. Je sice všeobecně oblíbená, ale podle mě si moc nevzala k srdci slova svého otce, že zabíjení by nemělo být nikdy snadné...
Určitě jsou na Selmym některé věci sympatické, např. jak unikl Lannisterům, je to skvělý bojovník, zachránil Daenerys atd. Vadí mi ale, že všechno co kdy udělal vždy odůvodnil loajalitou. Davos je loajální ke Stannisovi, ale nebrání mu to myslet si nebo i říci svůj názor, byť může být nepříjemný. Nad loajalitou stojí pro mě odvaha dělat správné či nutné věci (jako když Jaime dal před loajalitou přednost zabití krále a Stannis se přidal na stranu bratra). Barristan sloužil šílenému králi (nikdy by neudělal to, co Jaime, i kdyby mělo královo přístaviště být zničeno), pak se přidal ke králi, který by pro loajálního rytíře musel nutně být nelegitimním uchvatitelem, za jeho velení Královská garda dosáhla svého hlubokého úpadku s muži jako Blount či nám známý muž, který zabil svého krále, zůstal na straně Lannisterů i po smrti Roberta a Eddarda a až když byl vyhozen, obrátil se proti nim. Nakonec se přidal k Danny, ale to, že je pravá dědička trůnu uznal, až když s ním vymetli. Loajalita je dobrá věc, ale její problém je, že s ní můžete odůvodnit cokoliv. Myslím, že něco takového zaznívá i od Eddardovy POV - Eddard ve Hře o trůny po smrti Roberta říká, že Selmy je dobrý muž, ale spoléhat se na něj nemůže.
Tak hlavně "fandím" Starkovic famílii, ale taky "hodným hochům" od Lannisterů - Jaimemu a Tyrionovi. Ke zbytku zastávám spíše neutrální postoj. Pravda Theon a Cersei nepatřej mezi moje oblíbence ale v mnoha ohledech je chápu. Jediná postava, kde by mi vyloženě vadilo, že natáhne brka, je Jon Sníh, ale ten je patrně jednou z klíčových postav celé ságy, takže jeho smrt hrozí patrně až v posledním díle. xD
Alnag píše: Ale prosím vás, to je jen nedostatkem sexuálních zkušeností. Děvče se teprve hledá. Až bude starší, bude se ukojovat úplně jinak. :D
No, jen aby tyhle dvě vášně nespojila dohromady. xD
Sarven: Atakdále byl komoří krále Já prvního ve Werichově pohádce Byl jednou jeden král a hrál ho Vlasta Burian. "Za prvně nevim co to je a za druhý mě to uráží."
Komentáře
- Walder Frei, Cersei, Malicek, Catelyn
- Joffrey, Petyr, Walder, Aeron, Roose-Bolton, Euron (Bojím se té jeho pekelné trumpety)...
Neoblíbené - Jorah Mormont, Cersei, Lysa Arryn, Jaime, Barristan Selmy
Váhám - Theon, Daenerys, Malíček
Naopak u Starků mám problém s Aryou. Je sice všeobecně oblíbená, ale podle mě si moc nevzala k srdci slova svého otce, že zabíjení by nemělo být nikdy snadné...
Obecně mám rád postavy začínající písmenem S.
I já sám tak začínám. :-)
Inu, začalo to házením pomerančů a skončilo podřezáváním v temných uličkách. A takové to bylo nadějné děvče.
Možná kdyby ukojila svou krvelačnou touhu tehdy (místo hození pomeranče), mohlo být vše jinak. :-)
Inu, začalo to házením pomerančů a skončilo podřezáváním v temných uličkách. A takové to bylo nadějné děvče.
Alek píše:
Možná kdyby ukojila svou krvelačnou touhu tehdy (místo hození pomeranče), mohlo být vše jinak. :-)
Ale prosím vás, to je jen nedostatkem sexuálních zkušeností. Děvče se teprve hledá. Až bude starší, bude se ukojovat úplně jinak. :D
Alnag píše:
Ale prosím vás, to je jen nedostatkem sexuálních zkušeností. Děvče se teprve hledá. Až bude starší, bude se ukojovat úplně jinak. :D
No, jen aby tyhle dvě vášně nespojila dohromady. xD
...řekl psycholog. Ha! Já vždycky řikal, že ona za to nemůže.
Šťoural by možná namítl, že Daenerys se zkušeností dostalo a zatím to nevypadá o nic méně krvelačně, ale takový tu jistě není. :-)
Šťoural by možná namítl, že Daenerys se zkušeností dostalo a zatím to nevypadá o nic méně krvelačně, ale takový tu jistě není. :-)
Ehm... :)
Zápor: Cersei, Joffrey, Sansa, Catelyn...(obecně nějak nemám rád ženský postavy v sáze)