Rozhovor s GRRM

2»

Komentáře

• Sláva lordu Alekovi! Ať žije do sto dvaceti! ;-)
  • Není to k vzteku? Předpokládám, že nápad předhodit mu ten stejný dotaz ještě jednou, aby si ho konečně všimnul, by byl výrazem naprostého šílenství? :-K
  • Je zajímavé, že GRRM tam má zdaleka nejvíce otázek ze všech autorů, minimálně tedy z těch, co jsou na první stránce. Radši bych na něj příliš nenaléhal... zaprvé to není moc příjemné, když na člověka nalehne zlovlk, a zadruhé teď dost možná píše nějakou důležitou a krásnou kapitolu. Třeba o Alayne!
  • A nic. :-(((
  • Nezoufejme bratři v přísaze. Ony i ostatní odpovědi nejsou k zahození, třeba ta, že ho mrzí že mnoha Američanům vadí více popis penisu vnikajícího do vagíny než popis sekery vnikající do hlavy :))
  • Tak jsem se pustil do toho převodu...když to má člověk překládat, je toho docel dost. :-)
    Beru to volnějc, důraz kladu na odpovědi. Bude to postupně přibývat v článku k tomu určeném, což je ten, ke kterému se tahle diskuze váže, tedy Rozhovor s GRRM. Korekce a případné vhodnější uspořádání proběhne až to bude celé, takže zatím omluvte šotky.
  • Jo, ta otázka na Sansu a sýr se mi taky hodně líbila :))
  • Aleku, vyslovuji ti veřejnou pochvalu před nastoupenou jednotkou!
  • Ovšem aby to nebylo jako v Hugově Devadesát tři - napřed vyznamenání, pak poprava.
  • Zatím k ní nedošlo, takže nadále pokračuji svým šnečím tempem. Další várka tedy přibyla, je označená nadpisem Aktualizace 22.4.2008.
  • Pokud to snad ještě někdo sleduje, další malá část rozhovoru je venku a poslední se chystá.
  • Překrásný překlad. Děkuji. :-)
  • Tak a je to téměř všechno. I když další GRRM zajímavé poznámky a výroky možná budou následovat, plány jsou jako obvykle velké. :-)
  • Díky za rozhovor: obdivuju Vaši píli a opravdu to pomáhá přečkat to dlouhé čekání ;-)
  • Toto bylo směřováno na GRRM, anebo našemu dobrotivému lordu veliteli? ;-)
  • No na tebe ne...dotčení vědí, netřeba jim brát iluze :-)
  • Samozřejmě jsem to mířil na překladatele článku a autory stránek ;-) GRMM je fajn stařík, ale moc mě prudí s tím, jak nás napíná s novými kusy ;-)
  • Moc nám Aleka nenafukujte, mohl by prasknout! :-)
  • Abys neprasknul ty! Nějak jsi zvlčel, asi budu muset zase ukázat svou tyranskou tvář. :-)
  • diky za preklad - ale mam stale vetsi pocit, ze pri cteni knih jsem nepochytal temer zadne souvislosti a jako bych jeste vynechal polovinu textu...
    ...asi je budu muset dat znova
  • Děkuji za překlad, ale sakra, aby už ten Tanec s draky vyšel!!!!!! Doufám, že to nebude zase za roky...........
  • knedle: měl jsem stejný problém. a občas stále mám. Zpočátku mě mátlo množství postav, jména, která jsem si nepamatoval. chce to na více čtení. já jsem ted v bouři mečů 2, takže mi ještě něco zbývá než příjde Tanec s draky.
  • S mnozstvim postav problem nemam, ale nedochazely me proste souvislosti (tri draci hlavy = tri zijici potomci a polno dalsich)
  • Právě začalo online Google interview s GRRM na http://www.youtube.com/atgoogletalks
  • Když je dobrý rok, tak 500 stránek... Letos nic psát nezačne, z Tance šlo ven kolik, tak 200 stránek maximálně? Tak to máme 2016 další knížka. A pokud se bude dařit seriálu, tak na 2016 by to vycházelo na druhou část Hostiny/Tance, pak 2017 série podle WoW. To jsem zvědavý, jak to pak udělají :) (zdržení seriálu, popohnání Martina).
  • rozhovor konečně na youtube:

je to hodina, titulky by bodly...
  • Hodně zajímavá je ta část, kdy se ho ptá, jestli si všímá těch fanouškovských teorií, co na ně říká, jestli se mu líbí, jestli ho nějak ovlivnily či jestli se mu některé líbily více než jeho původní myšlenka.
    A George říká, že se už dlouhá léta snaží jak nejlépe umí těmhle fan teoriím vyhýbat, protože když se kdysi začala na internetu objevovat první fanouškovská fóra a weby a psali tam své teorie, spekulovali a George to četl, začalo ho to ovlivňovat a napadalo ho, jestli třeba věc X a Y v knize nezměnit, když na to tak rychle přišli a přijít s něčím co by je překvapilo a co nečekají. Nebo naopak, že ta fanouškovská teorie se netrefila a pravdivá není, ale je zajímavá a jestli ji tím pádem nepoužít a "neukrást" atd. A proto raději přestal tohle sledovat, aby to neovlivnilo děj, aby díky tomu neudělal chybná rozhodnutí, která by kvalitativně té knize mohla ublížit.
    Nebo otázka na jeho nejoblíbenější a nejméně oblíbenou scénu ze seriálu. Nejvíce se mu líbila scéna, kdy je popraven Ned a ta změna oproti knize, kdy Ned "nasměruje" Yorena ka Aryi. A Jako scénu, která se mu moc nelíbila označil Robertův lov, a říkal, že očekával, že tam budou desítky, možná sotkvy lidí, stany, spousta koní a psů a velmi rušno. Což se nestalo. A mluvil o tom s D&D a oni s t9m souhlasili, že by si to taky přáli, ale prý prostě nemohli, že měli snad jen hodinu na to natočit tu scénu nějak, prachy na koně prý vyčerpané a pár dalších věcí, proč ta scéna vypadala jak vypadala.
  • Me se nejvic libi (44. minuta):
    ..you know the other things.. I wrote the other wedding where someone else dies and that one was easy and fun to write.... 'cause you know.. everyone wanted to see that little shit die...
    :D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi