moje oblibena postava je videt tady v tom klipu a kdyby vas to neobtezovalo a poslali hlas jestli se vam libi, udelate mi radost !! http://www.hamanektv.cz/cs/soutezni-videa/210-obrazek/ diky a omlouvam se za vyruseni !
Já teď začal číst Bouři Mečů...jsem tušil, že s tou svatbou Edmure - nějaká ta holka Freye něco bude...no a tady píšete o krvavé svatbě, takže jste mi to zkazili...no co se dá dělat. Moje nejoblíbenější postava je pro mě suveréně Tyrion. V souboji o železný trůn, ale vůbec nefandím Starkům, ale nejdřív jsem fandil Renlymu a pak Stannisovi. Koneckonců jaký má Robb nárok na železný trůn. Nemá s Robertem Baratheonem (z hlediska rodokmenu) nic společného.
Robb má zhruba stejný nárok na Železný trůn jako Renly, Stannis, Robert, Daenerys nebo třeba Joffrey. Nakonec je to celé stejně jenom o tom, kdo má dost síly na to si ho vzít, tak si ho vezme. Tak to bylo odjakživa a tak to bude až do skonání věků. ;-)
Nepochybně ;), je to přesně tak jak říkáš, ale z hlediska rodokmenů má Robb opravdu nejmenší nárok. Stannis a Renly jsou Robertovi bratři, Daenerys je dědička Targaryenů, kteří vládli po 300 let a Joffrey...ten má asi nárok nejmenší pokud se bere v potaz, že to není Robertův syn, ale pořád je to syn Cersei jakožto královny...
to unknown: Robb na Železný trůn nárok nemá. To je pravda. Naneštěstí je ten tvůj postřeh stejně smysluplný, jako kdybys to samé prohlasil o Bolestínském Eddovi či Horkém koláči. Ani jeden nemá nárok na trůn a ani jeden o něj neusiluje. Robb se jen snaží osvobodit Sever z poddanství vrahů jeho otce.
Samwell: Nepochybně, ale za předpokladu, že by porazil ostatní uchazeče o trůn (což by musel, protože nikdo z uchazečů by jeho nárok jen na sever neuznal - chtěli by mít všech sedm království pod kontrolou) pak by stejně musel ovládat celý kontinent a usedl by tím na železný trůn. Přjde mi nelogické, že kdyby všechny porazil, tak se prostě jen stáhne na sever a tam zůstane, nota bene, když nebude nikdo kdo by měl místo něj usednout na železný trůn.
Mohli by se dohodnout; Starkové koneckonců SKUTEČNĚ nemají na Železný trůn nárok, a tak by na něj za jistých podmíínek posadili někoho oprávněného (vzhledem k podmínkám - Shireen :) ). Starkové jsouá vyjednávání přístupní, to jen ta ostatní kopyta majuí fantastické představy o pojmu "jednat". Ale to patří opravdu k Ideálnímu vládci.
A já jsem myslela, že je to o tom, kdo je oblíbená postava, ne kdo má nárok na Železný trůn :-). Fandim Jonovi Sněhovi, Arye Stark a v posledních dílech si to vylepšil Jamie a trochu pohoršil Tyrion. Obecně fandím Starkům, pokud nějakému rodu, a co se nároku na trůn týče, tak Daenerys :-).
To já zase Cat moc v oblibě neměl. Líbil se mi vývoj jakým prošla...ale byla mi od prvopočátku nesympatická. Davosovi jsem přišel na chuť až časem. Dobrý muž, pozvednutý z ničeho. Zastával podobná pravidla jako Eddard.
Catelyn? Nesympatická? Proč? Cat byla v první řadě Matka svých dětí. Na Jona byla sice hnusná, ale to se dá pochopit - kdyby jí o něm Eddard řekl pravdu, mohlo být třeba všechno jinak. Jinak na ní nic závadného neshledávám.
Mně byla taky nesympatická...od počátku až do konce, sic její jednání bylo občas správný. Ale prostě jako osoba byla nesympatická...neni to nic proti tomu, jak se chovala...stejně nesympatický mi byl Robb.
Komentáře
http://www.hamanektv.cz/cs/soutezni-videa/210-obrazek/ diky a omlouvam
se za vyruseni !
Nepochybně, ale za předpokladu, že by porazil ostatní uchazeče o trůn (což by musel, protože nikdo z uchazečů by jeho nárok jen na sever neuznal - chtěli by mít všech sedm království pod kontrolou) pak by stejně musel ovládat celý kontinent a usedl by tím na železný trůn. Přjde mi nelogické, že kdyby všechny porazil, tak se prostě jen stáhne na sever a tam zůstane, nota bene, když nebude nikdo kdo by měl místo něj usednout na železný trůn.
Fandim Jonovi Sněhovi, Arye Stark a v posledních dílech si to vylepšil Jamie a trochu pohoršil Tyrion.
Obecně fandím Starkům, pokud nějakému rodu, a co se nároku na trůn týče, tak Daenerys :-).
Davosovi jsem přišel na chuť až časem. Dobrý muž, pozvednutý z ničeho. Zastával podobná pravidla jako Eddard.