Krom Elii souhlasím...místo ní bych doplnil jejího bratříčka Aegona. Jeho přežití GRRM nevyloučil. A po poslední novince na autorově Ne-blogu, kde nepřímo potvrdil Quentyna jako poslední POV ságy (a možná i jako třetí hlavu zmíněného draka) se naskýtá otázka, zda-li Quentyn není ve skutečnosti Aegon Targaryen, Princ, který byl přislíben, a který měl být dle Rhaegara samotnou Písní ledu a ohně.No, možná to zní až moc jako z telenovely, uznávám...;) Kapinku se to probírá i na Noční hlídce, takže další názory a spekulace jsou vítány...
Na Noční hlídce jsem diskusi viděl, ale přiznám se, že styl "velké odhalení" bude postava, kterou přisunu do děje až na konec mi přijde... no... kapku méně než bych od GRRM čekal. Přijde mi, že silnější motiv je "měli jste ho celou dobu na očích - byl to..." než, no víte a on byl celou dobu tak nějak stranou, ale tady je, abyste neřekli. I když uznávám, že moc možností tu není...
No, jak říkám, mě to taky nějak nesedí. Ale Quentyna zmínil už před léty jako jednu z POV. A když teď říká "my mind full of Dany and Jon and Q and so forth and so on", tak nás buď mystifikuje anebo se rozhod přestat si hrát na Rowlingovou a říčt to natvrdo. Samo, že ON byl celou dobu na očích je varianta, která se propírala hodně, ale tak nějak se to vždycky vyselektovalo, že moc lidí věkově podobnejch Aegonovi nezbylo. Další možnost je taková, že Aegon je pod kytkama a my stavíme na písku - a pak se nabízí Amonymem zmíněná Elia anebo někdo úplně jinej, čímž nám GRRM vytře zrak, a že to umí! ;)
Tím třetím pro draka by koneckonců klidně mohl být Tyrion. Když Aeryse Šílence tak moc bavilo navážet se do Tywina, tak ho taky mohlo napadnout, že si ověří, zda půvaby Tywinovy ženy jsou skutečně takové, jak se říká... šílenec by na to byl dost.A ohledně toho protargaryenského spiknutí - ono vůbec není jisté, jestli si speciálně Varys a Iliryo Mopatis nepřihřívají vlastní polívčičku typu "králotvůrce" - takovým hezkým příkladem byl v patnáctém století za války růží magnát Wawerly.
A ohledně Aegona V.: z Králova přístaviště ho Dayneové klidně mohli dostat, klidně s ním mohli uprchnout pod ochranu Norvosu - a klidně mohl umřít z nějaké úplně přirozené příčiny, 50% úmrtnost bývala spíše pravidlem než výjimkou (Catelyn Tully měla přímo nehoráznou přízeň bohů, že co těhotenství to přeživší dítě).
ad Tyrion - no tak to by byl samozřejmě ideální adept vedle Danny a Jona, ale poslední dobou tomu věřím čím dál tím míň. Asi se spíš stane pobočníkem královny Daenerys. A co se týče Varyse a Ilyria, myslím, že jim nejde až tak o Targaryeny, prostě se jen naskytla vhodná příležitost, jak změnit zaběhnutý pořádek a je třeba to trochu podrýt, aby se rozhejbaly prachy a funkce. Ale ke komu se nakonec přidaj, to je ve imo hvězdách...ale Targaryeni s nima rozhodně nemůžou stopro počítat.
Mě osobně Quentyn Martell nesedí. Sice kdo jiný by měl chránit možná přeživšího Aerysova syna. Napadá mě, že spíš některý z Lannisterských vazalů, neboť to byli oni, kdo dobyli Královo přístaviště a pobily Targaryeny. Přiznám se, že až budu ságu číst znovu pořádně se na Quentyna a vůbec Martelly zaměřím. Někdo by totiž o jeho záchraně měl vědět.
Pokud si dobře vybauju, měl by Aegon V. být asi o rok a půl starší než Daenerys. Pokud si dobře vpomínám, tak Quentyn Martell je o něco mladší než Daenerys. Aegona mohla v Králova přístaviště ven propašovat Ašara Dayne - byla královskou chůvou, sestrou nejližšího přítele prince Rhaegara a vypadá to, že i důvěrnicí a snad milenkou princezny Elii. Pak by ale na útěku participoval Varys (jen s jeho pomocí by se mohl povést - a Varys byl Targaryenům věrný do poslední chvíle).
Ahoj, možná že jdu tak trochu s křížkem po funuse a tohle očividné spojení už jste tady mnohokrát prodiskutovali, ale přece jen... už proto že chci slyšet i názor ostatních... KDO je Jon Snow ... Já myslím že on by mohl být jednou ze tří hlav draka.. syn Eddardovy sestry a Targaryenského prince.. O smrti sestry R.R. píše jen že zemřela v loži krve.. To že Eddard nikomu (ani Cat) nikdy nic neřekl .. zamilovaná na velkém turnaji u Božího oka .. a další drobné náznaky ..
MAca, to na čo sa pýtaš je naozaj jedno z verejných tajomstiev a častých zdrojov diskusií.
Ja osobne si myslím, že nám pobehuje po knihe jeden Drak okrem Danny určite a je to buď Jon, alebo Tyrion. Že by to boli obaja je tiež možné, ale príde mi to už potom trochu zduplikované riešenie.
Otázka znie, či Tri hlavy draka musia mať Targarynsku krv. ak ano tak potom máme trojicu jon, Tyrion a Q. k dispozícii. V tom prípade to môže byť ktokoľvek. V prípade dvojice Jon a Tyrion by šlo o deti náhody, (jedno z lásky, druhé zo znásilnenia) čo by ich úvodné stretnutie a vzájomné sympatie ukázalo v novom svetle. Pokiaľ to bude jeden z nich a Q., v tom prípade mi čosi navráva, že Illyrio sa Tyrionovi mýli. Že nevie o Jonovi a myslí si, že Tyrion je ten tretí do partie...
to Chmur: O Ašaře jako chůvě se píše (nikoli přesně tímto termínem) hned v prvním dílu (nevím ve které části). Taky se tam píše, že byla mladá, krásná - a Královo přístaviště opustila dost nakvap.
Je rozumné předpokládat, že s Elliou přijela alespoň nějaká družina osobních služebných, družek a přítelkyň. Ašara by klidně mohla být jednou z nich (Jaká jiná dornská dívka by se u dvora pohybovala? Pravda, taky mohlo jít o "soukromou" akci Arthura Daynea, vliv by na to měl. Nebo by se mohli přičinit z nějakého důvodu Martellové a dát tam vhodnou "novou krev" nespojenou s Elliou), a při dornských zvyklostech by mohla být nejenom přítelkyní.
Koneckonců, kvůli něčemu ji museli ode dvora vypakovat. A snaha chránit syna (není věc, co by matka pro své dítě neudělala) nebo milovanou osobu (láska je prevít) jsou důvody víc než vhodné.
Komentáře
Aegona mohla v Králova přístaviště ven propašovat Ašara Dayne - byla královskou chůvou, sestrou nejližšího přítele prince Rhaegara a vypadá to, že i důvěrnicí a snad milenkou princezny Elii. Pak by ale na útěku participoval Varys (jen s jeho pomocí by se mohl povést - a Varys byl Targaryenům věrný do poslední chvíle).
Ašara Dayne - byla královskou chůvou
Kde se to píše?
Píše:
důvěrnicí a snad milenkou princezny Elii
Kde se to píše?
Ja osobne si myslím, že nám pobehuje po knihe jeden Drak okrem Danny určite a je to buď Jon, alebo Tyrion. Že by to boli obaja je tiež možné, ale príde mi to už potom trochu zduplikované riešenie.
Otázka znie, či Tri hlavy draka musia mať Targarynsku krv. ak ano tak potom máme trojicu jon, Tyrion a Q. k dispozícii. V tom prípade to môže byť ktokoľvek. V prípade dvojice Jon a Tyrion by šlo o deti náhody, (jedno z lásky, druhé zo znásilnenia) čo by ich úvodné stretnutie a vzájomné sympatie ukázalo v novom svetle. Pokiaľ to bude jeden z nich a Q., v tom prípade mi čosi navráva, že Illyrio sa Tyrionovi mýli. Že nevie o Jonovi a myslí si, že Tyrion je ten tretí do partie...
Je rozumné předpokládat, že s Elliou přijela alespoň nějaká družina osobních služebných, družek a přítelkyň. Ašara by klidně mohla být jednou z nich (Jaká jiná dornská dívka by se u dvora pohybovala? Pravda, taky mohlo jít o "soukromou" akci Arthura Daynea, vliv by na to měl. Nebo by se mohli přičinit z nějakého důvodu Martellové a dát tam vhodnou "novou krev" nespojenou s Elliou), a při dornských zvyklostech by mohla být nejenom přítelkyní.
Koneckonců, kvůli něčemu ji museli ode dvora vypakovat. A snaha chránit syna (není věc, co by matka pro své dítě neudělala) nebo milovanou osobu (láska je prevít) jsou důvody víc než vhodné.