No jo, Hobit má asi poslední naději, já to psal v době, kdy se mluvilo o jménech jako David Yates a to mi přišlo jako šílenost.
Já mám z těch exteriérů taky trochu obavu, že nenaplněj očekávání. No uvidíme co urobí CGI. Ta by každopádně měla hrát velkou roli, což naznačuje i zpráva z tohoto týdne. Produkce se chystá postavit Černý hrad, samozřejmě jen části, jako tomu bylo třeba v LOTRovi, kdy stavěli jen důležité části Helmova žlebu apod. Zbytek (mj. Zeď :-)) dodělá počítač. Vše by mělo vzniknout zde (obrázky z Winter-is-coming.net):
Super! I když Černý hrad tak těžký napodobit nebude, přece jen je to pár baráků a věží bez opevnění, ještě k tomu polorozbořený. To mohli natočit na něčem co už existuje. :-) Spíš by mě zajímalo, jak se vypořádají s Orlím Hnízdem.
Tak ono to asi do jisté míry vypovídá o tom, kam bude zaměřeno hlavní dění. Události kolem Zdi dostanou velký prostor a to i v budoucnosti. Kdežto Orlí hnízdo není středem pozornosti delší dobu a proto je asi vhodnější na to použít CGI. Na Zdi si budou chtít vyhrát s všemožnýma konstrukcema (výtahy apod.).
To je pravda. Co se CGI týče tak by se mi líbilo kdyby to udělali jako v tom novým Robinu Hoodovi, kde moc pěkně vytvořili Tower of London. Královo přístaviště si o to přímo říká ... až bude Catelyn připlouvat po moři k městu. :-)
HBO potvrdilo, že se nadále drží plánu odvysílat první sérii v březnu. Bossové se přiznali, že fantasy moc v lásce nemají a že to, co je přesvědčilo, nebyl žánr, ale styl vyprávění příběhu. Hlavní zásluhu maj GRRM a zejména Benioff a Weiss.
Nechci předbíhat, ale jedna herečka se na twitteru svěřila, že se jí HBO nedávno dotázalo, zda bude volná pro druhou sérii. Nebylo by asi divu, kdyby se o druhé sérii rozhodlo ještě před odvysíláním první.
No, úspěch zaručený - to bych se nedovážil říct. Ale je vcelku logický, že budou muset rozhodnout brzo, aby mohli na první sérii navázat dřív než za další rok. Největší šediny by z toho měl mít GRRM, protože by ho ten vlak při enormním úspěchu mohl brzo dohnat :-)
No, alespoň ho to přinutí trochu máknout. :-) K tomu úspěchu. Je třeba si uvědomit, že seriál má obrovskou fanouškovskou základnu, a to zatím nepřišla žádná větší reklamní kampaň. Samozřejmě je tady ta možnost, že to HBO nějak po**re, ale to se mi u žádnýho z jejich seriálů zatím nestalo, tak to zatím vidím optimisticky.
fanúškovská základňa je fajn, ale rejtingy televízie nepustia. divácky úspech (aspoň aký sa dostavil teraz pri mini sérii Sherlock od BBC) je trochu na vážkach vždy, ale verme, že sa dočkáme 2-3 sérii. ja osobne sa obávam, že prípadná 4 séria bude hrobom, cez hostinu sa asi divák neprepozerá.
sarven píše: fanúškovská základňa je fajn, ale rejtingy televízie nepustia.
Přesně tak. A to může být kámen úrazu. Před nedávnem vyšla informace, že v Anglii nepůjde GoT na BBC, jak se předpokládala, vzhledem k tomu, že BBC mělo být na projektu finančně zainteresováno. Nakonec ale půjde na Sky, která bohužel vykazuje mnohem menší sledovanost. Ale má to prý i své plusy, ale ty si už nepamatuju :-) Teda jeden jo, Sky vysílá seriály s minimálním zpožděním, Losti se snad dokonce překrývaly s vysíláním v USA.
Já si to vždycky stáhnu a pak až to půjde u nás v HBO, tak se na to mrknu normálně v telce. Pokud to bude na úrovni Říma a Tudorovců, tak to bude pohodička. A i kdyby další série zrušili, tak bude minimálně ta jedna, a i za to budu rád.
Já mám u svých oblíbených sérií docela smůlu. Pushing Daisies i Life skončili po dvou sériích, Deadwood po třech, jen Dr. House vydržel. Takže jsem smířen s tím, že se dočkáme maximálně třech sérií. Důležité bude i to, jak kvalitně obsadí další významné role (Davose, Stannise, Margaery, potažmo Reedovic sourozence). V první řadě mnohé naláká Sean Bean, ale někteří možná nerozdýchají až v nějakém sedmém díle skončí.
Na Triconu v Těšíně jsem se dozvěděl zajmavou věc. Miniroli v seriálu získal i Steven Erikson. Původně jel jen na setkání s GRRM, který si ho pozval, aby mu Erikson vysvětlil, jak dokázal napsat 10 dílů Malaszké knihy padlých tak rychle. (Erikson nechtěl prozradit co Martinovi poradil).
Při té příležitosti se zúčastnil castingu. Požadavky byly, že musí být muž, který umí jezdit na koni a je ve věku 20-60 let a roli dostal. Na plátně bude asi vteřinu. Bude sedět na koni a někomu mávat.
Jinak byla beseda s Eriksonem hodně zajímavá a točila se hlavně kolem vzniku celé ságy. Jak jste se asi dočetli na internetu, sága vznikla z hraní dvou přátel (proto 2 světadíly), kteří se oba živili jako geologové a archeologové a trávili spolu hodně času po hotelích, takže si čas krátili právě takovým hraním. Jediná odlišnost v pravidel od jakékoliv jiné hry na hrdiny byla, že se musí pravidelně střídat v roli administrátora(nebo jak se tomu říká), na smrti důležité postavy se musí dolmuvit a každý z nich musí do hry přinášet jen takové nápada, které nekopírůjí klasická klišé podobných her.
K případnému zfilmování Eriksonovy ságy sám řekl, že byl nastartován projekt na jehož konci měl být film o psím řetězu, ale z toho sešlo.
Na Noc nožů se taky chystám, ale zatím se prolouskávám začátkem Dómu řetězů. Proti všem očekáváním mě Malazská sága docela chytla, ale Martinovi zůstávám věrný (samozřejmě myslím jeho knižní ságu :-D).
No je pravda, že tahle kniha bude trpět tím, že je u ní děj více měně jasnej, i když já jsem zvědavej, jestli se Císař choval jako cvok za života stejně jako i potom. :-D A jestli měla bejt celá sága scénář, tak to by muselo bejt něco mostrozního.
ja som dal Mesačné záhrady teraz cez dovolenku. Chalan ma faj nápady, ale žiaľ je priemerný spisovateľ. vo finále to však je lepšie ako bežný fantasy copy-paste brak, takže idem do ďalšej.
začal som tiež Alvina. Prvý veľmi zaujímavý, druhý strašne pomalý, tretí vcelku ok.
Tak natočit Malazskou knihu padlých by asi bylo extrémně náročné. Má příliš vrstevnatý děj, některé věci z prvního dílu dochází až v dílu např. pátem atd. Já osobně považuji Eriksona s Mievillem za nejoriginálnější současné spisovatele fantasy. A fakt je ten, že Martin by se mohl od Eriksona hodně učit. Minimálně v tom, jak netraumatizovat své fanoušky neúměrně dlouhým čekáním na další díly. Martin není náš otrok, takže si samozřejmě může psát jak chce. Nicméně my ho zas za to můžem proklínat do pátého kolene
Jo Mieville je super. Sice má pomalé tempo vyprávění, ale zase můžete neustále žasnout kam až lidská fantazie sahá. A to platí snad pro každou knihu z Laserovské New Weirdovské edice.
Tak jsem tu minizprávičku o Eriksonovi vypustil do světa, když nebylo námitek. Udělal jsem to skrze Twitter účet založený pro Icefire web. O zprávu je docela zájem. Tak jsem zvědav, kolik nám to zas přitáhne spamu. :-)
Jo a mezitím přišel WiCnet se zprávou o obsazení Ilyna Paynea. Bude ho hrát Wilko Johnson. Jo a Bronson Webb (Will) nakonec nebude přeobsazen.
Píše: Mě osobně je Stínupán docela sympatický. :-)
Stínupán je fajn, ale ještě lepší je Kotilion.
Moji největší oblíbenci jsou Anomander, Caladan Chmur, Toolar, Kvítko/Řezník, Segulehové, Bába a další. Fandím všem, co bojují proti Malazské rozpínavosti a nemám rád Karsu Oblonga.
Chmur píše: Stínupán je fajn, ale ještě lepší je Kotilion.
Moji největší oblíbenci jsou Anomander, Caladan Chmur, Toolar, Kvítko/Řezník, Segulehové, Bába a další. Fandím všem, co bojují proti Malazské rozpínavosti a nemám rád Karsu Oblonga.
Mě malažani nevadí, větší problém mám s těmi povstalci v Sedmiměstí (osudu 7. armády mi bylo docela líto), hlavně z těch, co dřív sloužili v malazské armádě. Taky Paliči mostů jsou sympaťáci. Podotýkám, že jsem pořád na začátku 4. dílu, takže ještě všechny okolnosti neznám. Mám dotaz, vyskytuje se Whiskeyjack a Ganoes Paran v dalších dílech?
A abych nebyl moc OT, tak si myslím, že Wilko Johnson bude dobrej kat. :-)
Komentáře
Já mám z těch exteriérů taky trochu obavu, že nenaplněj očekávání. No uvidíme co urobí CGI. Ta by každopádně měla hrát velkou roli, což naznačuje i zpráva z tohoto týdne. Produkce se chystá postavit Černý hrad, samozřejmě jen části, jako tomu bylo třeba v LOTRovi, kdy stavěli jen důležité části Helmova žlebu apod. Zbytek (mj. Zeď :-)) dodělá počítač. Vše by mělo vzniknout zde (obrázky z Winter-is-coming.net):
Nakonec zmínili i ohromný zájem fanoušků na webu.
http://livefeed.hollywoodreporter.com/2010/08/game-of-thrones-to-premiere-in-spring.html
Nechci předbíhat, ale jedna herečka se na twitteru svěřila, že se jí HBO nedávno dotázalo, zda bude volná pro druhou sérii. Nebylo by asi divu, kdyby se o druhé sérii rozhodlo ještě před odvysíláním první.
bodaj by som sa mýlil.
fanúškovská základňa je fajn, ale rejtingy televízie nepustia.
Přesně tak. A to může být kámen úrazu. Před nedávnem vyšla informace, že v Anglii nepůjde GoT na BBC, jak se předpokládala, vzhledem k tomu, že BBC mělo být na projektu finančně zainteresováno. Nakonec ale půjde na Sky, která bohužel vykazuje mnohem menší sledovanost. Ale má to prý i své plusy, ale ty si už nepamatuju :-) Teda jeden jo, Sky vysílá seriály s minimálním zpožděním, Losti se snad dokonce překrývaly s vysíláním v USA.
Při té příležitosti se zúčastnil castingu. Požadavky byly, že musí být muž, který umí jezdit na koni a je ve věku 20-60 let a roli dostal. Na plátně bude asi vteřinu. Bude sedět na koni a někomu mávat.
Jinak byla beseda s Eriksonem hodně zajímavá a točila se hlavně kolem vzniku celé ságy. Jak jste se asi dočetli na internetu, sága vznikla z hraní dvou přátel (proto 2 světadíly), kteří se oba živili jako geologové a archeologové a trávili spolu hodně času po hotelích, takže si čas krátili právě takovým hraním. Jediná odlišnost v pravidel od jakékoliv jiné hry na hrdiny byla, že se musí pravidelně střídat v roli administrátora(nebo jak se tomu říká), na smrti důležité postavy se musí dolmuvit a každý z nich musí do hry přinášet jen takové nápada, které nekopírůjí klasická klišé podobných her.
K případnému zfilmování Eriksonovy ságy sám řekl, že byl nastartován projekt na jehož konci měl být film o psím řetězu, ale z toho sešlo.
Na Triconu v Těšíně jsem se dozvěděl zajmavou věc. Miniroli v seriálu získal i Steven Erikson.
Hmm, super. I když jen štěk, tak zajímavý. Předpokládám, že nijak tajný to teda už neni a můžu to vyslepičit lidem z Westeros a WiC...? :-)
Jinak dík za info z Triconu. Zajímavý, že sága vznikla z RPG.
http://www.talpress.cz/shop/produkt/261-noc-nozu.html
začal som tiež Alvina. Prvý veľmi zaujímavý, druhý strašne pomalý, tretí vcelku ok.
Jo a mezitím přišel WiCnet se zprávou o obsazení Ilyna Paynea. Bude ho hrát Wilko Johnson. Jo a Bronson Webb (Will) nakonec nebude přeobsazen.
Mě osobně je Stínupán docela sympatický. :-)
Mě malažani nevadí, větší problém mám s těmi povstalci v Sedmiměstí (osudu 7. armády mi bylo docela líto), hlavně z těch, co dřív sloužili v malazské armádě. Taky Paliči mostů jsou sympaťáci. Podotýkám, že jsem pořád na začátku 4. dílu, takže ještě všechny okolnosti neznám. Mám dotaz, vyskytuje se Whiskeyjack a Ganoes Paran v dalších dílech?
A abych nebyl moc OT, tak si myslím, že Wilko Johnson bude dobrej kat. :-)