Hra o trůny - obsazení

2456765

Komentáře

• Osobně si nemyslím, že by se Martin za seriál nějak víc schovával... Prostě mu jenom není proti srsti, že je teď s Tancem trochu víc v závětří a tak rád přenechává prostor (mj. na svém blogu) spekulacím okolo castingu, produkce apod. Je na tom snad něco špatného? :-) Aspoň nám tady po letech (doslova) trochu ožila diskuse (ve smyslu je o čem mluvit, ne rozrýpávat třikrát provařené spekulace :-P).

Apropó mě onehdá napadlo, jak se budeme my, fandící čtenáři a koneckonců i sám pan George, srovnávat s tím, jak nám seriál přepíše to, jak si představujeme/ jak jsme si představovali podoby hrdinů a hrdinek Západozemí.

heavy_head píše:
    U Catelyn/Jennifer spousta lidí lamentuje, že mohla být hezčí, víc rusovlasejší, víc macechovitější...

Na Catelyn mi nešahejte :-), Jennifer je pro mě jedna ze tří nejlepších castingových voleb. Tullyjka jak vyšitá, rodina, povinnost, čest - a možná nejlepší herečka z celého dosavadního obsazení.

Alek píše:
    Čichám čichám, že Meereen možná trumfne i jeho (dle jeho vyjádření) dosud nesložitější část, tedy Krvavou svatbu.

Ha! Kampak chodíš na takovéhle teorie, mistře? Pokud vím, nikde nepadla zmínka o tom, že by měl být onen Meereenský uzel spjatý s nějakou obzvášť dramatickou událostí (natož masakrem). Oder?
  • myslím, že Bean aka Boromir bol najlepším castingom LOTR. zahral ho úžasne a dokonca aj drobné zmeny (pre potrebu filmovej reči - napr. ako zobral prsteň na retiazku zo snehu) zvládol excelentne a v duchu predlohy.

veľmi som zvedavý na jeho Eddarda. myslím, že môže byť príjemný prekvapením oproti tradičnému predpokladu s Liamom Nielsenom.

neviem čím to je, ale nikdy sa mi nestalo, že by mi film zruinoval predstavy z knihy. možno preto, že si pri čítaní knihy takmer vôbec nevizualizujem svoje predstavy, resp. čítaný materiál. vnímam ho skôr emotívne. inu...
  • sarven píše:
    neviem čím to je, ale nikdy sa mi nestalo, že by mi film zruinoval predstavy z knihy. možno preto, že si pri čítaní knihy takmer vôbec nevizualizujem svoje predstavy, resp. čítaný materiál. vnímam ho skôr emotívne. inu...

Tak to máme asi trochu odlišné pojetí četby, já si zase většinu věcí v mysli "maluju" - obrovskou a nedozírnou Zeď, Dany, se stříbrnými vlasy a indigovými kukadly, Minas Tirith, Gandalfa s jeho dlouhým vousem a šedým pláštěm... A pak příjde film a všechno to, co jsi si pro sebe vytvaroval ti nenávratně přepíše vize někoho jiného... Pána Prstenů jsem měl v době jeho uvedení do kin přečteného snad pětkrát a od té doby jsem si už nikdy nedokázal vybavit, jak jsem před filmem viděl Froda, Aragorna (toho konkrétně jsem si představoval DALEKO jinak), Gándího a další. Neříkám, že tenhle aspekt zážitku z knížky je to hlavní, ale pro mě osobně je zkrátka dost důležitý.
  • to plne chápem. ono celkovo asi čítam knihy "zvláštne". ale som tomu rád. pretože si ich bez problémov prečítam mnohokrát.

keď už sme pri tých predstavách tak pri LOTR sa predsa len čosi udialo. pamätám si, že ma veľmi zarazilo ako vyzeral Orthank. keď som videl film musel som si nalistovať danú pasáž a zistil som, že je knihe dosť verný. ja som proste "nepozorne" čítal a moja "emotívna" predstava bola veľmi odlišná.
  • Zajímavé je, že z mých představ taky nejvíc vybočoval Aragorn. U Vigga mi úplně chyběla tajemnost a charisma. Není vůbec špatnej herec, ale v porovnání třeba právě s Boromirem to byla slabota.
  • Tak Tudorovci III konečně dorazili na HBO. Tamzin Merchant bude důkladně převážena a přeměřena...
  • No vidím, že se shodnem, že Bean jako Boromir byl dokonalej. Co se týče Aragorna a Vigga, no jako zarostlej, zanedbanej hraničář byl imo perfektní, jako král to už bylo slabší, tam něco chybělo.

Jak říká sarven, mně se při čtení knihy taky před očima neodehrává přímo film, respektive omezuju se čistě příběh, emoce, ale nevizualizuju si přímo postavy a místa. Samozřejmě, že třeba u LOTRa už nyní jo, tam už mám ty herce vrytý (snad jen krom Arwen, u ní si zachovávám představu kouzelné bytosti a ne té průměrně Tylerky). A těším se právě na to, jak přenesou ty detaily do filmového zpracování, očekávám, že u spousty věcí budu překvapen stejně jako sarven u Orthanku. Já totiž sice popisnost mám rád (a Tolkien a Martin se v tomhle zrovna docela vyžívaj), ale nejsem z těch, co by se vraceli v textu a v hlavě si kreslili hrady apod. Já na sebe jen nechám působit text, asociace, jde mi o pocit. Takže v tomhle jsem dosti nepozorný čtenář.

Flanker.27 píše:
    Tak Tudorovci III konečně dorazili na HBO. Tamzin Merchant bude důkladně převážena a přeměřena...

No to si počkáš ještě tak 7 týdnů, Tamzin je jen v posledním díle (ale tam je jí dost :-)) a bude ještě ve čtvrté sérii.
  • Koukám, že trojka má jen 8 dílů, takže už jen tři týdny, protože na HBO dávaj vždycky dva díly najednou.

Jinak já jsem člověk s dost vizuální představivostí a pamětí (např. látku co mě nebavila jsem si často pamatoval jako stránky a ne jako text) a tudíž i při knížkách si dojem hodně převádim do vizuálních scén. Např. u Kovaříka když čtu o bitvě u Trafalgaru, opravdu si představuju loďstva, manévry, i zvukovou kulisu.
  • Dva díly najednou? Zajímavej přístup, je vidět, že to není jejich seriál, jinak by se to snažili spíš natahovat.
  • Řím taky dávali po dvou dílech a tuším i jiný seriály. Mě to celkem vyhovuje :))
  • robí sa to vtedy keď nie je veľká afinita publika ku seriálu, vtedy je lepšia šanca že získa rating sledovanosti. u nás tak chodil napr. aj Prison break po tom, čo prvé časti nezískali sledovanosť.
  • Mimochodem třetí série Tudorovců mi zatím přijde o poznání zajímavější než druhá. Jen ty pokusy o davové scény, na něž přece jen HBO ještě nemá, podle mého nejsou potřeba. Trochu se toho bojím právě u Hry o trůny.
  • Já zatím viděl první dva díly a scény povstání mi se mi velmi líbily. Ovšem i tak za prvé Tudorovci rozhodně neslují nejvyšším rozpočtem (např. v porovnání s Římem) a za druhé Tudorovce netočí HBO.
  • nespete!! Ohar obsazen: Rory McCann
  • Pche, my to věděli už před týdny :-)
  • je - ja su vul - vzdyt jsem to cet uz na blogu GRRM...

proc to tam maj s takovym zpozdenim? pak vypadam jak blbec :)
  • Nevypadáš, opravdu teprve včera to bylo oficiálně potvrzeno. ;-)
  • Už se ví. Kdo bude hrát Varyse?
  • Tak poslední díl Tudorovců za mnou. Myslím, že Tamzin se na roli mentálně nezralé fanatičky s jemným obličejem a temnou duší dokonale hodí.
  • Další solidně podložená spekulace - možný Benjen Stark, Joseph Mawle:

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44539000/jpg/_44539209_passion1_226.jpg

Viz. komentáře na blogu Winter is coming .)
  • To je Rasputin, ne? :-)
  • Tak musím říct, že ačkoliv jsem byl z počátku dost v rozpacích z obsazení Tamzin Merchant do role Dany, skvělá práce jednoho člena(členky) z ruských fanstránek mě uklidnila, protože jestli se maskérům podaří udělat Tamzin alespoň z poloviny takovou, jaká je na tomto fan posteru http://7kingdoms.ru/2009/postery-fejki-igry-prestolov/, tak bude skvělá (alespon vzhledově, herecky nemohu posoudit)

Mimochodem určitě omrkněte i ty další postery, už tam sice nejsou všechny (ty starší tam nemůžu najít vzhledem k mé neznalosti azbuky), ale třeba Rory McCann jako Ohař je prvotřídní.
  • To by mě zajímalo kterou ohořelou stranu obličeje bude mít Ohař v seriálu. Pravou nebo levou?
  • Toť otázka, přiznám se, že nevím, co je správně. Ale tipoval bych, že by to měla být levá. Aspoň na figurce (která snad prošla kontrolou GRRM) to tak je.

Postery na 7kingdoms jsou moc pěkný, jj. Koukám, že je zas pár nových. Sandor fakt super a Arya taky.

Mno jinak to vypadá, že byly obsazeny 2 role z prologu. Jo a teď hledají koňáky. Byl by to pěknej výlet, jen umět jezdit :-)
  • Další indicie od GRRM vedly k odhalení dalšího herce, je jím Richard Ridings a byl obsazen do role Gareda
  • A Bronson Webb bude hrát Willa.
  • boha - ja uz jenom tusim, kdo je kdo, budu si to muset zopaknout
  • Tak zrovna postavy Willa a Gareda moc práce nezaberou, viz Prolog AGOTu.
  • A první kapitola, aby nebyl knedle napnut, jak to s Garedem dopadne :))
  • Velmi výstižně shrnuto! To dělal nějaký profík, ne? :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi