Co jiného číst?

1131416181945

Komentáře

• No, pokud Tě oslovení dáma uráží, nesedí ti, nebo se nevážeš zastaralými společenskými konvencemi směle do toho ...
  • ne že by mě to uráželo, spíš překvapuje, zastaralé konvence mě skutečně moc nevážou. mimo to, můj skromný seznam požadavků není v podstatě nic tajného: 190+ cm, slušný level ve hraní na housle, dva body ve striking looks a zdravý smysl pro humor =)

tieflingovi bych možná byla ochotná mírně slevit v jednom nebo dvou bodech
  • I see... :-)
  • Hlavně mu nepřišlápni ocas...
  • kter-... chci říct... budu opatrná.
  • image

...to bylo omylem, fakt...
  • To je trocha S/M po ránu?
  • vždyť je večer...

image
  • ehm... čo sa tu udialo?
  • Jen kompletní změna tématu diskuze, vyměňujeme Staré a Nicneříkající za Aktualní a Společensky zajímavé!

P.S.: :-D
  • sarven: ani se neptej, já zírám ještě teď (ale slibuji, že si příště dám pozor, než budu hanit špičaté uši :-))
  • image

/klikkity/
  • To uprostřed mezi Létovejma očima a ušima je střed terče? Tak moc zase nezlobil.
  • Jen bych se rád zeptal, přinesl jsem si Pistolníka od Stephena Kinga. Nechci, slyšet nic o ději, =)ale stojí to za to číst? Jen jsem zatim do ní nakoukl, mám rozečtenou ještě jednu knihu tu nejprve dočtu a pak se možná pustim do téhle.
  • Pistolník docela ujde, je to taková klasická "kingovka". Rozhodně jeho přečtením nic nezkazíš...
  • pistolníka? temnou věž?

obrovské ANO pro celou ságu.

výborné, výborné, výborné.

skvělé.

jedna z nejlepších moderně vydaných věcí.
  • Pistolnik? ANO!

Podle me nejlepsi Kingova vec, protoze spojuje vetsinu Kingovych knih. King v saze probira svuj vlastni zivot, dokonce se tam i objevuje, jako vcelku dulezita postava. Vlastne by se dalo rict ze kazda z hlavnich postav sagy je cast Stephena Kinga, vzdy nejaka cast jeho osobnosti odpojena od celku a postavena do nejake situace.

Genialni vecicka to je. Musim se priznat, ze muj nick je z tyhle sagy... Je fakt ze tolik hadanek neznam, ale co...
  • Děkuji za doporučení, už se do ní pouštim.=)
  • Zaregistrovali jste soutěž Kniha mého srdce? Pro kterou byste hlasovali? Z těch nominovaných, samozřejmě.
  • jak tak koukám na ten seznam... asi bych si nedokázala vybrat. je tam hromada knih, které jsem milovala (a taky několik takových, které jsem přečetla se skousnutýma zubama), ale nedokázala bych ukázat na jednu a říct "tohle je ona"... ani dvanáct by nestačilo =)

né nenuťte mě rozhodovat se -.-
  • Ano, souhlasím, je to těžké rozhodování, do ničeho se nenuť... A pro kterou knihu bys teda hlasovala? :-)
  • no, do užšího výběru by se propracovali přinejmenším Duna, Egypťan Sinuhet, Hobit, Kmotr, Letopisy Narnie, Hrabě Monte Christo, Mistr a Markétka, Pán Prstenů, Pejsek a kočička, Povídky z jedné a druhé kapsy, Řeka bohů, Saturnin, Tracyho tygr a Z deníku kocoura Modroočka...

a to jsem se držela dost z krátka...

chybělo by mi tam Co jsme to tátovi provedli a níže zmíněná sága Temná věž

ale kdybych měla být fér a měla bych volit knihu, která nastartovala to, kde jsem teď, tak by to musel být Hobit, kterého devítiletá Kačenka nesla zpátky tátovi, kde že jsou ty další díly, že by chtěla víc =)

a kdybych si něla vybrat knihu, ke které se přitulit, když mám špatnou noc, tak asi Pejsek a kočička
  • Já jsem tu anketu pochopil tak, že to má být kniha, kterou byste si s sebou vzali na pustý ostrov.

Knihy mého srdce jsou tyto: E. T. Seton - Dva divoši, M. Zapletal - Stezka odvahy, J. Clavell - Král krysa, N. Mailer - Americký sen, W. Gibson - Neuromancer, G.R.R. Martin - Hra o trůny, B. Cornwell - Zimní král. Takže bych si vybíral asi mezi nima.

Když tedy najdu průsečíky s uvedeným seznamem :-) hlasoval bych - asi - poněkud překvapivě... pro Na východ od ráje. Proč je pro mě důležitá, vím jenom já sám (ale možná to jen tuším).

A Švejka a Babičku bych zařadil do kategorie národního dědictví. Tak.
  • na pustý ostrov... hm...

to by byla stejně asi temná věž. zajímalo by mě, při kterém kolečku kolem série bych spáchala sebevraždu =)
  • Pravdepodobne by to bylo v prvni knize, ta je velmi drsna. Nebo behem Zpevu Susannah, kterej je snad jeste vic drsnej.
  • Já bych se rozhodoval mezi "100 rad jak přežít sám na pustém ostrově" nebo "1000 a jeden způsob, jak se dostat z pustého ostrova" či "jak si z přírodních materiálů vytvořit supervykonné rádio a zavolat jím pomoc"
  • blaine: no, mě rozbrečely čtvrtá a pak poslední dvě knihy, tak počítám, že by to byla některá z nich...

colombo: co tak radši kompletního macguyvera, to by bylo, aby se v tom něco nenašlo... =)
  • Včera jsem si pochutnával na večeři, =D ale nálada pochycena při čtení Pistolníka a představy, které se mi přitom honily hlavou, mě donutily to jídlo odložit a být hlady. Ne, že by mě bylo špatně, =D spíš mě jen přešla chuť a nálada. =) Chci vědět, jaký budu mít nálady z pokračování.
  • Milamber: no tak třeba dnes Dobrou chuť! :-D

S tím výběrem je to težký, zmiňoval bych většinu titulů, které tu padly(Pán Prstenů, Saturnin...)- bylo by to težké rozhodování...

Knihy, které mne "přivedly k fantasy" jsou snad Hobit a Hodina Draka(R. E. Howard), ale co vzít na Pustý Ostrov.... snad Robinsona?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi