On-line hra

Včera jsem o tom mluvil s Alekem. V mé hlavě se zrodil takový nápad. On-line hra na téma Píseň ledu a ohně. Nejednalo by se o žádnou hru s papírovou předlohou, jak Vás možná napadne, ale o typickou netovou onlineovku se vším všudy (kdo z Vás nikdy žádnou nehrál tak nabízím příklady z českého internetu: http://dunaonline.com, http://rimske-imperium.sk).

Přiznám se, že je zde takové spektrum možností, že mě každou chvíli napadne nová věc a moje představy se neustále mění, čiže nemám to promyšlené ještě konkrétně do detailů.

Zhruba by se jednalo o to, že by hráči hráli za jednotlivé rody (nejvýznamější z PLaD - Lannisterové, Starkové, Tyrrelové, Boltonové atd. ). Každý rod by vedl jeden hráč a ten by rozhodoval zdali se rod přidá k nějakému z šesti uchazečů o trůn (to by byli buď pouze fiktivní postavy a lordi, kteří by odpřísahli dané postavě věrnost by se museli dohadovat mezi sebou aniž by je někdo konkrétně vedl a nebo nějakým způsobem vybraný hráč, který by združoval pod svou autoritou rody a byl jim nadřazený při rozhoování) nebo by hráli samostatně. vyhrál by rod/uchazeč o trůn, který by porazil všechny ostatní rody/uchazeče o trůn. *

A já se ptám?

1)Měli byste zájem, aby byla takováto hra vůbec vytvořena a hráli byste jí?

2)Byli by jste ochotni pomoci s vymýšlením toho jak by měla hra vypadat?

3)Umíte programovat? byli by jste ochotni omoci při vytváření hry?

* - jak vidíte jedná se o hrubý nástin - uvítám jakoukoli pomoc.
«1

Komentáře

• Včera jsem o tom mluvil s Alekem. V mé hlavě se zrodil takový nápad. On-line hra na téma Píseň ledu a ohně. Nejednalo by se o žádnou hru s papírovou předlohou, jak Vás možná napadne, ale o typickou netovou onlineovku se vším všudy (kdo z Vás nikdy žádnou nehrál tak nabízím příklady z českého internetu: http://dunaonline.com, http://rimske-imperium.sk).
    Přiznám se, že je zde takové spektrum možností, že mě každou chvíli napadne nová věc a moje představy se neustále mění, čiže nemám to promyšlené ještě konkrétně do detailů.
    Zhruba by se jednalo o to, že by hráči hráli za jednotlivé rody (nejvýznamější z PLaD - Lannisterové, Starkové, Tyrrelové, Boltonové atd. ). Každý rod by vedl jeden hráč a ten by rozhodoval zdali se rod přidá k nějakému z šesti uchazečů o trůn (to by byli buď pouze fiktivní postavy a lordi, kteří by odpřísahli dané postavě věrnost by se museli dohadovat mezi sebou aniž by je někdo konkrétně vedl a nebo nějakým způsobem vybraný hráč, který by združoval pod svou autoritou rody a byl jim nadřazený při rozhoování) nebo by hráli samostatně. vyhrál by rod/uchazeč o trůn, který by porazil všechny ostatní rody/uchazeče o trůn. *
    A já se ptám?
    1)Měli byste zájem, aby byla takováto hra vůbec vytvořena a hráli byste jí?
    2)Byli by jste ochotni pomoci s vymýšlením toho jak by měla hra vypadat?
    3)Umíte programovat? byli by jste ochotni omoci při vytváření hry?
    * - jak vidíte jedná se o hrubý nástin - uvítám jakoukoli pomoc.
  • Hups...jsem nevěděl, že se to musí odřádkovat mezi těmi otázkami o dva řádky...snad to i tak budete schopni přečíst ;)
  • 1) Určitě bych to zkusil. Ale jinak moc na hry nejsem, takže nevim, jak dlouho by mě to udrželo.
    2) Rád přispěju svým pohledem, radou, názorem. Na samotné vymýšlení nějakejch herních variant bych si ale netroufl, jak říkám, nemám s tím ani hráčský zkušenosti, natožpak designérský.
    3) To už jsme si vyjasnili, tenhle rybník je vypuštěnej. :-) Ale třeba s grafikou a vzhledem pomůžu rád. Ze strany webu by pak bylo možné i nějaké propojení formou odkazů apod., ale to předbíhám.
  • Nikdo nenapíše?
  • ad 1,2,3: Nemám čas na víc než občasné zahrání si, nepravidelné, max. konzultaci.
  • OK...až bude více reakcí (pokud bude - jinak i bez nich) tu uveřejním své ICQ a kdo bude mí zájem se na cokoli zeptat, s čímkoli pomoct, na cokoli upozornit, tak pak může napsat...
  • Upřímě chvíli jsem hrál Travian a s od tý doby s onlinovkama nechci mít nic společnýho. To je tak neskutečnej žrout času a jakýkoli jiný činnosti, že už nikdy. A to jsem docela pařan.
  • Ale Travian je ehm...slušně řečeno blbost. Řekněme, že onlineovky vážně jsou žrout času, ale když je dobrá onlineovka s ještě lepším námětem (a Travian nemá dle mého skromného názoru ani jedno), tak proč si ten čas nenechat žrát. Navíc rtohle by stačilo na odehrání pár minut denně. Kdo hraje Travian a podle něj hodnotí všechny online hry, tak má dost zkreslené představy.
  • taky jsem pár onlinovek hrál..ale nejsem takovej fanatik, abych to táhl do extremu :) ..jo..přijít domu a mrknout se jak dopadl boj, jak vydelávají..ok..když mi to nezabere moc času a nutnost si nastavovat budíka...
  • Jeden čas jsem o něčem podobným moc přemýšlel pod Ultimu Online. Lidé byli domluveni a dokonce i realizace, ale nakonec to ztroskotalo na nedostatku vůle k rozjetí. Taková věc se může táhnout roky, úspěch není vůbec zaručen, a úmrtnost celého projektu bývá celkem vysoká. Ale rád pořád sním o tom že tady někdy něco podobného bude :)
  • To je jen otázka vkusu, princip užírání času je stejný. Člověk se prostě podívat musí co a jak a to ne tehdy kdy se chce jemu a kdy má čas, ale kdy to vyžadují okolnosti. Koneckonců chválím snad Travian někde? Říkám jen, že jsem ho hrál.
  • A já ti zas říkám, že nemůžeš brát onlineovky podle Travianu. Každopádně na prácích na hře se začalo.
  • No kdyby to bylo populární jako Travian, asi bychom všichni chrochtali (nejvíc samozřejmě ser Chrochta :-)) blahem.
  • urcite,myslim si ze takovych her je malo ;-)
  • zájem mam 100%....:-) Stark Stark Stark:-)
  • rozhodne mam zajem ale programovat neumim
  • Určitě něco takovýho udělejte, ale s programováním vám nepomůžu.
    Pokud de o napady jak by to mělo vypadat nějaky bych moh nabídnout. Jestli mate zajem ozvěte se na Aimard.z.Viliteasu@seznam.cz
  • určite by som to hral
  • Co mám zprávy, tak programátor se snad našel...
  • jo to bych hrál
  • Další zajímavá hra,bral bych to.
  • Spíš bych asi šla do hry, která by se sice odehrávala v Martinem vytvořeném světě, hlavních postav by se týkala jen okrajově - tzn. že by hráči měli vlastní, fiktivní postavy. Ale rozhodně bych do toho šla :-).
  • Jo dobra myslenka.
  • To zní perfektně, určitě bych si to vyzkoušel. Ale preferoval bych spíše časovou nenáročnost (tedy např. potřeba jednou denně odehrát a ne být připravený každých patnáct minut odkliknout tah)...
  • ja bych udelal fiktivni postavy kazdej by si vybral svul rod a cestoval by po svete a dejiny by se menily i kvuli napr vasim tahum ale jinak skvelej napad hral bych ji na 350 %
  • Prosim jen to ne. nestojim o to, aby pisen ledu a ohne byla "zrejzovana" onlinovkou, kterou budou hrat stejne lide neznali lore...
  • to Unknown: nebud zpátečnický...neusurpuj si něco jen pro sebe, pokud se ti to nebude líbit, nemusíš se na to dívat..a že nestojíš? fajn, vivat demokracie
  • to by bylo vauzne moc fajn, kdyby bylo onlineovka písen ledu a ohne, urcite bych hrala, mam tu knizku moc rada
  • Rozhodně bych to brala.Písen miluju a rozhodně bych to hrála
  • rozhodne bych zacal, ovsem jak dlouho bych vydrzel, netusim - zere to cas...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi