Citáty

Vzhledem k tomu, že množství zadaných a uhodnutých citátů již značně narostlo a třeba by se chtěl zapojit i někdo, kdo se "soutěžení" neúčastní od počátku a nemá tudíž přehled a také proto, že i já začínám ztrácet přehled a v neposlední řadě proto, že si myslím, že by byla škoda, kdyby ty "vyzobané skvosty" zapadly, rozhodla jsem se již proběhnuté citáty uspořádat do jednoho příspěvku 8)

Časem je snad i budu doplňovat :wink:

Třeba to někomu k něčemu bude :)

Enjoy

«1

Komentáře

• "Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."

Petyr Baeliš

"Už mnou opovrhovali lepší muži než ty."

Jaime Edmurovi

"Ten muž zemřel dobře, to se musí nechat."

Ned

"Můj pane, kde jsi? Sežrali tě snad draci?"

Šae Tyrionovi

"Čarodějův dům je postaven na kostech a lžích."

Xaro Xhoan Daxos k Danny

"Provázeli mě domů, otče. Mohu si je nechat? Nesnědí toho příliš."

Tyrion tátovi

"Bohové bývají nakloněni člověku, který je spravedlivý - a často vychází najevo, že to je člověk s nejjistějším mečem. Všichni víme, kdo je to." Skromně se usmál.

Lyn Corbray

"Hnijící mrož."

Tyrion

"Král nemá přátele. Jenom poddané a nepřátele."

Stannis ke Catelyn

"Princ by se měl naučit lépe lhát. Nu, tvoje sny jsou tvoje věc."

Oša Branovi

„Ne, vraždu za zábavnou nepovažuji, ale tebe ano. Jsi muž tančící na tenkém ledě. Odvažuji se říct, že to bude vznešené šplouchnutí. Mám dojem, že první puknutí ledu jsem slyšel dnes ráno.“

Malíček

„Lorde, jestli to pohnojíš, vyškubnu ti játra a sním je syrová s cibulí.“

Cotter Pyke k Jonovi po jeho zvolení velitelem

„Žrát mého ptáka raději ani nezkoušej, ..... Raději ne.“

Malý Pavka

„Jsi stejně chlípná jako tvoje matka.“

Lysa Sanse, za špatně propracovanou architekturu Zimohradu ze sněhu.

"Bouře přicházejí a odcházejí, vlny se tříští nad hlavou, velké ryby požírají malé ryby a já pádluji dál."

Varys Tyrionovi.

"Kdo tuhle věc postavil, celou z kamene? Nějaký král?"

Ygritte Jonovi, jednalo se jen o nějakou náhodnou opuštěnou kamennou věžičku v lese.

"Ještě jednou řekni to jméno a zbiju tě tak strašlivě, že si budeš přát, abych tě byl zabil."

a

"Buď můžeme jet oba v sedle, nebo tě přehodím koni přes zadek jako svini připravenou na porážku. Záleží jen na tobě."

Sandor Aryi

"Otevřel jsem dveře a dovolil jsem tomuhle hmyzu vplazit se dovnitř."

Jaime odpovídal v imaginárním rozhovoru Arthuru Daynemu na otázku, jak je možné, že kvalita rytířstva v královských tocích povážlivě klesá

"Život by byl mnohem snazší, kdyby se lidé mohli pářit sami se sebou, nemyslíš?"

Tpaslík. V rozhovoru s Oberynem, aby bylo jasno. Rudá zmije tehdy vzpomínal na to, jak kdysi navštívil Skálu a jak byl zklamený, že Tyrion je - oproti legendám - celkem obyčejné, byť zdeformované nemluvně.

"Ten už je odepsaný. Když už se ptáte, tak já bych němu byl laskavější a raději mu strčil nůž do srdce než lžíci do krku."

Kraster o Bannenovi

"Největší blázni jsou často chytřejší než ti, kdo se jim smějí."

Tywin

"Jsem přímo ztělesněná laskavost. A vím, co jsou to zlé sny."

Tyrion

"Dvě oči, to je až příliš mnoho. Stačí jediný tvůj výkřik, vydloubnu ti jedno a přiměju tě sežrat ho a pak ti jeden po druhém vyškubu ty tvoje hnusné zuby."

Rorge k Brienne

"Pokud existují bohové, proč je svět plný bolesti a nespravedlnosti?"

Jaime

Ty tu svoju čest nosíš ako zbroj, xxxx.

Malíček Eddardovi

"... mysl potřebuje knihy, tak jako meč potřebuje brus, pokud má svoje hrany udržovat nabroušené."

Tyrion

"Zpěváci budou vychvalovat každou maličkost, kterou udělá, zatímco o tvých největších činech nebude zpívat nikdo."

Lord velitel Mormont k Jonovi

Tehdy, když dokazoval, jak je těžké udržet přísahu Hlídky. Jak je těžké unést, že královský sourozenec má všechno lepší, zatímco ty musíš spát na páchnoucí černé kožešině a jíst červy prolezlý chleba.

"Dokonce i na severu se muži bojí hněvu Tywina Lannistera. A Boltonové jsou také zlí nepřátelé."

Kdyby to bylo před Krvavou svatbou, pak by se Freyové nemuseli bát Boltonů.

Kdyby to bylo po ní, tak by se nemuseli bát ani Tywina, ani Boltonů.

Citát pokračuje takto: Nikoli náhodou umístili na svůj praporec muže staženého z kůže. Sever vyjel s Robbem, krvácel s ním, umíral pro něj.

Jon v rozhovoru se Stannisem na zdi

"Budeš žít tak dlouho, dokud budou hořet plameny. Když pohasnou, umřeš i ty."

Cersei Jaimemu v jeho snu předtím než se vrátil pro Brienne

"Ríkej si tomu, jak chceš. Páchne to Tywinem Lannisterem."

Brynden Černá ryba a Jaime

"Na mou rytířskou čest."

Sandor (když se s Aryou chtěli přeplavit přes řeku)

"Děkuji vám. Připadám si teď o hodně svatější."

Jaime Lanister na hradě Darry, Jaime pronesl tuto ironickou poznámku k vrabčákům vraceje se od Lancela.

"Dám ti Údolí Arryn."

Poslední věta Hry o trůny. Tyrion

"Vždycky jsem si ošklivil pohled na svou krev."

Varys, navštívil ho Jaime, když se rozhodl, že svého mladšího bratra nenechá umřít, a trochu ho přitom řízl, aby dodal svým úmyslům na naléhavosti.

"Já věděla, že to Ohař vyhraje."

Sansa, poté, co Sandor vyhodil ze sedla Jaimeho. Večer předtím Sandor Sanse vyprávěl, jak mu jeho bratr spálil obličej.

"Mezi svéhlavostí a hloupostí je rozdíl vzdáleností rovnající se nejméně líze."

(poznámka: líga = přibližně 3 km)

Tywin, peskuje Cersei za Joffreyho.

"Toto je jediný mír, který pro Lannistery mám."

Robb, Poslední Catelynina kapitola ve Hře o trůny, která končí famózním "KRÁL SEVERU."

"Jako miminko jsem cucávala rampouchy, chlapče."

Oša

"Moje srdce je plné pochybností."

Davos Mořský, zvaný Cibulový rytíř.

"Tihle nestojí ani za to, abych si kvůli nim oblékl zbroj. Tohle je turnaj pro komáry."

Ohař

"Já nejsem tvůj otec."

princ z Dorne s najstaršou dcérou zmije

"Moja paní môže tancovať s kýmkoľvek sa jej zachce."

Tyrion o Sanse během svatby.

Jak starý jsi byl, když tebe vyhnali do války?

Je to Brienne, poté, co jí septon Maribald pronesl svoji čtyřstránkovou pacifistickou řeč ve stylu květinových dětí.

"Někdy mi trhá šaty, ale nikdy mě nekousl do krve."

Bran o Létu

„A vím, že král chrání svůj lid, jinak není králem.“

Davos Mořský Stannisovi

"Muž, který nic nevidí, má oči k ničemu."

Celé znění:

"Muž, který nic nevidí, má oči k ničemu. Vydloubněte mu je a dejte je jinému vašemu průzkumníkovi. Řekněte mu, že se čtyřma očima bude možná vidět lépe, než se dvěma, pokud ne, muž po něm jich bude mít šest."

Gregor Clegane na válečné poradě Tywinově

„Já myslel, že to máš být ty.“

Bylo to:

Pycelle: Spi, spánek je mocný léčitel.

Eddard: Já myslel že to máš být ty.

„Žádný člověk není prokletý víc než královrah, a to v očích bohů i lidí.“

Davos Stannistovi k tomu, že Mel chce obětovat Edrika

"Dnes večer je tady tvoje smrt, maličká. Cítíš její dech? Je velmi blízko."

maegi

"Já mám ženy s dobrým, silným stiskem rád."

byl to Theon ke své sestře, když ještě nevěděl, že to je jeho sestra a považoval ji za lodníkovu choť

"Pokud je polovina cibule černá hnilobou, pak je shnilá celá cibule. Člověk je buď dobrý, nebo špatný:"

Lady Melisandra

"Dotýkat se mrtvých přináší smůlu."

Řekla to Irri, ta nádoba hlouposti a pověrčivosti. Hned v dalším odstavci dodala Jhiqui: „...pokud jsi je sama nezabila.“

"Vždycky se najde někdo, kdo to řekne."

Areo Hotah

"Bohové, smilujte se, já krvácím."

Marylion

"Vzpomeň si co říkají Starkové."

Renly

celé: "Člověk by nikdy neměl odmítnout ochutnat broskev. Další šanci už mořná mít nebudeme. Život je krátký. Vzpomeň si co říkají Starkové. Zima se blíží."

"Ten má urážlivé jméno pro každého"

Pate o Leovi

"Když slunce zapadlo, žádná svíce ho nemůže nahradit."

Loras Tyrionovi, když se ho zeptal: "A co láska?"

Není zcela jasné, jestli se mluví o Renlym.

"Copak vlci někdy hlasují o tom, kdo povede jejich smečku?"

Renly, když za ním Catelyn přijela vyjednávat.

"Moje paní má ráda, když je moje krev teplá."

Tyrion

jde o situaci, kdy se Pycelle vymlouvá, že Tyrionův záměr poslat Myrcellu do Dorne vyzradil Varys...

"Byl to Varys, mohl bych ti o tom eunuchovi povědět věci, při kterých by ti stydla krev v žilách..."

"Moje paní má ráda, když je moje krev teplá."

"Ty plameny jsou tak krásné. Chci se na ně ještě chvíli dívat."

Cersei

Nedlouho po pronesení tohoto výroku však přijala rámě sera Kettleblacka a odpromenádovala se Jaimemu z očí.

"Všechna čest mým statečným bratrům z Královské gardy."

Sandor

Poté co se dozví o Joffově smrti a těsně před další svou nesmrtelnou větou "doufal jsem, že uděláte něco stupidního."

"Copak bys spal se svou setrou?"

Ygritte

Jon se jí zeptal na Dlouhého oštěpa, pro Ygritte by to bylo něco jako incest, proto se Jona zeptala na tohle. Chudinka nevěděla nic o zvycích některých rodin v Sedmi královstvích.

"Pokud může led hořet, pak se láska a nenávist mohou přátelit."

Rákosník Branovi

"Černá krysa, vaše jasnosti."

řekl Černá krysa, kamarád od Šedého červa

"Nejsem tak slepý, abych neviděl stín sekery, když visí nad mým vlastním krkem."

Robert Baratheon

"Měla bys být v posteli, děvče."

Gendry a Arya

"Upokoj se dítě. Jsem mnohem starší než ty. Mohu si zemřít... kdy chci."

mistr Luwin k Rickonovi

"To jsou ale stateční muži," řekl pln obdivu. "Pojďme je zabít."

Tyrion při obraně Králova přístaviště

"Tebe človek težko ošálí, Starku."

Malíček

"Jenomže já chci jít domů."

Sansa poté, co se dozví, že si nemusí brát Joffreyho, ale stejně zůstane v Králově přístavišti.

„Kam odjel? Kolik mužů s ním bylo? Kolik rytířů? Kolik lučištníků? Kolik, kolik, kolik,

kolik, kolik, kolik? Máte tu ve vesnici zlato!“

Arya v jednom ze zlomových okamžiků jejího strastiplného života.

"Tak chytrý člověk se vidí málokdy."

Theon při propuštění Smraďocha

"Člověk, který věří v kouzla, bojuje se skleněným mečem."

mistr Luwin k Branovi, chvíli předtím, než se jim definitivně potvrdí smrt Eddardova a těsně předtím než Branovi a Rickonovi ukáže obsidiánové hroty k šípům

"Čekání tu dívčinu nezkrásní. Políbit ji a skoncovat s ní."

malíček na zasadaní rady. rozprávali sa o zavraždení Danny

"14 dní som bol najšťastnejším mužom na svete."

Řekl to ser Jorah Daenerys Targaryen, když jí vyprávěl o ženě, kterou si vzal za manželku. Těch 14 dní tuším trvá cesta z Lanisportu na Medvědí ostrov.

"Ať si klidně i umře jako panna, co se mě týče."

je to o Margery a řekl to Jaime (když mu otec řekl, že ji za něj chce provdat)

"Falešný úsměv a upřímný možná vypadají na první pohled stejně, ale liší se jako soumrak od úsvitu."

laskavý muž (jeden z Mužů bez tváře) k Arye, když jí vyprávěl počátky Mužů bez tváře a jak se to má se lží

"Kdo se ti zas vymočil do polévky?"

Bronn Tyrionovi (udělala to pochopitelně Cersei)

„Tvůj otec,“ řekl ???, „nemusí žít navěky.“

Oberyn Tyrionovi předtím než se mu nabídne jako šampion

"Jsi snad moje matka?"

Gendry k Arye

„Jak sis ulevil, pane?“

Arianne na Darkstara

"Její jazyk nech na pokoji."

Tommen "Baratheon", první svého jména! Celé se to mohlo odehrávat ve chvíli, kdy byl tento zavalitý sympaťák drzý na královnu regentku, která hledala příčinu jeho nenadálé kuráže u jeho paní manželky - o jejím jazyku je řeč.

"Myslím, že chuť tvého jazyka se mi bude líbit."

Jedná se o rozhovor s Titanovým bastarda zvaným Mero k Danny

"Jsi žena, moje paní. Ženy těmto věcem nerozumějí."

Velký Jon Umber

"Možná tě taky snědí, můj udatný bratře, ale věřím, že z tebe budou mít trávicí potíže."

Cersei k Jaimemu

"Našel jsem raněného jestřába a staral se o něj dokud se neuzravil."

Stannis

"Pošli dvě stě vlků proti deseti tisícům ovcí, sere, a uvidíš, co se bude dít."

Thoren Smallwood

"V posteli se kroutí jako lasička, ale řekni jí slovo na ulici, a zčervená jako panna. Povídal jsem ti někdy o té noci, kdy ona a Bessa-"

Theon Greyjoy, ten šmejd proradnej. Chlubil se Robbovi.

"Žádní lidé jako já na světě nejsou. Jsem jenom já."

Jaime

"A dodržel jsem svou přísahu. Alespoň tuhle."

Mance Rájdr

Král za Zdí. Vládce nespoutaných. Panovník zmrzlého lejna. Charismatický vojevůdce a zběsilý umělec.

"Jeden malý drak by mohl tuhle dlouhou válku ukončit."

Saladhor Saan v rozhovoru s Davosem Mořským

"Jenomže tohle je Stannis. Spíš bych měla šanci svést jeho koně."

Cersei Sanse při bitvě na Černovodě.

"To nebylo zrovna moc rytířské, má paní."

Petyr. Před tím než políbil Sansu a poslal svou ženu na výlet oknem.

"Ta dívka na mě čekala, nahá jako v den, kdy se narodila. Protáhla mě k sobě oknem a ty mi tu povídáš o spravedlnosti!"

Dareon - zpěvák z Noční hlídky

"Proč bych ti měla lhát?"

Brienne chlapíkovi, čo ju sprevádzal na Prasklepeto k pašeráckemu prístavu.

"Jdi do prdele." Někdo si otřel krev z úst. "Já sloužím (jméno jednoho velkého rodu) , ne nějakým zrádcovským potvorám z - ááách."

Konec oštěpu ho srazil dolů na kamennou podlahu..

Kovář Mikken, Zimohrad, říká to Theonovi.

"Robb vyhrál bitvy proti větší přesile a já mám plán."

Edmure

"Mezi svéhlavostí a hloupostí je rozdíl rovnající se nejméně jedné líze."

To je sám velký lord Tywin k drahé Cersei ohledně Joffa

"Chlapi by stejně neměli vonět po květinách."

Ygritte

"Lidé často tvrdí, že hladoví po pravdě, ale když je jim naservírována, zřídkakdy se jim její chuť zamlouvá."

Autor je Tyrion, interpret Jaime.

"Já se nebojím zemřít". Byla to jen poloviční lež.

Jon Sníh, Qhorinu Půlrukému

"Pověz mi, paní, copak vlci někdy hlasují o tom, kdo povede jejich smečku?"

Renly Catelyn

"Ty nejsi můj syn."

první výskyt tohoto téměř univerzálního citátu

Řekl to Ned Branovi, po tom co od někaď slezl: "Ty nejsi můj syn, ty jsi veverka.“

"Já se ničeho nedopustil, jen jsem pil."

Merrett Frey, když byl vylákán na Starokameny

• Ďakujem. pekné čítanie

• Ty nejsi moje dcera, ty jsi grafomanka. :lol:

Ale paráda. 8)

• sarven: rádo se stalo :)

Léto: tati? :oops:

Vždyť já v podstatě nenapsala ani písmenko :-) Komentáře k citátům jsou vaše. V některých případech jsem si prostě řekla, že by bylo vhodné je připojit pro "uchování atmosféry". V některých případech jsou téměř samy citátem ;-)

• super, tohle mi ušetří práci v budoucnu, neb jsem si pohrával s myšlenkou, že na novém webu budou někde náhodně ukazovány zajímavé citáty.

• Ten přehled je velmi užitečný, mám dojem, že i v něm už se někdo opakoval. :twisted:

Vyslovuji tímto lady Dandali veřejnou pochvalu před nastoupenou jednotkou Noční hlídky a neváhal bych její počin srovnat se zásadním projevem Baráka Omaby ve Winterfellu před chvílí! 8) :!:

A jéje, Alek zas halucinuje s novým webem. :)

• Ale on opravdu existuje, dokonce už i funguje...troufám si říct, že trumfneme i Tanec :-)

• Neber jméno Nového Webu nadarmo! :x :D

Věz, že se blíží Druhý příchod Admina. :!: Po něm zavládne tisíciletá vláda Nového Webu (tzv. milénium) a "pokorní obdrží své stránky a bude je blažit dokonalý duchovní pokoj". Haleluja! 8) :arrow:

• Existuje a funguje?

A kde, prosím pěkně?

• Cesta nového webu ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede nový web z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh!

EDIT: Opět podběhnut, škoda slov. Mno adresu přirozeně tajíme, zatím je to v testovací a ladící fázi. ;-)

• Co bereš, Aleku? :lol:

• Co nabízíš? :-)

• Připomněls mi toho zabijáka v Pulp Fiction.

Nejsi černoch, že? :P

• Odhalen...no jo, dneska si mě na hradčanech spletli s Barákem a pak mě vozili v tý coollimuzíně po Praze. Jenže pak jsem nebyl schopnej otevřít ty kufříky s jadernejma kodama a všechno splasklo a vzala si mě do parády CIA :-(

• Zkus tedy trochu poodhalit roušku nového skvělého webu.

Co bude všechno umět?

Jak bude vypadat?

Kolik budou příspěvky? :)

Atd.

• no stran IF se toho zas tolik nezmění, ale poměrně dost se vylepší diskuze, pak už se vám na oru tak líbit nebude, protože na webu to prostě bude mnohem lepší...a forum časem umře, všichni se přesunou na web a Alek bude šťastný ;-)

• HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! :lol:

• jsem rád, že to bereš s humorem...už slyším tony umíráčku :-)

• Je to scifista každým coulem. :wink:

Ber to tak, Aleku, že někteří členové Noční hlídky ti nikdy na webu nebudou diskutovat! Proč, to sice nevím ani já, ale nebudou. Zeptej se Dandali. :wink:

• přesně tak! :)

• poměrně dobře, děkuji za optání 8)

• A co uši, dobrý? :?: :)

• Někteří členové? Ono jich je víc, než moje maličkost, mé alter ego Dandali, a Léto, a jeho alter ego head? :-)))

• Léto: no, se zlovlkem se srovnávat nemůžu ani omylem :-)

Alek: tedy, já být těmi některými ostatními členy, tak se urazím :roll:

• Ti ostatní jsou automatické generátory náhodných příspěvků. :lol:

• a pak se divíte, že sem nikdo nechodí :roll: :lol:

• a zbytek jsou Boti, hlavně pana googla máme rádi :-)

• Jen klid, já mu dám na srazu přes držku. 8) :lol:

• Dandali, to se pleteš, to místo, kam nikdo nechodí, se nazývá "web". A je plné prachu, pavučin a polorozpadlých skeletonů. :o

Heavy, možná bys po něm mohl hodit botu, jako tehdy ten irácký novinář. :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi