podcast o SoIaF

potkal jsem stranku http://podcastoficeandfire.com/ - fanousci probiraji co pet kapitol z ruznych stran - anglictina

zkousel to nekdo poslouchat?

Komentáře

• Už jsem na to dříve narazil, ale nepřehrával jsem si to.

Kdyby to bylo v psané podobě, pustil bych se do toho spíš - poslouchání je přece jenom časově o něco náročnější.

Každopádně mě zaujalo, že to celé vymyslela nějaká Mongolka. :-)
  • Nápodobně, vim o tom, dokonce už i tušim, co je podcast :-), ale ještě jsem to nezkusil poslouchat.
  • Pod čím???
  • Neznáš indický kastovní systém?

Jsou podcasti, casti a nadcasti.

Co jsi ty? :-)

Jinak jsem si pustil asi prvních dvacet minut z toho prvního. Je to docela poslouchatelné, což o to. Nemluví nijak extraordinérně složitě a dá se jim rozumět. Ačkoliv ten jeden chlap tam asi nemá moc kvalitní mikrofon; a když začnou hovořit všichni najednou, je to taky zábava. :-)

A pořád si tam všechno navzájem potvrzují slovy "Yeah!" a "Yeah, definitely!"
  • Zkusil jsem si poslechnout tu poslední epizodu, ale asi sem měl špatnou naládu, protože jsem po pěti minutách přestal s tím, že tam kecaj o nesmyslech a vůbec ne o ASOIAF
  • V té první epizodě se nejprve krátce představí a pak už se věnují výhradně Písni, s tím jsem problém neměl. Ale probírají to docela obecně, pro mě jako pro starého západozemského harcovníka v tom nebylo nic nového. To, že slova rodu Starků jsou "ominous" už dávno vím; a že Boltoni jsou "really weird" nejspíš taky nikoho nepřekvapí.

Ale je to začátek, tak možná později půjdou více do hloubky. :-)

Neuděláme něco podobného v češtině?
  • Myslel jsem to tak, že mluví o věcech, které vůbec nejsou k věci...nějaké to rádoby představování a pak něco o tom, že jeden z těch lidí tam s nima není, protože se stěhuje or what...
  • Chápu. Je jasné, že při déletrvajících projektech se často účastníci začnou lépe poznávat a diskuse sklouznou do osobnější roviny. Stačí nahlédnout do Noční hlídky. :-) Ale vzhledem k tomu, že ty jednotlivé díly jsou dost dlouhé (předpokládám, že přes hodinu), určitě tam bude i spousta písňových řečí.

Když budu mít zrovna volnou chvíle, možná to budu poslouchat. Uvidíme. Je to náročné na pozornost, náročnější než třeba pročítání diskusních fór.
  • Ano, miluju, když hovory o Písni sklouznou do osobní roviny! ;-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi