Amoka: obrázky
http://www.amok-koma.ru/eng/gal/
Amokovy obrázky jsou bez jakékoliv pochyby zatím jedním z nejrozsáhlejších grafických zpracování Martinova světa. Za pozornost stojí hlavně portréty, ale rovněž trochu opomíjené ztvárnění událostí a legend. Za pozornost určitě stojí Ohnivá pole, což je obrázek, z kterého poznáte, co to znamená "mít draka a nebát se ho použít".
V poslední době se mi nejvíce líbila targaryenovská dynastie, která je zakončena asi nejpůsobivějším obrázkem Daenerys, který byl zatím namalován. Rovněž "Velcí bastardi" působí nadmíru zdařilo, ačkoliv jsme se s nimi, jakožto českoslovenští čtenáři, zatím neměli možnost setkat. Vřele doporučuji!
Pevně doufám, že se v budoucnu (co nejdříve!) dočkáme i nějakých nových přírůstků do galerie.
Který z jeho obrázků se nejvíce líbí vám?
Komentáře
Muj oblibenej je noc zkazy Kralova pristaviste, na pozadi temne noci zelene jazyky divokeho ohne olizuji hradby, zatimco pod nimi probiha skutecne peklo...
nuž, ešte som si ich nepopozeral, ale je pravda, že už mám príliš dlho to iste ako wallpaper na kompe...
No... I když obduvuju jeho píli a čas který věnuje zobrazování Martinova světa, musím říct, mnoha portréty se u mě do mých představ netrefil (nechoďme daleko, např komplet Lannisterovic cháska, možná s výjimkou Cersei)... Přesto mám některé oblíbené scény - Arthur, Gerold a Oswelt u Tower of Joy nebo ta nová Bitva Ohnivého pole... Co se týká wallpaperů, ty bych si na pozadí určitě nedal (Lannistery, Targaryeny, ani Starky)
I těch portrétů, které se mi líbí by se pár našlo... Qhorin Půlruký, Petyr Baeliš, Oša (ta je výborná), Šae, Margaery Tyrell, oba Boltoni, oba Tullyové (Brynden a Edmure), sourozenci Reedovi... celkově spíš ty pozdější práce.
Jo a samozřejmě, největší kost - Elaria Sand.
No, co se týče těch citelně chybějících portrétů - co takhle Rhaegar a Lyanna?