Co jiného číst?

1…78101213…45

Komentáře

• Noční klub a Vládci strachu jsou dobří v tom co od toho čekáš. Stroncium jsem si raději ani nekoupil a zbytek je hovadina

Co Líheň, pánove?
  • Líheň? Svého času mě vyloženě uchvátila :) První díl jsem četl snad 9x, ten druhý už jen asi 5x. Skvělé tempo a akce, přitom to má hlavu a patu, ty knihy mají konzistenci. Postavy jsou pravda těžce archetypální (což má svůj důvod), ale přesto sympatický.. Výborný čtivo ;)
  • Mě někdo 1. díl ukradl, což svědčí o kvalitě...
  • A DL už ti někdo ukradl? :D (zajímavé měřítko) :D
  • Dalcor: jsem na tom stejně, Vládci a Klub jsou zdaleka nejlepší...

Líheň nebyla špatná, ale imho se vůbec nemůže rovnat knihám s Koniášem...
  • V životě jsem nebyl schopen přečíst žádnou českou původní fantasy. Myslíte, že se to tu někdo někdy naučí psát?
  • Františka Vrbenská...
  • Jaime, kolik jsi jich zkoušel? A kdy? Ono se to v čase dost měnilo, ta nabídka i kvalita

Jinak mě osobně fascinuje styl vyprávění Jany Rečkové; ten vážně obdivuju
  • Colombo:

To bych nesouhlasil.

Kdo opravdu uměl psát, bývala zakladatelka Kadlečková. Teď už píše nějaký feministický ptákoviny, ale technicky furt dobře.

Jo, a pak ještě nějakej Čapek - ale to už je fakt dávno.
  • Argonantus:

teď zas já nesouhlasím. Četl jsem od ní Labyrint půlnočního draka a dost se mi líbil.

Čapek sice umí psát, ale jsou to strašné kraviny. Jelikož těžce nesouhlasím s jeho myšlenkami o nebezpečnosti vědy a pokroku, nemůže se mi líbit.
  • Zkoušel jste někdo číst knihy o Bivojovi od Červeňáka?
  • Píše:
    Čapek sice umí psát, ale jsou to strašné kraviny.

originální vyjádření, ale v zásadě bych se nebránil. Já se soustředil spíš na techniku psaní.

Píše:
    Zkoušel jste někdo číst knihy o Bivojovi od Červeňáka?

Tam mi technika psaní vadí do té míry, že se už nedostanu k těm myšlenkám... jsou-li jaké. Sorry.

Pokud Slovani, pak jedině Žemlička.
  • Vesman píše:

Zajímavě podáno :( Hádám správně, když v tom vidím dalšího zklamanýho čtenáře?

Červenák mě kdysi docela zaujal, první knížky o Roganovi se mi tehdy líbily, zas trochu jinej fantasy svět, hodně slovanskej..

Jenže už se trochu okoukal a hlavně, dost se zhoršil, ředí svou slovanskou omáčku čím dál víc, už to je jen slaboučký vývar, nezajímavý a šablonovitý... Ilju sem si nepořídil, protože už u Bivoje jsem koupě litoval - tam mě naštval mj. i tím, že to autor bez varování utnul a počítal s dalším dílem!
  • Jaime: co gemmelovka Stín modrého býka - Vrbenská + Medek.

Vesman: koniáše vyloženě nesnáším

Kubulínek: Neukradl, nikomu to nepůjčuji ;-D

Co Neomillnerová, ta te´d letí.

Ale přiznáms e že jediná česká kniha která se mi vyloženě líbila je tuším Svět nezrozených diamantů, který někdo napsal pod pseudonymem, Rečková?
  • Píše:

Já jsem si koupil a přečetl první díl o Bivojovi. Byl jsem hodně zklamán. Primitivní a uměle roubovaný děj. Prostě slabota. Knihy o Muromcovi se mi naopak docela líbily. Trilogie měla vzestupnou kvalitu a jednalo se o příjemné oddechové čtení, ve kterém se čtenář navíc něco dozvěděl o slovanské historii.

Stín modrého býka se mi líbil hodně moc. Myslím, že se jedná o opravdu kvalitní "historickou" fantasy...
  • Dalcor: tak v Koniášovi se evidentně neshodneme ;-)

no, u Bivojovi jsem nějakou dobu uvažoval, ale potom, co tu čtu, ho nejspíš odložím na neurčito...

co kniha "Čepel sama" od polarisu...říká to někomu něco?
  • Dalcor: Taky řešení :)

Ke Koniášovi: četl jsem Ostří oceli, nebylo to špatné. Jedna povídka se mi líbilo hodně. Nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to o turnaji, kterého se Koniáš zúčastnil, aby nakonec bojoval o holý život společně s ostatními zvítezivšími (či jak by se to řeklo). Tahle se mi líbila pro popisy bojů.
  • tak co se týče Červeňáka...

Mám komplet Černokněžníka, Bohatýra i Bivoje.

Černoknězník byl super, Bohatýr byl slabší a údajně Bivoj má jít zpět k kořenům Černokněžníka.

Btw. sakra samozřejmě že počital s pokračováním! Dal sis někdy Bivoje do knihovničky vedle sebe? Hé? Prasátko:)
  • čítal som jedného Žambocha, myslím, že tam Koniáš sprevádzal "karavánu". OTRASNÉ. Schématické, umelé, upotené. Bieda, bieda.

Dočítal som ostatného Gaimana. Kniha hřbitova. Pekné. Niekoľko veľmi pekných nápadov.
  • sarven: to bylo Na Ostřích čepelí...jen tak na okraj skvělá kniha ;-)
  • Vesman: Úplně souhlasím se Sarvenem. V Na ostří čepelí nebyl jediný zajímavý nápad. Nuda, nuda, šeď, šeď.
  • Na ostří čepelí mě začala nudit po pár stránkách, především pro enskutečnou nadřazenost hlavního hrdiny.
  • Já vám to vyvracet nebudu, mě se to líbilo... tečka.
  • Koupil jsem si McCartyho Tahle země není pro starý. Zaujalo mě, že autor nepoužívá při přímé řeči uvozovky. :-) A jak se vám líbil film? Přiznám se, že já byl docela nas...štvaný. Měl jsem pocit, že si ze mě autoři udělali legraci. Konec bez konce.
  • Poslední dobou celkem ujíźdím na Johnu Moresim a jeho Kedrigernovi.

Jinak Kavku nebrat!
  • Já se konečně (což je vzhledem k útlosti tristní) dostal k Ledovému draku. Pěkný příběh, jaja, vyznění poměrně melancholické a smutné, což by mohlo někomu vadit, ale to není můj případ.

Kedrigern byla asi první fantasy, co jsem četl, byl to takový vstup do světa, kde je vše možné a pak už přišel jistý profesor, Feist, Eddings, Flewellingová (a s ní můj nick), GRRM atd. :-)
  • Po dlouhé době fantasy (alternativně historická), kterou jsem bez potíží strávil: Lvi z Al-Rassanu od Kaye.
  • Ledový drak je úplně skvělej!!!!! a všechno od Kaaka taky!!!

četla sem Na ostřích čepelí a teda, myslím si, že je to moc zdlouhavý....
  • A kdo by neměl co dělat, určitě si přečtěte Rozsévače větru od Kossakowské - je to teda něco úplně něco jinýho než Píseň - je to o Andělech a Démonech, Archandělech...ale je to opravdu nejlepeší knížka, kterou sem četla!!!
  • Je to sice jenom jedna knížka, ale zato pořádně tlustá- 500 stránek - a má skvělej příběh - takovej hodně netradiční - takže pokud chcete zkusit něco, co ste ještě nečetli pusťte se do Rozsévače:-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi