Píseň zazní na HBO!

11213151718

Komentáře

• Je vůbec možný, že se mi dneska v noci zdálo, že koukám na seriál? To asi že teď hraju Dragon Age, mám vizuální paměť zahlcenou fantasy výjevy :))
  • To mi připomíná... někde jsem čet, že tvůrci Dragon Age se prý původně rozhodovali mezi dvěma náměty - Dragon Age a Icefire ságou :-)
  • Je fakt, že Zplozenci silně připomínaj Jiné a město Denerim jako by z oka vypadlo Královu přístavišti... :)

A aby toho nebylo málo, je tam i jedno rozhodnutí, který nemálo připomíná naši diskusi použít/nepoužít draky...
  • No, shodou okolností jsem právě včera dohrál datadisk (Awakening), takže k tomu taky něco povím .) Na oficiálních stránkách hry autoři otevřeně přiznávají, že ve tvorbě fikčního světa a jeho historie následovali příkladu realistického základu jako v díle GRRM a na celém příběhu je to docela dost poznat (když si odmyslíte povinné démony a mágy, máte tam politiku, intriky, zradu, královského bastarda atd.).

Mimochodem - moc dobrá hra, doporučuje 9 z 10 fanoušků RPG.

(přičemž ten desátý to vzdal kvůli pozoruhodně vysoké obtížnosti)
  • Datadisk mám objednanej, ale zahraju si ho až s novym diskem, ach jo, můj starej už prostorově nestačí. To zas bude práce...

Jinak zatim nevim jak datadisk, ale v základní hře mi nějak podezřele jednoduchej přišel acidémon. Zatímco při boji s Flemmeth jsem div nerozkousal klávesnici (nebo když jsem potkal první přízraky a byl na nízký úrovni), finální drak šel do kytek po pár ranách obouručákem.

Ale stejně příběhem se mi víc líbily NWN a interakcí mezi členama party zase NWN 2.
  • Já teda Dragon Age rozehrál, ale ted už jsem na to přes měsíc nešáh a nějak se k tomu ne a ne vrátit. Třeba zas po semestru...

Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Dothraki_Language_for_Game_of_Thrones/
  • hmmm..já ho nedohrál. škoda..pokud je podobný světu GRRM....
  • Alek píše:
    Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))

No, já ani nevím :-) Mě tyhle lingvistické ekvilibristiky nikdy moc nebraly, s možnou výjimkou Tolkienova jazyku elfů (myslím když jsem kdysi četl knihu, ne u filmových adaptací). Klingonštinu a spol. rád přenechám jiným. Na druhou stranu, aspoň si na tom nějací kolegové lingvisti pěkně zarobí :-P
  • Mně se nejvíce líbila sága Baldurs gate - všechno ostatní Icewind Dale, Oblivion, Morrowind mě nebavailo. Mám rád izometrický pohled (3D pohledy z vlastní perspektivy ve mně vyvolávaj závratě) a jsem fanda pěkné 2D grafiky. Holt nepřizpůsobivý tvor lpící na archaických hrách....
  • A co Wizardry?
  • Vzpomněl jsem si, že když byl Martin v čechách, mluvil o tom, že kdyby nevydával jednotlivé díly, ale nejprve by napsal celou ságu, pár věcí by ve Hře o Trůny změnil. Jsem zvědav jestli se třeba maličko nebude lišit seriál od knihy právě o ty drobnosti, o kterých tenkrát mluvil.
  • Ono je vůbec paradoxní, že GRRM zdrhl od scénáristiky k psaní vlastního uceleného příběhu kvůli rozpočtové omezenosti. A teď se s tim rozpočtem zas bude prát. :-)

Jinak GRRM už dopsal scénář svého dílu, což je osmý. Navrhl název "The Pointy End". Jo a uvažuje, že do dalších dílů zahrne novou postavu, která vznikla kvůli seriálu. Jde samozřejmě o tu rudovlasou děvku v podání Esmé Bianco. Všichni jste se divili, proč se o ní tolik mluví a ejhle, možná o ní uslyšíme ještě víc.
  • Já myslím, že jedna seriálová postava se v tom množství, které je v knihách, ztratí.
  • V mezidobí, kdy se obsazují další vedlejší role, se mrkněme na jeden možná konkurenční projekt. V červnu začne v Irsku natáčení 10dílného seriálu Camelot, pod palcem to mají tvůrci Tudorovců. A aby nebylo těch provázaností s GoT málo, hlavní roli krále Artuše si zahraje Jamie Campbell-Bower, který v GoT hrál Waymara Royce. Inu, snad to bude lepší než Merlin...

">http://screenterrier.blogspot.com/2010/05/camelot.html

• Trailer k pilotu Hry o trůny uvidíme možná již dnes

Respektive zítra, vzhledem k časovému posunu. Podle zprávy HBO na Twitteru (hashtag #GOT) to totiž vypadá, že HBO vypustí ochutnávku u příležitosti dnešní premiéry třetí řady True Blood. Půjde pravděpodobně o ukázku, která byla dosud prezentována obchodním partnerům - jsou v ní údajně prezentovány všechny role z pilotu krom přeobsazených, tedy Dany a Catelyn.

HBO píše:
    Tuning in for tomorrow's #TrueBlood premiere? Turn your TV on at 8:45 for a very special pre-show no HBO fan will want to miss. #GOT
  • Dobře, trailer to nebyl, ale kraťoučký teaser ano. :-) U příležitosti toho byl spuštěn i web, kde teaser najdete.

http://www.hbo.com/game-of-thrones

">Galerie záběrů a oficiálních foto

image
  • Vypadá dost dobře. Zažívám podobné pocity jako při čekání na PP :-)
  • Že jsme toho ale viděli :)) Ale atmosféra přímo teče z monitoru.
  • jj, atmosféra dobrá. A když si to odpauzuješ, tak i něco zahlídneš - dobře to jde v mov videu, případně i s vysvětlivkami na

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/UPDATED_Dissecting_the_Teaser_with_images/

Každopádně tímhle aspoň uklidnili ty, kteří se obávali o Sena Beana, teď už by nám minimálně on měl zůstat. A jeho Led má strašně cool pochvu. :-)
  • Ale jo, většinu jsem toho odchytl i bez krokování, ale jako hnidopich jsem si to nemohl odpustit :))
  • Já teda nezdílím nadšení z kratoučkýho minividea. Já jsem viděl 20 sekund chaotických záběrů. Nějak nechápu proč podobný videa vůbec vznikají ? Aby fanoušci rozpitvali každou sekundu a dohadovali se co tam vlastně je ?
  • derfel píše:
    Nějak nechápu proč podobný videa vůbec vznikají ?

Aby HBO představilo širšímu okruhu diváků, že něco takového chystají, bylo to uvedeno v rámci bloku spolu s ostatními teasery. Podobně jsem takhle nedávno viděl miniukázku a hlavně web Pillars of the Earth - dosud jsem to neznal, ale už teď vim, že mě to zajímá, zjistil jsem si o tom pár informací a pohlídám si další vývoj. A pak je to samozřejmě i o tom pitvání, krmení dravé zvěře (fanoušků), s nimiž se autoři snaží být v kontaktu, páč vědí, že ten nejlepší marketing dneska udělaj právě s jejich pomocí na sociálních sítích.
  • Právě proto by mělo vytořit něco "výživnějšího" co zaujme i mimo fanoušky. Podle sebe beru, že kdybych nečetl ságu, tak mě video vůbec nezaujme, protože prostě není důvod. Ze záběrů není nic poznat, kdyby jste setříhali tenhle trailer http://film.moviezone.cz/black-death/trailery/#Trailer do 15sek. (nastříhaný jako teaster hodně Seana Beana ve zbroji - k tomu logo a winter is coming ), tak téměř nikdo nepozná rozdíl.

Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat. Stačilo by více fotek a nějaká hláška že přichází seriálová adaptace vrcholné fantasy ságy. A že to bude jiný druh fantasy bez elfů, skřetů, otravných dětí a zvířátek. Spíše historická sága zasazená do fantasy světa. Jo a že může trvat desetiletí než autor ságu dopíše bych tam asi nepsal
  • derfel píše:
    Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat.

Možná je to schválně, protože co chce divák víc než variaci na Pána prstenů a porcované skřety? :-) A s tím Hobitem to nevypadá...

Já souhlasim, že to mohlo bejt o hodně lepší, ale oni prostě zatím nemaj materiál (mnoho se toho bude přetáčet, do většiny bude třeba zasáhnout z hlediska efektů a triků - a to bude muset bejt jednotný pro celou sérii a asi v tom ještě nemaj úplně jasno) a hlavně je ještě docela daleko. Skutečný trailery se objevujou až tak 3 měsíce před premiérou, ve fázi postprodukce. Zatim jim asi prostě stačí, že se i o takovym štěku mluví na Twitteru, píšou o tom LA Times, Hollywood Reporter apod. Já jsem ani takovýhle teaser nečekal dřív než na podzim, takže vlastně spokojenost i s těmahle 20 vteřinama.
  • První teasery, kde je málo nebo dokonce vůbec nic ze samotnýho díla jsou celkem běžný, aby o sobě daly vědět, že se to kutí. Legendární je teaser na Terminátora 3.
  • Na mně tam bylo prozrazeno až zbytečně moc děje. :-)
  • Jo, jak se někde proflákne název, už to ani nemá smysl dokoukat...
  • Alek píše:
    A s tím Hobitem to nevypadá...

Bude ho režírovat ten nejpovolanější :-)

Jinak k tématu - v HBO mám velkou důvěru. V poslední době produkujou jednu seriálovou pecku za druhou, herecké obsazení je bombové, jediné z čeho mám trochu strach jsou vizuální efekty. Mám na mysli exteriéry, které mohou vypadat lacině, pokud budou tvůrci šetřit - viz. Tudorovci, kteří budou A Game of Thrones asi nejpodobnější (tam se to výrazně vylepšilo až ve druhé sérii, ale zase to je už pár let, teď mají lepší techniku). Většinu toho lze natočit v existujících hradech a pod., ale něco prostě ne (Zeď, Královo přístaviště a další), tak snad se s tím kucí poperou. :-D
  • Zrovna včera jsem viděl Solomona Kanea, který přesvědčivě dokazuje, že schopnej tvůrce dokáže i s málem vytvořit pěknou vizuální stránku. Jeho rozpočet je ještě menší než Game of Thrones, btw.
  • JJ, jenže oni těch cca 20 milionů měli na jeden film (který se navíc většinou odehrává ve tmě, mlze, šeru. Taky to natáčeli u nás, kde máme pořad relativně levný filmařský zázemí (na rozdíl o VB) a taky tam nefiguruje tolik herců. HBO je záruka kvality i co se týče triků (řím, pacifik, john adams), prostě jen chci pro můj neočekávanější seriál jen to nejlepší. :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi