HBO - Flashback

Myslíte si, že v televizní Písni budou flashbacky? Jako ve Ztracených? Nebo v Pánu prstenů?

Nebo bude v rámci šetření peněz nechutně dlouhý záběr na postavu vyprávějící o nějaké události, která se stala řekněme za války Usurpátora?

Nebo minulost úplně vynechají? Nebo předělají?

A co Děti lesa? Uvidíme je hned v prvních dílech?

Komentáře

• No mně by se moc líbily flashbacky jako ve Ztracených. Postupné odkrývání minulosti postav, jako to konec konců dělá sám Martin. Mám trochu strach, kteří herci uspějí u castingu. Ikdyž možná je to spíše otázka zvyknutí si na cizí představu oblíbeného hrdiny. Když jsem poprvé uviděl Erlonda nebo AQragorna v LOTRovi, řekl jsem si "Proboha co to je" a pak jsem je časem příjmul. Hádám, že podobné to bude i v tomhle případu.
  • Flashbacky jako v Lostech, které by vyprávěly příběh jedné postavy? Silně pochybuju. Je ale dost možné, že stejně jako u Lostů bude každý díl "věnovaný" především jedné postavě, které bude patřit nejvíc prostoru, potažmu bude doprovázen jejím vnitřním monolegem.
    Aspoň tak nějak bych to udělal já, kdbych chtěl zachovat Martinův systém POV.
    Co se flashbacků jako takových týče... musíme doufat, že nám autoři dopřejou třeba Eddardovu vzpomínku na střetnutí u Létohradu nebo setkání Robert - Rhaegar uprostřed Trojzubce...
  • No zas to nesmí bejt přeflashbackovaný, to taky nedělá dobrotu. Ale takový malý fb modré růže Lyanny na krvavém loži, jejíž ruku svírá Ned a ona ho úpěnlivě prosí, "slib mi to..." To se vyloženě nabízí. ;) Ale jinak tam toho myslím moc nebude, tohle je klíčový pro celou ságu, ale Letohrad apod., to bude asi pro seriál nadbytečný, už takhle budou muset škrtat. Takže na minulost se moc nedostane, a už vůbec ne na Děti lesa či Andaly. Možná v malym intru ala LOTR, ale ani tomu moc nevěřim, bylo by to jako by v LOTRovi osvětlovali Númenorejce - vlastně v rozšířený verzi se o nich zmínili; což v případě seriálu padá. ;)
  • To Alek: Právě že díky prostoru neomezovaném toliko časem by mohlo dojít i na ty méně důležité flashbacky. On nějaký ten díl(1 a poslední v sérii) může být i delší. Ale řekl bych, že LOST jsou přespříliš. Ideální by bylo držet se co nejvěrohodněji předlohy, ale říkejte to producentům.
  • Co vim, tak HBO prodlužovaný epizody nedělá. Ostatně jak řekli scénáristi před týdnem v malém interview, plánují 12 scénářů po 60 stranách. Snaha držet se předlohy by se nemusela vyplatit (co funguje v knížce nemusí fachat ve filmu), hlavní je, že maj to dílo rádi a že budou spolupracovat s GRRM.
  • Alek: To je pravda, ale třeba tenhle aspekt Písně - nahlížení děje z různých úhlů - je jedna z vůbec nejzásadnějších věcí, které dělají knihu takovou jaká je... A film jako médium disponuje možnostmi pro jeho zachycení (vnitřní monolog, hlediskové záběry, flashbacky a představy, atd.), takže by byla škoda toho nevyužít. Je ale fakt, že podle všeho jsou oba pánové dostatečně nadšeni předlohou, aby se jim dalo věřit. Mimochodem, dík za to interview, už delší dobu pasu po nějakém novém infu o přípravách... A kde si slyšel o tom castingu?
  • O castingu mi přines info MIl, a netušim, kde to sebral. Ani netušim, jak moc je to věrohodný, ale vzhledem k mrtvolnu okolo tohodle projektu, jsem to neváhal použít. ;)
  • K tomu castingu: U jedné zprávy o zfilmování na netu byla ta 2 jména. Z toho co jsem pochopil někdo z produkce v nějakém rozhovoru (který jsem nenašel (patrně pro noviny či časopis)) zmínil jako příklad počáteční práce ta 2 jména. Ale taky se tam psalo že to byla pouze nabídka na zůčastnění castingu.
    Čeho se bojím, že se prostě překroutí děj, aby výroba byla levná a efektivní a že vizuální stránka se od skoro-intelektuální knihy (víte jak to myslím) přesune ke komerci. Jako že kapitola s turnajem, kde bylo popsáno pozadí soubojů a atd... nezměnilo v obyčejnou řež.
  • MIl: Toho bych se ani moc nebál... Scénáristi/producenti, tedy Benioff a Weiss budou muset šetřit kde to půjde, a co jde udělat nejlevněji? Točit herce v dialogu. Proto si myslím (a doufám), že se bude vycházet z Martinových skvělých dialogů a dramatických situací... Navíc, jestli sleduješ něco z produkce HBO (počínaje Římem a Deadwoodem a konče Odpočívej v pokoji či Konkurzem), víš, že rozhodně nejde o lascivní, divácky podbízivé a kýčovité věci.
    K tomu castingu... ty jména znějí dost věrohodně, oba se v poslední době věnovali seriálové tvorbě, zj. Ian McShane se přímo nabízí, když kvůli SoIaFu asi končí Deadwood. Ovšem ty tipy na postavy? Victarion se v sáze neobjeví až do Hostiny (pokud se nepletu) a Alison Doody už jede páté gumy (jak říká Bolek Polívka), takže na Cersei, která má lehce přes třicet, se mi zdá krapet stará...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi