Oblíbená postava?

1356751

Komentáře

• No to jsem vážně zvědav, kdo si na Cersein souhrn troufne. ;)
  • Já mám nejraději Jaimeho a Jona a naopak nemusim Aryu Brana Daynerys-jejich kapitoly jsou pro mě vždycky hrozná nuda.
  • tak nevim, jsem tu jedinej, komu se libi Ohar? mmchd - nejak neverim v jeho smrt...
    dalsi adepti jsou :
    Arya (a doufam, ze z ni bude prvotridni vrah),
    Bran (snad se mu zadari stat se magem),
    Jon (doufam, ze prezije jeho Snih),
    Davoz je taky fajn,
    Tyrion se doufam poradne pomsti - Malickovi...
  • Ohař a Davos jsou skvělí, ale nejsou to holt ti hrdinové v první linii, tak je lidi trochu upozaďujou. Můj hlas ale budou mít vždycky, jsou to ty správný postavy na pomezí...
  • a vidis, ja mam v nominacce 2 prejmrtvi :)
  • Našla jsem pár zajímavých obrázků:
    Moji oblíbenci Martellové
    http://sweb.cz/tobbi/martells_big.jpg
    Lannisterové
    http://sweb.cz/tobbi/lannisters_big.jpg
    Starkové
    http://sweb.cz/tobbi/starks_big.jpg
    Taky jsem našla obrázky někoho, koho inspirovalo líčení sexuálních styků. Docela hezky namaloval Dany a jejího khala. Zato Renlyho a Lorase ve stanu jsem rozdejchávala pěkně dlouho :-)
  • luxusni obrazky !!!
    kdepak si je nasla / s googlem sem neuspel...
  • Pekné, Tyna! Len by som upravil odkazy, nech sa dá z nich klikať... Pridaj si tam tri templaty tlačítkom URL naspodku a prepíš adresu, stačí prepísať svoj post.
  • To Tyna:Fakt prima obrázky:) :)
  • Tak stálice: Jon, Davos, Robb, Eddard (nechť je bezejmenní bohové lesa opatrují), Sansa, Varys (pavouk prostě dokonale tahá za nitky), Tyrion tak na půl, stejně tak Ohař, postupně začíná bejt zajímavej Jaime. Oblíbená neoblíbenkyně je samozřejmě Cersei. Ale kdo mě vyloženě nepřirost k srdci je Daenerys, nevim, proč jí všichni podléhaj, bují v ní IMHO neskutečnej fanatismus a přesvědčení o vlastní dokonalosti.
  • Oponuju Filousovi. Doufám, že tu nebude žádná Ciri. A vůbes Sapkowskiho sem netahejte, jeho svět mi po pár letech přijde trapnej a toho chlapika jsem potkal a je to arogantní hajzlík.
  • píše:
    bují v ní IMHO neskutečnej fanatismus a přesvědčení o vlastní dokonalosti.
    A tak to má u poslední Targaryenky a onoho Ohně z názvu bejt, ne? ;) Ale popravdě řečeno ten pocit nesdílím, vždyť je to v nitru pořád vystrašená holka, která si není svými kroky jistá , jen vystupuje suverenně navenek, což má společný s mnoha vůdci i z naší historie.
    ad Sapkowski...já do jeho světa nikdy příliš nepronik, ale celej Zaklínač mi přišel fajn a už několikrát jsem uvažoval, že ho zas opráším. Co se týče osoby autora, neznám, ale čet jsem, že je fajn, hodně ho vychvaloval třeba Ďuro Červenák, a to je (z diskuzí a článků) hodně sympatickej chlapík. Tož, každýmu sedne něco jinýho...
  • Sapkowski: Potkal jsem ho před pár lety na Avalconu a ke klukům, co pomáhali s organizací se choval dost arogantně (byl jsem očitým svědkem). Ale což tohle není o něm.
    On v jádru vystrašenej a nejistej je v ICEFIRE vpodstatě každej a při každym kroku se pouští na nejistou plochu. Jen jde o to, že lidi jako Ned se kontrolujou a rozmejšlej, jak se v daný situaci zachovat správně. Daenerys prostě VÍ. Takový lidi jsou hrozně nebezpečný sobě i jinejm.
  • Daenerys prostě VÍ
    Nemůžu si pomoci. To prostě není pravda. Daenerys několikrát v knize váhá a přemýšlí, co je spravné a jak se zachovat. Uvažuje co by na jejím místě udělal Rhaegar, který je pro ni vzorem. Například: Co udělat s Barristanem a Jorahem, kteří ji zradili; jestli má koupit neposkvrněné či ne atd.
    Ale samozřejmě Ti tím nechci vnucovat, že ji máš mít rád.
    Sapkowskeho jako člověka neznam,ale jeho knihy jsou super a to je pro mě jako pro čtenáře to hlavní:-)
  • Mno Barristan podle mě neudělal nic, čím by jí uškodil. Daenerys vždycky rozhodne, jak si usmyslela od začátku a jen k tomu sbírá odvahu (přičemž má pořád jakýsi pocit, že je něco víc, v čemž jí osoby v okolí z mě nepochopitelného důvodu utvrzujou). Stačí porovnat třeba s Robbem, který se snažil vždy najít nejlepší řešení pro všechny. Danny hledá nejlepší řešení pro sebe a myslí si, že tím pádem to musí být dobré i pro ostatní. Jako královnu čehokoli si jí nedokážu představit.
  • Tak svým způsobem je jedinečná. Je poslední Targaryenka a navíc matka draků. Robb se snažil najít hlavně řešení, které by neposkvrnilo jeho čest, čímž sám sebe přivedl do neštěstí, stejně jako jeho otec.
  • Flanker.27 : Ona je jediná osoba na celém světě, kterou poslouchají draci, navíc moc lidí neumí vlézt do ohně a setrvat tam bez zranění než mu ohoří všechno oblečení, takže bych jí jistou míru výlučnosti neupírala :-)
    "Danny hledá nejlepší řešení pro sebe" Mluvíme tu o té samé Danny? Ta, co znám já, zůstala v cizím městě, aby se tam neopakovala bouře revolučního násilí.
    Robbovo nejlepší řešení ho přivedlo pod zem s polovinou jeho armády. Zrovna jeho svatba byla ukázkouvým příkladem sobectví. Nadřadil svoje citové záležitosti dobru celého Severu. (BTW: Kdy se pánové naučíte, že řešit následky neplánovaných pohlavních styků je vždycky horší, než jít spát neuspokojený? :-)
  • píše:
    BTW: Kdy se pánové naučíte, že řešit následky neplánovaných pohlavních styků je vždycky horší, než jít spát neuspokojený? :-)
    No no, není to trochu jednostranný pohled? ;)
  • Je :-)
    Akorát ženský se umí v tomhle ohledu lépe ovládat.
    Už dva kamarádi mi fňukali na rameni, že jejich holka je v tom a oni o prcka zatím nestáli. A já se vždycky ptám: Spal jsi s tí? Spal. Používal jsi antikoncepci? Ona říkala, že... To mě nezajímá, měl jsi kondom? Ne. Tak čemu se divíš?
    Případně třetí umělec: "Dobře, vyspal jsem se s ní, ale nic to neznamenalo. Vážně. A teď ode mne chce odejít žena i s malým... Co mám dělat?" Co mám na to sakra říct? Že má vrátit čas a ovládnout se. Kdybby to udělal, neměl by před rozvodem...
    Takže Robb a jeho Lannistery naplánované dobrodružství nebylo úplně dobrý nápad. Kdyby si alespoň pamatoval, že "hubička nedělá Kubíčka", tím pádem nemusí hned...hm...skórovat, tak by byla Jeyne ráno ještě panna a on z toho mohl se ctí vycouvat.
    Jsou mezi námi lidé, kteří si důvěru prostě nezaslouží
  • Týna: no vida, pak jsi třetímu umělci jistě opáčila, že jak vidno i když pro něj to neznamenalo nic, pro jeho ženu hodně.. :))
    No nevím, jestli se ženy umí líp ovládat. Kolik že je žen, co předstírají těhotenství s partnerem a maj ho s jiným? A to už je extrém, fakt těhotenství, nemluvím o obyčejném zahýbání. Dokonce i v knížkách GRRM to věčně řešíte, zdálo se mi.. ;)
    Ženský to maj hlavně "jednodušší", že fakt jen těžko znásilní chlapa. Chlap to ženě bohužel udělat může..
  • Tyna: No nějak se ta diskuse dostala jinam :)), ale když uvádíš tenhle příklad (já měl na mysli spíš potrestání Karstarka): Spal Robb s Jeyne? Spal. Co měl dělat? Oženil se.
  • :-)Týno, proč převadíš Robba na všechny muže? Nevěřím, že se chlapi hůře ovladají než ženy. Vždy záleží na temperamentu jednotlivce, ale to sem zřejmě napatří.
    Podle mně to, že si Robb udělal nepřátele ze svých spojenců byla hloupost. Je to však člověk a ne počítač, který na základě známých údajů vyhodnotí nejlepší řešení. Každá postava v sáze udělala nějakou hrubku - Eddard, Robert, Jaime, Tyrion, dokonce i Tywin. Robba Bohužel stála život. Ve hře o trůny se prostě hrubky často trestají smrtí:.-)
  • Ono taky přežít a vyhrát za každou cenu není podle mě kdovíjaká vizitka.
  • píše:
    Ono taky přežít a vyhrát za každou cenu není podle mě kdovíjaká vizitka.
    To je zase otázka názoru. Někdo může tvrdit, že historii píší vítězové a hlavní je prostě vyhrát. Jiní zase namítnou, že dosáhnout vítězství, ale ztratit při tom lidskost, hrdost a čest se pro ně rovná prohře. Myslím, že neexistuje správná odpověď.
  • Samozřejmě najít takovou hranici, za kterou už není možné jít, není lehké. Taky jinak se uvažuje u zelenýho stolu, jinak když je někdo v ohrožení. Jenže právě ti co mají ty hranice posunutý, si to nebezpečí často přivozujou sami provokací nebo přímo útokem na jiný.:)
  • Flanker.27: Spal Robb s Jeyne? Spal. Co měl dělat? Oženil se. Co se mu za to stalo? Umřel i se svou matkou a půlkou armády....
    Někde na počátku toho řetězce se stala zásadní chyba. Kdyby se ovládnul, vládli by na Severu stále Starkové.
  • No pokud si vzpomínám, tak v knize je, že ho Jeyne "utěšila v jeho žalu nad ztrátou bratrů," to se těžko ovládá, ale ženský se to vysvětluje těžko:)). I král je jenom člověk. Kdyby se Robb nechoval lidsky, k čemu by mu celý sever byl? to mohl rovnou před Cersei pokleknout a zavrhnout otce. robb nebojoval za sever jako nějakou placku na mapě, která mu bude platit daně.
  • No já si myslím, že porušením slibu, který dal lordu "Lasičce" z Dvojčat poškodil svoji čest více, než kdyby se Jeyne nevzal. Samozřejmě je to věc názoru. Tak se vyspal s Jeyne, no a? Vzít si ji v jeho situaci bylo hodně neprozíravé a hloupé.
  • Sňatku z rozumu? Že zrovna já tu budu za toho, co má obhajovat city? Pro něj byla jeho osbní čest víc než slovo krále, no. Co víc na to říct? Nedej bože, abysme se všichni chovali jen takzvaně rozumě (podle mě spíš vypočítavě). Jak jsem napsal, Robb byl jiný než Lannisterové a jinak vedl i svůj boj a svůj osobní život. No a nevim, co bych měl dělat, kdyby mi řekli teď opustíš svojí holku a vezmeš si tu a tu, páč je to "rozumný". :))
  • Jinak řečeno Robb byl zákonně dobrý a pán jeskyně by mu to spočítal.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi