Flanker.27 píše: Já bych to uzavřel tím, že mezi mnou a mojí holkou kdysi taky k něčemu došlo, ne z mojí strany, někdy zkrátka můžou být lidé k něčemu dohnáni, protože třeba nemají na výběr. Člověk nemůže být nekompromisní za každou cenu. Tím bych to uzavřel.
Tomu nerozumím. Došlo k nevěře? násilí? nebo prostě k sexu? :-) (omlouvám se, za nejapné žerty, jsem nemocná a trochu mi hrabe z teploty)
Léto píše: Výborně. A kolik jeho milenek si myslíš, že svého činu litovalo, když je Theon odkopl a naplno ukázal, co je zač?
Na tomhle se vždycky zadrhneme. Já tvrdím, že jim nic nesliboval. A jestli jim něco sliboval, tak to z nich podle tvojí definice dělá děvky, protože to, co jim případně sliboval, zaručeně nebylo manželství.
Týna píše: Na tomhle se vždycky zadrhneme. Já tvrdím, že jim nic nesliboval. A jestli jim něco sliboval, tak to z nich podle tvojí definice dělá děvky, protože to, co jim případně sliboval, zaručeně nebylo manželství.
Kapitánově dceři sliboval například to, že ji vezme s sebou. To zamilované holce stačí.
Týna píše: Já nevím. Jak to měli se ženskými? :-)
Ženské se v tomhle problému (naštěstí!) nevyskytují. Jen jeden šílený král, hromada zavražděných obětí a pár ctihodných a hrdinských ťunků v bílých pláštích. :-)
Léto píše: Kapitánově dceři sliboval například to, že ji vezme s sebou. To zamilované holce stačí.
Pokud si dobře vzpomínám, nic nesliboval. Pouze mluvil o tom, že dříve železní muži měli solné ženy, ale zdůraznil, že teď už to nedělají. A každopádně to bylo až potom, co se s ním poprvé vyspala.
Píše se tam "stačil pohár vína, pár sladkých slovíček a byla jeho". Přesněji to nezjistíme, ale myslím, že je to poměrně jasné. Mluvil k ní tak, aby si dělala naděje, že ji miluje, že ji chce mít s sebou. A přitom ji chtěl jen na sex a považoval ji za hloupou a nepříliš hezkou.To je klamání jako vyšité. :-)
Tyna píše: Tomu nerozumím. Došlo k nevěře? násilí? nebo prostě k sexu? :-) (omlouvám se, za nejapné žerty, jsem nemocná a trochu mi hrabe z teploty)
Promiň, ale k tomu se vyjadřovat nebudu. Každopádně máme skvělý vztah ať se stalo co se stalo. Překonat se dá zkrátka skoro všechno, pokud lidi chtějí. Ono taky za rozchodama ve skutečnosti vzdor filmům a dramatům neni většinou nevěra, ale "rozdílnost povah a názorů," jak se uvádí v soudních výrocích. :))
Flanker.27: Omlouvám se. Nechtěla jsem vyzvídat. Život není černobílý a čím je člověk starší, tím nějak víc šediví. Vzpomněla jsem si na svoje ideály před pouhými šesti lety... Cítím se stará :-(mimochodem láska je vzácná, stojí za to o ni trochu bojovat :-)
heavy_head píše: A zkoušela jste pijavice, drahá lady? ;-)
Ne, zkusila bych paralen a kapky do nosu, kdybych je měla. Takhle zkouším maximálně teplý čaj. Pijavice na virózu bohužel nezaberou... Ale kdyby to chtěl zkusit někdo jiný, mám stále kontakt na tu paní hirudoterapeutku.
Předně: má tu někdo něco proti fialovým očím? ;-)Za druhé: u mého bratra se dostáváme k tomu, co zde již také bylo řešeno. Tudíž rozpor ve výkladu slova "rytířství" :-).
píše: Za druhé: u mého bratra se dostáváme k tomu, co zde již také bylo řešeno. Tudíž rozpor ve výkladu slova "rytířství" :-).
A kdo u něj co rozporoval? Ani v sáze mu nikdo neupíral, že byl jeden z nej rytířů. Druhá věc je, že tim de facto schvaloval Aerysovy šílenosti. Ale to asi nepřísluší rytířovi posuzovat. Kdyby byl skutečně charakterní hrdina, tak by to samozřejmě nedělal a odešel by.
A to je právě ono - naplnil ideál rytířství jednak hrdinskými skutky, jednak loyalitou vůči panovníkovi. Ale na druhou stranu byl ten panovník králem špatným - sloužil by mu správný "rytíř" i nadále? :-)
Komentáře
Já bych to uzavřel tím, že mezi mnou a mojí holkou kdysi taky k něčemu došlo, ne z mojí strany, někdy zkrátka můžou být lidé k něčemu dohnáni, protože třeba nemají na výběr. Člověk nemůže být nekompromisní za každou cenu. Tím bych to uzavřel.
Je tu někdo, kdo se odváží obhajovat Arthura a Gerolda?
Výborně. A kolik jeho milenek si myslíš, že svého činu litovalo, když je Theon odkopl a naplno ukázal, co je zač?
Na tomhle se vždycky zadrhneme. Já tvrdím, že jim nic nesliboval. A jestli jim něco sliboval, tak to z nich podle tvojí definice dělá děvky, protože to, co jim případně sliboval, zaručeně nebylo manželství.
Já nevím. Jak to měli se ženskými? :-)
Arthura Conana Doyla z Cimmerie? :-O
Kapitánově dceři sliboval například to, že ji vezme s sebou. To zamilované holce stačí.
Tomu nerozumím. Došlo k nevěře? násilí? nebo prostě k sexu? :-) (omlouvám se, za nejapné žerty, jsem nemocná a trochu mi hrabe z teploty)
Život není černobílý a čím je člověk starší, tím nějak víc šediví. Vzpomněla jsem si na svoje ideály před pouhými šesti lety...
Cítím se stará :-(mimochodem láska je vzácná, stojí za to o ni trochu bojovat :-)
jsem nemocná a trochu mi hrabe z teploty
A co vy a incest? :-)
Mám snad stříbrné vlasy a fialové oči? (ne!)
A zkoušela jste pijavice, drahá lady? ;-)
Pijavice na virózu bohužel nezaberou...
Ale kdyby to chtěl zkusit někdo jiný, mám stále kontakt na tu paní hirudoterapeutku.
Léto: Já vím, že to myslíš dobře. Vlastně je to velmi rytířské a sama nechápu, proč do toho tepu. Zapomeň na moje moudra :-)
Mám snad stříbrné vlasy a fialové oči? (ne!)
Ale kdyby to chtěl zkusit někdo jiný, mám stále kontakt na tu paní hirudoterapeutku.
Povíme si za šest let. :-)
Ještě je tu možnost, že máš zlaté vlasy a zelené oči. :-)
Je ti dvacet?
To mám, ale zase nemám bratra :-)
:-)
Sestra postačí. :-O
Sestra je hnědooká a hnědovlasá.... Když tak o tom přemýšlím, možná by to ani žádný incest nebyl.
Mně bude příští týden 48! No a co?
Sestra je hnědooká a hnědovlasá...
Má tvé rychlé stárnutí něco společného s paradoxem dvojčat? :-)
Hodně cestuji podsvětelnou rychlostí. Taky z východu na západ. To se paradoxně projeví.
Mně bude příští týden 48! No a co?
Je oboustranně výhodné mít tě mezi námi. Ty si s námi připadáš mladší, my zas s tebou moudřejší. :-)))
Za druhé: u mého bratra se dostáváme k tomu, co zde již také bylo řešeno. Tudíž rozpor ve výkladu slova "rytířství" :-).
A kdo u něj co rozporoval? Ani v sáze mu nikdo neupíral, že byl jeden z nej rytířů. Druhá věc je, že tim de facto schvaloval Aerysovy šílenosti. Ale to asi nepřísluší rytířovi posuzovat. Kdyby byl skutečně charakterní hrdina, tak by to samozřejmě nedělal a odešel by.