Chmur píše: Ono i takové vyžblepnutí může mít své dalekosáhle tragické následky. Zeptaj se Eddarda, Aryi, atd.
Jaké tajemství vyzradila Sansa na Aryu?
Vyžblepnutí samozřejmě tragické následky mít může. Je to jako když ti při jízdě autem upadne pneumatika. Vozidlo pak může dostat smyk, narazit do překážky a ty u toho můžeš zahynout. Ale pořád je to jen určitá pravděpodobnost.
Ovšem když svěříš své tajemství např. Cersei nebo Euronovi, bude to pro tebe nešťastné téměř určitě. Přirovnal bych to k explozi vodíkového motoru: těžko ji přežiješ.
Opravdu bys chtěl, aby v tvém autě raději vybuchnul motor, než aby mu upadlo jedno kolo? :-)
(dnes se cítím obzvlášť silný v podobenstvích)
Chmur píše: Já je chápu. Mají aspoň ve fantazii rádi černobílý svět. Polarizované dobro a zlo.
Takovým hrdinům musí ovšem autor zametat cestičku, jinak se časem zákonitě dostanou do nějaké situace, kde si musí vybrat menší zlo. A když autor zametá, působí to divně a často strojeně... a ten zážitek z četby pak není takový. :-)
Chmur píše: Proč?
Modlili bychom se.
Alek & Heavy píše: (soulož)
Nedělejte srandičky a raději taky odpovězte, s kým byste chtěli... a nechtěli... :-)
Tak jo. :-) A co tě na Malém Jonovi tak zaujalo? Popravdě řečeno, nějak si nedokážu vybavit žádná jeho památná slova nebo činy, ačkoliv samozřejmě nevylučuji, že nějaká pronesl či vykonal.
Na Aryu žádné. Nicméně její vyzrazení tajemství (já jí to nevyčítám...chápu ji...byla dětsky naivní) mělo pro Aryu a celý rod Starků tragické následky...
Malý problém tvého silného podobenství o vodíkovém motoru (nevěděl jsem, že vodíkový motor je až tak nebezpečný...proč ho tedy vyvíjí?) a pneumatice je ten, že člověk zřejmě nečeká, že mu upadne pneumatika. Prostě spoléhaté, že to kolo bude držet. Když ale jedu ale na kole bez řetězu, musím předpokládat, že z kopce se může stát, že to neubrzdím...sorry nejsem silný v podobenstvích:-)...případně vysvětlím co autor podobenství a fanoušek cyklistiky chtěl sdělit:)
Píše: ten zážitek z četby pak není takový. :-)
Pro mnoho lidi ne...např. ty a já (nejmenoval se tak nějaký časopis pro teenagery?), ale někdo si v tom přímo libuje. Myslím,že je to OK. Každému co se mu líbí.
Píše: Modlili bychom se.
Jako se podle většiny fanoušky modlili Renly a Loras?:-) Ty šibale, už mi konečně dochází tvůj odpor k "dělání" dětí:-))
Chmur píše: Nicméně její vyzrazení tajemství mělo pro Aryu a celý rod Starků tragické následky...
Troufám si říci, že by to dopadlo podobně, i kdyby se nepřežbletla. Každopádně teď už si dává na tajemství lepší pozor. Dokonce i velký machinátor Petyr jí důvěruje. :-)
Chmur píše: Nevěděl jsem, že vodíkový motor je až tak nebezpečný...proč ho tedy vyvíjí?
Přiznávám, že ve vývoji vodíkového motoru se příliš nevyznám. Fakt je, že tento prvek je dosti cholerický... výbušný... :-) Pravděpodobně se ten motor pokoušejí zkonstruovat tak, aby to nebezpečí nějakým způsobem omezili nebo úplně vyloučili.
Chmur píše: Prostě spoléhaté, že to kolo bude držet.
Eddard se spoléhal, že bude držet, vlastně ho ani nenapadlo, že by nedrželo. My dneska samozřejmě víme, že ta víra byla bláhová, ale po bitvě je každý jenerál.
Chmur píše: Myslím,že je to OK. Každému co se mu líbí.
Tak s tím samozřejmě souhlasím. Jen jsem konstatoval, že podobná záliba je mimo mé chápání. Podobně jako nechápu například oblibu některých druhů hudby. Ale to je dáno omezeností mé mysli a nedostatečností mé fantazie. Nikomu pochopitelně nebráním, aby se věnoval tomu svému.
Chmur píše: Jako se podle většiny fanoušky modlili Renly a Loras?:-) Ty šibale, už mi konečně dochází tvůj odpor k "dělání" dětí:-))
Samozřejmě žertuji, aby nedošlo k nesprávnému pochopení a případným nevyžádaným nabídkám. ;-))
Chmur píše: Léto, je jí čtrnáct. Jděte radši do cukrárny. Nevěděl jsem, že tě láká být sluhou pubescentních dívek...:-))
Skoro celé Západozemí slouží osmiletému králi Tommenovi a nikdo z toho příliš těžký spánek nemá. :-) Tebe by nelákalo být rytířem pubescentní dívky, třeba té v Meereenu?
Vidím, že tohle máš s Tywinem společné - "buď všechno, nebo nic!" :-)
Otázkou je, zda by to chtěla ona. Máš dva metry, nikdy nestříhané vlasy, modré vousy, dva meče, arogantní úsměv a zlatý zub? Pokud ano, dávám ti naději. ;-)
Píše: Vidím, že tohle máš s Tywinem společné - "buď všechno, nebo nic!" :-)
Otázkou je, zda by to chtěla ona. Máš dva metry, nikdy nestříhané vlasy, modré vousy, dva meče, arogantní úsměv a zlatý zub? Pokud ano, dávám ti naději. ;-)
Přesně tak.
No mám asi stejnou naději, jakože lidstvo přežije všechny sebou vytvořené nástrahy + nástrahy vesmíru:-)
Léto: Vůbec nechápu, jak můžeš s takovou jistotou tvrdit, co Jon Umber jr. vykonal či nevykonal. Navíc je sice mrtvý, ale pokud vím, jsme teprve v polovině ságy, a to, co vyjde najevo, otřese i Šílenou Myší :)
heavy_head píše: Moje oblíbená postava je Sansa. :-)A co teprv, až začne sama jednat! Taky cítíte, jak z ní Martin kuje ocel, zabalenou do hedvábí? Doufám, že ji nenechá ve vleku silnějších navždy...
JAIME píše: Vůbec nechápu, jak můžeš s takovou jistotou tvrdit, co Jon Umber jr. vykonal či nevykonal. Navíc je sice mrtvý, ale pokud vím, jsme teprve v polovině ságy, a to, co vyjde najevo, otřese i Šílenou Myší :)Je fakt, že malí lidé častokrát mívají pozoruhodnou schopnost konat velké věci. Jakže to říkala Galadriel? "I ten nejmenší človíček může změnit budoucnost?" Uznávám tedy, že Malý Jon Umber má nějaké dva metry, takže se jako "nejmenší človíček" těžko může kvalifikovat, ale přesto jsem zvědavý, co z něj ještě vyleze. Navnadil jsi mne! :-)
Co se týče Sansy, taky vás napadlo, že by Brienniny kapitoly měly trochu jiný říz, kdybychom nevěděli, kde vlastně Sansa zrovna je?
Píše: Co se týče Sansy, taky vás napadlo, že by Brienniny kapitoly měly trochu jiný říz, kdybychom nevěděli, kde vlastně Sansa zrovna je?To mě nenapadlo, ale když tak nad tím přemýšlím, asi máš pravdu (je vůbec možné, že jsem to napsal?:-)
Celá Hostina mi přišla oproti jiným dílům nudná a kapitoly s Brienne patřili mezi ty vůbec nejnudnější (pro mě)...Také mě nebavily kapitoly s Cersei a Aeronem....
V prvním díle jsem se dost nudil u Daenerys...ale v dalších dílech došlo k rapidnímu zlepšení...objevily se postavy jako Bělovous a hlavně Silný Belwas...tohoto tlouštíka jsem si prostě zamiloval...jeho prosté dětské myšlení spojené s vražedným bojovým umem mě fascinuje...
bajaja píše: A co teprv, až začne sama jednat! Taky cítíte, jak z ní Martin kuje ocel, zabalenou do hedvábí? Doufám, že ji nenechá ve vleku silnějších navždy...Ano, také to cítím! :-)
Asi jsem divnej, ale Hostina mě bavila a byly to právě kapitoly Cersei - Jaime, jež mi přišly dokonalé. Pravda je, že Brienne se moc nepochlapila (ve smyslu rozvíjení příběhu samozžejmě:)). Jako by to nikam nevedlo. Poznámka o Sance je mimořádně smysluplná a pravdivá, ale zase - o Malíčka bych přijít jen kvůli utajení nechtěl.
Komentáře
Ono i takové vyžblepnutí může mít své dalekosáhle tragické následky. Zeptaj se Eddarda, Aryi, atd.
Vyžblepnutí samozřejmě tragické následky mít může. Je to jako když ti při jízdě autem upadne pneumatika. Vozidlo pak může dostat smyk, narazit do překážky a ty u toho můžeš zahynout. Ale pořád je to jen určitá pravděpodobnost.
Ovšem když svěříš své tajemství např. Cersei nebo Euronovi, bude to pro tebe nešťastné téměř určitě. Přirovnal bych to k explozi vodíkového motoru: těžko ji přežiješ.
Opravdu bys chtěl, aby v tvém autě raději vybuchnul motor, než aby mu upadlo jedno kolo? :-)
(dnes se cítím obzvlášť silný v podobenstvích)
Chmur píše:
Já je chápu. Mají aspoň ve fantazii rádi černobílý svět. Polarizované dobro a zlo.
Takovým hrdinům musí ovšem autor zametat cestičku, jinak se časem zákonitě dostanou do nějaké situace, kde si musí vybrat menší zlo. A když autor zametá, působí to divně a často strojeně... a ten zážitek z četby pak není takový. :-)
Chmur píše:
Proč?
Modlili bychom se.
Alek & Heavy píše:
(soulož)
Nedělejte srandičky a raději taky odpovězte, s kým byste chtěli... a nechtěli... :-)
Bral bych Stannise! Viz téma Ideální vládce.
Na Aryu žádné. Nicméně její vyzrazení tajemství (já jí to nevyčítám...chápu ji...byla dětsky naivní) mělo pro Aryu a celý rod Starků tragické následky...
Malý problém tvého silného podobenství o vodíkovém motoru (nevěděl jsem, že vodíkový motor je až tak nebezpečný...proč ho tedy vyvíjí?) a pneumatice je ten, že člověk zřejmě nečeká, že mu upadne pneumatika. Prostě spoléhaté, že to kolo bude držet. Když ale jedu ale na kole bez řetězu, musím předpokládat, že z kopce se může stát, že to neubrzdím...sorry nejsem silný v podobenstvích:-)...případně vysvětlím co autor podobenství a fanoušek cyklistiky chtěl sdělit:)
Píše:
ten zážitek z četby pak není takový. :-)
Pro mnoho lidi ne...např. ty a já (nejmenoval se tak nějaký časopis pro teenagery?), ale někdo si v tom přímo libuje. Myslím,že je to OK. Každému co se mu líbí.
Píše:
Modlili bychom se.
Jako se podle většiny fanoušky modlili Renly a Loras?:-) Ty šibale, už mi konečně dochází tvůj odpor k "dělání" dětí:-))
Nicméně její vyzrazení tajemství mělo pro Aryu a celý rod Starků tragické následky...
Troufám si říci, že by to dopadlo podobně, i kdyby se nepřežbletla. Každopádně teď už si dává na tajemství lepší pozor. Dokonce i velký machinátor Petyr jí důvěruje. :-)
Chmur píše:
Nevěděl jsem, že vodíkový motor je až tak nebezpečný...proč ho tedy vyvíjí?
Přiznávám, že ve vývoji vodíkového motoru se příliš nevyznám. Fakt je, že tento prvek je dosti cholerický... výbušný... :-) Pravděpodobně se ten motor pokoušejí zkonstruovat tak, aby to nebezpečí nějakým způsobem omezili nebo úplně vyloučili.
Chmur píše:
Prostě spoléhaté, že to kolo bude držet.
Eddard se spoléhal, že bude držet, vlastně ho ani nenapadlo, že by nedrželo. My dneska samozřejmě víme, že ta víra byla bláhová, ale po bitvě je každý jenerál.
Chmur píše:
Myslím,že je to OK. Každému co se mu líbí.
Tak s tím samozřejmě souhlasím. Jen jsem konstatoval, že podobná záliba je mimo mé chápání. Podobně jako nechápu například oblibu některých druhů hudby. Ale to je dáno omezeností mé mysli a nedostatečností mé fantazie. Nikomu pochopitelně nebráním, aby se věnoval tomu svému.
Chmur píše:
Samozřejmě žertuji, aby nedošlo k nesprávnému pochopení a případným nevyžádaným nabídkám. ;-))
Pojďme se raději bavit o tom, kolik už jsme kdo udělali děcek. Kdo začne? Co třeba ty, Chmure? :-)
Netahejme prosím do našich diskuzí naše rodiny.
Kdo je víc?
Já mám tři syny, čtyři dcery a osmnáct bastardů.
Kdo je víc?
A tento tvor vyčítá lidem se Sahelu jejich šest dětí na osobu (v průměru)a nazývá je velkovýrobnou...není to tak trochu farizejské?
Píše:
A co tě na Malém Jonovi tak zaujalo?
Jaime má zřejmě rád malé velké lidi....
Píše:
Kdybychom byli monarche
Monarche? Nemělo tam být menarche?
Nemělo tam být menarche?
Kdyby nás přepadla menarché, navrhoval bych nacpat prostěradla do krbu a zapálit je. Prý to pomáhá! :-)
Chmur píše:
A tento tvor vyčítá lidem se Sahelu jejich šest dětí na osobu (v průměru)a nazývá je velkovýrobnou...není to tak trochu farizejské?
Quod licet Jovi, non licet bovi. ;-)
heavy_head píše:
Moje oblíbená postava je Sansa. :-)
Je úžasná, viď?
Šel bych s ní v noci na pivo - a přitom bych jí svěřil tajemství, že pod ní chci sloužit.
Je úžasná, viď?
Šel bych s ní v noci na pivo - a přitom bych jí svěřil tajemství, že pod ní chci sloužit.
Léto, je jí čtrnáct. Jděte radši do cukrárny. Nevěděl jsem, že tě láká být sluhou pubescentních dívek...:-))
Léto, je jí čtrnáct. Jděte radši do cukrárny. Nevěděl jsem, že tě láká být sluhou pubescentních dívek...:-))
Skoro celé Západozemí slouží osmiletému králi Tommenovi a nikdo z toho příliš těžký spánek nemá. :-) Tebe by nelákalo být rytířem pubescentní dívky, třeba té v Meereenu?
Tak vidíš.
Tebe by nelákalo být rytířem pubescentní dívky, třeba té v Meereenu?
Ne. Já bych chtěl být jejím králem.....:-)
Vidím, že tohle máš s Tywinem společné - "buď všechno, nebo nic!" :-)
Přesně tak.
No mám asi stejnou naději, jakože lidstvo přežije všechny sebou vytvořené nástrahy + nástrahy vesmíru:-)
Takže velice slušnou:-)) Nemyslíš?:-)
(selským rozumem vzato, prosím nerozebírat matematicky)
Naděje 0,000001% je nekonečněkrát vyšší než 0%. :-)
Super. Jdu na pobřeží Dorne chytit stopa do Meerenu. Třeba mě vezme Victarion...:-))))
Moje oblíbená postava je Sansa. :-)A co teprv, až začne sama jednat! Taky cítíte, jak z ní Martin kuje ocel, zabalenou do hedvábí? Doufám, že ji nenechá ve vleku silnějších navždy...
Vůbec nechápu, jak můžeš s takovou jistotou tvrdit, co Jon Umber jr. vykonal či nevykonal. Navíc je sice mrtvý, ale pokud vím, jsme teprve v polovině ságy, a to, co vyjde najevo, otřese i Šílenou Myší :)Je fakt, že malí lidé častokrát mívají pozoruhodnou schopnost konat velké věci. Jakže to říkala Galadriel? "I ten nejmenší človíček může změnit budoucnost?" Uznávám tedy, že Malý Jon Umber má nějaké dva metry, takže se jako "nejmenší človíček" těžko může kvalifikovat, ale přesto jsem zvědavý, co z něj ještě vyleze. Navnadil jsi mne! :-)
Co se týče Sansy, taky vás napadlo, že by Brienniny kapitoly měly trochu jiný říz, kdybychom nevěděli, kde vlastně Sansa zrovna je?
Co se týče Sansy, taky vás napadlo, že by Brienniny kapitoly měly trochu jiný říz, kdybychom nevěděli, kde vlastně Sansa zrovna je?To mě nenapadlo, ale když tak nad tím přemýšlím, asi máš pravdu (je vůbec možné, že jsem to napsal?:-)
Celá Hostina mi přišla oproti jiným dílům nudná a kapitoly s Brienne patřili mezi ty vůbec nejnudnější (pro mě)...Také mě nebavily kapitoly s Cersei a Aeronem....
V prvním díle jsem se dost nudil u Daenerys...ale v dalších dílech došlo k rapidnímu zlepšení...objevily se postavy jako Bělovous a hlavně Silný Belwas...tohoto tlouštíka jsem si prostě zamiloval...jeho prosté dětské myšlení spojené s vražedným bojovým umem mě fascinuje...
A co teprv, až začne sama jednat! Taky cítíte, jak z ní Martin kuje ocel, zabalenou do hedvábí? Doufám, že ji nenechá ve vleku silnějších navždy...Ano, také to cítím! :-)
(Praví rytíři mají Sansu rádi, tak to prostě je).
Poznámka o Sanse je mimořádně smysluplná a pravdiváMyslíš tuto, že ano?:-) Děkuji.
já píše:
(Praví rytíři mají Sansu rádi, tak to prostě je).