povedzme si pravdu, dragonlance sú "detská" fantasy. dokonca by som si dovolil povedať, že svet HP, je zaujímavejší ako primerná remeselná séria prepísaných hier na hrdinov.
No hlasy se přelejvaj pěkně, ráno to vypadalo na to, že Kvothe to otočil a už to nepustí, ale pak vydal GRRM svou verzi souboje a teď už zas vede Jaime.
sarven píše: povedzme si pravdu, dragonlance sú "detská" fantasy. dokonca by som si dovolil povedať, že svet HP, je zaujímavejší ako primerná remeselná séria prepísaných hier na hrdinov.
uuu, odvážné tvrzení, snad si ho místní lanceři z Kostky nevšimnou :-))
povedzme si pravdu, dragonlance sú "detská" fantasy. dokonca by som si dovolil povedať, že svet HP, je zaujímavejší ako primerná remeselná séria prepísaných hier na hrdinov.
---
Vidím, ale vidím. :) Jen už nechávám podobné názory bez komentáře. Každý máme jiný vkus a preference, navíc už si připadám moc starý na to, abych rozpoutával flame wars. :)
Nicméně Raistlinova porážka zrovna od Brumbála mě osobně mrzí, protože k HP nechovám zrovna valné sympatie, zvlášť pak od jisté cesty z Vídně, kdy nám v autobuse tehdá pouštěli nějaký díl HP a mně jako na potvoru došly baterie ve walkmanu.
pozor DaD mam vo veľkej láske, ale hickmanovi neboli žiadni veľkí spisovatelia. tiež som to čítal a rád, ale je to obyčajné remeslo, akých je množstvo.
grrm navrhuje pre finálový zápas súboj siedmych! húúúú ktorých 6 sa pridá k jaimiemu proti Randovi a Conanovi Barbarovi?
Baristan? Hightower, Meč Jitra, Dunk?, Robert víťaz z Brodu, alebo Smejúca sa búrka?,... a Tyrion s finálnym ťahom v rukáve?
Nevím, nevím, jestli se mi líbí takováhle mistrova zainteresovanost tímhle turnajem. Zdá se mi, že trochu moc tlačí na pilu. Takhle to nakonec bude vypadat, že si to Jaimeho vítězství od fanoušků vyprosil. Je možné, že v souboji s Kvothem svým příspěvkem zachránil Králokatovi kejhák, ale co se týče souboje s AlThorem - tady bych to snad nechal na zdravém úsudku fanoušků.
Eddard píše: Je možné, že v souboji s Kvothem svým příspěvkem zachránil Králokatovi kejhák
No, on Jaime poměrně suverénně ved, dokud se do toho nevložil Rothfuss a až na to snad reagoval GRRM (i když předtím možná svou verzi napsal jeho pomocník Ty).
sarven: je to soutěž momentání popularity, z který se nedá vyvozovat nic jiného, než že ASOIAF je stále poměrně populární a když GRRM přitlačí na pilu, tak to má docela váhu :-)
Kvothe je vycházející hvězda, proto taky jeho poměrně suverénní vítězství. Jaime to nakonec o fous projel, vážně jsem nečekal, že se dostane tak daleko. Je vidět, že fanoušků má GRRM hafo a ti mu chtěli udělat radost. Tak ted by jim to zas moh vrátit. :-)
EDIT: lehce jsem to editnul, já totiž žil v domnění, že to Jaime vyhrál :-)
Já se zas obávám, že cílem toho turnaje nebylo něco se dozvědět a už vůbec ne z toho něco vyvozovat. Neviděl bych za tím nic víc, než obyčejnou zábavu a snahu o zviditelnění několika děl, autorů a jednoho vydavatelství. :-)
Pah. Tak Jaime žere písek... Ten Georgův post se mi moc líbil, dokonce tak, že vám ho tady snad v nejbližších dnech přeložím - jenom škoda, že to nakonec nestačilo. Vypadá to nakonec, že i mezi fanoušků fantasy převažuje inklinace k něčemu co bychom s trochou nadsázky mohli nazvat "mainstreamem" - jednoduše řečeno, chcou hrdiny, kteří magií lámou skály, jsou nesmrtelní, bojují s bohy a když už někdy čirou náhodou zaklepou bačkorama, bezradný autor je ze samé nostalgie vrátí do hry nějakou tou deus ex mašinou. No, co už.
Tak Suvudu rozjelo další turnaj. Západozemí tentokrát zastupuje Gregor Clegane a stojí v prvním kole proti Drakulovi. To vypadá na jasnou záležitost. :-)
No hlasoval jsem pro Horu, ale pravda, pokud by se souboj nekonal rovno na sluncem zalitém nádvoří, nebo ve skladu česneku či fontáně se svěcenou vodou a Gregor neměl místo obouručáku automatický kůlomet, tak bych to viděl spíš na vítězství Drákuly. Nejen že je, kromě výše zmíněných způsobů zabití, nesmrtelný, ale má určitě i mnohem větší sílu a rychlost než Gregor. :-)
Ani by nemusel, prostě by ho čapnul a někam zahodil, nebo ho roztrhnul jak hada. :-D I když, kdyby se Gregorovi podařilo ho přeseknout vejpůl, nebo mu useknout palici, tak nevím, jak by s ním Drákula dál bojoval. :-D Tenhle turnaj je stejně jen o tom, kdo má víc fanoušků, s pravděpodobným výsledkem (pokud o tom vůbec ve fantastice můžeme mluvit) to nemá nic společnýho - když tam mohl Gaius Baltar sejmout Bílou čarodějnici, nebo Jaime porazit Cthulhu a Cartman Nicotu. :-D
EDIT: Alespoň tak soudím podle dosavadního poměru hlasů. :-) A ten souboj s Jaimem podle toho kdo postoupil v minulém kole soubojů, viz. odkaz v anotaci k této diskusi.
Komentáře
sarven píše:
---
sarven píše:
---
Vidím, ale vidím. :) Jen už nechávám podobné názory bez komentáře. Každý máme jiný vkus a preference, navíc už si připadám moc starý na to, abych rozpoutával flame wars. :)
Nicméně Raistlinova porážka zrovna od Brumbála mě osobně mrzí, protože k HP nechovám zrovna valné sympatie, zvlášť pak od jisté cesty z Vídně, kdy nám v autobuse tehdá pouštěli nějaký díl HP a mně jako na potvoru došly baterie ve walkmanu.
Geralt: Walkmana? :D:D dělám si legraci...
grrm navrhuje pre finálový zápas súboj siedmych! húúúú ktorých 6 sa pridá k jaimiemu proti Randovi a Conanovi Barbarovi?
Baristan? Hightower, Meč Jitra, Dunk?, Robert víťaz z Brodu, alebo Smejúca sa búrka?,... a Tyrion s finálnym ťahom v rukáve?
zdá sa, že Tyrion/GRRM vymyslel nejaku kulehu. koho povolá?
ja to vnímam ako súťaž popularity.
Je možné, že v souboji s Kvothem svým příspěvkem zachránil Králokatovi kejhák
No, on Jaime poměrně suverénně ved, dokud se do toho nevložil Rothfuss a až na to snad reagoval GRRM (i když předtím možná svou verzi napsal jeho pomocník Ty).
sarven: je to soutěž momentání popularity, z který se nedá vyvozovat nic jiného, než že ASOIAF je stále poměrně populární a když GRRM přitlačí na pilu, tak to má docela váhu :-)
EDIT: lehce jsem to editnul, já totiž žil v domnění, že to Jaime vyhrál :-)
EDIT: Alespoň tak soudím podle dosavadního poměru hlasů. :-) A ten souboj s Jaimem podle toho kdo postoupil v minulém kole soubojů, viz. odkaz v anotaci k této diskusi.