už samotnej název tohoto dokumentu je divnej - neříkáme "stolová" hra, ale stolní.. ;)
špatně je to hned v úvodu pravidel, potom už jsem tam kupodivu viděl dobře stolní.Ale jinak tedy co se týče graf. úpravy a tak obecně, tak všechna čest, vypadá to moc dobře! Jen škoda, že mě hra o železný trůny fakt nebere, takže si to moc neužiju ;)
Na tomto odkazu je ke stažení fandovské rozšíření A Feast for Crows. Bacha je to velký, hlavně díky stomegové mapě Westerosu plné detailů! Vypadá to fakt dobře, chce to jen dobrou tiskárnu a kvalitní papír. Za odkaz díky Chroustovi. Na oplátku jsem mu slíbil, že zkusim zjistit, kde by se daly sehnat figurky, páč jemu se ty obyčejný z deskovky AGOTu nelíběj a chtěl by pořádný tématický (obyčejný pěšáky, rytíře, klidně D&D miniaturky apod.). Mně přirozeně napadl jen Černej rytíř. Tak kdybyste někdo věděl ještě o něčem (nejlépe v Praze) dík za info.
Zdravím, zaprvé diky Alekovi za poděkovaní :-)), jinak v Černym rytíři jsem byl, jukal jsme na ty miniaturky D&D, neboť ja osobně toto nehraju a jsou docela pekný a co se podstavce týče, tak i docela kompaktní, neboť ta mapa z A Feat for Crows je opravdu mega velka. Hledal jsem i všude možně cínové vojáčky,ale to je pánové drahota, že jeden pěknej barevnej vyjde na cca 350-400, což v tomto rozžíření kde je pořeba přes sto figurek, je opravdu problém. Jinak základní hru mám a do měsíce koupím to první rozšíření. To druhé my přijde zbytečné, neboť je to ůplně oddělená část hry než základ + první rozšíření. Ve druhém je totiž nová mapa (detailnější střed ostrova) a nová pravidla nebo alespoň rozčířená. Jinak kde sehnat supr papír a tiskárnu, nebo jak ten dlouhej stroj nazvat :-) mam, takže to by nebyl problém, takže se i můžeme případně zde nebo po icq dohodnout a zahrát si. Jen upozorňuju jsem z Prahy.A druhá otázka co mě teď napadla, jestli i hrajete AD@D nebo D@D, tak se taky rád připojím. Dlouho jsem to nehrál, ale moc mě to opět láká. Tak to je asi vše. Ozvu se až sem hodíte zas nějaký info. Jinak příští týden hra bude podrobena ostrému testu, tak oznámím své pocity z hraní (tudíž ne žádné recenzce zmanipulovatelné prachama) :-).
Na pocity/recenzičku se těšim a jediné, co za ni nabízím, je skutečně "jen" nehynoucí sláva na zdejším webu. ;) Hru si skutečně rád zahraju a věřim, že se najdou i další. Akorát by to chtělo vykoumat nějaký vhodný místo, neb na tom nám to posledně (a ještě na čase) zkrachovalo. Stran D&D ti můžu doporučit Seznamku, kde jsou jistě grupy, které nové hráče hledaj.
To bylo rychlý...ale myslim, žes udělal dobře, naskenovaný to asi nebude mít fakt nikdo. I když karty na zahraničních webech jsou (ale asi ne zdaleka všechny a nebudou moc čitelný), tahle to budeš mít mnohem lepší. Tak ať to brzo přijde a užijte si to!
tak když chseš chybky tak zatím nějake mám: 1) str.10, odstavec "co je bojová síla?" - v tabulce u rytíře je hodnota "+2" v levém sloupci a má být v pravém 2) str. 9, druhý odstavec, první věta - spojení "sousledná mořská území" - asi mělo být "sousední moř...."
Ahoooooj. Tak po dloooouhe dobe se konecne zase hlasim a ozivam tim tuto deskovku. Jak jsem slibil,ze podam recenzi,tak zatim stale nemam datadisk, ktery koupim v nejblizsich dnech.Ani nevim zda-li na tento web nekdo chodi,tak by to chtelo (Aleku) rozsirit i do jinych webu. Proc pisu. Konecne chodim do prace (minuly pul rok jsem delal diplomku a nebyl cas) a tudiz budou penizky. O co mi de. S nejvetsi pravdepodobnosti se pokusim vytvorit to neoficialni rozsireni pro 9 hracu. S jednou prazskou tiskarnou jsem uz dohodlej ze za cca 5000 korun mi vytiknou tu velkou mapu na karton, tak jak sou delany originalni deskovky i mi to zohybaj, abych to mohl uskladnit do krabice formatu A4. Dale si necham vytvorit karticky vudcu a home card...atd atd.Do ted neni problem. Problem je v tom,jak nahradit ty drevene figurky nakejma peknejma..Ano daj se najit rytiri cinovy, ale stoji 200 jedna a to je fakt moc. Ja hoodne uvazoval..bud o koupi fantasy warhammeru, kde bych za levno ziskal amradu rytiru,ale tento tip warhammeru nak nikde nevidim. Pak jeste je tu jedna alternativa, Koupit cinove vojacky pro D&D, ktere stoji jedna cca 70 kc a nabarvit ale vypadali by vsechny hodne podobne. Posledni moznost je koupit ty plasto gumove nebo co to je miniatury D&D. Problem je,ze se to asi neprodava,ze bych chtel treba 200 kusu gurad manu, nebo se sekyrou,ale proste se da koupit nahodnej balicek 5 panacku/monster za 200 a takto se trefovat se mi nechce. Juknete se mi nebo zjistete, zda se to neda nekde sehnat. Mam i od jedny firmy moravsky katalog krasnych cinovych vojacku cca 120-150 kc...ale spise evokuji stredovek s barvami naseho ceskeho lva, coz nechci,nebot na stiy bych rad namaloval skutecne barvy rodu AGOT nebo alespon vybarvil podstavce tech panacku. Pravidla doprekladam a az budu mit i s rozsireni Stred kralu,tak jse sem nejak hodim. Tak zatim zdar .)
Komentáře
špatně je to hned v úvodu pravidel, potom už jsem tam kupodivu viděl dobře stolní.Ale jinak tedy co se týče graf. úpravy a tak obecně, tak všechna čest, vypadá to moc dobře! Jen škoda, že mě hra o železný trůny fakt nebere, takže si to moc neužiju ;)
diky, Petr
Petr
zde vyšla recenze hry:
http://www.hraj.cz/view.php?cisloclanku=2008011802
Už se těším až si zahraju, zatím hltám pravidla :)
1) str.10, odstavec "co je bojová síla?" - v tabulce u rytíře je hodnota "+2" v levém sloupci a má být v pravém
2) str. 9, druhý odstavec, první věta - spojení "sousledná mořská území" - asi mělo být "sousední moř...."
Sousledný by malo znamenať nasledujúci po sebe...
jeste je na str.5 vlevo 2x slovo "rovnaký" místo stejný