Pohled na život a věci s ním související

13»

Komentáře

• No, jestli je něco opravdu potřeba, pak si nemyslím, že je to zrovna sexuální revoluce.
  • No vidíš, a to já bych zase s tím souhlasil (i když pravděpodobně ne v podobě, kterou si všichni představují).
  • sirien píše:
    Spíš tvrdím, že je příliš protěžován pouze jeden její konkrétní model, který navíc pro mnohé přestává být aktuální.

Protěžován je historicky proto, že je to bylo a ještě dlouho bude nejběžnější a nejlogičtější způsob obměny populace. Koneckonců lze podotknout i to, že lidsské kultury se často liší dost značně, ale prakticky každá institut manželství zná. I to o ceně klasické rodiny dost vypovídá. S tím, že to přestává být pro řadu lidí aktuální, bych opravdu počkal, ono těch manželství opět přibývá a dětí se zas rodí více, domnívám se, že momentální výkyvy můžou mít v době celospolečenských změn celou řadu důvodů, ekonomické sociální apod.

sirien píše:
    Z několika důvodů nesouhlasím, homosexuální pár mi přijde stejně rodičovsky hodnotný jako heterosexuální.

Ber to prosím jen jako deklaraci, nerad bych tím začal nějaké další sáhodlouhé téma o adekvátnosti homosexuální výchovy, takže ani nepřikládám argumenty.

Beru, je to fér. Nemá smysl se o to přít, stejně bychom to tu nevyřešili.

Bouchi: ještě k té imigraci. Když bych mluvil jenom o těch základních problémech: Takový imigrant si jednak často přiveze svou rodinu, kterou musí živit, jednak, jak vidíme (dost laciné politické korektnosti), že zdaleka ne každý imigrant přijíždí za prací, dále tu máme otázku kvalifikace, kdy takový člověk byť s titulem zdaleka nesplňuje potřebné požadavky a odbornost, jediná "výhoda" je v tom, že může pracovat mnohem levněji (a ještě musí platit pochybným individuím, kteří ho do zahraničí dostanou). potom kulturní a sociální problémy (viz Turci v Německu, Maročané, Alžířané a jiní ve Francii - říká se, že Francie brzy bude nejsilnější muslimskou zemí s jadernými zbraněmi). Kdepak, to rozhodně není řešení, ale vyhánění čerta ďáblem.
  • Píše:
    Z několika důvodů nesouhlasím, homosexuální pár mi přijde stejně rodičovsky hodnotný jako heterosexuální.

Také nebudu psát důvody, ale mně tedy adekvátní rozhodně nepřipadá v žádném případě. I když poslední dobou uvažuji nad tím, že je to možná lepší varianta než dětský domov. Obě mi ale připadají špatné. Jen jedna malá poznámečka...homosexuální pár se nikdy nemůže stát přirozenou cestou rodiči...proto těžko může mít z pohledu rodičovství stejnou hodnotu
  • Píše:
    No vidíš, a to já bych zase s tím souhlasil (i když pravděpodobně ne v podobě, kterou si všichni představují).

Jakou podobu máš na mysli?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi