O nejlepší nadávku a urážku
GRRM je ve své Písni mnohdy pěkně šťavnatý, jeho postavy si neberou servítky.
Dalo by se říct, že je to starý sprosťák.
Utkvěly vám nějaké pamětihodné nactiutrhačnosti v mysli?
Daly by se použít v praxi třeba i dnes?
Kdo najde nejlepší? :idea:
Za vznik tématu děkuji Alekovi, který mne inspiroval. :twisted:
Komentáře
„Jsi stejně chlípná jako tvoje matka.“? :P
když si odmyslíte, komu to bylo řečeno... a tak vůbec... a tak vůbec - jsou to dvě urážky v jedné, ne? ;-)
jinak tohle téma asi nebudu moci navštěvovat či rozhodně do něj pořádně přispívat, jsem přeci slušně vychovaná mladá dáma! :twisted:
Obávám se, že v českém překladu je celá píseň trochu umírněnější (říkal mi to onehdá Léto ;-)), ale na pár kousků jsem si vzpomněl. Co takhle to udělat opět formou hádanek? A zadávat může kdokoli, ať se nemusí čekat. Začnu jedním asi velmi jednoduchým.
Tak kdo? A komu? Tohle by věděla určo i Dandali, škoda, že je tak stydlivá :-))
Myslím, že tam padají i horší věty - s větší frekvencí "šťavnatých" (tak tomu říká heavy! ;-)) slůvek. Budu předstírat selektivní slepotu :oops: ;-)
Věděla :) Pokud se nepletu, tak tady byla v jednom podzemí řeč vlastně o lady Joanně ;-) Respektive - odpověď na to byla něco jako - "takhle mluvíš o naší paní matce?" 8)
Přesně tak, celé znění:
A hned dám tedy těžší kalibr.
Kdopak má takovou kadenci? a koho poctil? :-)
Tohle, že někdo v Písni řekl? :twisted:
Tywin? :D
těsně vedle...jedinej problém je, že, když tohle padlo, byl už Tywin dávno v pekle :-)
:shock: já to neviděla, já to neviděla... :oops:
Dobré a inspirativní témátko! :) :idea:
Neřekl tu poslední nadávku náhodou Rorge při souboji s Brienne? Na něho by to sedělo, patřil v tomto ohledu k nejnápaditějším postavám. Dále bych jmenoval ještě Tyriona, Sandora (a jeho pohrabáč) a Sračkohubu. :P
Je možné zde publikovat i vlastní urážky? :?: 8)
A máme vítěze! Ano, dámy a pánové, sám velký Rorge, zvaný Nosáč, poctil naší Safírovou krásku těmito lichotkami.
Vlastní urážky? Rozveď to, nevim co si pod tim představit :-)
Pokud možno neadresně. :P
Nad choulostivými pasážemi v Písni musíš vždy zavírat oči, lady Dandali.
Já to také tak dělám. 8)
Já si po čtení Písně vždy vymývám oči svěcenou borovou vodou.
Pomáhá to. 8)
S vlastními urážkami jsem to myslel tak, že bych si jednoho z vás vybral a pěkně od plic mu vynadal. V jiných tématech vás to pohoršuje, ale tady byste snad mohli ukázat shovívavější tvář. :)
Aha, tak jsem to pochopil správně. A já bláhovec zabanoval uživatele, kterej na webu Létovi nadával. Vlastně z tohodle vzniklo celé tohle téma. Mluvili jsme o tom s headem a shodli se, že nadávky lze na webu použít beztrestně jen v případě, že jsou citátem z nějakého díla :-)
Ale když s tím bude oběť souhlasit, tak na tom nic špatného v podstatě není, ne?
Tak trochu jako s tou eutanázií. :twisted: :wink:
A koho si chceš vybrat, Léto? :P
Počkám, až se mi nějaký masochistický odvážlivec sám přihlásí. :)
Naneštěstí nemám právě teď k dispozici Píseň, takže vás nemohu počastovat nějakými dalšími perlami z úst Rorgeho či Ohaře, jak zřejmě očekáváte. :(
Copak ty si je nepamatuješ? :)
Ale není to jen o počtu sprostých slov ve větě volané nahlas.
Mně se velmi líbí, jak elegantně uměl stírat své nepřátele třeba Tyrion. 8)
ano! jsem pro kultivovanější urážky! :)
Nejslavnější trpaslíkovu hlášku si samozřejmě pamatuji. :wink:
Je to dostatečně kultivované? :roll: :lol:
Tak to ho musel někdo opravdu hodně naštvat. :twisted: