Kdybych neměl naději, šel bych si z té věže taky skočit. :-) Naštěstí ve světě zůstávají střípky dobra. Dnes a denně zažíváme drobné příhody, které to potvrzují. Pomyšlení na ně nás drží nad vodou: stále je za co bojovat.
Týna píše: Byl to pohledný, vzdělaný, čistý, umytý a šikovný kluk se spoustou zajímavých příběhů a medovým jazykem. Takže...ano :-)
Možná je chyba, že to posuzuji podle sebe. Sám totiž nevidím žádný důvod pro to, vyspat se s každou pohlednou a umytou sukní, která se kolem mě mihne. :-) Podobný způsob života je strašlivě... nenaplňující.
Proč považovat všechny ženy a priori za rozhoďnožky? :-O
Tak jo. Abychom přiblížili naši realitu písním, můžeme se tu zavázat, že odteď budeme provozovat sex pouze s lidmi s nimiž nás bude poutat přísaha, manželský slib nebo hluboká láska. (Ideálně pouze jedno z toho)Pravda. Moje představa písní je taková, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Jinak si člověk, když nikomu neubližuje, může dělat, co chcet. A lidé, kteří odsuzují mladé kluky za dobrovolný sex se ženami, které svedli pouze na takové povrchní věci jako je pohledný vzhled a sladké řeči, k strašlivému mučení a utrpení ...hm... ti podle mě patří do jiné písně, se silně fašistickými podtóny.
Alek píše: U informatiků ne...probůh, kam jsem se to dostal
Je informatik někdo, kdo pracuje v IT? Tak proti nim je Theon Zlatoústý, pravdomluvný chlapík. (Jasně, že už to bude fungovat! Přijdu hned! Kolega, co dělá PC, tu není! Určítě se tam do hodiny stavím! (A to vadí, že vám nejde Četka? Jak to myslíte, že bez toho nemůžete dělat noviny? Nebuďte hysterická :-)
Týna píše: Pravda. Moje představa písní je taková, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Přesně tak. A právě Theon svým lhaním a zneužíváním sociálního postavení dost tvrdě narušil svobody a práva těch nebohých dívek. Tedy, většiny z nich - možná by se mezi nimi našly i takové slečny do větru, které to činily skutečně dobrovolně. V takovém případě je to jejich věc. Nicméně věřím (a chci věřit), že podobných tvorů (nedokážu v tomto kontextu použít slovo žena) je co nejméně. :-)
Léto píše: A právě Theon svým lhaním a zneužíváním sociálního postavení dost tvrdě narušil svobody a práva těch nebohých dívek.
Rozčiluje mě tvoje neochota přiznat jedné polovině lidstvo právo nakládat se svým tělem. Zneužívání svého postavení si představuju jako: "Hele, holka, víš kdo je můj otec? Tak jestli nechceš mít problémy s obživou, tak sem naklusni a dělej, co ti říkám." Nikoliv: "tobě to sluší...bla bla...víš, že jsem princ?...bla bla...no vážně, můj otec je král...blabla...hezky se směješ...blabla".
Flanker.27 píše: Jen vlk, než tě sežere, ti o svym záměru aspoň nekecá :))
Tak! :-)
Týna píše: "tobě to sluší...bla bla...víš, že jsem princ?...bla bla...no vážně, můj otec je král...blabla...hezky se směješ...blabla".
A co třeba: "...tobě to sluší... bla bla... vezmu si tě jako svoji solnou ženu... bla bla... máš hezké oči... bla bla... budeš bydlet se mnou na hradě... blabla."?Právo nakládat se svým tělem nikomu neupírám. Nicméně pokud s ním nějaká nakládá jako lehká dívka, pak je mým nezadatelným a nezcizitelným právem ji za tu lehkou děvu považovat. :-)Co se týče Theona, vězmeme si opět na pomoc přirovnání z obchodní oblasti. Dejme tomu, že prodejce ojetin nabídne levně hezky vypadající automobil. Ty si ho koupíš, ale po pár týdnech zjistíš, že má ve skutečnosti najeto o půl milionu kilometrů více, než ukazuje palubní deska, a bylo třikrát bourané.
Někdo řekne, že ten prodejce ojetin je tedy pěkný parchant, že to takhle zaonačil. Ale ty se ho budeš zastávat, že je přeci na každém, jak bude se svými penězi nakládat. Už chápeš nesmyslnost takového argumentu? :-)
píše: Jasně, že už to bude fungovat! Přijdu hned! Kolega, co dělá PC, tu není! Určítě se tam do hodiny stavím! (A to vadí, že vám nejde Četka? Jak to myslíte, že bez toho nemůžete dělat noviny? Nebuďte hysterická :-)
Občas mi tu chyběj smajlíky, taový ty s vyplazenym jazykem :-)))
Tak se prostě shodneme, že se neshodneme...Ale měl bys přijmout za fakt, drahý zlovlku, že někdy, ve výjimečných případech ovšem, jsou ženy tak dokonale nevypočítavé, že mají sex ne proto, aby z toho něco získaly - peníze, moc, jídlo, status solné ženy, možnost žít na hradě - někdy, ho mají prostě pro ten sex. Ano, není fér, že to často bývá s hezounky, kteří jinam mívají v hlavě řezanku, ale stejně to funguje i naopak, takže...
Alek píše: Občas mi tu chyběj smajlíky, taový ty s vyplazenym jazykem :-)))
Teď se cítím špatně. Máme tam jednoho takového hodného pána z ÍTý, který nám vždycky pomůže a mile se směje, i když mu lidé nadávají... Naposledy nám na povinný příkaz nejvyššího vedení všem vymazal ICQ a pak tam chodil a všem ho jednotlivě manuálně instaloval zpátky :-)
Ale já přeci existenci těchto "povětrných žen" nijak nezpochybňuji. Jak už jsem napsal níže, vím, že mezi námi jsou i takové. Nicméně jedním dechem dodávám, že podobně "emancipované" nejsou ani zdaleka všechny. A že jsou i takové, které si - ó hrůzo! - v této oblasti zachovávají jistou zdrženlivost a morálku.
Aha, ta co souloží pro naději na lepší sociální postavení, ubohá oběť svůdce. Ta, co souloží pro vzájemné tělesné potěšení, povětrná žena. Zajímavé. Jsem ráda, že mi to konečně někdo vysvětlil, vlčku.
Neřekl bych, že přímo "s nadějí na lepší sociální postavení". Možná by bylo přesnější "s nadějí na zachování života". Kdyby přišla do nějaké vesnice Cersei a požádala by náhodného sedláka, aby se s ní vyspal, myslíš, že by dokázal odmítnout? Pochybuji, a to i v případě, že by chtěl, protože by měl milovanou ženu a děti. Ale prostě by se k takovému chování vůči panskému stavu neodvážil.A ano, ta co souloží bez jakýchkoliv citů, je povětrná žena. Samozřejmě, že je to její volba. Moje volba spočívá zase v tom, že ji považuji za hloupou, zoufalou a poměrně dosti primitivní osobu. :-)
Vážně? To by jistě bylo amorální, ale nic takového v tom tvém přesvědčovacím manuálu nebylo. A nevybavuji si, že by to bylo někde v knize.
píše: A co třeba: "...tobě to sluší... bla bla... vezmu si tě jako svoji solnou ženu... bla bla... máš hezké oči... bla bla... budeš bydlet se mnou na hradě... blabla."?
A co děvěčky a kuchařky na Zimohradu? Taky se něčeho bály? Spíš už argumentačně vaříš s vody. Theon byl v mnoha ohledech lump, ale to, že se na někoho lepí holky, zločin prostě není.Jak jsem psala. Podle mě je spíš děvka holka, která s někým spí pro tu naději, že z toho něco bude mít, než ta, která to dělá pro prosté tělesné potěšení.
Týna píše: Vážně? To by jistě bylo amorální, ale nic takového v tom tvém přesvědčovacím manuálu nebylo. A nevybavuji si, že by to bylo někde v knize.
V knize to nijak přesně popsáno nebylo. Tudíž si můžeme jejich motivace pouze domýšlet. Nicméně přístup "Theon je svatý a všechny dívky, se kterými spal, byly buďto vypočítavé nebo nymfomanické" mi připadne hodně přitažený za vlasy. A Kulínského taky všechny chtěly, že?I dneska se často stává, že nadřízený zneužije své pozice k tomu, aby mohl podřízenou sexuálně obtěžovat. Ale ve světě, kde jsou šlechtici téměř nedotknutelní, se to samozřejmě stát nemůže. Tam by Theona každá odmítla, kdyby ho nechtěla. Pochopitelně. Udělala bys to třeba ty, kdybys byla kuchtička a on by za tebou přišel? Pochybuji. (Teď, v teple a bezpečí domova, s právním řádem za zády, si možná budeš hrát na hrdinku, ale tehdy by ses neodvážila - a i kdyby ano, tak jsi chrabrá výjimka).To, že se na někoho lepí holky, zločin není. Ale to, že toho zneužívá a ničí jim životy, už je horší... Napadlo tě někdy, že by se některá z nich mohla třeba do Theona opravdu zamilovat? A on ji pak zneužije a odkopne. Ubohé a hnusné.
Zkus na chvilku nepřemýšlet pouze v intencích tělesného potěšení a vžij se do takové situace.
Týna píše: Jak jsem psala. Podle mě je spíš děvka holka, která s někým spí pro tu naději, že z toho něco bude mít, než ta, která to dělá pro prosté tělesné potěšení.
Ach jo, už je to tu zase. Kousač zabil patnáct lidí, Rorge jich zabil třicet. Kousačovy činy jsou v pořádku, protože Rorge je ještě horší.
Proč se snažíš omlouvat jednu špatnost špatností jinou? Takhle to prostě nejde. Opravdu ne.
Aha, takže abych to upřesnila: Sex vynucený na základě nadřazeného postavení: zavrženíhodný, sex uskutečněný na základě konsensu dvou zúčastněných stran (když na tomto konsensu se podílely faktory jako vzhled, vzájemné sympatie, příležitost atd): nezavrženíhodné.Nikdo neříká, že Theon byl svatý. Dokonce je to v podstatě vrah. Ale nikdy se mi nejevil jako násilník. A podle tvojí definice by byla kapitánova dcera děvka.
Léto píše: Proč se snažíš omlouvat jednu špatnost špatností jinou? Takhle to prostě nejde. Opravdu ne.
To asi proto, že na tom druhém případě prostě nevidím nic špatného. Myslím v tom provozování sexu pro potěšení. Ještě se asi taky dají zavřít oči a myslet na Dorne, ale to jsem nikdy nezkoušela...btw: Protože to vypadá, že jsem právě vyrazila jednoho gaunera, abych si do postele pozvala druhého a další jsou na čekačce, uvedu něco na pravou míru. Je mi šestadvacet, sedm let mám jednoho přítele. Za těch sedm let jeden z nás... řekněme zaváhal, a věř tomu nebo ne, já jsem to nebyla. Já jsem mu věrná (on mě taky, doufám). Ne proto, že by nebyla příležitost, ale prostě proto, že mi to za to stojí. Ostatně k čemu by byla schopnost odolat pokušení, kdyby člověk žádnému nebyl vystaven. Ale stejně si stojím za tím, že nezadaní lidé (což já nejsem...) si můžou dělat, co chtějí.
Týna píše: Sex vynucený na základě nadřazeného postavení: zavrženíhodný
Výborně. A kolik jeho milenek si myslíš, že svého činu litovalo, když je Theon odkopl a naplno ukázal, co je zač? (viz: kapitánova dcera) Řekl bych, že většina. Tudíž je Theonovo chování zavrženíhodné. Dokonce i z tvého... ehm... animálního pohledu. :-)
Týna píše: To asi proto, že na tom druhém případě prostě nevidím nic špatného.
Ano, to je tvůj názor. Mně podobné chování vadí. Nikomu ho nezakazuji, ale sám ho odmítám. A na to mám plné právo. Je to stejné jako třeba s braním drog. Pokud je někdo bere, řeknu si o něm: "Je to blázen, ničí si zdraví, dělá chybu". A držím se od něj dál. Samozřejmě však respektuji, že jeho chování je jeho vlastní volbou.
Týna píše: Podle tvojí definice by byla kapitánova dcera děvka.
To záleží na tom, jaké byly její myšlenkové pochody. Pokud se do Theona opravdu zamilovala, chtěla s ním být a věřila mu, pak to byla oklamaná oběť, žádná děvka. Jestliže s ním šla do postele proto, aby si třeba polepšila a mohla se utápět ve zlatě a špercích, pak to děvka byla. A pokud se do jeho náručí vrhla proto, že ji prostě jen svrběla nejmenovaná část těla a potřebovala se vyřádit, pak to byla povětrná ženština. To je celé. Jak jednoduché. :-)
Týna píše: Nezadaní lidé si můžou dělat, co chtějí.
Jistěže. Ale musejí být připraveni nést za své chování zodpovědnost. A pokud si nějaká dívka nechá každý víkend propádlovat přes inkriminovaná místa celou válečnou veslici Železných, pak se nesmí divit, že se jí ostatní třeba štítí (protože to je zase právo těch ostatních).
Já bych to uzavřel tím, že mezi mnou a mojí holkou kdysi taky k něčemu došlo, ne z mojí strany, někdy zkrátka můžou být lidé k něčemu dohnáni, protože třeba nemají na výběr. Člověk nemůže být nekompromisní za každou cenu. Tím bych to uzavřel.
Komentáře
Byl to pohledný, vzdělaný, čistý, umytý a šikovný kluk se spoustou zajímavých příběhů a medovým jazykem. Takže...ano :-)
Proč považovat všechny ženy a priori za rozhoďnožky? :-O
A já zase budu dělat, co mě naučili v práci: Lhát :-)
Jo, to je u novinářů stejný jako u politiků. :))
U informatiků ne...probůh, kam jsem se to dostal :-)))
Nás neoklameš. :-)
U informatiků ne...probůh, kam jsem se to dostal
Tak proti nim je Theon Zlatoústý, pravdomluvný chlapík. (Jasně, že už to bude fungovat! Přijdu hned! Kolega, co dělá PC, tu není! Určítě se tam do hodiny stavím! (A to vadí, že vám nejde Četka? Jak to myslíte, že bez toho nemůžete dělat noviny? Nebuďte hysterická :-)
Pravda. Moje představa písní je taková, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Jasně, že už to bude fungovat! Přijdu hned! Kolega, co dělá PC, tu není! Určítě se tam do hodiny stavím!
...a právníků. :-D
A právě Theon svým lhaním a zneužíváním sociálního postavení dost tvrdě narušil svobody a práva těch nebohých dívek.
Jen vlk, než tě sežere, ti o svym záměru aspoň nekecá :))
"tobě to sluší...bla bla...víš, že jsem princ?...bla bla...no vážně, můj otec je král...blabla...hezky se směješ...blabla".
Někdo řekne, že ten prodejce ojetin je tedy pěkný parchant, že to takhle zaonačil. Ale ty se ho budeš zastávat, že je přeci na každém, jak bude se svými penězi nakládat.
Už chápeš nesmyslnost takového argumentu? :-)
Jasně, že už to bude fungovat! Přijdu hned! Kolega, co dělá PC, tu není! Určítě se tam do hodiny stavím! (A to vadí, že vám nejde Četka? Jak to myslíte, že bez toho nemůžete dělat noviny? Nebuďte hysterická :-)
Naposledy nám na povinný příkaz nejvyššího vedení všem vymazal ICQ a pak tam chodil a všem ho jednotlivě manuálně instaloval zpátky :-)
"s nadějí na zachování života".
A co třeba: "...tobě to sluší... bla bla... vezmu si tě jako svoji solnou ženu... bla bla... máš hezké oči... bla bla... budeš bydlet se mnou na hradě... blabla."?
Vážně? To by jistě bylo amorální, ale nic takového v tom tvém přesvědčovacím manuálu nebylo. A nevybavuji si, že by to bylo někde v knize.
Zkus na chvilku nepřemýšlet pouze v intencích tělesného potěšení a vžij se do takové situace.
Jak jsem psala. Podle mě je spíš děvka holka, která s někým spí pro tu naději, že z toho něco bude mít, než ta, která to dělá pro prosté tělesné potěšení.
Proč se snažíš omlouvat jednu špatnost špatností jinou? Takhle to prostě nejde. Opravdu ne.
Jedna je děvka, druhá je povětrná děva.
Nemám zájem ani o jednu, děkuji. :-)
Přes sto příspěvků za den, to je nějaký rekord, ne? ;-)
Ještě se asi taky dají zavřít oči a myslet na Dorne, ale to jsem nikdy nezkoušela...btw: Protože to vypadá, že jsem právě vyrazila jednoho gaunera, abych si do postele pozvala druhého a další jsou na čekačce, uvedu něco na pravou míru. Je mi šestadvacet, sedm let mám jednoho přítele. Za těch sedm let jeden z nás... řekněme zaváhal, a věř tomu nebo ne, já jsem to nebyla. Já jsem mu věrná (on mě taky, doufám). Ne proto, že by nebyla příležitost, ale prostě proto, že mi to za to stojí. Ostatně k čemu by byla schopnost odolat pokušení, kdyby člověk žádnému nebyl vystaven.
Ale stejně si stojím za tím, že nezadaní lidé (což já nejsem...) si můžou dělat, co chtějí.
Přes sto příspěvků za den, to je nějaký rekord, ne? ;-)
Sex vynucený na základě nadřazeného postavení: zavrženíhodný
To asi proto, že na tom druhém případě prostě nevidím nic špatného.
Podle tvojí definice by byla kapitánova dcera děvka.
To je celé. Jak jednoduché. :-)
Nezadaní lidé si můžou dělat, co chtějí.