Oblíbená postava?

1111214161751

Komentáře

• "Emancipované ženy"? To je velmi kulantně řečeno. Pro ženy, jež se vyznačují podobným způsobem chování, však existuje i tradičnější (a údernější) označení. :-)
  • Myslíš citově nezainteresované ženy se smyslem pro výdělek? Ne, já měl na mysli spíše ty, které si užijí (člověk je mladý, bouří v něm hormony, to se dá pochopit) a nic z toho nemají. Jen ten blbý pocit z toho pak.
  • Léto píše:
    Ale možná to ženy vidí jinak. :-)
    To asi záleží člověk od člověka. Já bych řekla, že sex s někým koho miluješ (zvláště když on miluje tebe :-) je prostě špička, kterou ani ta sebelepší technika nepřekoná. Pak může být ještě hezký náhodný sex s někým, kdo holku nějak mimořádně přitahuje. Nebo s někým, na koho líčí opravdu dlouho :-) Pro některé moje kamarádky je přitažlivá ještě nevěra, že je v tom adrenalin, ale na mě by to působilo opačně. Já jsem od povahy věrný a stálý tvor.
  • Přikláním se opět k Lady Týně - sex s milovanou osobou je ten, který většina lidí (alespoň těch normálních) považuje za nejkrásnější. Ale pak může přijít chvíle animální přitažlivosti nebo jen touhy podlehnout sladkým slůvkům atraktivního muže :-). Být na místě prosté děvečky, lichotí mi zájem šlechtického synka, který navíc ví jak svádět a jak na to ;-). A rozhodně bych se pak necítila ošizená a podvedená, protože coby prostá děvečka bych od počátku věděla, že z toho ani nic víc být nemůže :-).
    Pravdu díš, sere Aleku, opravdu jsem netušila, co se stane :-). Ale myslím, že teď se zde řeší především pohled na amorální ženské plemeno, které se vrhá do náruče prevítům a ještě je pak obhajuje před čestnými sery :-).
  • PS: Netvrdím, že takové chování je správné, jen se ho snažím vysvětlit, protože je zcela běžné :-).
  • Léto píše:
    Jedna věc je ale pozoruhodná.
    V Písni se vyskytují muži, kteří využívají politického postavení k získání přístupu pod pokrývku (Theon, Tyrion), a ženy, které využívají přístupu pod pokrývku k získání politických výhod (Cersei, Arianne). Zatímco naopak to nikdo nezkouší. :-)
    Ale notak, sere zlovlku... Krom lorda Malíčka, co třeba ten kupecký princ, který se snažil oženit s Dany a lákal ji do postele, ač byl sám na kluky :-)? To samé jeden s prodejců Neposkvrněných, který navrhoval Dany erotické hrátky kombinované s pojídáním lahůdek, aby ji přesvědčil. A co ser Osfryd, kterého si Cersei přímo najala, aby se vyspal s Margaery, s nadějí na kariérní postup...
    Jinak je jasné, že v prostředí s takovým rozložením moci jako je Západozemí, bude víc těch, kteří dosáhnou nějakého zisku přes postele můžů než žen.
  • Ašara Dayne píše:
    Být na místě prosté děvečky, lichotí mi zájem šlechtického synka, který navíc ví jak svádět a jak na to ;-). A rozhodně bych se pak necítila ošizená a podvedená, protože coby prostá děvečka bych od počátku věděla, že z toho ani nic víc být nemůže :-).
    Zvláště, když ji dosud "sváděli" metodami typu: "pocem, holka" :-)
    Má paní Ašaro, co kdybychom toho už nechaly, v zájmu nepošlapání zbytků iluzí, které ctní serové doteď o ženském plemeni chovali :-)
  • No ne, člověk si na moment odskočí a co nevidí. Serové, rytíři a vojáci co prošli mnoho měst, mnoho bitev a mnoho soubojů, jejich zraky mnoho žen, manželek počestných, panen čistých, děveček a služebných, ženštin povětrných, kněžek lásky krásných na tisíce poznali, po čisté lásce toužiti zde volají a prostopášníka na pranýři bičují, no strážkyně krbu rodinného o volné lásce a odevzdání se prvnímu urozenci krásnému však zkaženému sní. Svět není již co býval, řád věcí mění se a ZIMA SE BLÍŽÍ.
  • heavy_head píše:
    Ne. Jen pochopily, jaké byly husy, že mu naletěly.
    Myslím, že by těžko mohly naletět, když od toho nic víc nečekaly. Mno, možná, kdy to nějak nezvládl, to by se pak mohly cítit poškozené :-)
  • Flanker.27 píše:
    No ne, člověk si na moment odskočí a co nevidí. Serové, rytíři a vojáci co prošli mnoho měst, mnoho bitev a mnoho soubojů, jejich zraky mnoho žen, manželek počestných, panen čistých, děveček a služebných, ženštin povětrných, kněžek lásky krásných na tisíce poznali, po čisté lásce toužiti zde volají a prostopášníka na pranýři bičují, no strážkyně krbu rodinného o volné lásce a odevzdání se prvnímu urozenci krásnému však zkaženému sní. Svět není již co býval, řád věcí mění se a ZIMA SE BLÍŽÍ.
    Jo, taky jsem si říkala, že mi na tom něco nesedí.
    Myslím, že já a lady Ašara se snažíme říci, že naším ideálem je pochopitelně čistá láska naplněná po všech ohledech, ale ... nežijeme v ideálním světě, že. A v našich měkkých ženských srdcích je místo i pro mravně padlého Theona i jeho "oběti" :-)
  • Xara bych sem nepočítal, ten nabízel bohatství a luxus a chtěl za to manželství (a tudíž i draka). Postel tam nejspíš žádnou roli nehrála. U sera Osfryda pak šlo o intriky dvou královen. A stejně z toho nic nebylo.
    Připadne mi, že západozemské dámy mají v tomhle silnější vůli než západozemští serové. :-)
    Animální přitažlivost? :-D Myslel jsem, že dokonce i kuchtičky, děvečky a služebné by měly být na trochu vyšší úrovni než zvířata, ale zřejmě jsem se zmýlil. :-)
    Jsem zvědav, kdy tady někdo začne obhajovat Rorgeho. To byl přece silný chlapík, muž jako řemen... a těm znásilněným septám se to dost možná muselo líbit. Nebo ne? :-)
  • Opět je zde porovnáváno neporovnatelné :-). Znásilňované septy do toho zřejmě nešly zrovna dobrovolně :-).
    Ale dost již o tvrdé realitě (sexuálního) života :-). Kdyby Theon věděl, kam jsme se díky němu dostali, jistě by byl rád :-). Koho probereme nyní? :-)
  • Jako studijní materiál sexuálních avantýr dvora a morální úrovně doby doporučuji dvůr krále Jindřicha VIII. vyobrazený nádherně v seriálu Tudorovci.
  • Léto píše:
    Jsem zvědav, kdy tady někdo začne obhajovat Rorgeho. To byl přece silný chlapík, muž jako řemen... a těm znásilněným septám se to dost možná muselo líbit. Nebo ne? :-)
    Nezlob, zlovlku. :-( Přeci sám vidíš, jaký je mezi tím rozdíl.
    Pokud ne, můžeš se snadno dostat do rozporu se zákony ČR.
  • Jinak samozřejmě díváme-li se na věc evolučně, v zájmu ženy je zajištění úspěšného otce pro vlastní potomstvo, proto mají okravatovaní menažeři úspěchy, byť jejich osobnost a rozhled zamrzly někde v deváté třídě :))
  • Mé závěrečné slovo k Theonovi: boží mlýny melou dokonce i v Západozemí. To, jak se k němu chová Ramsay, do jisté míry připomíná způsob, jaký dříve praktikoval on sám vůči ostatním. A pozor, Smraďoch slouží dobrovolně, Smraďoch slouží rád. :-)

Rorgeho se zastávat nechci. Nicméně mi připadne zvláštní, že vynucování sexu pomocí lží, klamu a vyšší společenské hodnosti je zde ospravedlňováno, zatímco vynucování pomocí násilí je (správně!) zavrhováno. Přitom obojí je vynucování.

Pokud půjdu po ulici, povalí mě lupič a vytrhne mi z ruky tašku, pak je to zlé. Ale stejně zlý je i případ, kdy ke mně přijde policista, požádá mě o tašku, aby ji mohl zkontrolovat, já mu ji dám a on s ní uteče. :-)
  • Vidím, že tématika podmínek, za jakých je přípustné naplnit sexuální akt, je stále atraktivní :-).
  • flanker.27 píše:
    Jinak samozřejmě díváme-li se na věc evolučně, v zájmu ženy je zajištění úspěšného otce pro vlastní potomstvo, proto mají okravatovaní menažeři úspěchy, byť jejich osobnost a rozhled zamrzly někde v deváté třídě :))
    Nedá se nic dělat, tento evoluční mechanismus zamrzl u leckterých žen a dívek pro změnu někde v pravěku, kdy byla nejvyšší hodnotou schopnost ulovit mamuta a halasně se bušit do prsou. :-D

Já, jakožto zvíře, mám pro zvířecí chování omluvu. Vy ostatní se holt musíte přemáhat a chovat se jako lidé. ;-)
  • Mohli bychom prodiskustovat i Arthura Dayneho a Gerolda Hightowera.
    Všichni o nich mluví jako o báječných rytířích, vzorech všeho lidstva... a přesto pomáhali Aerysovi krýt jako atrocitní násilnické orgie!
    Zbořme mýtus!
  • Léto píše:
    Nicméně mi připadne zvláštní, že vynucování sexu pomocí lží, klamu a vyšší společenské hodnosti je zde ospravedlňováno, zatímco vynucování pomocí násilí je (správně!) zavrhováno.
    Ale Theon si nic nevynucoval. Pokud tedy nepřistoupíme na definici, že jakýkoliv sex mimo manželství je na ženě za jakýchkoliv okolností vynucený.
  • píše:
    Mé závěrečné slovo k Theonovi: boží mlýny melou dokonce i v Západozemí. To, jak se k němu chová Ramsay, do jisté míry připomíná způsob, jaký dříve praktikoval on sám vůči ostatním.
    A to teď myslíš, jeho souhlas s vraždami nevinných, nebo to, že spal se ženami, s kterými nebyl ženatý?
  • Serové, připomínáte mi lehce lady Sansu - ta také nedovedla uvěřit tomu, že život není jako v písních ;-).
  • Týna píše:
    Ale Theon si nic nevynucoval. Pokud tedy nepřistoupíme na definici, že jakýkoliv sex mimo manželství je na ženě za jakýchkoliv okolností vynucený.
    Ale vynucoval. Nebo si snad myslíš, že by s ním šly, i kdyby byl na stejné sociální úrovni jako ony? Možná tak pár slečen ve stylu "Vrátnicové Ami", ten zbytek nejspíš ne.
    Týna píše:
    A to teď myslíš, jeho souhlas s vraždami nevinných, nebo to, že spal se ženami, s kterými nebyl ženatý?

Nejde o to, že nebyli ženatí, to by samo o sobě nevadilo. Jde o to, že mezi nimi nebyl žádný cit, on je zkrátka využíval jako příhodný kus masa pro uspokojení vlastních nízkých potřeb.

Čili stejné chování, jako vůči němu nyní praktikuje Ramsay.
  • Život není jako v písních, to však neznamená, že nebudeme bojovat o to, aby takový byl. :-)
  • Tak to je ovšem bohulibé... i když nevím, zda to nenarazí na tvrdou Zeď reality :-). Už jen to, jak se samotné lady brání, o něčem vypovídá :-D.
  • Ašara Dayne píše:
    Serové, připomínáte mi lehce lady Sansu - ta také nedovedla uvěřit tomu, že život není jako v písních ;-)
    Což ovšem není důvod se o něj alespoň trochu nepokoušet. Ostatně to je typická výmluva k jakémukoli pokusu uspořádat věci trochu líp.
  • Ašara píše:
    Už jen to, jak se samotné lady brání, o něčem vypovídá :-D.
    Nezbývá, než se zeptat na stejnou otázku, jakou kdysi Joseph Welch položil senátoru McCarthymu:

"Have you no sense of decency, dear lady, at long last? Have you left no sense of decency?" ;-)
  • Tu otázku považuji za netaktní :-).
    Já neříkám, že ta snaha je bohulibá, dokonce Vám ji schvaluji. Sama bych chtěla mít svět krásný jako v písních. Ale bohužel já na tu realitu narážím pořád (nejen při skoku z věže) a ztrácím naději. Ale slibuji, že se už pokusím být méně škarohlídská a více dostát své společenské výchově, které se mi dostalo od těch nejlepších sept.
  • Léto píše:
    Ale vynucoval. Nebo si snad myslíš, že by s ním šly, i kdyby byl na stejné sociální úrovni jako ony?
    Byl to pohledný, vzdělaný, čistý, umytý a šikovný kluk se spoustou zajímavých příběhů a medovým jazykem. Takže...ano :-)
  • Ašara Dayne píše:
    více dostát své společenské výchově, které se mi dostalo od těch nejlepších sept.
    A já zase budu dělat, co mě naučili v práci: Lhát :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi