Jo, o Arnovi jako filmu jsem slyšel docela chválu, budu si to muset konečně splašit (knížku či film).
Amaroun: Jo, ten jsem viděl někdy v prváku na gymplu a taky si pamatuju, že to na mě dost zapůsobilo. Co si pamatuju tak to oproti knize byla celkem volná adaptace, nicméně základ byl stejnej. Eště se budu muset podívat na první adaptaci z roku 63 (je celá na Youtube), kterou prej ocenil i autor.
pán much je fakt vážna vec. následne som videl kutlovú ázijskú Battle Royal, ale musím povedať, že oproti PM je to trochu odvar. napriek tomu, že je to prvoplánovo dosť drsné... vlastne hlavne preto...
Ahoj, hledám jednu knihu a nemůžu si vzpomenout na název ani autora. Přišel sem na ni tady a teď ji za boha nemůžu najít. Jedná se o autora fantasy, svou knihu nazval podobně jako Song of ice and fire a potom ji název změnil aby se to nepletlo. Myslím, že ta kniha je rozdělena na tři části, dvě už napsaný a jedna se píše. Nemáte prosím Vás tušení jak se jmenuje? :)
:) abych pravdu rekla nebyl to ani vzdálenej pokus o tip...proste jsem jenom prihodila dalsi dilko do nabidky, ale ze se trefim to by me teda ani ve snu nenapadlo :D...ale jak uz jsem psala, pocin je to vskutku kvalitni :)
Tak když tak, taky už pěkných pět let pátrám po názvu jedné knížky. Není to fantasy, ale možná mi někdo budete vědět poradit. Odehrávalo se to někdy v období Černobylu, když hlavný hrdina (kluk) šel do nemocnice kvůli podezření z nemoci z ozáření. Tam potkal holku (ta se jmenovala nějak Jasna, Vesna, nebo něco podobné) a několik dalších kamarádů a zažívali tam různé příhody. Knížka pro děti, poměrně krátká, nějakých 200 stran v malém formátu. Pokud to někdo zná, byl bych moc vděčný.
Martino, díky za tip, recenze vypadá dobře. :-) Je to uzavřený příběh nebo začátek ságy?
Zajímalo by mne, kdy už skončí ta blbá móda rozdělovat jednu knihu do dvou? U žádného jiného žánru jsem si toho nevšimla, jenom u fantasy. Stephen King běžně píše tisícistránkové romány a vždy vyjde vcelku a vázaný!
Ben Nevis: Zatím v Čj vyšel 1.díl (2 knihy) a v aj 2.díl. Mám pocit, že někdy na podzim by měl vyjít překlad 2.dílu. Poslední 3.díl se ještě píše. Jo,tisícistránkové romány by šly, jenže tady má tisíc stran každý díl a 3000 stran je na jednu knížku fakt celkem dost...
Ben Nevis - presne tak jak rika Krisa...akorat od vydani prvniho dilu do ted uplynula tak dlouha doba, ze uz jsem si myslela, ze to nikdy nedokonci a pokracovat to nebude...ale sotva jsem prestala doufat, na amazonu se objevil druhy dil :-)....presto je to naprosto paradni zalezitost !
Krisa, Martina: Proto jsem se dříve vyhýbala ságám. Málokdy jsou dokončené a špatně se shánějí jednotlivé díly, když už je to starší počin. A taky klesá kvalita s rostoucí číslovkou dílu. Ale 3 romány do trilogie, to ještě jde, a autor vypadá mladě. :-)
Lovecrafta můžu jenom doporučit.Sice je to napsané takřka před 100 lety,ale je to dobré.Obzvlášť doporučuju najít nějaké atmosférické místo na čtení-na chatě,až nebude nikdo doma.Dost to zlepšuje výsledný dojem.
Nesledovaljsem toto fórum,takžejestli seopakuji, omlouvám se. Já mohu fandům fantasy vřele doporučit trilogii "První zákon". Napsal to mladý anglický autor Joe Abercrombie, vydal Polaris. Všechny tři knihy již vyšly (Sama čepel, Až budou viset, Poslední argument králů) a jsou k sehnání. Ze stejného světa, ale jiný příběh, vypráví kniha "Nejlépe chutná za studena". Je to velmi svěží, neotřelé, žádná klišé, černý humor.... Opravdu výborné.... a že mám z fantasy již ledaco načteno:)
A když už jsem se tak rozjel, ještě si určitě přečtěte China Miévillea!!!! Vydává jej Laser v rámci projektu New Weird. Zejména "Nádraží Perdido" a "Jizva" jsou absolutně skvělé!!!!
Připojuji se k fycyskovi.Abercrombie je výborná oddechovka,kvality Písně to nedosahuje,ale standartnímu průměru krmné fantasy se to dost vymyká.A Mieville je skvělý,sice dost netradiční a levičácký,ale skvělý.
súhlas aj nesúhlas. china mieville je super trieda, jeden z najlepších. perdido treba prečítať. úvod je možno dosť barokný a opisný, ale potom to má obrovské gule. abercombie je podľa mňa ťažký priemer, ledva čitateľné, brutálne klišé napriek snahe byť temný a iný. prečítať sa to dá, zabudnúť musí :)
Zdaleka jsem nečetla všechno, co trh nabízí, ale Abercrombie rozhodně patří mezi to lepší. Je tam politika, intriky, propracované charaktery a více méně žádní Jackové Shepardové. I když ta poslední kniha Nejlépe chutná za studena je opravdu jenom takový průměr.
Mieville píše dobře, ale ne každý má rád ten kyberpunkový žánr (nebo kam se to zařazuje).
Zmiňoval tu už někdo fantasy od Stephena Kinga? Je to můj nejoblíbenější autor, tak si neodpustím upozornit na jeho fantasy ságu Temná věž. Není to tradiční Sword&Sorcery, ale jinak splňuje vše, co by fantastika měla obsahovat. Taky napsal Dračí oči, což má být taková pohádka pro větší děcka.
Komentáře
Amaroun: Jo, ten jsem viděl někdy v prváku na gymplu a taky si pamatuju, že to na mě dost zapůsobilo. Co si pamatuju tak to oproti knize byla celkem volná adaptace, nicméně základ byl stejnej. Eště se budu muset podívat na první adaptaci z roku 63 (je celá na Youtube), kterou prej ocenil i autor.
dík za templársky typ. také si rád prečítam.
hledám jednu knihu a nemůžu si vzpomenout na název ani autora. Přišel sem na ni tady a teď ji za boha nemůžu najít. Jedná se o autora fantasy, svou knihu nazval podobně jako Song of ice and fire a potom ji název změnil aby se to nepletlo. Myslím, že ta kniha je rozdělena na tři části, dvě už napsaný a jedna se píše. Nemáte prosím Vás tušení jak se jmenuje? :)
ja mohu doporucit Jméno větru od Patricka Rothfusse....opravdu dechberouci pribeh ;)
Zajímalo by mne, kdy už skončí ta blbá móda rozdělovat jednu knihu do dvou? U žádného jiného žánru jsem si toho nevšimla, jenom u fantasy. Stephen King běžně píše tisícistránkové romány a vždy vyjde vcelku a vázaný!
Ale 3 romány do trilogie, to ještě jde, a autor vypadá mladě. :-)
Mieville píše dobře, ale ne každý má rád ten kyberpunkový žánr (nebo kam se to zařazuje).
Taky napsal Dračí oči, což má být taková pohádka pro větší děcka.